Dzisiaj jest 11 maja 2025, 0:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Też mam nadzieję,że to niedługo potrwa , po jaką cholerę mam płacić chory abonament za telefon jak z niego nie zamierzam korzystać ???? Jest nadzieja bo konkurencja nie śpi więc i TP sa bedzie musiała zrezygnować z tej durnoty .Z resztą może im dobiorą się do pupki prawnicy,bo umowy są niezgodne z prawem , działają na niekorzyść konsumenta ,jakieś takie sztuczne przywiązywanie klientów do siebie ,wiadomo w czym rzecz ,nie wszyscy mają wybór.

Tytuł:
obserwator
obserwator

TP to gigant i ja się obawiam tego że Oni będą woleli płacić kary niż zmienić regulami czy też treść umowy. Zresztą nie raz już tak było. Dla TPSA zapłacić jakiś tam milion zł karty to jak splunąć i tak sobie to odbiją na klientach.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Na podstawie art. 57 ust. 1 pkt 1 Prawa telekomunikacyjnego
uzależnienie zawarcia umowy o świadczenie usługi neostrada tp, od świadczenia usługi telefonicznej w oparciu o dostęp analogowy
jest nielegalne.
UKE na razie tylko wezwał TP do usunięcia w ciągu 30 dni nieprawidłowości spowodowanych takimi praktykami lub złożenia wyjaśnień w tej sprawie.Nie wydał dezyzji o podziale usług.
Jeśli TPSA nie wyrobi się w 30 dni UKE ma prawo nałożyć karę.
Obecnie nie można zmienić umowy o świadczenie usługi neostrada.
Nie ma na dzień dzisiejszy podstaw prawnych.
TPSA planuje podwyższyć cenę neostrady,ale nowy regulamin jak również cennik musi zaakceptować UKE.
A UKE jak wiadomo jest ciete na TPSA,więc skorzystają tylko klienci.
Do końca sierpnia TPSA musi się ustosunkować.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Rozmawiamy sobie o TPSA a w Dialogu jest to samo. Nima telefonu nima internetu...

Ciekawe kiedy UKE weźmie się za Dialog

Tytuł:
rekrut
rekrut

W Krakowie za 100 kanałów TV,telefon stacjonarny i net 256 cena 29zł miesięcznie.Ale to metropolia i konkurencja na lokalnym rynku tak owocuje.Zgorzelec ,jest za mały na takie ceny i taka walkę o klienta.

Tytuł:
obserwator
obserwator

No wiesz Kraków duże miasto ma około 760 tyś ludności i pewnie kilkudziesięciu providerów. Więc ma kto ze sobą konkurować.

A nasz Zgorzelec to około 34 tyś ludzi i 6 providerów więc myślę że i tak jest z czego wybrać. Poza tym jeden z naszych radiowych providerów dość mocno rozbudował swoją ofertę. Jeśli komuś On pasuje ta klient ma z czego wybrać.

P.S. Słyszałem też ostatnio o jakimś nowym providerze CheapNet ale słyszałem też że to odłam 5Com - wie ktoś może coś o tym ?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Monique pisze:
Na podstawie art. 57 ust. 1 pkt 1 Prawa telekomunikacyjnego
uzależnienie zawarcia umowy o świadczenie usługi neostrada tp, od świadczenia usługi telefonicznej w oparciu o dostęp analogowy
jest nielegalne.
UKE na razie tylko wezwał TP do usunięcia w ciągu 30 dni nieprawidłowości spowodowanych takimi praktykami lub złożenia wyjaśnień w tej sprawie.Nie wydał dezyzji o podziale usług.
Jeśli TPSA nie wyrobi się w 30 dni UKE ma prawo nałożyć karę.
Obecnie nie można zmienić umowy o świadczenie usługi neostrada.
Nie ma na dzień dzisiejszy podstaw prawnych.
TPSA planuje podwyższyć cenę neostrady,ale nowy regulamin jak również cennik musi zaakceptować UKE.
A UKE jak wiadomo jest ciete na TPSA,więc skorzystają tylko klienci.
Do końca sierpnia TPSA musi się ustosunkować.

No i już co nieco się wyjaśniło - zapraszam do lektury
http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=4638

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

ap pisze:
P.S. Słyszałem też ostatnio o jakimś nowym providerze CheapNet ale słyszałem też że to odłam 5Com - wie ktoś może coś o tym ?

Sądząc po nazwie, to działają na rynku amerykańskim lub brytyjskim :lol:

A tak serio: może od razu Providex? No i ta strona - robiona chyba w stanie wskazującym. Ech, profesjonalizmem czuć na milę.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Dodam jeszcze że stronka jest zaparkowana na serwerze 5Com i pytając się o tą firmę w sklepie na Langiewicza dostałem nr tel. do Adiego więc to chyba jedna firma.

Tytuł:
VIP
VIP

Ja o tym już słyszałem chyba rok temu, ale jak dotąd była cały czas cisza. Podobno miało to być coś nowego, rewolucyjnego i lepszego od tego co jest teraz.

Jak będzie ? Zobaczymy..

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Nie chcę zakałdac nowego tematu ,więc spytam tu.
Program e-mule i net z tomkowa.
Osioł ma zasłonięte oczy ,czarną opaską,i przez to prawie wcale nie sciąga.
Przy neostradzie wszystko ok.
Mam 512,wszystko ustawione,ze wskazówkami z forum osiłek.
Jednak tam pisza zawodowcy i chyba nie wszystko skumałem.
Ma ktoś tą prędkosć netu,tego operatora i ten program.?
I jeszcze jak chodzi mu to normalnie i jest tak jak ma być ,to bede wdzięczny za wskazówki i pomoc jak to wszystko ustawić żeby było tak jak ma być.
Czy może inny program do ściągania?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Prawdopodobnie porty emula poblokwane na routerze u Tomkowa i dlatego dostajes low-id w emulu. Praktycznie nie do obejścia.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Tak to wina routera, przy internecie z Tomkowa nie dostaje się publicznego IP i aby takie IP uzyskać należy zapłacić 60 pln jednorazowo. Też tak mam, ale Emule chodzi bezproblemowo, po prostu żeby ściągać trzeba udostępniać, tam funkcjonuje system kredytów, które zdobywamy udostępniając pliki....nie udostępniamy, nie ściągamy :)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Osioł ma przesłonięte oczy bo jesteś za routerem i masz wewnętrzny IP. Admnistrator sieci musiał by przekierować odpowienie porty na routerze na twojego kompa ale na to raczej nie ma szans. No chyba że Tomków wprowadzi do oferty zewnętrzne IP to wtedy będziesz miał High ID.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

ap pisze:
Admnistrator sieci musiał by przekierować odpowienie porty na routerze na twojego kompa ale na to raczej nie ma szans. No chyba że Tomków wprowadzi do oferty zewnętrzne IP to wtedy będziesz miał High ID.

I to własnie kosztuje u Tomkowa 60 zł z vat :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 32  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.