Dzisiaj jest 11 maja 2025, 23:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

masz rację snake tylko jak ja popelniam bląd na forum to za niego przepraszam a Ty się rzucasz.
każdy popełnia błędy, Ty, ja czy burmistrze i dobrze byloby gdyby każdy za swoje przepraszał i nie robił ich więcej zamiast odwracać kota ogonem, przecież nie domagałem się tego abyś dokonał samospalenia na stosie

Tytuł: :)
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

bląd czy błąd, byloby czy byłoby chciałeś napisać hmm ? Przecież nie będziemy sobie teraz wytykać błędów ortograficznych, bo nie o tym mowa. A z tym przepraszaniem za właśnie takie błędy, to moim zdaniem lekka przesada :-) Ok spoko jest . A tak apropo, to nie dokonał tylko dokonała :D Może mój nick jest mylny, ale płcią męską nie jestem :D

Pozdrawiam

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

proponuje Alex żebys zmienił nika na Renata chociaz ona napewno nie zrobiła tego po kosztach realiztora.
I g...o mnie obchodzi ile prawa kosztowały a nie poto płace podatki żeby sobie za nie jakiś pozostały w Polsce niudacznik robił album rodzinny albo domowa kinoteke pod szyldem archiwum UM. Mało to wszystko wydaje mi sie profesjonalne , zapewniałes o zwojej bezstronności ale gra na dwie strony to nie jest bezstronnośc . Obawiam się że w najbliższym czasie nasze - forumowiczów wypowiedzi wraz z adresami IP i Email oddasz po kosztach utrzymania serwera dla zainteresowanych naszymi wypowiedziami.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Aleksander napisał:
Cytuj:

Urząd zwrócił się do mnie o zakupienie DVD z nagraniem w wysokiej rozdzielczości z prawami do rozpowszechniania jako materiał historyczny do archiwum i na potrzeby UM. Prawa zostały sprzedane za symboliczną opłatę (koszty filmowca Telewizji Lubań Bolesławiec).

..do archiwum i na potrzeby UM"

I do tego Aleksander ma prawa!
Czy UM wykorzystał to na swoje potrzeby? wątpię!
czy debata wykorzystana przez Komitet MF będzie puszczona w całości, dokładnie taka jaka była, czy po montazu?
Moim zdaniem, jesli to bedzie "reportaz" z debaty, czyli montaż to MF strzelił sobie gola!
NIe mam nic przeciwko opublikowaniu debaty - całej.
Kazdy oglądający będzie miał możliwośc wyciągnięcia wniosków, natomiast jestem przeciwny wybiórczemu traktowaniu materiału uzyskanego z UM.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Komuś tu puszczają nerwy. Jeśli jak twierdzi PO w czasie debaty wizerunek RG był prywatny, to jak rozumiem również wyrażał prywatne poglądy. Nie reprezentujące stanowiska partii ani jego programu, ot tak sobie przyszedł i po marudził w prywatnej pogawędce, do niczego nie zobowiązującej. A na pewno nie do dotrzymania obietnic.

To się panowie z PO kupy nie trzyma i to co mogliście przekuć w sukces zmarnowaliście koncertowa.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Krytyczny, wytłumacz mi postępowanie MF podającego nieprawdziwe dane o tym ile otrzymał głosów w 2002 roku i teraz? może z pomocą Marko?. czy częste mijanie się z faktami wynika z "doświadczenia i wiedzy" MF?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Esk2010 nie mam bladego dlaczego takie dane zostały podane, nie ja ten wywiad przeprowadzałem.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

istotą problemu nie jest to, czy alex slusznie postapil czy nie,ale to co robi RG.

Tytuł:
pismak
pismak

Zapis DVD debaty to również "strażnik" wywiązania się z obietnic przez obecnego burmistrza, o ile nadal nim pozostanie :wink: Za ewentualne 4 lata trudniej mu będzie napisać kolejny dekalog czy gadać bzdury na debacie

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny:
No tak, zwinnie wykręciłeś się od odpowiedzi na pytanie ESK2010!!! Czy nie powinno ona brzmieć mniej więcej w tym samym stylu co ocena drugiej strony???
Cytuj:
Nie reprezentujące stanowiska partii ani jego programu, ot tak sobie przyszedł i po marudził w prywatnej pogawędce, do niczego nie zobowiązującej. A na pewno nie do dotrzymania obietnic.

Wszak, przypominam, że nie Ty ten wywiad przeprowadzałeś!! 8)

Tytuł:
pismak
pismak

zubek pisze:
istotą problemu nie jest to, czy alex slusznie postapil czy nie,ale to co robi RG.

Jeżeli debata zostanie udostępniona w całości, bez wycinania tego co niewygodne dla MF to uważam, że szum wokół tego jest niepotrzebny - debata była publiczna i każdy ma prawo ją zobaczyć. Pytanie czy to co zostanie udostępnione mieszkańcom nie będzie spreparowane w celu ośmieszenia RG.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

menelopa:
Cytuj:
Jeżeli debata zostanie udostępniona w całości, bez wycinania tego co niewygodne dla MF

Szefem sztabu wyborczego M.Fiedorowicza jest , o ile mi wiadomo M.Dobrzyński!!!A że gra toczy się o "być albo nie być" między innymi i tej postaci naszego światka politycznego....hmmm,...
Jak będzie, zobaczymy już jutro,... 8) :?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Jak będzie, zobaczymy już jutro,... 8) :?

a co niby będzie jutro? zapowiedziano jakąś premierę? pokaz publiczny w mieście?
poki co mówimy o faktach a w sferze faktów jest póki co sprawa w sądzie natomiast cała reszta to jest jeden krzyk tak naprawdę nie wiadomo o co, tak jakby miał coś Gronicz do ukrycia...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
krytyczny:
No tak, zwinnie wykręciłeś się od odpowiedzi na pytanie ESK2010!!! Czy nie powinno ona brzmieć mniej więcej w tym samym stylu co ocena drugiej strony???

