Dzisiaj jest 12 maja 2025, 3:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Super , ale całość gratulacji należy się szefowej WOŚP z ramienia hufca i jej super ekipie pod nazwą Zespół Programowy Hufca siostrom /nie bliźniaczkom / Anecie i Emilii Hajduczek .

Dzięki że doceniacie pracę harcerzy , bo ostatnio mam odczucie że harcerze muszą wszystko robić bo od tego są i w zasadzie co niektórzy zapominają że to jest jedna z metod naszego wychowania. W tym roku harcerze obchodzą 100 – lecie istnienia z niezmienioną metodyką wychowania młodych ludzi , mamy za sobą duży balon który utrzymywał nas przez lata dobre i złe ,wychowaliśmy dużo dobrych ludzi , jak nie wy to wasi koledzy mieli jakieś kontakty z harcerstwem i dobrze to wspominają . Jesteśmy na każde gwizdnięcie władz jeśli chodzi o jakieś akcje , czy to miejskie ,czy patryjotyczne lub kościelne , pomagamy / w zajęciach , programach itp./osobom sprawnym i niepełnosprawnym , młodym i seniorom . Mamy około 250 instruktorów, harcerzy i zuchów czynnych co oznacza że przez cały rok organizujemy im zajęcia , szkolenia , zapewniamy materiały programowe , co tydzień nasi liderzy – drużynowi robią zbiórki swoich podopiecznych gdzie podczas gier , zabaw czy zadań uczą ich społecznego zachowania , co miesiąc spotykamy się z liderami i oni dają sprawozdanie z tego co zrobili , gdzie byli kto i gdzie podniósł swoje umiejętności i jakie , zadania na następny miesiąc. Harcerz to człowiek taki jak inni czasami robi dobrze czasami źle . Oczywiście nikt z nas nie otrzymuje wynagrodzenia za swoją pracę i nie pozsiadamy na etacie księgowej do rozliczania pieniędzy a robimy to sami lub prosimy kogoś o pomoc. Piszę to aby pokazać Wam że harcerstwo to nie jest bieganie po lesie w krótkich spodenkach że to praca na rzecz społeczeństwa , dla siebie i rodziny .
Ciekawy jestem jak nowe władze ocenią naszą prace i prostuje że dyplom podziękowania to za mało bo z tego nie zapłacimy za materiały programowe , kursy , telefony itp.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Robert mam do ciebie pytanie.
A mianowicie: skądinąd wiem, że na licytację była przekazana przez byłego Ministra Obrony Narodowej Jerzego Szmajdzińskiego szpada pamiątkowa, którą otrzymał od marynarzy. Widziałem ją i powiem więcej - byłem zainteresowany (zresztą nie tylko ja) jej wylicytowaniem mimo, że cena wywoławcza miała oscylować w granicach 300 zł. Zainteresowanych było nią również przynajmniej kilka osób, z którymi rozmawiałem podczas Finału ale niestety nie doczekałem się jej licytacji. Tu pojawia się moje kolejne pytanie: jakie dalsze losy spotkały ową szablę, czyżby została zwrócona darczyńcy? Jakoś w to nie wierzę.
Przecież ideą WOŚP jest pomoc, a nie zlicytowanie szabli, to strata przynajmniej 500 zł, która ja byłem gotowy za nią zapłacić ( a być może więcej, bo licytacje mają to do siebie, że płaci się za coś więcej niż się zamierzało).
Czekam na wyjaśnienia, bo coś mi tu zalatuje chęcią pozyskania atrakcyjnych rzeczy za nic, kosztem dzieci poszkodowanych w wypadkach.
Ponadto takie działania dyskredytują organizatora i bardzo podważają jego uczciwość wobec darczyńców.
Przecież wszelkie dary są przekazywane na WOŚP po to, by przyniosły określony dochód, a nie wystawienie na licytację takiej perełki jak ta szabla ograniczyło dość znacznie wpływy do kasy WOŚP.
Jak myślisz, czy Jurek Owsiak pochwaliłby takie działanie?

Ostatnio zmieniony 17 sty 2007, 10:45 przez grengo, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

grengo:

Ciekawa sprawa, hmmm,...
Jeśli sugestie zawarte w Twoim poście (dość wyraźnie widoczne) potwierdzą się, rumieniec wstydu na twarzy organizatora będzie ceną zdecydowanie zbyt niską. :oops: Niewiarygodne wręcz,...
Na usta cisną się słowa potępienia, ale,...poczekajmy może na odpowiedź Roberta. ]:->

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Jeśli sugestie zawarte w Twoim poście (dość wyraźnie widoczne) potwierdzą się, rumieniec wstydu na twarzy organizatora będzie ceną zdecydowanie zbyt niską. Niewiarygodne wręcz,...

