Dzisiaj jest 12 maja 2025, 1:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Dzięki Przekorny za rzetelną odpowiedź –
naprawdę nie znałam życiorysu RG (troszkę jest niepełny, bo pomiędzy bankiem a PO – jakoś tak pusto...) – nawet ciekawy muszę przyznać. Jeżeli miałabym wpływ na zatrudnienie go w przedsiębiorstwie prywatnym – z całą pewnością byłby niezłym kandydatem.
Może wcześniej nie wyraziłam się jasno i przez to nasze małe nieporozumienie, ale mi chodziło o coś innego – otóż, jakie sukcesy odniósł w pracy (może społecznej..) na rzecz miasta i swojego środowiska, a nie co zrobił dla siebie. Ja naprawdę nie uważam RG za człowieka mało inteligentnego – wręcz przeciwnie. Ale sądzę, że nie ma doświadczenia samorządowego - jeszcze... i to jest (dla mnie!) koronny argument - wiem, że nie dla wszystkich, no ale cóż....
W związku z tym co napisałam wyżej, może rzeczywiście Ty wiesz o jakiś sukcesach na polu społecznym, o których ja nie wiem – a jest to możliwe, bo nie znam RG osobiście. Do tej pory oceniałam go tylko i wyłącznie po debacie i materiałach wyborczych – więc, jeżeli o czymś takim wiesz, to napisz.

Wracając natomiast do Twojego pytania – Nie mam osobistego kontaktu z MF, tak jak Ty z RG, więc nawet gdybym chciała i widziała w tym jakikolwiek sens, to nie poszłabym ot tak sobie i nie zapytała. Ale nie chce pytać, bo mi to nie jest do nieczego potrzebne - w pełni popieram Gregora – mówimy o czasie teraźniejszym, a nie przeszłym. Oceniam MF po tym czego dokonał do tej pory, a także po tym co zamierza zrobić. Powiem szczerze, że MF w wieku 33 nie mogłam znać... byłam za mała... i naprawdę nie uważam, żeby to miało jakiekolwiek znaczenie.

Mam jeszcze jedno pytanie, na które nie uzyskałam odpowiedzi. Poczułam się troszkę urażona, dlatego ponawiam swój tekst

Cytuj:
mieszczuch napisał:
(...) Ale są także ludzie, którzy preferują Fiedorowicza, bo walczą o chleb(azja,gregor-85, pisor) lub szyneczkę (Marko)- TO jedynie... ROZUMIEM.

Czy Mieszczuch sugerujesz, że pracuję w Urzędzie Miasta, bądź miałam udział w Kampanii? Czy o taki chleb Ci chodzi? Wyjaśnij proszę.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ponoc pan RG jako doradca bankowy doradzal gosciowi z Wigancic Zytawskich (wypłacił mu o 100 tys. za dużo z kasy banku, po pewnym okresie czasu pieniadze ten jegomosc zwrocil oczywiscie, ale musial oddac razem z odsetkami.
Jezeli to prawda to nie chcialbym, aby RG zarzadzał naszymi pieniedzmi .
Jezeli ktos cos slyszal to prosze o komentarz.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny:
Cytuj:
ale z tymi osiągnięciami partii przypisując je RG to wyskoczyłeś jak fiip z konopii... jaki on na to ma wpływ

Skoro nie domyślasz się jaki wpływ na zgorzeleckie koło PO może mieć jego przewodniczący, a jest to m.in dopingowanie członków do działania, kierowanie dość sporym, częstokroć dwukrotnie starszym od niego samego gronem działaczy, a w końcu na wynik jaki koło uzyskało w wyborach, to chyba po prostu tej zależności nie chcesz widzieć.

Cytuj:
Mówicie mu Wodzu ? Nie mogę się powstrzymać od złośliwości...

Nie powstrzymuj się, zatracisz swoje główne walory....Mówimy mu po imieniu, jesli chcesz wiedzieć.

Cytuj:
Tia...to w PiS-ie jest jeszcze lepszy, by wystawiając kompletnie nieznanych ludzi osiągnął 3 wynik, w dodatku reprezentując krytykowaną partię rządzącą w mieście gdzie w czasie wyborów parlamentarnych wygrała platforma...