Pytanie składało się zasadniczo z dwóch części. Pierwsza :

Cytuj:
Krytyczny, wytłumacz mi postępowanie MF podającego nieprawdziwe dane o tym ile otrzymał głosów w 2002 roku i teraz? może z pomocą Marko?.

I zgodnie z posiadaną wiedzą odpowiedziałem :

Cytuj:
Esk2010 nie mam bladego dlaczego takie dane zostały podane, nie ja ten wywiad przeprowadzałem.

Część druga pytania brzmiała :
Cytuj:
czy częste mijanie się z faktami wynika z "doświadczenia i wiedzy" MF?

Znam wiele przyczyn dla których politycy się mijają z faktami. Koloryzując swoje osiągnięcia, dokonania, poparcie społeczne i setki innych rzeczy. I MF też od tego nie ucieknie, nie ucieknie od tego RG ani żaden inny kandydat. Pytanie jakie wysnuwa się na tej podstawie wnioski a te są zależne od postawy wobec kandydata.

przekorny pisze:
Wszak, przypominam, że nie Ty ten wywiad przeprowadzałeś!! 8)

Boisz się że komitet zmontuje debatę w taki czy inny sposób, a sam to skutecznie przeprowadzasz, wyrywając zdanie z kontekstu wypowiedzi

Proces myślowy jest prosty : jeśli wizerunek jest prywatny wymagający szczególnej ochrony to dlaczego wypowiedziane kwestie mają status publiczny ? Tak więc gdyby komuś chciało bawić w postprodukcję wymazujemy RG z taśmy, a zostawiamy sciężkę dźwiękową ? Albo idąc dalej wycinamy jeszcze ścieżkę dźwiękową i wstawiamy tylko napisy z zapisem wypowiedzianych przez nich słów ? Jeśli wizerunek na debacie był prywatny to dlaczego do sądu wystąpiono w trybie wyborczym, przysługującym osobom publicznym jakim są kandydaci ? Jako prywatna osoba jak mnie znieważysz ja nie mam prawa wystąpić do sądu o rozprawę w ciągu 24 h. Kandydat zyskuje szczególną ochronę właśnie dlatego że staje się osobą publiczną i każde jego słowo wypowiedziane w każdych okolicznościach ma swoją wagę.

Cytuj:
o ile mi wiadomo M.Dobrzyński!!!

Rozwiń ten wątek.

Tytuł:
VIP
VIP

przekorny, powoli twoje wypowiedzi zaczynają do mnie przemawiać i zastanawiam się nad wprowadzeniem do regulaminu nowego punktu, że za głupie wypowiedzi może nastąpić blokada konta. przeczytaj swoje posty i powiedz na ile nie są one tendencyjne.

Forum dyskusyjne jak sama nazwa wskazuje służy do dyskusji. W twoim przypadku takowej nie ma bo za wszelką cenę chcesz udowodnić wszystkim swoje teorie tak jak by była nasza prawda i twoja prawda, ale twoja była prawsza o naszej. Jezeli dalej chcesz bombardować forum swoimi wypocinami to zastanów się czy mają one sens, bo ja na przykład z Toba polemizować nie będę z prostej przyczyny: Walka z ignorantem na argumenty nie ma najmniejszego sensu.

Wracając do tematu:
Cytuj:
Tia,..rozumiem więc, że temat został założony po to tylko, żeby ośmieszyć i poddać ewentualnej krytyce tylko jedną ze stron sądowego epizodu!!! Rolling Eyes
Cóż, nie mogąc odpowiedzieć bez podstawy prawnej wypada mi jedynie w konkluzji dodać....nie jestem pierwszym który musi ustąpić przed siłą!! Evil or Very Mad Twisted Evil

Nie ja zakładałem temat to po pierwsze. Jeżeli nie jesteś w stanie podać podstawy prawnej to znaczy że musiał byś znowu skorzystać ze swoich domysłów a więc... siedź cicho.

Cytuj:
(...) Mało to wszystko wydaje mi sie profesjonalne , zapewniałes o zwojej bezstronności ale gra na dwie strony to nie jest bezstronnośc .

Nie ma gry na dwie strony. Jesteś tak bardzo zaślepiony "uderzeniami" w Gronicza, ze nie widzisz uderzeń w Fiedorowicza. Pewnie ty będąc na moim miejscu rozegrał byś to całkiem inaczej, dlatego chcesz ? To załóż sobie strone i głoś swoje poglądy będąc "bezstronnym" w swoim znaczeniu.

Cytuj:
Obawiam się że w najbliższym czasie nasze - forumowiczów wypowiedzi wraz z adresami IP i Email oddasz po kosztach utrzymania serwera dla zainteresowanych naszymi wypowiedziami.

A wiesz co to znaczy ochrona danych osobowych ? Poza tym nerwy ci puszczają i twoja wypowiedź jest nie tyle tendencyjna co głupia.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.