przekorny pisze:
krytyczny:
No tak, zwinnie wykręciłeś się od odpowiedzi na pytanie ESK2010!!! Czy nie powinno ona brzmieć mniej więcej w tym samym stylu co ocena drugiej strony???
Pytanie składało się zasadniczo z dwóch części. Pierwsza :
Cytuj:
Krytyczny, wytłumacz mi postępowanie MF podającego nieprawdziwe dane o tym ile otrzymał głosów w 2002 roku i teraz? może z pomocą Marko?.
I zgodnie z posiadaną wiedzą odpowiedziałem :
Cytuj:
Esk2010 nie mam bladego dlaczego takie dane zostały podane, nie ja ten wywiad przeprowadzałem.
Część druga pytania brzmiała :
Cytuj:
czy częste mijanie się z faktami wynika z "doświadczenia i wiedzy" MF?
Znam wiele przyczyn dla których politycy się mijają z faktami. Koloryzując swoje osiągnięcia, dokonania, poparcie społeczne i setki innych rzeczy. I MF też od tego nie ucieknie, nie ucieknie od tego RG ani żaden inny kandydat. Pytanie jakie wysnuwa się na tej podstawie wnioski a te są zależne od postawy wobec kandydata.
przekorny pisze:
Wszak, przypominam, że
nie Ty ten wywiad przeprowadzałeś!! 
Boisz się że komitet zmontuje debatę w taki czy inny sposób, a sam to skutecznie przeprowadzasz, wyrywając zdanie z kontekstu wypowiedzi
Proces myślowy jest prosty : jeśli wizerunek jest prywatny wymagający szczególnej ochrony to dlaczego wypowiedziane kwestie mają status publiczny ? Tak więc gdyby komuś chciało bawić w postprodukcję wymazujemy RG z taśmy, a zostawiamy sciężkę dźwiękową ? Albo idąc dalej wycinamy jeszcze ścieżkę dźwiękową i wstawiamy tylko napisy z zapisem wypowiedzianych przez nich słów ? Jeśli wizerunek na debacie był prywatny to dlaczego do sądu wystąpiono w trybie wyborczym, przysługującym osobom publicznym jakim są kandydaci ? Jako prywatna osoba jak mnie znieważysz ja nie mam prawa wystąpić do sądu o rozprawę w ciągu 24 h. Kandydat zyskuje
szczególną ochronę właśnie dlatego że staje się osobą publiczną i każde jego słowo wypowiedziane w każdych okolicznościach ma swoją
wagę.
Cytuj:
o ile mi wiadomo M.Dobrzyński!!!
Rozwiń ten wątek.