Odpowiem troszkę może opacznie.
Nie wpadło Ci do głowy, że to właśnie ekipa Fiedorowicza kompletnie się wypaliła, straciła zaufanie wyborców i nie potrafiąc w żaden sposób tego zaufania odzyskać przegra być może z, jak to często z Azją określacie, młodymi, bez doświadczenia w pracy samorządowej ludźmi???
Porażka tym boleśniejsza, że reprezentują Waszym zdaniem kwintesencję doświadczenia samorządowego. Gdzie to doświadczenie się podziało, co jest przyczyną niezadowolenia społecznego czego wyrazem byly wybory???
Jak wiesz we Wrocławiu z druzgocącą przewagą wygrał Dudkiewicz. Dla mnie to jest oznaką stanowczego poparcia dla urzędującego "szefa" miasta, a to, co uzyskał Fiedka jest dla mnie porażką. 8)

Ostatnio zmieniony 19 lis 2006, 22:31 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Nie porównuj Dutkiewicza i Fiedorowicza. Bo Zgorzelec, to nie Wrocław, miasto akademickie, wojewódzkie itp. Ma "nieco inne", wręcz diametrialnie potrzeby i cele do zrealizowania.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Skoro nie domyślasz się jaki wpływ na zgorzeleckie koło PO może mieć jego przewodniczący, a jest to m.in dopingowanie członków do działania, kierowanie dość sporym, częstokroć dwukrotnie starszym od niego samego gronem działaczy, a w końcu na wynik jaki koło uzyskało w wyborach, to chyba po prostu tej zależności nie chcesz widzieć.

Wystawiłeś laurkę w stylu który tak namiętnie krytykujesz. Nie zacytowałeś mnie dokładnie, bo po chwili po zapisaniu wiadomości dodałem tekst : oprócz samorządu oczywiście.

Bo jeśli chcesz mi wmówić, że koło PO w Zgorzelcu przyczyniło się w sposób szczególny i wybitny do osiągniętego przez PO wyniku w wyborach ogólnopolskich to znaczy że już jesteś przemęczony kampanią... Co gorsza tracisz zdrowy dystans do tego co się dzieje, popadasz w ekstremizm. Uwierz mi, że możemy sobie tutaj oczy po wydzierać a i tak żyjemy w nieświadomości co nasi ulubieńcy planują i robią.

przekorny pisze:
Odpowiem troszkę może opacznie.
Nie wpadło Ci do głowy, że to właśnie ekipa Fiedorowicza kompletnie się wypaliła, straciła zaufanie wyborców i nie potrafiąc w żaden sposób tego zaufania odzyskać przegra być może z, jak to często z Asią (tfu, chciałem powiedzieć Azją) określacie, młodymi, bez doświadczenia w pracy samorządowej ludźmi???

No widzisz sam zapędzasz się w kozi róg, bo za wszelką cenę chcesz udowodnić jakąś tam ideę. Na czym ten róg polega, bo nie możesz się zdecydować na argumentację. To wynik wyborczy jest wynikiem tego że RF jest doskonałym analitykiem i strategiem, czy wynikiem tego że po prostu przeciwnik osłabł. Bo jeśli uważasz, że przeciwnik się wypalił i osłabł to jego "pogromca" wcale nie jest wybitnym analitykiem i strategiem tylko szczęściarzem, który trafił we właściwe miejsce w odpowiednim czasie. Rozumując dalej gdy wybitny strateg mierzy się z słabym przeciwnikiem wdeptuje go w ziemię by się więcej nie podniósł. Co jak wiesz się nie udało.

przekorny pisze:
Porażka tym boleśniejsza, że reprezentują Waszym zdaniem kwintesencję doświadczenia samorządowego. Gdzie to doświadczenie się podziało, co jest przyczyną niezadowolenia społecznego czego wyrazem byly wybory???