Rumieniec???
To jest policzek dla całej idei WOŚP. Ja co roku wspieram swoimi, może niezbyt wielkimi, datkami Orkiestrę i sam fakt nie wystawienia na licytację czegoś , co zostało ofiarowane na ten szczytny cel (choćby to było pudełko zapałek) jest wielkim kantem - w delikatnym tego słowa znaczeniu.
Czy osoba, od której zależało wystawienie tej szabli na licytację zdaje sobie sprawę, że pozbawiła jakieś dziecko pomocy?
A co gdyby tej pomocy potrzebowało dziecko tej odpowiedzialnej za ten fakt osoby?
Zastanawiam się co sobie myśli teraz osoba, która do tego dopuściła stojąc codziennie rano przed lustrem i patrząc sobie w oczy.
Oczywiście poczekam na wyjaśnienia Roberta, który jest przełożonym harcerzy, ale moja wrażliwość w tym temacie nie pozwala mi milczeć.
Jest to conajmniej karygodne.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

grengo:

Jeśli byłem zbyt delikatny w ocenie tej calej sytuacji to tylko dlatego, że,...aż wierzyć się nie chce. :o
Ale jeśli rzeczywiście cała ta sytuacja miała miejsce, to jest to nie tylko mały, lokalny skandalik ale sporej wagi afera o zasięgu ogólnopolskim. W tej sytuacji zaufanie do całej rzeszy organizatorów może ulec zachwianiu, a o skutkach tego aż boję się pomyśleć. Wydaje się, że sprawa jest prosta do wyjaśnienia. Szmajdziński mieczyk ofiarował na cele WOŚP i dalsze jego losy trudno będzie ukryć.
Poczekajmy jednak na wyjaśnienia ze strony organizatorów i oby były [glow=blue]wiarygodne[/glow]. ]:->

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Już wszystko się wyjaśniło. Proszę moich pytań do Roberta nie brać pod uwagę, bo nie jest on osobą zorientowaną do końca w temacie i w związku z moją niewiedzą do niego je skierowałem. Robert przepraszam, ale sądziłem, że jako szef harcerzy wiesz coś w tym temacie.
Jak się okazało najbardziej zorientowaną osobą w tym temacie jest Beatka Z., którą pozdrawiam i przepraszam za wywołanie sensacji, ale to wynikało z informacji, które otrzymałem od człowieka prowadzącego licytację. Ja nie byłem od samego początku na Finale WOŚP, ale otrzymałem informację od Jarka R., że szabla jeszcze nie była licytowana, więc czekałem na ten moment bez skutku. Jak wyjaśniła mi Beatka szabla była wystawiona wraz z zegarkiem byłego Starosty na samym początku i nie osiągnęły te przedmioty ceny minimalnej więc były starosta prosił o wycofanie ich z aukcji aby przekazać je na jakiś inny zbożny cel.
Teraz rozumiem wszystko i przepraszam za wywołanie niepotrzebnych emocji, ale zastanawia fakt, że nikt nie spróbował ponowić licytacji tych przedmiotów gdy w MDK-u pojawiło się więcej ludzi po meczu Turowa.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Poczekajmy jednak na wyjaśnienia ze strony organizatorów i oby były [glow=blue]wiarygodne[/glow]. ]:->

przekorny jak widzę odżyłeś gdy Ci ścierwem zapachniało, ale niestety musiałeś obejść się smakiem i dobrze Ci tak :)

Ostatnio zmieniony 18 sty 2007, 13:07 przez neandertalski, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Pragnę serdecznie podziękować wszustkim,którzy byli zaangażowani przy organizacji 15 Finału WOŚP w Zgorzelcu. Odrębne - równie gorące - podziękowania składam Szlachetnym Mieszkańcom naszego miasta,którzy finansowo wsparli tę piękną akcję.

Moje podziękowania dla WSPANIAŁYCH HARCEREK I HARCERZY nie skończą się tylko na słowach.Ale o tym będziemy rozmawiać na kolejnym spotkaniu Rady Przyjaciół Harcerstwa.
Jako bardzo dobry pomysł traktuję,zgłoszoną przez Roberta,możliwość licytacji internetowej
pięknejozdobnej szpady przekazanej przez Posła Jerzego Szmajdzińskiego [cena wywoławcza - 300 zł.] i mojego pamiątkowego zegarka,który otrzymałem w FAMAGO za 25 lat pracy zawodowej [cena wywoławcza - 100 zł.]
Obydwa przedmioty dostarczę jutro ADMINOWI.
Proponuję również,aby licytacja prowadzona była na głównej stronie do końca stycznia,a pieniądze uzyskane z aukcji przekażemy wraz z Organizatorami na konto WOŚP w Warszawie.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich Forumowiczów.
Andrzej Tyc
Z wyrazami niezmiennego szacunku

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A ja jeszcze dodam WIELKIE PODZIĘKOWANIA dla pracowników MDK za swoje osobiste zaangożowanie.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

A czy to nie wpisuje się czasami w ich obowiązki?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Tego NIE :smt049

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.