Dzisiaj jest 11 maja 2025, 0:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

mpgkprezes pisze:
Witam!!
Oczywiscie ze na kazdym blogu nie jestem w stanie odpowiedziec kazdemu

Blogiem jest internetowy PAMIĘTNIK.
My - na forum-piszemy POSTY.
Lub można je nazwać tematami, no,ostatecznie - wątkami.

prezes
Cytuj:
Kasiu145
park ,odwodnienie ,decyzja Urzedu,kiedys trzeba to zrobic,przypomne na wiosne wylowilem kilkadziesiat kilogramow zatrutych ryb,caly czas uwagi woda "smierdzi" kiedys trzeba zrobic ,na jesien byloby nieracjonalnie,teraz nie bo Ekolodzy etc.
Nie jestem przeciwnikiem ptactwa ale kiedys trzeba to zrobic.
Ostatnio w tej sprawie przesluchiwala mnie Wojewodzka ustami redaktora Pawola.
Ernesto,
nie za caly Zgorzelec odpowiadam ,dziala inny operator w wywozie śmieci!!
Poza tym ,prosze abysmy wszyscy reagowali na to co jest dzis plaga:
Remontuja mieszkancy mieszkania ,czesc i chwala !!!
Tylko dlaczego nieliczni zamowia specjalny pojemnik na gruz i inne materialy rozbiorkowe.
wiekszosc ,niestety, zdecydowana wiekszosc !!!
wieczorkiem wynosi ten gruz pod śmietniki.
Zaplacimy za to wszyscy!!!! sąsiedzi w szczegolnosci!!!
Z-drw ,dzieki za info ,o braku koszy na II Armii WP ,postaram sie
temat zalatwic,wygralismy przetarg nas dostawe i zawieszenie koszy na odpadki.
Prosze o opinie ,kolo Centrum rehabilitacji i w parku Paderweskiego
rozstawiono nowy rodzaj kosza!!
Nie doczytalem sie na Forum by ktos to zauwazyl.

Nie potwierdzam faktu podanego przez kogos na forum ,abym "dyscyplinowal"zaloge w zwiazku z akcja protestacyjna. To nie w moim stylu.
ZAPEWNIAM WSZYSTKICH !!!
NIE OBAWIAJCIE SIE ZASMIECONEGO ZGORZELCA !!!
NIE DOPUSZCZE DO TEGO !!!
NIE MA OBAW ABY NIE BYŁY WYWOZONE ODPADY.

Prowokujaco ,a jaka jest opinia o postulatach mojej załogi na forum nie doczytalem sie !!!
Prosze wziac pod uwage to wcale nie jest taka prosta praca !!!!
Z oczekiwaniem na komentarze
Prezes

Zamiesciłem prawie cała wypowiedź Prezesa, bo było zapytanie
o Batorego park.
Na zarosnietej ściezce ( o której wczesniej mówilismy)jak gałezie zwisały, tak nadal zwisają.

Tytuł:
pismak
pismak

a ja Wam pokaże kolejne smietnisko, tym razem oddalone od siedziby Prezesa o jakies 50m., nie no dobra przesadzilem 35 max. :P Szkoda, że dziś deszcz pada bo bym wyskoczyl i podal dokladne dane co do odleglosci i nastepna kolekcje fotek 8) zalamka.... :evil: :evil: :evil: :!: :(

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

mrbyte napisał:
Cytuj:
Nie wiem, może kumuś trzeba posmarować w tym temacie? Jeżeli tak, to uprzejmie proszę o namiary, się weźmiem z sąsiadami, się zrzucim i posmarujem. Wszystko, byle nie śmierdziało.

Przyłączę się ;) Nie mogę znieść widoku bagienka i zarośli... A może dżunglę tam robią, hm..? :P

Tytuł:
pismak
pismak

Renegat pisze:
Oglądając dziś naszą telewizję zgorzelecką i usłyszałem iż koło Arkadii mają zrobić placyk z ławkami itd - Czy nie wydaje wam się ten pomysł znajomy ?? ;p;p;p;p

04.09.2006 jest ostatnim terminem składanie ofert przetargowych.
"Data 04.09.2006 Godzina: 13.00"
Zamówienie "Zagospodarowanie terenu około Arkadii"
http://www.bip.zgorzelec.iap.pl/1943,19 ... t1524.html

Jest niby w materiałach do przetargu zamieszczony obrazek-wycinek z projektu,ale mało czytelny.
[/img]