Ochłoń i przeczytaj to co napisałeś jeszcze raz. Bolesna porażka ? W sumie "lewica" straciła w stosunku do poprzednich wyborów tylko 4 mandaty. Posiada liczbę mandatów identyczną jak platforma, w momencie gdy to ugrupowanie jest na fali i wszędzie o nim głośno. Układ mandatów związany jest z ordynacją a nie z jakimś druzgocącym zwycięstwem PoPiS-u . W stosunku do poprzednich wyborów "lewica" straciła nieco ponad 14 %. Gdyby została z 1 lub 2 mandatami to bym się zgodził z Tobą, a tak to zachowujesz się jak dziecko we mgle. Na tle ogólnej sytuacji w kraju i rozkładu poparcia społecznego, machiny propagandowej na szczeblu krajowym wynik "lewicy" nie jest najgorszy choć na pewno nie satysfakcjonujący tych co startowali.

przekorny pisze:
Jak wiesz we Wrocławiu z druzgocącą przewagą wygrał Dudkiewicz. Dla mnie to jest oznaką stanowczego poparcia dla urzędującego "szefa" miasta, a to, co uzyskał Fiedka jest dla mnie porażką.

Dutkiewicz jest zjawiskiem rzadko spotykanym i nie mającym odniesienia do nas.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Nazbierało się kilka spraw, pierwsza, certyfikat ISO, ma ten certyfikat Lubań i Bolesławiec, jak również wiele innych wyróżnień i nagród.
Tu jest link na temat tego co to jest ISO:
http://www.iso.org/iso/en/aboutiso/intr ... index.html
ISo to Międzynarodowa Organizacja Standaryzacji, certyfikat ISO mówi o zgodności funkcjonowania podmiotu z procedurami i zasadami wspólnymi dla wszystkich krajów członkowskich. I ta zgodność w przewazjącym stopniu składa się z biurokratycznych przepisów, jak obieg dokumentów, właśnie dokładne okreslenie stanowisk pracy, itp procedur. Nie miejcse tu na szczegółowe wyjasnienia. szczegóły na podanej stronie, niestety tylko po angielsku.
Po spotkaniu w Kozminie odwoziłem gości z Moskwy na nasz dworzec kolejowy, spróbujcie komuś sensownie odpowiedzieć dlaczego tak tam wygląda ( szczerze uwazam, że winnych jest wielu i 15 lat zaniedbań, ale równocześnie burmistz nie przekonał mnie, że zrobił wszystko aby ten stan poprawić).
Programy wyborcze, Dekalog Burmistrza, jedyny program szeroko dostępny.
pierwszy slogan:
Utworzenie w mieście 1000 nowych miejśc pracy!
Mam nadzieję, że MF jako doswiadczony samorządowiec z wielką wiedzą liczbę 1000 miejsc musial okreslić na podstawie jakichś konkretów. Na podstawie jakich przesłanek powstała ta wielkość?
Drugi slogan:
Wybudowanie kolejnych 250 mieszkań socjalnych!
Słowo " kolejnych" wskazuje, iż wybudowano
już 250 takich mieszkań. Poproszę o adresy i ilości
Nie mieszać z budownictwem społecznym.
na ten temat komentarz samego MF z debaty na tym forum:
Cytuj:
Czy są jeszcze porażki? Trudno mi powiedzieć. Jest wiele potknięć, np. budowa mieszkań socjalnych dla osób najuboższych. w dniu dzisiejszym występuje potrzeba budowy 250 - 300 mieszkań, dla osób których na te mieszkania nigdy nie będzie stać. Jest to potknięcie, że nie udało mi się tego stworzyć, lecz rozmowy w tej sprawie są daleko posunięte.

I to by było na tyle.

Tytuł:
pismak
pismak

Sfolgujcie z lekka, bo po wyborach trzeba jeszcze żyć w naszym mieście i może zastanowić się pora, co my możemy miastu dać, a nie, co dać miastu może burmistrz.

