Witam z mroznej Warszawy
Wywolaliscie mnie do odpowiedzi, dzięki czemu dowiedziałam się, ze istnieje takie fajne Forum! Gratuluje, bo Wasza żywa obecność na nim świadczy, ze mieszkańcom Zgorzelca chce się ze soba gadac! Ja wierze, ze z rozmowy zawsze wynika coś konstruktywnego, albo przynajmniej dynamicznego
"Złoty telefon" dla jednego ze zgorzeleckich policjantow (drugi już dla kogos ze Zgorzelca, bo pierwszą lauretką jest p. Maria Łyczkowska) świadczy o tym, ze Zgorzelec jest "jasnym" punktem na mapie Polski jesli idzie o przeciwdziałanie przemocy w rodzinie! Jako zespół Pogotowia "Niebieska Linia" patrzymy na to z persektywy koordynatora Ogólnopolskiego Porozumienia Osób, Organizacji i Insytucji Pomagających Ofiarom Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" i sporo wiemy o tym co się w Polsce dzieje, a często, niestety, ... się nie dzieje:(
Tymczasem w Zgorzelcu "się dzieje" i chwała Wam za to!
Gratulujemy wszystkim, którym "się chce" robić to co do nich nalezy, a czasem nawet trochę więcej, i trzymamy kciuki za to, żeby się nie odechciało

) bo roboty w dziedzinie przeciwdziałania przemocy w rodzinie wystarczy dla wszystkich! (niestety...)
Pozdrawiam serdecznie
Renata
PS. Wszystkich, którzy chcą wesprzeć ideę pomagania ofiarom przemocy w rodzinie zapraszam, aby zapisali się do Porozumienia "Niebieska Linia" (
www.niebieskalinia.pl) !