Tytuł:
VIP
VIP

Ja w sprawie śmieci, ma to związek z tytułem tego wątku, więc nie zakładam nowego.
Mieszkam w przedwojennym budynku znajdującym sie pomiędzy kinem Grunwald a hotelem Pod Orłem. Budynek podzielony jest na cztery wspólnoty, z których po dwie mają swoje pojemniki na śmieci. Nasz jest usytuowany od strony kina, w pobliżu obecnego przystanku busów do Bogatyni. Pojemniki nie są zamykane, więc na dobrą sprawę, korzystać z nich może każdy, komu przyjdzie na to ochota. Nie płacąc nic, bo opłaty ponoszą nasze dwie wspólnoty. Przystanek busów nie ma nawet swojego kosza na śmieci. Widuje się również okolicznych mieszkańców spoza naszych wspólnot, którzy z naszego pojemnika korzystają.
Pojemnik na ogół nie jest przepełniony, choć zdarzają sie sporadycznie takie sytuacje. Jeśli więc nasze wspólnoty nie wykorzystują w pełni pojemności zbiornika (no bo mieszczą się w nim jeszcze dodatkowe ilości nadprogramowych śmieci), to dlaczego obciążani jesteśmy za całość pojemności zbiornika :?: Dlaczego płacimy za "kukułcze jaja" podrzucane nam przez spryciarzy, którzy powinni ponosić koszty wywozu własnych odpadków :?:
Problemy ze śmieciami są coraz bardziej dotkliwe: pełno ich w lasach i parkach, uchwała 'smieciowa', którą miałem okazję już kiedyś dokładnie poznać, jest anachronizmem i dowodem dyletanctwa jej twórców. Brak jest sprawnego i efektywnego systemu odprowadzania nieczystości stałych w mieście.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

ale zato masz tańsze bilety w busach hahahah

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
ale zato masz tańsze bilety w busach hahahah
tańsze niż w pksach huhuha, ale częściej niestety wyrzucam śmieci, niż jeżdżę tym tańszym busem :wink:

Tytuł:
gaduła
gaduła

Czy odpłatność za wywóz śmieci nie jest związana z ilością zameldowanych w bloku osób?Jakie dostajecie faktury z MPGK?Ja mieszkam w /także przedwojennym/ciągu domków między ul.Chopina i Moniuszki - na Traugutta.Od lat płacę za wyw.śmieci stawkę 0,37 m3 od osoby + dzierżawa pojemnika.Do tego bowiązek zamiatania i odśnieżania chodnika na długości mojej posesji spoczywa na mnie.Rachunki dostaję zawsze jednakowe,niezależnie od stopnia wypełnienia pojemnika.Chyba nie płacicie więcej za odpady "nieproszonych gości"?

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Chyba nie płacicie więcej za odpady "nieproszonych gości"?
nie w tym rzecz. Mnie bulwersuje sytuacja, kiedy to ja płacę a inni nie płacą i śmieją się ze mnie i mnie podobnych. Wyrzucają ponadto śmieci gdzie i kiedy się da i śmieją się jeszcze bardziej. Nie wiem, może władze, które o wszystkim wiedzą i słabo reagują na tą patologiczną sytuację, śmieją się w swoich gabinetach na maxa ze wszystkich takich frajerów jak ja :?: :lol:

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

A czy nie bulwersowało by Cię bardziej gdyby syfili nie do Twojego śmietnika tylko obok?? He?? Prawda jest taka ze smietników brakuje, a w miejscach "mniej publicznych" czyli takich których nie widać z ulicy,czesto w ogóle ich nie ma, albo ich stan przypomina poprzednią epokę, że o zapachu nie wspomne...

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
A czy nie bulwersowało by Cię bardziej gdyby syfili nie do Twojego śmietnika tylko obok??
bulwersowałoby :lol:
jednakowoż, dążyć należy, moim zdaniem, do polepszania stanu higieny, sprawności służb komunalnych i optymalnego systemu, a nie pocieszać się, że 'mogłoby być gorzej' i w zw. z tym nie jest tak źle :cry:

Tytuł: śmieci odpady
rekrut
rekrut

witam właśnie zalogowałem się jestem kierowcą w M.P.G.K sprawa śmieci jest problemem dla nas dojazdy są fatalne celowo zastawione pojemniki kontenery zastawione przez auta pojemniki na posesji prywatnej pochowane psy [agresywne] pogryzły ładowaczy na dodatek skargi że pies jest zestresowany bo pogryzł ładowacza a ten łotr zanieczyścił ogrodzenie rękawiczką za co zwymyślał go właśiiciel / ka posesji i tak na prawda jest tak czy pojemniki uliczne są na śmieci domowe czy na tz papierki okazionalne czyli opakowania małe a nie wory śmieci dlaczego nikt nie sprawdza czy sklepy warsztaty i mieszkańcy mają pojemniki skąd biorą sie dzikie wysypiska nikt niesprawdza co kto gdzie robi ze śmieciami a my sami niedamy rady jest mowa że my żądamy 550 zł podwyżki to nieprawda najpierw plan poprawienia wydajności to pogadamy ile firma jest w stanie zaoferować

