Dzisiaj jest 13 maja 2025, 0:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

xionc pisze:
A tak w ogole ktos zna swojego dzielnicowego? Ja swojego raz na oczy widzialem jak chodzil po klatkach i dziwnie mi sie przygladal :shock: jakbym przynajmniej ukrywal ak47 pod kurtka.

Ja swojego widziałem raz w życiu jak mnie z kolegami na meczu Nysy spisywał z 3 innymi policjantami i i się pochwalił że mieszkam w rejonie gdzie jest dzielnicowym.....

Tytuł:
pismak
pismak

Xonic z bandziorami w mundurach i dyktaturą pałki już walczono kilkanaście lat temu. Byli tacy co to wykrzykiwali, że ZOMO to albo tamto. Byli też tacy co spali na steropianie i skakali przez płot. Więc drugiej rewolucji demokratycznej nie wywołasz (chyba że na innej planecie). Jesteś nie na czasie nie na tej planecie i odgrzewasz "wczorajsze kotlety". Kariery na krytykowaniu policji nie zrobisz. Co najwyżej możesz sobie poklepać w klawiaturę na tym forum i tyle.

Elpeciak z przykroscią muszę cie rozczarować nie skończyłem szkółki w Szczytnie i nie mam 3 fakultetów, ba nie skończyłem nawet żadnej innej szkółki policyjnej i nie jestem policjantem.

elpeciak pisze:
co to gimnazjum? - to było pytanie retoryczne.

Tak??? Nigdy nie wpadłbym na to!!!
A ty doczytałeś się między wierszami "gimnazjum" co ci chciałem przekazać nie pisząc tego wprost?

elpeciak pisze:
wpłynęło to na wizerunek całej policji??? i dobrze. wyciągną wnioski i lepiej będą dobierać towarzystwo.

tak, tak z pewnością od jutra nabór będzie samych chodzących ideałów - tylko skąd ich wezmą?
elpeciak pisze:
najłatwiej gnębić zwykłego kowalskiego, dlaczego policji nie ma tam gdzie jest naprawdę potrzebna?
dlaczego nie interweniują jak ci od "patyczka w dupce" rozwalają przystanki, łamią ławki, przewracają śmietniki itp., a tam by się pała przydała.

zapytaj o to komendanta np. KPP Zgorzelec.
Ja zapytam ciebie, a zadzwoniłeś na policję jak byłeś swiadkiem takich zajść? Powiadomiłeś np. dzielnicowego o takich sytuacjach? Miałeś odwagę złożyć zeznania jako świadek na policji?Czy zwinąłeś kitę pod tyłek na widok pijanego gostka i uciekłeś do domu? A może wolałeś nie ryzykować z nimi a odbijesz swoje na "pyskówce" z gliniarzem bo wiesz że od niego nie zarobisz wpierd... (no chyba, że trafisz na kotleta)?
elpeciak pisze:
niech zajmą się naprawdę poważniejszymi rzeczami niż gnębieniem kowalskiego,
a skoro już to niech mandat np. za parkowanie lub jazdę bez pasów dostanie i pan x i pan y, niech każdego z tych panów traktują jednakowo gdy zostaną złapani za jazdę po alkoholu.
i dopóki tak nie będzie, będę podważał zdanie policjanta - powtórzę raz jeszcze - chociaż po to by go wkurzyć, jak chce mi zepsuć dzień
to nie pozostanę dłużny - ot taka zwykła złośliwość ludzka mam do tego prawo
może wreszcie zaczną myśleć inaczej i coś się zmieni

Oj mój drogi niestety nic się nie zmieni, dostaniesz mandat przy pierwszym uchybieniu podczas dyskusji i będzie po sprawie. Takich jak ty policja spotyka codziennie więc po godzinie "gliniarz" nie będzie o tobie pamiętał. Możesz jedynie sobie "napytać biedy" jak za ostro wdasz się w dyskusję i trafisz na jak to ty określiłeś:
elpeciak pisze:
do policji wciąż trafiają typy pokroju kotleta, zakompleksionych buraków,
życiowych nieudaczników gnębionych przez otoczenie od piaskownicy wstępujących w szeregi policji by popieścić swoje ego i w końcu komuś przywalić

Dobrze jak skończy się to:
Jagna pisze:
Na śmierć może nie, ewentualnie do nieprzytomności

ale jak to sam napisałeś masz do tego prawo.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Zastanawiam się dlaczego przy okazji takich tematów nie zabierają głosu policjanci.
Myślę o tych ze świecznika ew. tzw.oficerów prasowych :cry:
W końcu komu jak komu ale chyba im najbardziej powinno zależeć na odparciu zarzutów.

