Dzisiaj jest 16 maja 2025, 23:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Ale poza Filipem były też inne osoby, o których warto wspomnieć, choć wydaje mi się, że to można przenieść do "sportu",a nie do wyborów.

Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, 6:03 przez zgolek8, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Marcopollo pisze:
Jak się nie mylę to Ty bodajże jako pierwsza zaczęłaś ;)

ha ha no nieźle! jeszcze mi powiedz że jestem tu od pierwszego dnia powstania forum i wszystko przekręcam?! ha ha

Marcopollo pisze:
Dziwne gdyby nie był za ojcem. W normalnych rodzinach tak jest, syn za ojcem ojciec za synem ;)

jak napisałeś w NORMALNYCH rodzinach tak jest i Ameryki to nie odkryłeś, chociaż można ludziom przypomnieć co to RODZINA i podstawowe wartości...bo niestety nie we wszystkich rodzinach tak jest...

[ Dodano: Wto Paź 26, 2010 2:04 pm ]
pełne poparcie !

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

zgc_qwerty pisze:
Przed chwilą odwiedziłem stronę Fiedorowicza i nie rozumiem pewnego punktu z zakładki "Zamierzenia", mianowicie punktu 11, który brzmi: ostateczne rozwiązanie problemu „hali sportowej”

Chciałbym otrzymać odpowiedź co to znaczy? Czy budowa hali, może zaprzestanie budowy i wycofanie się miasta z tej inwestycji, a może pomysły na późniejsze zagospodarowanie nowego obiektu?

W dniu 23.10 w sali konferencyjnej hotelu "Pod Orłem" odbyło się spotkanie z prof.architektem Wojciechem Zabłockim autorem projektu koncepcyjnego "Rozbudowy i modernizacji Centrum Sportowo-Rekreacyjnego w Zgorzelcu".W trakcie spotkania jego uczestnicy mieli możliwość zapoznania się z dokumentacją rozbudowy hali sportowej, i budowy parkingów na ponad 700 aut osobowych i 14 autokarów.

Cały koszt inwestycji w tym modernizacja basenów wacha się w granicach 17,5 milionów zł. A sama inwestycja jest kontynuacją pierwszego etapu jakim był remont kompleksu stadionu sportowego przy ul. Maratońskiej. Przy przygotowaniu i realizacji projektu uwzględniono możliwość rozgrywania meczy, a całe połączenie i wykończenie inwestycji przeprowadzone będzie w czasie przerwy między sezonami. Sufit hali pokryty zostanie specjalną powłoką akustyczną co stworzy godziwe warunki do organizacji najbardziej wyrafinowanych koncertów, . Hala po przebudowie ma spełniać zarówno krajowe jak i europejskie wymogi do przeprowadzania rozgrywek sportowych.

Tekst zassany z http://laczynaszgorzelec.pl/ ...pomijam już fakt wielbłądów ortograficznych

Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, 13:35 przez DragisA, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

DragisA pisze:
Hala po przebudowie ma spełniać zarówno krajowe jak i europejskie wymogi do przeprowadzania rozgrywek sportowych

Obawiam się że jest to nieprawda.

Proszę rozwiń temat ( takm gdzie jego miejsce) dostosowania tej przebudowanej hali do wymogów PLK i tych europejskich... Sam w to raczej nie wierzysz. Znasz pewnie realia lepiej niż ja. :-?

Konferencja Pana Zabłockiego i lobbowanie projektu rozbudowy hali na Maratońskiej nie dziwi mnie wcale. Pan profesor całkiem dobrze może na tym zarobić. Bardzo racjonalne działanie.
Nasuwa mi się jednak jeden następujący wniosek: Przy takim modelu sprawowania władzy jaki mamy od czasu reformy „samorządowej”, projekty na które już wydano spore środki finansowe oraz pracę urzędników będą ciągle odkładane na półkę zapomnienia, gdzie ulegają przedawnieniu (generowanie kosztów). Stwierdzam iż w analizach Swot inicjowanych projektów trzeba będzie w miejscu zagrożenia wstawić pozycję WYBORY SAMORZĄDOWE. Trochę wstyd, że reforma która miała umożliwić rozwój, ogranicza go i powoduje stanie w miejscu albo realizację wyłącznie drobnych pomysłów.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Przekorny - jestem tak samo anonimowy jak parę tysięcy innych
wyborców. Zadałem Ci parę prostych pytań. Oczekiwałem prostych
odpowiedzi. Dostałem mętną papkę. O wszystkich wokół masz coś do
powiedzenia o sobie i swoich znajomkach NIC. Na te pytania nigdy nie
odpowiesz. Bo dobrze wiesz, że odpowiedź na nie pokazało by PRAWDĘ o
Tobie i Twoich kolegach. Ze smutkiem to stwierdzam. Pan Walotka jest
jak piękna maska ukrywająca szkaradną twarz.

