Dzisiaj jest 16 maja 2025, 23:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

bartekz pisze:
Cytuj:
Dziwię się, że ponoc taki poczciwy człowiek zadaje się z łysymi.

On taki poczciwy, jest chyba tylko z wyglądu. Możliwe, że jest narzędziem w rękach Łysych, nie zdając sobie z tego sprawy, a to jest możliwe.

Tytuł:
rekrut
rekrut

zgc_qwerty pisze:

Próbowałem wejść na stronę pana Walotki, ale jest ona strasznie nieczytelna, mało przejrzysta

Jaki kandydat, taka strona

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jeden rządził w powiecie, a "trzeci" w spółce miejskiej. Teraz ten nr 3 pracuje w powiecie. Czyli ręka jest trzymana na pulsie :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

zgolek8 pisze:
Jeden rządził w powiecie, a "trzeci" w spółce miejskiej. Teraz ten nr 3 pracuje w powiecie. Czyli ręka jest trzymana na pulsie :lol:

Ale pamiętajcie - dla nich liczą się ludzie, a nie partie - więc wspierają swoich ludzi!!!

Tytuł:
pismak
pismak

Taaa, republika kolesi...

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Jak długo toczą się dyskusje nad beznadziejną lokalizacją biblioteki i potrzebą jej zmiany?

????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BEZNADZIEJNA LOKALIZACJA BIBLIOTEKI ???!!!
Przekorny, sklepy dopalaczami już pozamykane, czyżbyś jechał jeszcze na zapasach??????????
Czy według ciebie bardziej "nadziejna" lokalizacja byłaby przy ulicy Sybiraków?????
Tak w kwestii formalnej, kolego forumowy informuję ciebie, że biblioteka miejska jest przy ul. Bohaterów Getta sam środek miasta !!!!!!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

gronek33 pisze:
zgc_qwerty pisze:

Próbowałem wejść na stronę pana Walotki, ale jest ona strasznie nieczytelna, mało przejrzysta

Jaki kandydat, taka strona

mało przejrzysta ? jesteście śmieszni ! bardzo przejrzysta czytelna i przyjemna ! w porównaniu do strony Fiedorowicza i Aniszkiewicza to jest NAJLEPSZA ! jesteście śmieszni dla mnie !

[ Dodano: Pią Paź 22, 2010 2:55 pm ]
ale tak to jest jak się nie ma czego czepić to się czepia takich rzeczy! przeszkadza wam że człowiek jest w porządku i czysty to próbujecie w taki sposób atakować...żenujący jesteście !

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Fakt , strona Pana Walotki dość słabiutka jak na kandydata na Burmistrza. Ale to przecież nie ma żadnego wpływu na wynik nadchodzących wyborów.

[ Dodano: Pią Paź 22, 2010 3:04 pm ]
wróżka pisze:
przeszkadza wam że człowiek jest w porządku i czysty

I właśnie dlatego "łysi" wybrali jego na swojego kandydata !!!! Oni sami nic nie mogą więc znaleźli sobie odpowiednią osobę , która im nie odmówi !!

[ Dodano: Pią Paź 22, 2010 3:05 pm ]
wróżka pisze:
żenujący jesteście !

A wróżka dalej bije głową w mur :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

nie rozumiem co Wam nie pasuje w tej stronie ? ale czepiajcie się czepiajcie :) nie macie argumentów to się zajmujcie pierdołami :) mi się tam podoba i uważam że w porównaniu do pozostałych strona p.Walotki jest niczego sobie ! :)

tu możecie sobie popatrzeć jak wam coś nie pasuje :
www.porozumienieprawicy.info
www.kazimierzwalotka.pl

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

makaron pisze:
BEZNADZIEJNA LOKALIZACJA BIBLIOTEKI ???!!!

Owszem wacku, beznadziejna. Znajduje się w zaadoptowanych mieszkaniach - znajdujących się na dwóch kondygnacjach - ciasnych i nie przystosowanych do tego typu działalności. Zapewne tobie fakt ten jest całkowicie obojętny, ponieważ i tak nie korzystasz z biblioteki.

makaron pisze:
Przekorny, sklepy dopalaczami już pozamykane,

Nie interesują mnie twoje problemy, wacusiu... :grin: :grin: :grin:

Hakeem pisze:
Fakt , strona Pana Walotki dość słabiutka jak na kandydata na Burmistrza.

Kwestia gustu. Kiedy jednak będziesz wpatrywał się zauroczony w doskonałej jakości materiały wyborcze sztabowców z PO, wiedz, że na potrzeby tegorocznej kampanii partyjni aparatczycy, zatrudnieni na eksponowanych stanowiskach (zarabiające kwoty które niejednego pracownika marketu powaliłaby o ziemię - gdyby o nich wiedzieli), miesiąc w miesiąc odprowadzali "dobrowolnie" określone kwoty pieniędzy. Celem działalności partii politycznych jest bowiem nie tylko zdobycie, lecz również i utrzymanie władzy.

