Dzisiaj jest 16 maja 2025, 23:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Czepialski pisze:
po zmianie politycznych barw

Nigdy nie zmieniłem żadnych barw, Panie Zatroskany Obywatelu, w przeciwieństwie do wielu członków naszych lokalnych partyjek politycznych. PO była jedyną partią której byłem członkiem. Od jakiś blisko 2-3 lat przed wygranymi wyborami samorządowymi do blisko roku po wygranych wyborach, kiedy "podziękowałem" pisemnie za członkostwo w Zarządzie a następnie wystąpiłem z PO.
Do dziś dnia nie "przywdziałem" żadnych innych "barw" i nie zamierzam tego zmienić.
Nie oskarżaj więc mnie anonimowy kłamczuszku/prowokatorku o jakąkolwiek zmianę barw, bo jest to po prostu nieprawdą.

Czepialski pisze:
teraz licząc na coś, co spadnie z pańskiego stołu

Ja mam pracę, nie muszę więc na nic liczyć, w przeciwieństwie do Ciebie, jak sądzę... :roll:

Czepialski pisze:
czyż celem p.Walotki i jego popleczników nie jest zdobycie władzy?

Celem nadrzędnym jest przerwanie ciągu rządów partii politycznych, skłóconych i dbających jedynie o dobro i siłę własnej partii. Tego całego partyjniactwa, które nie tylko, że nie służy niczemu dobremu, ale jest wręcz szkodliwe dla miasta. Tzw. dyscyplina partyjna wymusza na radnych głosowanie często wbrew własnemu sumieniu, poglądom i interesom własnych wyborców. A wiem o tym z bezpośrednich rozmów z niektórymi radnymi...
Dlatego uważam, że politykę kreowaną przez naszych lokalnych liderów partyjnych powinniśmy pozostawić poza rogatkami miasta. Natomiast miastem powinni rządzić fachowcy, których mimo różnic politycznych powinno łączyć jedno, mianowicie dobro mieszkańców i miasta.

Jeśli czytałeś moje wcześniejsze posty nie mogłeś nie zauważyć, że wyraźnie wskazywałem w nich ludzi (moim zdaniem, właśnie takich fachowców), których należy przywrócić na stanowiska.
I naprawdę mam w głębokim poważaniu fakt, że sympatyzują z poglądami jakiejkolwiek prawicowej czy lewicowej partii politycznej. Swoje przekonania niech pozostawią poza urzędami i spółkami w których pracują czy mogliby pracować. Ich wiedzę i doświadczenie należy wykorzystać dla dobra nas wszystkich a nie jak do tej pory, wyrzucać z pracy tylko dlatego, że kojarzeni są z partią X czy Y.

A teraz szanowny Zatroskany Obywatelu, czy uważasz za stosowne i uczciwe wykorzystywać wiedzę nt. innych użytkowników forum, aby móc ją wykorzystywać do personalnych "podjazdów", samemu pozostając w ukryciu???
Czy jednak posiadasz cechę charakteru, którą określa się mianem odwagi cywilnej i ujawnisz się, po to, aby nasz dyskusja toczyła się na równych prawach?? ;-)

Sam nie wiem co mnie powstrzymuje przed zmianą nicka, żeby spod płaszczyka anonimowości (wzorem różnych indywiduów typu wacław makaron, Pan Czepialski czy inni..) wysmarowywać peany na cześć tego czy tamtego, jednocześnie obrzucając błotem innych.
Sądzę jednak, że to właśnie owa odwaga cywilna i zwykła uczciwość nie pozwalają mi na krytykę działań tych czy innych włodarzy jako anonim. Ale może się mylę, może właśnie powinienem robić tak jak wymienieni przeze mnie autorzy rozmaitych, często plugawych komentarzy zarówno tutaj jak i pod artykułami ze strony głównej???
Wytrącenie personalnych argumentów rozmaitym głęboko zakonspirowanym, tchórzliwym typom... powinno kusić, ale z kolei sama myśl o tym, że mógłbym zniżyć się do poziomu makaronika, Czepialskiego czy jakiegoś sławka rzekomo z Zawidowa napawa mnie odrazą... :oops:
Ale to chyba temat do osobnego wątku... :roll:

Marcopollo jeśli mianem nijaki określasz wszystkich, którzy całym swoim życiem udowodnili, że są osobami uczciwymi, wykonującymi powierzone im obowiązki najlepiej jak potrafią (a w przypadku K. Walotki wykonującymi je bardzo dobrze), to jak określasz siebie samego???
Jeśli dla Ciebie nijakimi są ludzie skromni, pasjonaci zawodu który wykonują, ojcowie dzieci ( z których jedno jako olimpijczyk przynosi chlubę naszemu miastu), których wychowania można tylko pozazdrościć,... to gratuluję celnego doboru słów.
Osobiście życzę sobie, żeby nasze miasto składało się z samych takich "nijakich". Natomiast rozmaitych "sprytnych i przedsiębiorczych", którzy asekuracyjnie, dzięki wysokim pensjom na samorządowych stołkach, zakupują mieszkania we Wrocławiu, chętnie już teraz bym pożegnał. Bez żalu z mojej strony... :|

Ostatnio zmieniony 23 paź 2010, 8:28 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Marcopollo pisze:
Waldemar Pakuła - nic nie znalazłem o tym kandydacie.

