Xonic z bandziorami w mundurach i dyktaturą pałki już walczono kilkanaście lat temu. Byli tacy co to wykrzykiwali, że ZOMO to albo tamto. Byli też tacy co spali na steropianie i skakali przez płot. Więc drugiej rewolucji demokratycznej nie wywołasz (chyba że na innej planecie). Jesteś nie na czasie nie na tej planecie i odgrzewasz "wczorajsze kotlety". Kariery na krytykowaniu policji nie zrobisz. Co najwyżej możesz sobie poklepać w klawiaturę na tym forum i tyle.
Elpeciak z przykroscią muszę cie rozczarować nie skończyłem szkółki w Szczytnie i nie mam 3 fakultetów, ba nie skończyłem nawet żadnej innej szkółki policyjnej i nie jestem policjantem.
elpeciak pisze:
co to gimnazjum? - to było pytanie retoryczne.
Tak??? Nigdy nie wpadłbym na to!!!
A ty doczytałeś się między wierszami "gimnazjum" co ci chciałem przekazać nie pisząc tego wprost?
elpeciak pisze:
wpłynęło to na wizerunek całej policji??? i dobrze. wyciągną wnioski i lepiej będą dobierać towarzystwo.
tak, tak z pewnością od jutra nabór będzie samych chodzących ideałów - tylko skąd ich wezmą?
elpeciak pisze:
najłatwiej gnębić zwykłego kowalskiego, dlaczego policji nie ma tam gdzie jest naprawdę potrzebna?
dlaczego nie interweniują jak ci od "patyczka w dupce" rozwalają przystanki, łamią ławki, przewracają śmietniki itp., a tam by się pała przydała.
zapytaj o to komendanta np. KPP Zgorzelec.
Ja zapytam ciebie, a zadzwoniłeś na policję jak byłeś swiadkiem takich zajść? Powiadomiłeś np. dzielnicowego o takich sytuacjach? Miałeś odwagę złożyć zeznania jako świadek na policji?Czy zwinąłeś kitę pod tyłek na widok pijanego gostka i uciekłeś do domu? A może wolałeś nie ryzykować z nimi a odbijesz swoje na "pyskówce" z gliniarzem bo wiesz że od niego nie zarobisz wpierd... (no chyba, że trafisz na kotleta)?
elpeciak pisze:
niech zajmą się naprawdę poważniejszymi rzeczami niż gnębieniem kowalskiego,
a skoro już to niech mandat np. za parkowanie lub jazdę bez pasów dostanie i pan x i pan y, niech każdego z tych panów traktują jednakowo gdy zostaną złapani za jazdę po alkoholu.
i dopóki tak nie będzie, będę podważał zdanie policjanta - powtórzę raz jeszcze - chociaż po to by go wkurzyć, jak chce mi zepsuć dzień
to nie pozostanę dłużny - ot taka zwykła złośliwość ludzka mam do tego prawo
może wreszcie zaczną myśleć inaczej i coś się zmieni
Oj mój drogi niestety nic się nie zmieni, dostaniesz mandat przy pierwszym uchybieniu podczas dyskusji i będzie po sprawie. Takich jak ty policja spotyka codziennie więc po godzinie "gliniarz" nie będzie o tobie pamiętał. Możesz jedynie sobie "napytać biedy" jak za ostro wdasz się w dyskusję i trafisz na jak to ty określiłeś:
elpeciak pisze:
do policji wciąż trafiają typy pokroju kotleta, zakompleksionych buraków,
życiowych nieudaczników gnębionych przez otoczenie od piaskownicy wstępujących w szeregi policji by popieścić swoje ego i w końcu komuś przywalić
Dobrze jak skończy się to:
Jagna pisze:
Na śmierć może nie, ewentualnie do nieprzytomności
ale jak to sam napisałeś masz do tego prawo.