Dzisiaj jest 01 lis 2024, 1:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 330 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

batosza pisze:
nie, no to się musi udać - zaproście Dorna, niech sobie na rolkach pojeździ :P

Mam _alternatywny_ pomysł ;)
Zaproście Gosiewskiego,
i powstanie Goś_Park

;)

Tytuł:
pismak
pismak

A może lepszy będzie Kaczy_Park :wink:

Tytuł:
VIP
VIP

odbiegacie od tematu.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam, wszystkich forumowiczów

Po pierwsze zastanawiam sie dlaczego temat znalazl sie z dziale RAFAŁ GRONICZ ( Kuba to nie miejsce ;)) liczycie na to, ze nasz nowy burmistrz wejdze nie strone, przeczyta, ba malo tego z miejsca poprze pomysl napisze posta zebyscie przyszli po pieniazki? :) heh

po drugie widze dosc spore zainteresowanie ta sprawa, sama jestem zainteresowana i z checia przyczynilabym sie do tego aby powstalo miejsce gdzie mozna sie wyszalec poniewaz wielu moich znajomych spedza czas jezdzac na desce.

po trzecie zbliza sie zima wie wydaje mi sie ze to najlepszy okres zeby zalatwic formalne sprawy. Pofatygujcie sie pojechac chocby do Bogatyni porozmawiac z tymi ktorym udalo sie doprowadzic do zbudowania skateparku. ( nie wiem czy wiecie ze skatepark powstal z inicjatywy mlodziezy ktorzy stworzyli petycje ) Zapytajcie o koszta, co ile kosztuje, rozejrzyjcie sie za ewentualnym miejcem, oblicznie ile tego miejsa jest wam potrzebne,co chcielibyscie miec w tym skateparku i gdzie to mozna kupic, zrobcie kosztorys, wlozcie to wszystko w worek z napisem MAMY CHEC POMOC , wydelegujcie ze 3 osoby i heja do Burmistrza na powazna rozmowe. Samo to ze pofatygujecie sie o niezbedne informacje w oczach innych bedzie wyglada jak powazne podejscie do sprawy. Bo pewna jestem ze wlasnie tego beda od Was oczekiwali w urzedzie. To w waszych rekach wszystko. W rekcha burmistrza pozostaje, pomoc waszej inicjatywie - nie odwrotnie. Jesli uporacie sie z tym wszystkim i dacie rade to kto wie moze jesienia bedziecie mieli miejsce do jezdzenia.

Jak wspominalam na poczatku jestem ZA, wiec jesli bedziecie mieli jakies pytanie czy problemy - SMIAŁO - postaram sie pomoc.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Wiemy ze powstal z inicjatywy mlodziezy, przynajmniej ja wiem. Ile kosztuje? Pytalismy sie tez o to, jak tam bylismy, ale nikt z nich nie potrafil wskazac czegos konkretnego. Kolejna sprawa. Nie jestesmy prawnikami, urzednikami czy kims kto zajmuje sie takimi sprawami. My jezdzimy i chcelibysmy miec kawalek miejsca dla siebie. O to jakie formalnosci, gdzie mozna w ogole cos takiego postawic, czy sa jakies szanse na budowe tego, trzeba sie zapytac ludzi, "ktorzy sa w temacie".

Edit: Wczesniej byl podany link do zdjec i opisu skateparku we Wroclawiu. O takim czyms chyba kazdy sie zgodzi, nawet nie myslimy w Zgorzelcu. We Wroclawiu byla ogromna inwestycja, potezny park. Dla nas wystarczylby duzo mniejszy i duzo tanszy obiekt. Nie ma co tutaj pisac dokladnie o szczegolach, szczegoly musze byc przedstawone juz na miejscu.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Zaczynając od początku, rozmawiałem z ludzmi z boagtyni, to moi koledzy i wiem jakich użyli metod aby burmistrz im zbudowął ten skatepark. Petycja jest już dawno ale jeszcze nie zbieramy podpisów. Różne plany skateparków mogą też już być. Zobacze jaki będzie odzew. Planuję za jakiś czas zebrać ekipę kilku osób i pójśc do pana Burmistrza i porozmawiać. Pewnie się nie zgodzi, wtedy zaczniemy zbierać podpisy pod tą petycją i będziemy męczyć pana Gronicza aż do skutku. NIE ODBIEGAJCIE OD TEMATU! A więc kto jest za niech się podpisze. Jeśli jest ktoś kreatywny i ma swoje pomysły też piszcie. Jeśli ktoś chce porpozmawiać prywatnie można na gg" 6778676.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Powiem wam jeszcze że plany skateparku będą, kosztorys też załatwimy. Za miejscem rozglądaliśmy się wcześniej. Za niedułgo trzeba się będzie wybrać to burmistrza.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Wasilek - mylisz sie.