Mam jednak nadzieję, że mieszkańcy w swoim wyborze nie będą się kierowali przepychem kampanii tego czy owego kandydata. :roll:

Pozwolę sobie wkleić urywek z wywiadu jakiego udzielił Szymon Pacyniak dziennikowi www.zgorzelec.info a całość można przeczytać tutaj.

cyt. - Warto tutaj postawić jeszcze jedno pytanie zwłaszcza dla obecnego radnego sejmiku województwa Józefa Kozłowskiego dojeżdżającego ta drogą codziennie do pracy: dlaczego z początkiem obecnej kadencji był za usunięciem z planów drogi Zgorzelec – Bogatynia, drogi na Żagań, czy obwodnicy w Zawidowie? Oczywiście znam odpowiedzi na te pytania i proszę tego nie traktować jako atak personalny - partia wymusiła na nim to zachowanie, tyle że nie miał na tyle odwagi, żeby postąpić w stosunku do partii tak samo jak ja kilka lat temu. Te rzeczy już dawno powinny być zrobione! I zapewniam byłyby gdyby nie zmiana władzy. Odchodząc z urzędu zostawiliśmy odpowiednie zapisy w Wieloletnim Programie Inwestycyjnym wraz z środkami na ten cel. Wystarczało przyjść i realizować. Nie zrobiono jednak tego wybierając inne cele, a głosował za tym m.in. obecny radny.

To jest właśnie to, o czym wspominałem wcześniej. Szkodliwa działalność liderów partii politycznych, stawiających partykularne interesy rodzimej partii, ponad interes okręgu/regionu, z którego się wywodzą. :oops:

Swoją drogą pamiętam Szymona Pacyniaka z okresu jego działalności jako wicemarszałka Dolnego Śląska i mam nadzieję, że otrzyma stosowną ilość głosów, aby mógł w dalszym ciągu wspierać nasz region jako nasz przedstawiciel w województwie. I mało istotny jest dla mnie jego rodowód polityczny, lecz właśnie skuteczność, której trudno jemu odmówić. Mój głos ma.

Ostatnio zmieniony 22 paź 2010, 15:16 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Strona porozumienia prawicy ma mikryjną czcionkę
teks jest kupie, nie ma żadnej przerwy aby można było się odnaleźć

strona Walotki, maluteńka kolumna z tekstem, czcionka na odwrót - ogromna

Dodam że nie mam swojego kandydata, nawet nie wiem kto do końca kandyduje
wiem że Fiedorowicz, Walotka i Aniszkiewicz, no i Gronicz

Wiem tylko że nie zagłosuje na Aniszkiewicza za 40 po całym Ujeździe (chwalił się tym podczas wyborów 4 lata temu)

Pozostali kandydaci mogą starać się o mój głos. Tylko pytanie co oni mi, jako mieszkańcowi Zgorzelca mogą zaoferować

EDIT: Przed chwilą odwiedziłem stronę Fiedorowicza i nie rozumiem pewnego punktu z zakładki "Zamierzenia", mianowicie punktu 11, który brzmi: ostateczne rozwiązanie problemu „hali sportowej”

Chciałbym otrzymać odpowiedź co to znaczy? Czy budowa hali, może zaprzestanie budowy i wycofanie się miasta z tej inwestycji, a może pomysły na późniejsze zagospodarowanie nowego obiektu?

Ostatnio zmieniony 22 paź 2010, 15:21 przez zgc_qwerty, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Na temat Walotki szeroko się rozpisujemy, co oznacza że jest popularny. Słyszałem bardzo pozytywne opinie o nim jako pedagogu, ale jako radny nie błyszczał, a ja nie chce takiego burmistrza. Moim zdaniem niech pedagogiem zostanie, robi dobrą robotę, chwała mu za to i niech tak zostanie.

Tymczasem mamy już kandydatów bodajże ośmioro

Rafał Gronicz - kandydat PO obecny burmistrz Miasta Zgorzelec http://rafalgronicz.pl/ , młody, końcówka kadencji pracowita, jeśli miało by tak być nadal to jak najbardziej kolejnych czterech lat nie powinien zmarnować.

Ireneusz Aniszkiewicz - kandydat KWW Dialog http://www.aniszkiewicz.pl/ , samorządowiec z dużym stażem, udziela się na sesjach, choć mało widoczny.

Wojciech Leszczyński - kandydat ISO 2010, były Burmistrz Zgorzelca, radny powiatu zgorzeleckiego, ponoć wzór wszelkich cnót i praworządności.

