Dzisiaj jest 12 maja 2025, 23:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Ja tez jestem szarym ludem i takie twoje stwierdzenia mnie poprostu dotykają . Nie widze powodu zeby bedąc takim samymym jak ty szarym zgorzeleckim ludem miałbym twoje poparcie , zdanie miec w pupie. Wręcz przeciwnie miedzy innymi moja obecnośc na forum jest oznaką tego, że interesują mnie opinie nie tylko o mie ale w wielu innych sprawach i mam zawsze szacunek do pozostałych forumowiczów. Do ciebie również i to że wyrażam wobec twoich wypowiedzi jakis swój pogląd to naprawde nie z braku szacunku tylko z zafrasowania tymi słowami.
Tak dla wyjasnienia to nie jestem pracownikiem organów samorzadowych , nie pisze pod dyktando. Głowne moje źródło utrzymania to działlanośc gospodarcza, dorabiam też na etacie a do internetu mam z własnej firmy trzy stałe łącza megowe a i w czasie częstych wyjazdów mam dostęp do neta na całej trasie . Pisze w róznych porach dnia a to własnie dlatego, że pracuje również o róznych porach dnia i niestaty nie zawsze moge się że tak powiem "odszczeknąć".
Do niedawna jak przejrzysz forum twoje opinie bardzo ceniłem. Aż do momentu kiedy ogłosiłeś kopa dla obecnego architekta i ogłosiłęs niemalże swoja nominacje. To jeszcze także traktowałem jako wynik szkolenia z asertywnosci, ale w przed ostatniej wypowiedzi tego watku chyba przegiąłeś.
Mimo wszytko zycze ci spełnienia się w swoich zamierzeniach ale jednak z poparciem ludu pracującego miast i wsi bo inaczej nie dasz rady mimo ze ci sie tak wydaje.

Tytuł:
pismak
pismak

ę!!!

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 17:38 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Szanowny Szary Ludu Pracujący Miast i Wisi
:grin:
Jeśli poczułeś się obrażony to znaczy że opacznie odczytałeś moje intencje. :grin:

Co do Ciebie Bog180 to nie wiem czy Twoje butne pisanie w chwili obecnej nie jest spowodowane tym, że właśnie starasz się o zlecenie publiczne w jakiejś jednostce samorządu i w związku z tym okresowo trzymasz stronę danej opcji? :grin:

Takiego podejścia do sprawy nie mozna przecież pominąć. W takim przypadku człowiek podświadomie nawet staje w szeregu ze współpracującym samorządem. :grin:

Bog180 źle mnie oceniłeś. Ja nie pisze tutaj po to, żeby mnie cenic.
Ja pisałem tutaj tylko i wyłącznie po to, aby przedstawić temat władzom.
Obecnie mam to w pupie piszę i czekam. Czekam do wyborów. :grin:

Ja nie będę kandydował.
Ja będę się starał o to aby pomyki w stylu Gronicz i Fiedorowicz więcej już nie było.

To, że ogłosiłem kopa dla Cebuli, to był wynik usłyszanej plotki. Ja też chodzę bardzo często po urzędzie. Wiem, co tam nie gra i gdzie zgrzyta. :grin:

Wiem, że Cebula nie nadaje się na stanowisko, którego trzyma się kurczowo. Mam tego dowody i część ich ogłosiłem tutaj a resztę trzymam (do wyborów :grin: ).

Nie moze przecież być tak, że nie widzi władza błędów, jakie osobnik ten, prawdopodobnie płci męskiej, popełnia.

MOja nominacja na stanowisko po Cebuli nie moze mieć miejsca z uwagi na to, że znam swoje hobby. Uwierz mi nie jest nim architektura. Prędzej sztuka.

Widzisz Bog180 asertywność i inne zachowania nie mogą mieć miejsca w przypadku, kiedy wchodzisz w dżunglę między drapieżców.
Uśmiechniesz się wśród pawianów, potraktują Twoje wyszczerzone zęby jako prowokację do ataku, więc może dajmy spokój zasadom dobrego wychowania. :grin:
Jesteśmy w dżungli. :grin:

Pozdrawiam
Ball Kani
PS.
Ahaaa BOG180 !!!!!!!!!!!
słowo pupka, pupki, dupą, pupie jest prawnie przypisane mnie i proszę nie używać go nadaremno. Mam prawie prawa autorskie na tym czacie do używania tego słowa :grin:

pozdrawiam
Ball Kani

[ Dodano: Czw Lip 19, 2007 3:18 pm ]
mieszczuch pisze:
Słodziutko się zrobiło.

re Ball Kani; Jak obiecana herbatka? Tego Ci nie podaruję!!!

dooooobra wieeeem
Niedługo koniec wakacji może właśnie tuż po wakacjach.

Obiecałem to będzie w BB
ale mam jedną prośbę:

że herbatka będzie zrobiona w BB wg mojego przepisu.

pozdrawiam
Ball Kani

Tytuł:
pismak
pismak

lu.

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 17:39 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

obserwator
obserwator

Nie było mnie długo w Zgorzelcu ale dochodza do mnie różne ploty.