Poniżej informacje, które znalazłem - możesz uzupełnić zestawienie, ktore dobrze że powstało. :smt023

Cytuj:
Kolejnym Kandydatem , o którym na razie mało się mówi jest Waldemar Pakuła ze Zgorzelca. Być może będzie on właśnie tym trzecim. Ów kandydat z powodzeniem zarządzał ludźmi będąc kilka lat kierownikiem Zus w Zgorzelcu, w tym roku awansował - został przeniesiony do Zus w Lubaniu. Mało znany ale nie powiązany różnymi zgorzeleckimi układami Kandydat na Burmistrza Waldemar Pakuła być może okaże się właściwym kandydatem i dobrym gospodarzem naszego miasta. Wkrótce przybliżymy jego sylwetkę.
za: http://www.zgorzelectv.pl/index.php?opt ... &Itemid=64

Tytuł:
rekrut
rekrut

przekorny pisze:
To jest właśnie to, o czym wspominałem wcześniej. Szkodliwa działalność liderów partii politycznych, stawiających partykularne interesy rodzimej partii, ponad interes okręgu/regionu, z którego się wywodzą.

Partykularne interesy ? Partie uwzględniają tylko swój interes, a Ty i
komitet który reprezentujesz uwzględnia tylko SWÓJ prywatny interes.
Jesteś chodzącym przykładem tego jak populizmem i demagogią,
zrzucaniem winy na innych przykrywa się swoje ciemne sprawki.
Pytania:

1. Co robiłeś, zanim "zaistniałeś" w lokalnej polityce jako "zbrojne"
internetowe ramię ówczesnego kandydata Rafała Gronicza? Może
przedstawisz swoje CV ?
2. Jak wysokość Twojej płacy w starostwie, przedstawia się na tle
średniej innych urzędników? Tylko nie zasłaniaj się tajemnicą. Osoba,
która stawia na ludzi a nie na partie powinna bez zająknięcia podać
ile postawienie na człowieka kosztuje.
3. Ile starostwo powiatowe, pod rządami P. Woroniaka i I. Owsika
wydało na tzw. artykuły sponsorowane w Gazecie Wojewódzkiej ?
4. Jak kształtowała się wzrost płacy pani dyrektor PCPR, prywatnie
żony pana A. Panka w okresie gdy władzę w powiecie I. Owsik ? Ile razy
była w tym czasie nagradzana i za co i w jakiej wysokości.
5. Ile zarabia pan Szymański i co przez ostatnie dwa lata zrobił.
Konkretnie poproszę.
6. Na ile łącznie opiewają kontrakty zawarte z miastem przez firmę
syna radnego Droszcza ?
7. Czy nie uważasz, za naganne moralnie, że syn WPŁYWOWEGO radnego
jest głównym wykonawcą prac elektrycznych w mieście ?

I jak odpowiesz na te pytanie, bez wykrętów, ściemy i wodolejstwa, to
Ci uwierzę, że partykularne interesy napawają Cię obrzydzeniem.

Jedenaście lat temu w "Nie" ukazał się artykuł. I nic od tego czasu
się nie zmieniło.
http://www.nie.com.pl/art15835.htm

Ostatnio zmieniony 23 paź 2010, 14:06 przez sławek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Często zapominamy, że w tych wyborach poza burmistrzem wybierzemy radnych miejskich oraz radnych sejmiku województwa. Moim zdaniem bardzo istotne kto nas będzie reprezentował na szczeblu województwa. To przez "województwo" płynie "rzeka pieniędzy", decyzji polityczno-merytorycznych oraz środków unijnych. Na razie słyszałem, że z naszego miasta będzie kandydował były starosta. Na temat tej kandydatury są różne zdania... Chyba jednak dla regionu jako wicemarszałek zrobił więcej niż teraz Kozłowski? Nie można jednak odmówić panu Pacyniakowi "pluralizmu politycznego" (fotki poniżej) - Dutkiewicz, Olejniczak (sld), Wróblewski (pis) ;)

Ostatnio zmieniony 23 paź 2010, 16:38 przez paawlus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Marcopollo jeśli mianem nijaki określasz wszystkich, którzy całym swoim życiem udowodnili, że są osobami uczciwymi, wykonującymi powierzone im obowiązki najlepiej jak potrafią (a w przypadku K. Walotki wykonującymi je bardzo dobrze)

