Dzisiaj jest 11 maja 2025, 12:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Alex, sięgnij wcześniej, proszę, po słownik i porównaj znaczenie słów krytyka i krytykanctwo

Krytykanctwo...już to słyszałem - względem Ciebie od poprzedniej ekipy... To co w Twoich oczach było słuszną krytyką w ich było krytykanctwem. Wniosek z tego że stare prawdy o punkcie siedzenia i widzenia są nadal aktualne i niezmienne.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jest mój ulubieniec... :lol:

Krytyczny, sam więc widzisz jakie bzdury wypisywali... :lol: :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Szkoda tylko, że podążasz ich szlakiem...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Krytyczny, wstąpiłem na ten szlak tylko chwilowo i tylko po to, żeby mieć możliwość spotkania na nim Ciebie. Zacząłem tęsknić do naszej wymiany drobnych zlośliwości. :lol: :lol: :lol:
Jak widzę, z wprawy nie wyszedłeś,... 8) :smt027 :smt023

Tytuł:
VIP
VIP

użytkownik przekorny został zablokowany, za krytykanctwo, klapki na oczach i tendencyjne wypowiedzi oraz przede wszystkim za trolling.

http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.p ... 7&start=30

wracamy do tematu.

Tytuł:
pismak
pismak

Ph

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 18:44 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

mieszczuch: sugerujesz, ze nadużywam swoich kompetencji ? Już klika razy zwracałem mu uwagę i w końcu zaczął się czuć za pewnie. Jest wiele osób, które krytykuje moją osobę, ale nie mam do tego zastrzeżeń. W przypadku przekornego to jest nagminna forma trollingu bo on cały czas klepał swoje racje i jego prawda była zawsze prawsza od mojej :D No typowy ignorant, a z ignorantem na argumenty się nie wygra... dlatego sam sobie winien.

powrót do tematu.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

teraz pewnie przekorny zostanie trolem męczennikiem :(
a propo męczenników polecam uwadze:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%B3r_ ... Byd%C3%B3w

zwłaszcza linki zewnętrzne...
oddaję głos do studia ;)

Tytuł:
pismak
pismak

re

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 18:45 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

[quote="aleksander"]re tom77:

to jest proste, ale skoro nie rozumiesz, to raczej nie zrozumiesz... by³o banalne a jak sam widzisz wiêkszo¶æ zrozumia³a wiêc na twoim miejscu bym siê nie przyznawa³ :twisted:

dla twojej informacji skoro znowu za ciê¿ko ci ¶ledziæ wszystkie tematy na forum: nie mia³em nic wspólnego z debat± wydan± przez sztab Fiedorowicza na DVD

Uwa¿asz, ¿e Gronicz po¿egna³ z klas± Fiedorowicza ? Twoje zdanie i masz do tego prawo. Podyskutuj na ten temat z innymi u¿ytkownikami.

quote]
Ad zrozumienia twojego monta¿u - to nie mogê zrozumieæ intencji jakie ci przy¶wiecaj± w puszczaniu takich szczurów - mieszasz fragmenety kampanii wyborczej z normalnym funkcjonowaniem urzêdnika pañstwowego i dziwisz ¿e siê to nie wszystkim podoba . Wed³ug twojego rozumowania to Gronicz powinien powiedzieæ po przejêciu urzêdu do Fiedorowicza spieprzaj dziadu . Wed³ug mnie funkcja któr± sprawuje Gronicz i formu³a która go teraz obowi±zuje zosta³a zachowana.
Ad ¶ledzenia wszystkich tematów na forum - ty chyba jeste¶ niepowa¿ny , my¶lisz ¿e nie mam co robiæ tylko ca³ymi dniami przegl±daæ forum. Niektórzy maj± rodzinê,pracê, dom i nie powinno cie dziwiæ ¿e co¶ przoczy³em . Nie mo¿esz twierdziæ ¿e nie masz nic wspólnego z DVD sztabu Fiedorowicza bo to nie ja mu ten materia³ sprzeda³em. Na pewno domy¶la³e¶ do jakich celów go u¿yj±.
Ad Po¿egnania Fiedorowicza - to po obejrzeniu ca³ego materia³u w TV tomków to twierdzê, ¿e przesadzasz i wyolbrzymiasz ten fakt. Po co to podkre¶lanie "Pierwszy raz w historii istnienia zgorzelec.info prezentujemy co¶, czego nie skomentujemy w ¿aden sposób."

Tytuł:
obserwator
obserwator

Nowy burmistrz musi sobie na razie radzic z krytykantami ( NIE łaczyć z Krytycznym) i krytykanCTWem w wykonaniu róznych, róznistych, a m.in. tych, co tak piejom:
"PIERWSZY RAZ W ŻYCIU!!!!- bez komentarza" a zaraz potem publikują swe komentarze i autorskie poprawki.
Łącznie z _wycinaniem_ oponentów
(inaczej -banowaniem)

Bleeeeee.......

