Dzisiaj jest 13 maja 2025, 14:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

.. no, makaron mnie ubiegłeś
Cytuj:
czas nocny sprzyja pojawianiu się rosy.
taką opinię może wygłaszać albo ktoś, kto nie ma pojęcia o rosie, albo ma w tym jakiś swój ukryty interes :grin:
Wystarczy, że malowanie odbędzie się pomiędzy 20 a 24, i sprawa rozwiązana, w ciepłych dniach majowych farba wyschnie w ciągu 2-3 godzin /asfalt bywa nagrzany/ i po problemie.

Jest druga sprawa, którą zajmuje się MPGK, a mianowicie system odprowadzania nieczystości stałych. Była o tym ostatnio na forum mowa, ja natomiast zacząłbym od sposobu funkcjonowania tego 'systemu', czyli od sławnej 'uchwały śmieciowej'. Zapisy w niej są anachroniczne, jest poza tym typowym 'bublem legislacyjnym' i nią na początek powinna się Rada zająć.

Tytuł:
pismak
pismak

Bombas sorry, że Cię ubiegłem ;) ale jak przeczytałem o tej rosie to mało z fotela nie spadłem i musiałem to skomentować.
Wg mnie to z powodu dodatku do wynagrodzenia za pracę w porze nocnej prezes Szymański nie chciał w nocy malować pasów. Zgodnie z art. 151(8) kodeksu pracy dodatek ten wynosi 20%, a to dodatkowy koszt. Za dużo zarobią pracownicy i nie wystarczy na premię nagrodową dla prezesa.

Tytuł:
rekrut
rekrut

A ja mam zupełnie inne wrażenie. Wogóle nie rozumiem tej akcji z tą całą petycją, wg mnie jest to po prostu żałosne i tyle. To, że ktoś nie dostał posady, nie wygrał wyborów, nie czyni go kimś, kto po pół roku od zmiany władz może od razu ją komentować. Kto to widział, żeby w ciągu kilku miesięcy doczekać sie zmian, które będzie widać od razu w całym mieście! W trakcie 2 kadencji Fiedorowicza nie było tylu wymysłów na jakże to złą władze. "Wszelka władza zła, bo ja jej nie mam" - takie wrażenie odnosze widząc tą całą nagonkę na Gronicza, Szymańskiego, itp.! Sorry, ale jak nie ma malowania wieczorem to chyba go po prostu się nie da zorganizować i z góry proszę o to, żeby nie robić z igły widły. Nie oszukujmy się- może i Zgorzelec to nie Wrocław, ale nie róbmy z siebie dzieci. Bo jak mi powiecie, że korka się nie dało objechać jak juz taki straszny był, że od razu trzeba petycję składać, to was wyśmieje po prostu. Śmiechu warte.

A tak przy okazji, wracając do spraw z Bożego Ciała. Były wielkie pretensję o puste biuro MPGK i nieodbieranie telefonu przez Prezesa. Z tego co ja wiem, to prezes też człowiek, a Boże Ciało to dzień wolny, czyż nie? A oczywiście MPGK i prezes to zło, bo nie przykryto samochodów i nie uchroniono przed zcinaniem trawy - tylko, że należałoby zacząc od tego, że strzyżenie trawy nie 'należało' do MPGK tylko do spółki z Bogatyni, a 2. - widocznie w Polsce jeszcze nie ma takiej mentalności, by nosić koc/plandeki/cokolwiek, aby ochronić samochody i kropka. Nie było tak i prawdopodobnie narazie nie bedzie, więc nie ma sie o co pluć, bo czy za Fiedorowicza tak było? Nie! Ale pretensji i dymisji nie było i wcale nie widać tej nagonki na 'nową władzę' , którą wybraliśmy... wcale_/

K. Thx. Bye.

Tytuł:
obserwator
obserwator

A wie może ktoś dlaczego ciągle w MPGK przesiaduje Szymański senior ?
Nawet z petentami dyskutuje, przecież On już od dawna jest na emeryturze

Tytuł:
pismak
pismak

SomeOne pisze:
Sorry, ale jak nie ma malowania wieczorem to chyba go po prostu się nie da zorganizować i z góry proszę o to, żeby nie robić z igły widły. Nie oszukujmy się- może i Zgorzelec to nie Wrocław, ale nie róbmy z siebie dzieci. Bo jak mi powiecie, że korka się nie dało objechać jak juz taki straszny był, że od razu trzeba petycję składać, to was wyśmieje po prostu. Śmiechu warte.

No to nas wyśmiej po prostu.
Ja uważam, że jak tworzą się korki to należy podjąć działania, aby je zlikwidować lub przynajmniej zminimalizować. Po drugie nie wszyscy, którzy jadą od granicy znają topografię miasta i mogą błądzić zamiast szybko objechać korek.
Co do malowania wieczorem to, co to za argument: nie malowali to chyba nie dało się zorganizować? Pan Szymański to prezes MZGK czy lala malowana na stołku? Prezes jest od zarządzania i organizacji pracy w firmie. Jak nie potrafi zorganizować malowania pasów w porze nocnej to co potrafi? Albo inaczej to po co prezesuje.
A co do petycji o odwołanie to efekt był taki, że pod koniec jakoś malowanie odbywało się w godzinach popołudniowych i wieczornych. Element zastraszenia coś jednak wyegzekwował, a prezes się ostał. Szkoda, że aby coś zmienić w działalności np. MZGK trzeba stosować petycje. Marzy mi się obsada samorządów i spółek komunalnych ludźmi, którzy będą z własnej inicjatywy poprawiać funkcjonowanie podległych instytucji.
Zgodnie z twoją argumentacją: skoro PKP nie robi nic z Dworcem PKP-Miasto to widocznie nic już z nim nie da się zrobić, nawierzchnie ulic nie są remontowane bo pewnie nie da się ich naprawić, itd., itp. Najlepiej siedzieć na tyłku i się nie angażować bo po co? Ludzie nie pikietują to wszystko jest na 5+.
Dalej Ci jest do śmiechu? Obrazek