Jest to moja prywatna ocena i nie koniecznie musi być taka sama jak Twoja. Ocena polityka a nie człowieka prywatnie.
przekorny pisze:
asekuracyjnie, dzięki wysokim pensjom na samorządowych stołkach, zakupują mieszkania we Wrocławiu

Nie kupił za Twoja ani moje.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Powracając do tematu, osobą którą darzę pełnym zaufaniem jest p. Irek Aniszkiewicz, kandydat znany i godny zaufania

Obrazek

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A moja propozycja Wojciech Leszczyński, skromny, uczciwy, zna bardzo dobrze potrzeby Zgorzelca.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Moje trzy grosze. Jak ktoś się zadaje z Andrzejem Kutrowskim to nie może być w porządku, także pan Leszczyński ma na starcie minusa. Jeszcze mały news. Na stronach PKW są już dostępne wizualizacje wyborów i co dziwne, panu Aniszkiewiczowi posypał się 3 okręg w wyborach do powiatu.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Polecam ciekawy wywiad z kandydatem na Starostę Andrzejem Tycem: www.wspolnypowiat2010.pl. Wczoraj dostałem ulotkę Dobrzyna, bardzo oryginalna. Gość ma pomysły, może warto w niego "zainwestować'?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

jendrzej pisze:
Wczoraj dostałem ulotkę Dobrzyna, bardzo oryginalna. Gość ma pomysły, może warto w niego "zainwestować'?

Nie wydaje mi się aby ludzie chcieli w niego inwestować :lol:

Jannek pisze:
Moje trzy grosze. Jak ktoś się zadaje z Andrzejem Kutrowskim to nie może być w porządku, także pan Leszczyński ma na starcie minusa

A co ma pan Kutrowski do p. Leszczyńskiego? to są zupełnie dwie różne miejscowości. Dwa niezależne samorządy. :roll: To nie p. Walotka z p.O i p. P.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Jedna baba drugiej babie, Wy wiecie co Walotka a inni wiedzą co Kutrowski.
Tak tworzy się ploty niczym wieści z bazaru.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

to forum do tego już się sprowadza ;/ każdy każdego o coś posądza...

Tytuł:
obserwator
obserwator

Powiem lepiej, Każdy sądzi wg siebie :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

W sobotę w CSR odbyła się uroczystość z okazji 50-lecia istnienia Międzyszkolnego Klubu Sportowego "OSA". Z tej okazji wręczano tam m.in. statuetki "Sportowca 50-lecia MKS "OSA". Jedną z nich otrzymał Filip Walotka, syn kandydata na burmistrza Kazimierza Walotki. Teraz kilka słów o Filipie: reprezentant Polski na Igrzyskach Olimpijskich w Sydney 2000, dwukrotny wicemistrz Europy juniorów w biegu na 400m rez. 46.42 i w sztafecie 4x 400m w Rydze w 1999r. Studiował i trenował w Kalifornii - USA, uzyskując stypendium sportowe i naukowe. Absolwent McKendree University (USA), obecnie na stałe mieszkający w Łodzi.

Tuż po wręczeniu statuetki (wciąż wzruszony otrzymaną nagrodą), podziękował za wyróżnienie a zapytany o kandydowanie taty na stanowisko burmistrza, tak oto odpowiedział: http://www.zgorzelec.info/wybory/index.php?k_d=273&id=3

Na samym dole strony jest krótki filmik i myślę, że warto go obejrzeć. Filip jest jedną z tych osób, które dzięki wytężonej pracy osiągnęły sukces, jednocześnie promując nasze miasto w świecie... :smt023

ps. Przy okazji,... Filip to wykapany tata. Spokojny, skromny i pracowity.

Ostatnio zmieniony 25 paź 2010, 21:53 przez przekorny, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

wróżka pisze:
to forum do tego już się sprowadza ;/ każdy każdego o coś posądza...

Jak się nie mylę to Ty bodajże jako pierwsza zaczęłaś ;)

mafiozo pisze:
Powiem lepiej, Każdy sądzi wg siebie

Dziwne by było gdyby ktokolwiek miał wyrażać zdanie np. za Ciebie :roll:
Od tego jest forum, żeby swoje zdanie wyrazić, czyż nie?

przekorny pisze:
Tuż po wręczeniu statuetki (wciąż wzruszony otrzymaną nagrodą), podziękował za wyróżnienie a zapytany o kandydowanie taty na stanowisko burmistrza, tak oto powiedział

Dziwne gdyby nie był za ojcem. W normalnych rodzinach tak jest, syn za ojcem ojciec za synem ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 60  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.