urzednicze sprawy - to jedno
formalnosci - to drugie

Nikt tego za was nie zalatwi, myslisz ze Panowie czy panie z urzedy zrobia za was kosztorysy? Poszukaja ewentualnych sponsorow czy chocby materiałow? Nie, to wasza dzialka i w zaleznosi ile w to wlozycie takie bedziecie mieli efekty

A skoro mowisz ze kogos tam pytaliscie - to moze nieodpowiednie osoby. Dojdzcie do tych ktorzy zajeli sie ta cala sprawa a nie tylko "wymyslili sobie skatepark"

piszesz "Nie ma co tutaj pisac dokladnie o szczegolach, szczegoly musze byc przedstawone juz na miejscu" - w takim razie co wedlug Ciebie powinniscie teraz robic? rozumiem ze jestes za rozpisywaniem sie nad forum i pomyslami 'na kartkach' samym gadaniem i pisaniem do niczego nie dojdziecie, Troche inicjatywy z Waszej strony na pewno nie zaszkodzi, uwazam ze wrecz przeciwnie. Jesli chodzi o koncowy efekt czy to petycji, czy kosztorysu wlasnie czy innych tak zwanych papierkowych spraw, najlepiej popriscie o pomoc osobe albo dosiwdczona albo starsza ktora z checia udzieli Wam pomocy. Ale z takim zapalem jak narazie, do skadania petcji w urzedzie macie jeszcze daleko

Pozdrawiam

Tytuł:
obserwator
obserwator

aleksander pisze:
odbiegacie od tematu.

Bzdury
Rozmawiamy o nazwie skateparku.
Gdy juz powstanie. Na temat-znaczy sie.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Już rozmawiałem z osobami które tym się zajmowały już kiedyś w zgorzelcu i będzie plan i inne takie tam, spokojnie :D

Tytuł:
rekrut
rekrut

Myśle ze to jest se fajny pomysl. Może wkońcu beda miejscowy do jezdzenia I mam se pomysła żeby był zabudowany wtedy bedzie mozna nawet w zime pocinac. No i teges pozdro dla wszystkich ziomow co jezdza na desce i na rolkach. Mam nadzieje ze plan sie uda :-D

Tytuł:
rekrut
rekrut

fajnie by było , gdyby powstało takie miejsce :) Miło byłoby spotkać się ze znajomymi albo chociażby sobie popatrzeć na innych .

Tytuł:
rekrut
rekrut

Bigos, koszt budowy krytego skateparku jest co najmniej kilkukrotnie wyższy od postawienia odkrytego, wiec póki co, nie ma co marzyć. A nawiązując do sprawy, którą ktoś poruszył, ze trzeba zrobić kosztorysy i znaleźc miejsce, to w tym momencie to kompletnie nie ma sensu.
najpierw trzeba się dowiedzieć które tereny są miasta a nie prywatne, a załatwianie budowy skateparku nie ma sensu z racji tego, ze nie jest to pewne czy taki skatepark powstanie.
najpierw trzeba uzgodnić czy jest możliwość postawienia tego obiektu, a dopiero potem załatwianie planów i całej reszty.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Miejsce przy Domu Kultury (tam gdzie znajduje się nieszczęsna rampa), byłoby idealne.
Trzeba odpowiednio wygospodarować teren. No chyba, że ktoś woli cyrki i wesołe miasteczka.
Róbcie wstępny projekt, żeby się rozeznać.
Nowy burmistrz powinien być otwarty na propozycję młodzieży. Nie ma innego wyjścia.
I nie zakładajcie z góry, że się nie zgodzi i odeśle Was z kwitkiem.
Nie ma lekko, ale jak trochę popracujecie i pogłówkujecie (zorganizujecie przede wszystkim) to wierze, że się uda.
Sam pomysł świetny i 3mam kciuki.
Powodzenia amigos

Tytuł:
rekrut
rekrut

Nie, wcale nie jestem za tym, po prostu, po co mam pisac wszystkie szczegoly, tu, na forum, sam admin powiedzial ze na forum, to nic sie nie zalatwi i chyba zle mnie zrozumiales. Nie chodzi o to by urzednicy zalatwili mi kosztorysy, wszystkie plany, chodzi o to, zeby wskazali droge, powiedzieli kto odpowiada za takie sprawy (sport w miescie), pokazanie ktore grunty nie sa prywatne, o ktorych w ogole mozna myslec.

Co do tego, o jaki projekt nam chodzi: Mysle ze kazdy by byl bardzo zadowolony i usatysfakcjonowany takim parkiem:

http://img361.imageshack.us/my.php?imag ... rk3sq5.jpg

Jak widac, tak bardzo wygorowanych zadan nie mamy.

Poprosilem o ewentualny kosztorys i wymiary takiego Skateparku w firmie TechRamps, jezeli go dostane, to go zamieszcze.

Bigos: Jak wylozysz tak wielkie pieniadze na kryty skatepark, nie ma sprawy. I na przyszlosc uzywaj cywilizowanego jezyka.

Ostatnio zmieniony 07 gru 2006, 19:28 przez Wasilek, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 330 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.