I w moim mniemaniu starają się na początek poprawić (sztucznie- znaczy- sztuczką) swą pozycję przetargową.......

" By mnie szanowano, i do stołu dopuszczono......"

firma? no, niby niezależna, ale jak się cichaczem jakiś wyjazd do Monte Karolo załatwi na festiwal filmowy...na ten przykład, to tez przeciez nikomu nie ubędzie.....

Tytuł: ZABLOKOWANY
rekrut
rekrut

[quote="aleksander"]użytkownik przekorny został zablokowany, za krytykanctwo, klapki na oczach i tendencyjne wypowiedzi oraz przede wszystkim za trolling.

Mamy oto fakt dokonany - efekt zabiegów profilaktycznych mających na celu ochronę forum przed trollingiem.

W temacie „uwaga: trole forumowe” napisałem na zakończenie: "Na koniec tematyczna refleksja. W czasach realnego socjalizmu krytyka była możliwa owszem, ale wobec kominiarzy, pralni chemicznych, firm polonijnych, itp. Radnego, policjanta czy redaktora piszącego zawsze „słusznie” już nie – wkraczała cenzura. Aby sugerowana ochrona forum przed trollingiem nie zabrnęła do tamtych czasów."

Jednoznaczna decyzja, zgodna z własną interpretacją: krytykanctwo, klapki na uszach, trolling.

Moim zdaniem przekorny nie prowokował dyskusji, aby doprowadzić do generalnej zadymy na forum. Nie używał wulgaryzmów ani osobistych inwektyw. Bronił swojego zdania i swojej opinii. Próbował odpierać jakieś zarzuty z przeszłości, ale oponęci nie byli dłużni w tym procesie. Był trochę osamotniony, ale stanowczy. To, że nie dał się przekonać do zmiany poglądów, nie odbieram jako „klapki”.

Powiem tak:, jeżeli 10 pacjentów zakładu psychiatrycznego ma inne zdanie niż ich lekarz, to wcale nie znaczy, że lekarz nie ma racji i jest trollem. Nikt, bowiem nie staje się mądrym tylko dlatego, że przez 10 lat był głupi.

Niech nikt się nie obraża, bo tym razem nie zamierzam wywołać efektu szokowego (jak poprzednio) – oceniam zjawisko.

A krytykowany artykuł, jak wskazałem wyżej jest próbą pomieszania dwóch odrębnych sytuacji, wymagających odpowiednio różnych zachowań i reakcji.
Nie konsumuje sie ogórków kiszonych z dżemem, ani nie serwuje gościom.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
mieszasz fragmenety kampanii wyborczej z normalnym funkcjonowaniem urzędnika państwowego

Burmistrz jest urzędnikiem samorządowym a nie państwowym, proszę nie mieszajcie tego.

Refleksja natury ogólnej : Nieodmiennie kto jest przy władzy ma skłonność do uważania się za świętą krowę, szczególnie w Polsce. To chyba taka mentalna pozostałość po komunizmie. Nie rozumiem dlaczego pełne oburzenia głosy nie podnosiły się w momencie wytykania najdrobniejszych potknięć Fiedii. Czy naprawdę kolejna ekipa musi się wpisywać w kali ukraść dobrze, kalemu ukraść źle ? Zresztą całkowicie subiektywną oceną jest gdzie przebiega granica pomiędzy krytyką a krytykanctwem. Z tego względu bardzo ostrożnie bym podchodził do oceniania czy ktoś przekroczył tą granicę czy nie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
Nie rozumiem dlaczego pełne oburzenia głosy nie podnosiły się w momencie wytykania najdrobniejszych potknięć Fiedii. Czy naprawdę kolejna ekipa musi się wpisywać w kali ukraść dobrze, kalemu ukraść źle ?

d o k ł a d n i e . . .

Tytuł:
obserwator
obserwator

Alex. Respect, nie to żebym się czepiał, ale mam wrażenie że nie jesteś apolityczny....
Oglądając Debatę - szacunek dla Mirosława Fiedorowicza który widać że ma dużą ogładę polityczną i potrafi każde pytanie które miało go zbić z tropu obrócić na swoją korzyść w dodatku całkiem poprawnie argumentując w tej materii.
Co do Rafała - jest dużo młodszy, takiej ogłady na razie nie ma, co nie znaczy że jej z czasem nie nabierze. Trochę o tym człowieku słyszałem i od ludzi którzy pracowali z nim w instytucji finansowej, i od tych którzy współpracowali z nim w starostwie. Na pewno pozostawia za sobą opinię człowieka uczciwego. Życzę Mu aby nie okrzepł na laurach i nie stracił entuzjazmu młodego człowieka który chce cos zrobić dla swojego miasta.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.