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

wiesiek pisze:
witam właśnie zalogowałem się jestem kierowcą w M.P.G.K sprawa śmieci jest problemem dla nas dojazdy są fatalne celowo zastawione pojemniki kontenery zastawione przez auta pojemniki na posesji prywatnej pochowane psy [agresywne] pogryzły ładowaczy na dodatek skargi że pies jest zestresowany bo pogryzł ładowacza a ten łotr zanieczyścił ogrodzenie rękawiczką za co zwymyślał go właśiiciel / ka posesji i tak na prawda jest tak czy pojemniki uliczne są na śmieci domowe czy na tz papierki okazionalne czyli opakowania małe a nie wory śmieci dlaczego nikt nie sprawdza czy sklepy warsztaty i mieszkańcy mają pojemniki skąd biorą sie dzikie wysypiska nikt niesprawdza co kto gdzie robi ze śmieciami a my sami niedamy rady jest mowa że my żądamy 550 zł podwyżki to nieprawda najpierw plan poprawienia wydajności to pogadamy ile firma jest w stanie zaoferować

Cześć,Wiesiek.
Prosiłbym o stosowanie przecinków.Nie jest to jakas złośliwa uwaga,ale będzie się kazdemu lepiej czytało:)
Zastawione wejścia do smietników czy zastawione boksy w lini płotu w willach widziałem niejednokrotnie.
Widziałem,tez śmieci w workach z mieszkań,wrzucone do kubła zawieszonego na latarni.
Nielegalne wysypiska,takie jak pomiedzy Groszową,a obwodnicą,nie biorą się ze śmieci z mieszkań.
Nikt przeciez nei będzie napierał z workiem 3 kilometry:)
Ktoś cos remontuje,sprzata i zamiast zamówic kontener wioli cochaczem wywieźć tam.
Nie wiem,czy dobrze skumałem,ale to pracownicy mają plan jak poprawic rentowność przedsiębiorstwa?
A dyrektor ,nie chce się do tego odnieść?
Z zakłądami sklepami itp.dobreby było skontrolować je.
Na Poniatowskiego z tyłu,sklepy mają swoje pojemniki pozamykane na kłudkę,czyli płacą za wywóz.Wydej mi się ,ża największymi dostawcami śmieci do lasów sa zakłady,bary czy nawet sklepy usytłowane na przedmieściach.
Z MPGK powinna wyruszyć jakaś komiscja czy jak to nazwac.
Od firmy do fimy i niech pokażą swój kubeł.
Jak nie kara 550zł:)
Jako pracownicy Wieśku plan macie dobry,tylko,żeby nie skończyło się na planach.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Z MPGK powinna wyruszyć jakaś komiscja czy jak to nazwac.
Komisja Do Spraw Poziomu Wypełnienia Kubłów na przykład :lol:
Ja już swoje napisałem w sprawie systemu odprowadzania nieczystości stałych z miasta, a raczej może jego braku. Zainteresowanych odesłałbym na początek do tzw 'uchwały śmieciowej', potem na podstawie lektury i obserwacji codziennych a może i takich wypowiedzi jw - do wniosków czy jest ok, czy nie i czy może jest jakaś szansa, aby to wszystko inaczej poukładać. Przecież istnieją wzory do naśladowania, przykład: Goerlitz, gdzie nie spotkałem śmierdzącego kubła i rozsypanych wokół niego śmieci. Tak jak nie spotkałem takiej ilości śmieci 'pozasystemowych', co u nas. Jak oni to robią :?: Może tak w ramach istniejącej i podobno działającej Komisji Koordynacyjnej, zadać pytanie sąsiadom a może nawet później tą zdobytą wiedzę wykorzystać w Zgorzelcu :?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Często , wystarczy dokładnie przejżeć stertę dziko wysypanych śmieci, aby zidentyfikować czyją są własnością.
Ludzie niechybnie pośród innych śmieci, wywalają przedmioty pozwalające zidentyfikować ignoranta, który pozostawił je w miejscu niedozwolonym.
Słyszałem o kilku sprawach, w których sprawca został zidentyfikowany, właśnie w taki sposób i ukarany mandatem.

Innym sposobem jest przyczajenie się np. w okolicach Stalagu, czy zalewu z aparatem fotograficznym o dobrym zoomie i zrobienie paru ciekawych ujęć, a później dostarczenie ich do straży miejskiej, która już będzie wiedziała, co dalej zrobić. Tym bardziej, że za wskazanie sprawcy przewidziana jest nagroda pieniężna.
Czy ktoś słyszał w jakiej kwocie ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.