Uważa się,że milczenie oznacza zgodę.

Należy więc przyjąć,że wszystko co jest napisane na korzyść/niekorzyść policji jest.... prawdą ????

Ich milczenie jest najlepszym przykładem na to jak bardzo im zależy na naszej świadomości o policji,wizerunku policji i o wszystkim co sie wokół dzieje.

Ten skazany policjant nawet jeśli pracował na samodzielnym stanowisku to i tak komuś podlegał.
Jego przełożony nie widział/wiedział,że z jego psychiką jest coś nie tak ?
Chyba że to był pierwszy dzień pracy policjanta, ale szczerze wątpię.

Czy takie zachowanie nie jest w pewnym sensie współodpowiedzialnością ?
Na pewno nie w sensie prawnym,ale moralnym TAK.

Czy miejscowy komendant podał sie do dymisji ?????

A może choć publicznie przeprosił społeczeństwo któremu ponoć służy.

A ryba psuje sie od głowy :twisted:

Tytuł:
obserwator
obserwator

karany jest i pan x i pan y przyklad starosty w park czy pod bramami ludzie sie skarza ze ich sie policja czepia i wlepia sie im mandaty za to ze pija ale nie rozrabiaja ale picie alkoholu tez jest wykroczeniem i za to sie karze ludzi a nie za to ze jedni pija spokojnie piwo to moge to robic a inni pija i rozrabiaja nie ma takiego podzialu, tak samo z jazda po chodniku to pisi musza uwazac jak chodza zeby ich rower nie przejechal piraci chodnikowi opamietaja sie dopiero jak jest za pozno a i nawet zwykla starsza kobieta moze wjechac w dziecko czy przechodnia wiec nie tez podzialu a czemu policji nie ma tam gdzie powinna byc? a gdzie powinna byc skoro tam gdzie jest jest spokoj a jeszcze nie wymyslili teleportacji zeby tak szybko sie przemieszczac tam gdzie jest policjia jest spokojnie a tam gdzie nie widac munduru to normalne ze ktos bezkarnie bedzie rozwalal cos ale pytanie czy jak takie cos widzicie tez reagujecie bo macie do tego prawo ale lepiej marudzic ze policja sie czepia pijakow w niemczech jakos nie widac lezacych obsikanych ludzi tylko w polsce tak jest widocznie kultura picia inna a sprobojcie obudzic takiego pijaka to zobaczycie jak bedzie wam wdzieczny a z tego co wiem ten koles co zginal nie byl taki swiety i porzadny obywatel bo ciagle pil i sobie zrobil impreze na placu zabaw przykladny polak wzor do nasladowania fakt nie powinna sie skonczyc ta historia

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Zastanawiam się dlaczego przy okazji takich tematów nie zabierają głosu policjanci.
bo oficjalnie zajęci są tropieniem przestępców i wypisywaniem mandatów :grin:

ArturZgorzelec, z komórki to wklepywałeś :shock: , czy to taka forma poezji?

Tytuł:
obserwator
obserwator

sorki zapomnialem dawac przecinkow i kropek, fakt niektorzy potrzebuje znakow inter aby wiedziec kiedy mozna zlapac oddech w czytaniu

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ArturZgorzelec napisał:
Cytuj:
ale pytanie czy jak takie cos widzicie tez reagujecie bo macie do tego prawo

Nie no masz rację. Czyli np. ja spacerując z dzieckiem mam budzić pijaków w parku, albo wandali prosić żeby przestali tak?? Gratuluję pomysłu. I ja mam za to dostac po gębie, albo niedaj Boże taki zrobi coś mojemu dziecku. Zdaje mi się że chyba raczej policja jest po to żeby można było czuć sie bezpiecznie na niedzielnym spacerze a nie chodzić przerażonym i miećoczy dookoła głowy.