Mirosław Fiedorowicz - lewicowy kandydat Łączy nas Zgorzelec http://www.miroslawfiedorowicz.pl/index.htm były burmistrz Zgorzelca, jedni wychwalali za stadion inni ganili za sprzedaż gruntów na terenie miasta, atrakcyjnych gruntów, przedszkola itd...

Kazimierz Walotka - wiceprzewodniczący Rady Miasta http://www.porozumienieprawicy.info/ , jakiś taki nijaki, mało widoczny, zasłużony pedagog

Sławomir Zawada - kandydat PIS, były prezes CSR w Zgorzelcu

Waldemar Pakuła - nic nie znalazłem o tym kandydacie.

PAWLUS pisze:
Kolejnym Kandydatem , o którym na razie mało się mówi jest Waldemar Pakuła ze Zgorzelca. Być może będzie on właśnie tym trzecim. Ów kandydat z powodzeniem zarządzał ludźmi będąc kilka lat kierownikiem Zus w Zgorzelcu, w tym roku awansował - został przeniesiony do Zus w Lubaniu. Mało znany ale nie powiązany różnymi zgorzeleckimi układami Kandydat na Burmistrza Waldemar Pakuła być może okaże się właściwym kandydatem i dobrym gospodarzem naszego miasta

Ryszard Radomski - nic nie znalazłem o tym kandydacie.

Ostatnio zmieniony 23 paź 2010, 17:09 przez Marcopollo, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Hakeem pisze:
Fakt , strona Pana Walotki dość słabiutka jak na kandydata na Burmistrza.

Przekorny napisał w odpowiedzi na to:
Kwestia gustu. Kiedy jednak będziesz wpatrywał się zauroczony w doskonałej jakości materiały wyborcze sztabowców z PO, wiedz, że na potrzeby tegorocznej kampanii partyjni aparatczycy, zatrudnieni na eksponowanych stanowiskach (zarabiające kwoty które niejednego pracownika marketu powaliłaby o ziemię - gdyby o nich wiedzieli), miesiąc w miesiąc odprowadzali "dobrowolnie" określone kwoty pieniędzy. Celem działalności partii politycznych jest bowiem nie tylko zdobycie, lecz również i utrzymanie władzy.

Mam jednak nadzieję, że mieszkańcy w swoim wyborze nie będą się kierowali przepychem kampanii tego czy owego kandydata. :roll:

Przekorny, chcę Cię zapytać - czy wtedy, gdy korzystałeś z swoich politycznych znajomości (jako członek PO), pracując w Muzeum Łużyckim, a następnie po zmianie politycznych barw (broniący byłego starostę, rzekomo niejeżdżącego po piwie) jako p.o. rzecznik prasowy Starostwa - a teraz licząc na coś, co spadnie z pańskiego stołu - czyż celem p.Walotki i jego popleczników nie jest zdobycie władzy? Chyba, że startując na stanowisko włodarza, p. Walotka i wszyscy startujący z jego list, wraz z p.O i p.P nie chcą zdobyć władzy, lecz jedynie wziąć udział w wyścigu do zdobycia władzy.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 10:11 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Marcopollo napisał/a:

Cytuj:
Ireneusz Aniszkiewicz - lewicowy kandydat KWW Dialog http://www.aniszkiewicz.pl/ , samorządowiec z dużym stażem, udziela się na sesjach, choć mało widoczny.

Szanowny Marcopollo, aby coś oceńic i napisac należy miec wiadomości i wiedzę. Z przykrością stwierdzam, że mijasz się z prawdą. Znam od wielu lat Irka Aniszkiewicza. Nigdy nie był w PZPR. Mało tego na początku lat 90 był w Kongresie Liberalno Demokratycznym i to była Jego pierwsza partia, chyba był nawet jednym z wielu założycieli w Zgorzelcu (tego dokładnie nie pamiętam) Jak pewnie wiesz, nie wiem w jakim jesteś wieku, liderami KLD byli: Jan Krzysztof Bielecki i Donald Tusk. Po Przegranych wyborach parlamentarnych KLD wchłoneła Unia Demokrtyczna. I na bazie UD i członków KLD powstała Unia Wolności w której Irek był do końca, czyli do jej rozwiązania. To powiedz mi jaki to LEWICOWY KANDYDAT(czyste kłamstwo, lub Twoja niewiedza). W Unii Wolności był nawet w Radzie Krajowej. Pozostał do końca w Unii Wolnościz garstką członków min. z byłym Posłem I kadencji Zbyszkiem Bobakiem. Nigdy nie był lewicowy, ja bym Jego określił jako centroprawica. Ponadto pominąłeś istotny fakt był: był wiele lat z-cą Burmistrza. Wielu od niego się uczyło, ma doświadczenie i wiedzę, której wielu kandydatom niestety brakuje.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 60  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.