krytyczny napisał:
Cytuj:
Wypływające z środowisko obecnej władzy "wersje" nawet nie potwierdzone są godne pożałowania nic więcej. I nie dlatego że wymieniono rady nadzorcze i prezesów tylko że łamie się w sposób jawny obietnice wyborcze a robią to ich najwięksi krzewiciele... I jeśli ktoś myśli, że tego ludzie nie widzą... cóż gratuluje.
W którymś ze wcześniejszych Twoich postów wspomniałeś o zbliżających się 100 dniach sprawowania rządów w Zgorzelcu przez obecną ekipę.
Ponieważ na forum daje się dostrzec wzrost zainteresowania społecznymi działaniami, wpadł mi do głowy pewien pomysł. Ponieważ jest świeżutki, niewątpliwie musiałby ulec pewnym modyfikacjom, doszlifowaniu...
Ale do rzeczy:
Przygotujmy może na okoliczność owej "rocznicy" plik ankiet które dałyby nam obraz poparcia (wzrost, spadek), jakim może pochwalić się nasz Burmistrz po stu dniach rządów i podjętych do tej pory decyzjach. Konstrukcja ankiety prosta, pytania do ustalenia (niemniej takie, na które odpowiedź brzmiałaby TAK, NIE, NIE MAM ZDANIA), druk we własnym zakresie.
W ustalonym dniu (np. sobota)w kilku punktach miasta ochotnicy zajmują się zbieraniem opinii mieszkanców.
Myślę, że dałoby to wstępnie wystarczająco wymierny obraz opinii mieszkańców na temat trafności (czy też nie) wyboru tego a nie innego kandydata oraz opinii n/t dotychczasowych jego posunięć!!!
Pomysł jak pomysł, jeśli wypali, dobrze, jeśli nie, trudno.

Ale może warto spróbować???