Jestem przekonany, że dalej kontynuować zaczęte, strategiczne sprawy dla miasta może tylko MF, bo inaczej to wszystko przepadnie. Nie ma żadnych możliwości niedoświadczony RG zagwarantować pozyskania dodatkowych środków na miejskie inwestycje, rozmawiać z inwestorami, których interesuje głównie stabilizacja władzy. Jeśli by nawet RG chciał, w co nie wątpię, to ograją go koledzy z jego partii z innych miast, którzy już znają drogi i mają kontakty. Teraz dla RG jest za szybko. Jako miasto stracimy co najmniej dwa lata, a na to nas nie stać.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Edit: No, Twoje przekonania dotyczące MF nie są nam obce.... :)
Zupełnie- _nie_ są nam obce :)
----------------------------------------------------------------------------------

Żaden minister, żaden dyrektor departamentu czy przedsiebiorstwa NIGDY nie ma dwu lat na naukę. Więc i burmistrz ani tych dwu lat nie bedzie miał DANYCH, ani ich nie bedzie potrzebował. ty Marko tak mówisz/piszesz, jakby taki MF, czy RG zyli na pustyni!
Każdy z nich (którykolwiek) ma za soba armię urzedników Urzedu!
RG dawałbym co najwyżej pół roku na wdrożenie sie w szczegóły..
i nie sadzę, by to było mało.
A ustepujący burmistrz (jesli będzie ustępywał) ma zas..... (przepraszam :) ) ma OBOWIĄZEK zostawić swe sprawy UPORZĄDKOWANE! Spisane wszystkie zaczete sprawy, i stopień ich zaawansowania.
niczym testament człowieka stojącego przed ostatecznością :)

Ostatnio zmieniony 20 lis 2006, 1:34 przez złośliwy, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Nie ma żadnych możliwości niedoświadczony RG zagwarantować pozyskania dodatkowych środków na miejskie inwestycje
no nie teraz znowu Ty z teorią spiskową, że nie ma siły, bez FM nie da rady :?
A jakby tak wygrał RG i FM go wspomógł swoim legendarnym doświadczeniem i wiedzą, przyjmując posadę zastępcy, to byłoby ok? To dywagacje oczywiście teoretyczne, bo pewnie układy partyjne by na to nie pozwoliły :? ale czy nie byłby to dobry układ?

I jeszcze: te nowe plakaty do jakaś spółka ze Stomadentem?

Ostatnio zmieniony 20 lis 2006, 1:35 przez bombas3, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

A może dla miasta było by dobrze, gdyby było odwrotnie. To dopiero dobra szkoła i szykowanie kadr na przyszłość.
Myślę, że nie należy mówic nigdy, bo w polityce wiele jest możliwe.
Jak wielu twierdziło PO z PiS, po tym co sie stał NIGDY i co mamy.

Tytuł:
VIP
VIP

no to jest propozycja, myślę, że rozsądna: ten kto wygra, bierze konkurenta na zastępcę :lol:
wierzysz, że to możliwe :lol:
myślę, że najbardziej wygranymi byliby mieszkańcy miasta

Tytuł:
pismak
pismak

Myślę, że dla kandydatów jest to materiał do przemyslenia jak mawiał jeden z bohaterów filmu.
Ja skłaniam się do swojego wariantu, bo on w moim mniemaniu może byc bardziej realny i skuteczny.

Tytuł:
obserwator
obserwator

I ja równiez ,w swej bezgranicznej naiwności ( i wierze w czystośc i uczciwość
ludzkich intencji)sadzę, że taki układ byłby bardzo dobry.
Ale, czy można wierzyc w lojalne działanie tego zastepcy(kimkolwiek by on nie był)?
Szczerze? - mam obawy....
Chciałbym, by sie nie sprawdziły.....

Ostatnio zmieniony 20 lis 2006, 2:16 przez złośliwy, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Ciekaw jestem, co by powiedzieli na takie rozwiązanie kandydaci. To nocne gadanie Polaków przynosi ciekawe rozwiązania.
Ciekaw jestem też zdania zarządów poszczególnych komitetów wyborczych. A może to zalążek nowej lokalnej koalicji.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Co najwyzej JEDEN mógłby sie wypowiadac w tym temacie. Bo rzadko wprawdzie, ale wpadnie na forum.
Tego pierwszego przyciagnąc było niezmiernie trudno, a teraz to już jest chyba w ogóle niemozliwe.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.