makaron pisze:
Chcąc dokopać burmistrzowi zrobiłeś niedźwiedzią przysługę harcerzom.
Nie do końca.
To nie ja wyrzuciłem harcerzy z ich siedziby a osoba, która aktualnie siedzi na stanowisku burmistrza.
Daje im teraz jakieś ochłapy i uważa, że jest wspaniałomyślny.
Na miejscu harcerzy z pewnością pamiętałbym o wywaleniu ich z ich siedziby. Byli tam od …… kiedy pamiętam. Nie pasowali mu widocznie. Ciekawe co było złego w tym, że młodzież miała na strychu urzędu miasta swoją siedzibę.
Nawet komunie harcerze tam nie przeszkadzali. R. Groniczowi przeszkadzali. Wywalił ich a następstwem był ich rozpad.
Dzięki tytanicznej pracy Roberta powoli się reaktywują.
Z pewnością wiele nie mogą oczekiwać od R. Gronicza.
makaron pisze:
Urząd zlecił to zadanie harcerzom dając im możliwość zdobycia pieniędzy na obóz.
Nie urząd zlecił ale ....
Prosił mnie Robert abym tematu nie ruszał, ale aż mnie świerzbi abym pokazał Ci hipokryzję władzy. Ale spokój.
makaron pisze:
Teraz burmistrz już pewnie nie zleci tego harcerzom tylko komu innemu, a jak znam życie to "gadzinówka" bezie dalej się ukazywać.
Ale już niedługo ….jeszcze tylko 242 dni.
Harcerze znajdą sobie inne lepsze sposoby pozyskiwania pieniędzy. Jeśli nie, to podpowiem im. Podpowiedziałem zresztą już. Kwestia czy podejmą się.
makaron pisze:
Sam dobrze wiesz jakie to stanowisko, usilnie o tym piszesz na forum!!!
To przecież fotel burmistrza!!!
Wielce Szanowny Makaronie
Czy Ty uważasz i twierdzisz publicznie, że osoba siedząca na foteli burmistrza wykonuje swoją funkcje tak, że:
Grzegorz pisze:
stanowisko w urzędzie, które nie absorbuje czasu, gdzie płaca jest godziwa, gdzie czas pracy nie jest ściśle określony i obowiązków żadnych nie ma
Jeśli tak, to mogę się z Togą zgodzić. Rzeczywiście ja również takie wrażenie odnoszę po osobie siedzącej aktualnie na fotelu burmistrza.
Makaronie cieszę się, że wspólnie zmienimy ten stan rzeczy. Makaronie gratuluję. Makaronie ale …
makaron pisze:
Zostań burmistrzem.
Nie zostanę burmistrzem. Ta opcja nie wchodzi pod rozwagę.
Makaronie ale z tego powodu, mam nadzieję, nie zmienisz swoich przekonań co do oceny osoby aktualnie siedzącej na fotelu burmistrza?
Nie mogę zagwarantować Tobie, w związku z tym, żadnego fotela i zatrudnić też Cię nie mogę u siebie.
Mogę Ci natomiast pomóc przy otwieraniu działalności gospodarczej i to w namacalnym wymiarze. Sam prowadzę działalność gospodarczą już prawie 20 lat, więc mam pewne doświadczenie. Mogę za darmo się nim z Tobą podzielić.
Doceń to i weź sprawy w swoje ręce.
Marko pisze:
Komisja Rewizyjna nie została jeszcze zwołana przez Przewodniczącego z PO, żeby zająć się sprawą ORLIKA.
Moim zdaniem komisja zostanie powołana po tym, jak sprawą zajmie się prokuratura i będzie posuwała się o krok z tyłu, nie dając możliwości skorzystania ze swoich wniosków prokuraturze i innym osobom doszukującym się prawdy.
Marko pisze:
będzie przeciągany aż chłopcy z tego klubu razem z Porozumieniem Prawicy zmienią skład Komisji Rewizyjnej i zaczną dalej przedstawiać sprawę wg własnego scenariusza.
W związku z tym postaram się dopisać coś do ich scenariusza.
Wiem, że to nieładnie podpowiadać reżyserowi i scenarzyście ale jeśli pomijają jakiś dramatyczny wątek, to chyba warto.
Marko pisze:
Pozostaje tylko solidność pracy prokuratury.
Co do solidności prokuratury, to się okaże.
Sądzę, że dla niej taka sprawa to zbyt mały kąsek aby stawać się stronniczą.
Innymi słowy nie sądzę aby ktokolwiek w sprawie zgorzeleckiego Orlika chciał wywierać naciski na zgorzelecką prokuraturę.
P
G
a za 242 dni …