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam, dziwi mnie że teraz jak pojawił się nowy prezes w osobie Szymańskiego mieszkańcom zaczęłą przeszkadzać pora malowania pasów (wcześniej nie przeszkadzała? a może nie były malowane? odpowiewm były malowane i o tych samych porach jak teraz). Cała ta akcja zaczyna już wielu poprostu śmieszyć (zwłaszcza pretensje o koszenie trawników - kompromitacja -to nie firma Szymańskiego, ale zostawiam to bez komentarza). Chcę powiedzieć że przypomina już to mi słynne powiedzenie Leppera "Balcerowicz musi odejść". Z całego szumu, wywołanego zreszta prze Admnina wnoiskuje,ż e coś miedzy nimi nie gra ale uważam iż odrobina obiektywnego spojrzenia na nową rzeczywistośc lokalną jest konieczna do wyciągania trafnych osądów. Pa, to wszystko co chce przekazać.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Patrząc obiektywnie w mieście jest brudno. Całkowicie obiektywnie. Do dziś nikt nie odpowiedział na temat zatrudnienia przez prezesa własnego ojca i to nie jest jedyna kontrowersyjne zatrudnienie w ostatnich dniach w tej spółce.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

a nie macie wrażenia, że cała ta akcja, pana prezesa po prostu zgrzewa? czy on nie czuje się aby niezatapialny? 8)

Tytuł:
VIP
VIP

Spróbujmy oceniać poziom czystości i estetyki w mieście, spróbujmy zastanowić się ile za przeznaczaną na te cele kasę można zrobić, spróbujmy również poddać weryfikacji metody działania firm, które się tym zajmują /jak widzę jadącą furgonetkę a 'na pace' pracownika, które ręcznie ciągnie za sobą wózek malarski, to mi skóra cierpnie - i nie chodzi o moment malowania/, wtedy uwierzę, że nagonka na Szymańskiego ma na celu poprawienie porządku i estetyki w mieście.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam. Dlaczego wszystkie śmieci całego miasta to wina MPGK . Na ul kościuszki za graniczanką była fotka śmieci jak były tak dalej są a ponoć znalazł się sprawca . Nikt nie sprawdza kto jest sprawcą tylko MPGK.Wywale śmieci za kontener i jest ok MPGK sprzątnie. Coz fontanną ona działa.
Pozdrawiam

Tytuł:
VIP
VIP

Ewcia napisała:
Cytuj:
Cała ta akcja zaczyna już wielu po prostu śmieszyć (zwłaszcza pretensje o koszenie trawników - kompromitacja -to nie firma Szymańskiego, ale zostawiam to bez komentarza).

Odpowiadając: jesteś w błędzie, bo koszeniem trawników zajmuje się właśnie jak to nazwałaś "firma Szymańskiego", a co do malowania pasów to sprawa jest prosta. Skoro ktoś wie, że działa źle, ale boi się podskoczyć bo go kolega wywali ze stołka to musi siedzieć cicho.

Mieszkańcy na szczęście nie siedzieli i dzwonili do mnie w ostatnim etapie już o 7 rano z pretensjami, że nie można przejechać przez malowanie. Stąd petycja.

Ewcia... chcąc osądzać lub wysuwać wnioski najpierw sprawdzaj informacje, bo w tym świetle Twoja wypowiedź jest bezzasadna.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny:

Cytuj:
Do dziś nikt nie odpowiedział na temat zatrudnienia przez prezesa własnego ojca

Do "wczoraj",...bo dzisiaj postaram się zaspokoić Twoją ciekawość!!! ]:->

Otóż ojciec obecnego prezesa MPGK nie jest tam zatrudniony oraz nie pobiera żadnego wynagrodzenia w w/w firmie.

Rzeczywiście, pojawia się w tym przedsiębiorstwie, pełniąc tam jedynie funkcję doradczą, nie pobierając przy tym za swą pracę jakiejkolwiek pensji.

Informację sprawdziłem u źródła.
Pozdrawiam,... 8)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
jak widzę jadącą furgonetkę a 'na pace' pracownika, które ręcznie ciągnie za sobą wózek malarski, to mi skóra cierpnie
no nie, dziś się przyjrzałem uważnie: facet tylko trzyma kierownicę wózka malarskiego, który przywiązany jest sznurkiem do tego wózka akumulatorowego /nie: furgonetki/, który go ciągnie. "Kierowanie" ma jedynie zapobiec temu, aby się wózek malarski nie przewrócił : :grin:
stary Szymański powinien wiedzieć, co to BHP :smt023

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Otóż ojciec obecnego prezesa MPGK nie jest tam zatrudniony oraz nie pobiera żadnego wynagrodzenia w w/w firmie.

Rzeczywiście, pojawia się w tym przedsiębiorstwie, pełniąc tam jedynie funkcję doradczą, nie pobierając przy tym za swą pracę jakiejkolwiek pensji.

No popatrz jak to ludzie są teraz pełni dobrej woli, samarytanie normalnie, pomnik mu się należy, że tak z dobrego serca, troski i w imię szczytnych ideałów czas swój poświęca i zdrowie pewnie...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cóż,...sarkazm ten i brak wiary w ludzką bezinteresowność pozostawię bez komentarza!!!! ]:->

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.