Dzisiaj jest 12 maja 2025, 3:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Fiedek jaki jaet ka¿dy wie - ale moim skromnym zdaniem zrobi³ duzo podczas swojej kadencji - a co dla mnie te¿ jest istotne - nie kuje ludzi w oczy tym ¿e siê w jaki¶ sposób dorobi³ - nadal przecie¿ mieszka w bloku:) A poza tym je¶li chodzi o debatê to gdybym mia³ decydowaæ na jej podstawie to tylko Fiedja - R.Gronicz wykaza³ siê na niej zerowym przygotowaniem - robi³ g³upie b³êdy tak jak ten z BOT i Famago. A jako kontrkandydat powinien zab³ysn±æ i pokazaæ klasê - czego moim skromnym zdaniem nie zrobi³. Fiedja wkurza mnie tylko jednym - brakiem zatrudnienia m³odych wykszta³conych ludzi w UM - powinien pozbyæ siê tych starych Trepów , którym emerytura wojskowa powinna w zupe³no¶ci wystarczyæ.

Ostatnio zmieniony 14 lis 2006, 11:29 przez glucior, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ada__ - wierzysz w ludzi spoza ukladu? Nie ma takich. Zawsze byly, sa i beda jakies wzajemne powiazania, znajomosci i nie ma ludzi w pelni niezaleznych. Wyobrazasz sobie takiego kogos? Nawet jesli na poczatku nic nie zanosi sie na jakies uklady, to po kilku miesiacach pracy, po kilku wspolnych imprezach, delegacjach itd. wiezy sie zaciesniaja - powstaja nowe uklady powiazane ze starymi:)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Krytyczny !!!!!!
"Zgubiłeś" jednego radnego z I okręgu. Oddawaj nam go natychmiast !!! :lol: :lol: :lol:
Wogóle chyba poknociłeś coś z tym okręgiem!!! Dałkowski z PO ??? nie znam człowieka :D:D:D:D

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam wszystkich, z którymi czasem polemizowałam na naszym forum. Ja osobiscie nie zostałam radną, ale tez ten wynik przewidywałam wcześniej.Z rozmów z wieloma osobami wynikało, ze będą głosować na partie. Na pewno dobrze się stało, że w powiecie być może coś drgnie. Bo tam była niestety często pozorowana robota. Starosta więcej wagi przypisywał formom niż treści. Stąd wiele działań było bardzo powierzchownych. A w końcu chcemy zmieniać ten świat. Szczególnie my, którym nie podobał się poprzedni system. Dlatego zmiany muszą być głębokie. I wierzę, że teraz powinno sie udać. Że ludzie, którzy zostali radnymi powiatu z prawej strony będą mieli taką świadomość i możliwości, żeby te zmiany wprowadzać.
Ja ze swojej strony dziękuję wszystkim, którzy mnie, zwykłą kobietę wspierali w moim działaniu. Mogę tylko powiedzieć, że czuję, iż teraz uda nam się kolejne kroki stawiać w budowie społeczństwa obywatelskiego . Bo to jest długi proces.Tego chciałabym dla starszych i młodszych mieszkańców naszej ziemi zgorzeleckiej. Jestem przekonana, ze tak będzie. Życze wszystkim pięknego dnia, chociaż za oknem plucha. H.I

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Sorry - Dałkowski to PIS

a Zgubionym radnym jest - Biernat - PO

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
Sorry - Dałkowski to PIS

a Zgubionym radnym jest - Biernat - PO

czyli:
PO - 7
PiS - 5
PPP - 5
H - 2
ISOPP - 2

wygląda nieźle... ciekawe co się z tego urodzi, tym razem prawica ma 14 miejsc, lewica 7...

Tytuł:
rekrut
rekrut

No widzicie, jesteście lepsi od komisji wyborczej. Info z pierwszej ręki. Pozdrawiam. H.I

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Jeden szybki wniosek... myślałem że jednak PP będzie miało lepszy (i nie będę z tego powodu płakał) wynik, pomyliłem się jak widać ...jednak ludzie poszli na znaczki partyjne (tak jak sobie po cichu przewidywałem) tak więc nie spełniły się oczekiwania że w wyborach samorządowych głosujemy na ludzi... Wielka polityka partyjna zeszła na dól i tyle.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
Jeden szybki wniosek... myślałem że jednak PP będzie miało lepszy (i nie będę z tego powodu płakał) wynik, pomyliłem się jak widać ...jednak ludzie poszli na znaczki partyjne (tak jak sobie po cichu przewidywałem) tak więc nie spełniły się oczekiwania że w wyborach samorządowych głosujemy na ludzi... Wielka polityka partyjna zeszła na dól i tyle.

nie do konca, 56% mieszkańców naszego miasta nie poleciała na żaden znaczek... i ja nie wiem czy to dobrze czy źle i co to właściwie oznacza...

Tytuł:
rekrut
rekrut

ja myślę, że ciągle jeszcze jest brak świadomości obywateli, zarówno tych wybieranych jak i wybierających.
Sama pamietam swoje pierwsze kroki w samorządzie. Byłam całkowicie zielona i nie do końca wiedziałam, o co w tym wszystkim chodzi. Ale czytałam, słuchałam i rzeczywiscie, kiedy w musiałam poprowadzic sesję, poradziłam sobie lepiej niż nie jeden stary wyjadacz. Ale znam takie osoby, ze po zakończonej kadencji nie do końca wiedziały, jakie są kompetencje tego czy innego szczebla samorządu. Czasem myślę, że im jest łatwiej. Nie przyjmują na siebie tyle odpowiedzialności, bo po prostu nie są świadomi. To samo dotyczy wyborców. Ale trzeba przyznać, ze ogólnie świadomość w narodzie się podnosi :) Pozdrawiam wszystkich. H.I

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Świadomość wybierających się podnosi. Najlepszym potwierdzeniem tej tezy jest nieobecność panów Panka, Owsika i Dobrzyńskiego wśród wybranych w mieście i powiecie.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

w rzeczy samej :)

Tytuł:
Deczko Wkurzony napisał:
Cytuj:
Świadomość wybierających się podnosi

Na Ujeździe w drodze do kościoła byłem 3-krotnie agitowany.
Za flaszkę bądź kasę miałbym oddać głos na R.D. w drodze powrotnej po mszy dokładnie to samo tylko inni ludzie.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

A może ktos jest w stanie taka liste do powiatu opublikować?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Dzisiaj w pracy przeżyłem szok ……. Myślałem że kupowanie głosów już się nie powtórzy , że ludzie powstrzymają to. Pan R.D płacił za oddany na niego głos 50 zł , Pan Ż /nie wiem jak ma na imię/ płacił po 40 i 30 zł , Pan M – 30 zł. Pan Ż /lub inna osoba podająca się za niego/ dzwonił po domach z propozycją zapłaty za głos – wiedział nawet ile osób JEST UPRAWNIONYCH DO GŁOSOWANIA. Wyżej wymienionych panów podobno policja przesłuchiwała.
Ale byłem /jestem/ uradowany że nasz lokalny głos narodu /Pan O, i Pan P/ oraz głos śpiewu Pan N, zostali przez wyborców odrzuceni. Mam nadzieję że koledzy partyjni Pana R.D w trosce o swój honor zmuszą go do oddania mandatu zaufania /kupionego/.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.