Dlaczego policja jest zawsze tam gdzie jej nie potrzeba.
Kto dał temu policjantowi prawo do pobicia człowieka na śmierć?? Kto dał mu w ogóle prawo do pobicia człowieka. I nie ma tu różnicy jaki jest ten człowiek. Czy to pijak czy grzeczny obywatel któremu przydażyła się mała wpadka. Człowiek nadal pozostaje człowiekiem.

Tytuł:
obserwator
obserwator

a bylas kiedys na policji moze zauwazylas ze oni nie maja tam krysztalowej kuli w ktorej widza co i gdzie sie dzieje zlego w miescie tylko oni reaguja jak ktos ich wezwie wiec badz obywatelka tego miasta i w twoich rekach rowniez lezy bezpieczenstwo w miescie reaguj a nie odwracaj glowe masz tel dzwon ze cos sie dzieje bo policja nia ma kamer jak np w angli na kazdej ulicy ani krysztalowej kuli z ktorej wiedza wszystko obudz sie kobieto wymagacie zeby byli tam gdzie wy jestescie zobaczcie ile jest glosow gdzie policja powinna byc a ile patroli policyjnych

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Słuchaj są miejsca w mieście gdzie te patrole być powinny. Nie raz i nie dwa dzwoni się że np. w parku pijaki czepiają ludzi. W zeszłym roku każdego dnia wpadał radiowóz do parku i zawijali wszystkich była cisza spokój i bezpieczeństwo a teraz?? Nic nawet patrol mało kiedy widać. Nie wydaje mi się aby np park zrobił się bezpieczniejszy zeby mogli omijac to miejsce. No chyba ze boją się powtórki z rozrywki. I nie zaglądają tam bo boją się ze któregoś poniesie i znowu natłucze jakiemuś "żulowi".

Tytuł:
obserwator
obserwator

i wyobraz sobie ze sa ale jak raz sa na osiedlu zachodnim to nie ma ich na centralnym jak sa na getta lub daszynskiego to nie ma ich gdzie inndziej a po parkach tez chodza nie zawsze sa umundurowani i nie zawsze musza byc w tych godzinach co Ty jestes

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

No tak. Skoro ja cały dzień spędzam w parku, obserwuję jak sobie pijaczki kolejną naleweczkę walą i kolejną i kolejną i policji ni widu ni słychu. Jakoś już bardziej straż miejska reaguje i ją dużo częściej można tam spotkać.

Tytuł:
obserwator
obserwator

bo straz miejska nie ma interwencji a ludzie jeszcze chca aby pijakow lapac kierowcow karac piratow za duze oczekiwania za male srodki

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
zapomnialem dawac przecinkow i kropek, fakt niektorzy potrzebuje znakow inter aby wiedziec kiedy mozna zlapac oddech w czytaniu
trafnie ogdadłeś, że niektórzy potrzebują, w tym ja także, dziękuję :)

Tytuł:
pismak
pismak

Jagna przyznaj się z reką na sercu ile razy zadzwoniłaś na policję lub straż miejską i poprosiłaś o interwencję w parku odnośnie picia nalewki przez żuli? Jak rozmawiam z policjantami to często jak ktoś zadzwoni pod nr 999, zasygnalizuje takie zjawisko i jak usłyszy, że dyżurny chce od niego imię i nazwisko to natychmiast rozłącza się. Ciekawe dlaczego(pytanie retoryczne nie oczekuję odpowiedzi)?

Tytuł:
rekrut
rekrut

makaron pisze:
zadzwoni pod nr 999

pod 999 to nie tylko o nazwisko pytają ale i pesel nr dowodu,numer bura,prawa jazdy,kiedy ostatnie szczepienie .... :)

Proponuję dzwonić na numer 997 albo 112. Będzie łatwiej ;-)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.