Czy to prawda, że ostoja ... (ty stek inwektyw) Cebula wylatuje ze stołka i przestaje ludzkie pieniądze wreszcie marnować?

pozdrawiam
Ball Kani

Tytuł:
VIP
VIP

Owszem, z tego, co mi wiadomo, jest na 3 miesięcznym wypowiedzeniu.
Czy po tej rezygnacji coś się na lepsze zmieni w architekturze miasta, zobaczymy :o

właściwie, to na tak postawione pytanie nie powinienem odpowiedać, ale może Twoje samopoczucie poprawi się od tej wiadomości i zaczniesz patrzeć jak i co piszesz, przez co forum zyska :grin: , więc nie kasuję

Tytuł:
obserwator
obserwator

Bombas
w sumie to mnie chodziło o to, że ja chyba rok albo dwa lata temu wypowiedziałem zdanie, że człek wspomniany wcześniej nie nadaje się na to stanowisko i robi nam tylko marchewę. Wtedy nikt mnie słuchać nie chciał a część osónb odżegnywała mnie od czci i wiary :grin:

Teraz jedynie Ty nie bałeś się odpowiedzieć.
Tylko tyle.
W końcu na każdym w końcu ogół się pozna.
Na kazdym w końcu poznają się również niuudaczni włodarze.
Lepiej późno niż nigdy.

Szkoda tylko, że za moje pieniądze nauka ta trwa tak długo

pozdrawiam
Ball Kani

aha
zapomniałbym ...
chciałbym z tego miejsca dodać moje przeurocze słowo .. pupka :grin:

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
w sumie to mnie chodziło o to, że ja chyba rok albo dwa lata temu wypowiedziałem zdanie, że człek wspomniany wcześniej nie nadaje się na to stanowisko i robi nam tylko marchewę. Wtedy nikt mnie słuchać nie chciał a część osónb odżegnywała mnie od czci i wiary
o ile pamiętam, chodziło o przepędzenie Architekta z miasta a nie jego dobrowolną rezygnację z funkcji ;)
Co do kwestii ładu architektonicznego miasta, który przedstawia wiele do życzenia, zgadzam się, że winien nie jest jedynie i wyłącznie Architekt. Burmistrz i Rada Miasta widzą /taką mam nadzieję/ nieco więcej, niż tylko Przedmieście Nyskie, na którym coś się tam dzieje. W ogóle to nie mamy szczęścia do Architektów, a może i Burmistrzów.
Cieszyłbym się, gdyby tak ktoś wpadł na pomysł opracowania strategii wychodzenia Zgorzelca z dołka. Połączyć te wszystkie projekty rewitalizacji parków, dzielnic miasta ze społecznymi sprawami i nadać im realne kształty. Jakieś takie opracowanie było parę lat temu zrobione, może je odkurzyć i zaktualizować, byłoby się czego trzymać. Goerlitz postawiło na turystykę, imprezy kulturalne i to daje efekty, pomału, ale je widać. W Zgorzelcu natomiast niewiele widać, poza marazmem, narzekaniem, zielskiem na ulicach i postępującą zapaścią.

Tytuł:
obserwator
obserwator

bombas3 pisze:
o ile pamiętam, chodziło o przepędzenie Architekta z miasta a nie jego dobrowolną rezygnację z funkcji

Nazywać to sobie możesz jak chcesz. :grin:
Liczy się fakt, że ktoś dojrzał i spadł :grin:

Co do planów uzdrowienia miasta, to popieram Cię całkowicie

pozdrawiam
Ball Kani

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
Cieszyłbym się, gdyby tak ktoś wpadł na pomysł opracowania strategii wychodzenia Zgorzelca z dołka.

Sęk w tym, że co zmiana władzy to zmiana strategii, lub też przyjmowanych strategii się nie realizuję. Dopóki wybory będzie się wygrywała na totalnej negacji działań poprzedników, dopóty zapomnieć możemy o "wychodzeniu" z dołka. Ciągle jednak u nas pokutuje dziwne przekonanie , że co cztery lata wszystko należy zaczynać od nowa...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
W Zgorzelcu natomiast niewiele widać, poza marazmem, narzekaniem, zielskiem na ulicach i postępującą zapaścią.

Dobrze napisane :smt023 Ten chaos i brzydotę jeszcze bardziej widać na tle Goerlitz...

krytyczny pisze:
Sęk w tym, że co zmiana władzy to zmiana strategii, lub też przyjmowanych strategii się nie realizuję. Dopóki wybory będzie się wygrywała na totalnej negacji działań poprzedników, dopóty zapomnieć możemy o "wychodzeniu" z dołka. Ciągle jednak u nas pokutuje dziwne przekonanie , że co cztery lata wszystko należy zaczynać od nowa...

Ja w obecnej ekipie widzę chęć, a co ważne działania żeby coś w naszym mieście w tym zakresie zrobić. Nie da się tego powiedzieć o poprzednich włodarzach miasta, którzy przez nawet osiem lat kadencji (!!!) NIC w mieście nie robili, a ino pozorowali pewne ruchy i robili wszelakie populistyczne igrzyska dla ludu. Z tego powodu jesteśmy na takim rozwoju, a raczej niedorozwoju jak teraz. Wierzę, że w bólach idziemy w dobrym kierunku, aby tylko te dawne destrukcyjne i pasożytnicze układy nie powróciły.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
co zmiana władzy to zmiana strategii, lub też przyjmowanych strategii się nie realizuję.
może więc powinno się planować na dłużej niż tylko własne kadencje z jakąś gwarancją ciągłości procesów? uwaga pod adresem radnych zgorzeleckich, od których stworzenie i przyjęcie takiej uchwały zależy. Pod warunkiem oczywiście zrozumienia sprawy i jej konsekwencji.
Cytuj:
Ja w obecnej ekipie widzę chęć, a co ważne działania żeby coś w naszym mieście w tym zakresie zrobić.
jest na taką chęć jedynie, określenie 'chciejstwo' :grin: chwała jej za 'chęć', ale przydałyby się jakieś instrumenty, aby: 'móc' :|
Może zbyt wcześnie na ocenę tej ekipy; potrzebny jej jakiś drobny sukces, nie mówiąc o potrzebie polepszenia wizerunku i kontaktu z tzw. 'ludem'.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.