Więc pytania zadam jeszcze raz:

1. Co robiłeś, zanim "zaistniałeś" w lokalnej polityce jako "zbrojne"
internetowe ramię ówczesnego kandydata Rafała Gronicza? Może
przedstawisz swoje CV ?
2. Jak wysokość Twojej płacy w starostwie, przedstawia się na tle
średniej innych urzędników? Tylko nie zasłaniaj się tajemnicą. Osoba,
która stawia na ludzi a nie na partie powinna bez zająknięcia podać
ile postawienie na człowieka kosztuje.
3. Ile starostwo powiatowe, pod rządami P. Woroniaka i I. Owsika
wydało na tzw. artykuły sponsorowane w Gazecie Wojewódzkiej ?
4. Jak kształtowała się wzrost płacy pani dyrektor PCPR, prywatnie
żony pana A. Panka w okresie gdy władzę w powiecie I. Owsik ? Ile razy
była w tym czasie nagradzana i za co i w jakiej wysokości.
5. Ile zarabia pan Szymański i co przez ostatnie dwa lata zrobił.
Konkretnie poproszę.
6. Na ile łącznie opiewają kontrakty zawarte z miastem przez firmę
syna radnego Droszcza ?
7. Czy nie uważasz, za naganne moralnie, że syn WPŁYWOWEGO radnego
jest głównym wykonawcą prac elektrycznych w mieście ?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

sławek pisze:
Pan Walotka jest
jak piękna maska ukrywająca szkaradną twarz.

obrażasz ludzi Sławku z Zawidowa ! czy Ty czasem nie jesteś Sławkiem Zawadą ? chciałabym zobaczyć Twoją twarz i powiedzieć Ci kim jesteś ! chociaż na Twoim miejscu nie wiem czy byś chciał się ze mną spotkać bo prawda pewnie byłaby bolesna !

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

sławek pisze:
Przekorny - jestem tak samo anonimowy jak parę tysięcy innych
wyborców.

Tak samo anonimowy, powiadasz?? To dlaczego mi odmawiasz prawa do anonimowości. Przecież nie występuję tutaj oficjalnie, z imienia czy nazwiska, jako pracownik tej czy innej instytucji???

No ale dobra, skoro lubisz zadawać pytania i oczekujesz na nie odpowiedzi, daj mi, proszę, dobry przykład, i odpowiedz najpierw na moje. 8)

1. Co robiłeś, zanim zaistniałeś w internecie jako "zbrojne ramię" obecnego burmistrza Rafała Gronicza. Może przedstawisz swoje CV???
2. Jak kształtuje się wysokość Twojej płacy dzięki zatrudnieniu w jednostce miejskiej na tle średniej płacy urzędników i pracowników podległych UM??
3. Ilu ludzi związanych czy to bezpośrednio czy też "rodzinnie" otrzymało pracę tuż po wygranych wyborach przez PO (i dzięki wygranej PO) na przestrzeni okresu lat 2006-2010??
4. Ilu ludzi straciło pracę w analogicznym okresie tylko dlatego, że związani byli z inną opcją polityczną???
5. Ile pieniędzy (łącznie) "wyciekło" z budżetu miasta na odszkodowania dla zwalnianych politycznie ludzi, z powodu tzw. "utraty zaufania"??? Przypominam, że tylko jednemu, Sławomirowi Zawadzie miasto (czy też CSR - ale to przecież spółka miejska), wypłaciło 30 tys. zło. jednorazowo i to dzięki ugodzie jaką zawarły obie strony.
6. Ilu ludzi związanych koneksjami rodzinnymi z politycznymi kacykami otrzymało ciepłe posadki w radach nadzorczych spółek miejskich???
7. Jakie przygotowanie zawodowe mieli prezesi spółek obsadzonych przez działaczy PO (zanim je objęli) oraz jednostek podległych miastu??
8. Ile gmina miejska wydała pieniędzy w okresie rządów PO na artykuły sponsorowane w Gazecie Wojewódzkiej(a widziałem ich wiele)???
9. Dlaczego na skutek niemożności porozumienia się w kwestii składowania odpadów komunalnych z władzami miasta, w ostatnim okresie 3 gminy ościenne zrezygnowały z odprowadzania własnych odpadów i wywożą je do Lubania. Nota bene, miasto traci potężny zastrzyk gotówki w związku z tym. Podaj proszę kwotę jaka "ulotniła" się miastu z tego tytułu.
10. Czy to prawda, że miejskie wysypisko traci pozwolenie na składowanie odpadów na początku przyszłego roku z uwagi na przepełnienie odpadami i co władze miasta zrobiły aby pozyskać środki na budowę nowego??? Dodam tylko, że koszt budowy nowego wysypiska komunalnego ociera się o kwotę rzędu kilkunastu, kilkudziesięciu milionów i bez ścisłej współpracy z sąsiednimi gminami będzie niezwykle trudno pozyskać jakiekolwiek środki zewnętrzne...
11. Czy uważasz za naganne moralnie obsadzenie stanowisk członkami własnych rodzin przez czołowych działaczy PO w spółkach i radach nadzorczych, często w kilku jednocześnie???
12. Czy a jeśli tak, to dlaczego zrezygnowano z oprogramowania dot. ewidencjonowania miejskiego cmentarza (ok. 2 lata temu), kosztującego mniej więcej 3-5 tys. zł., decydując się na oprogramowanie kosztujące kilka/kilkanaście razy więcej (wciąż, zdaje się, nie funkcjonujące).
13. Ile miasto wydało do tej pory na tzw. bezpłatny internet dla mieszkańców Zgorzelca i ile osób/rodzin objęła ta "bezpłatna" usługa? Dodać należy, że na ten "bezpłatny" internet dla garstki wybranych mieszkańcy składają się solidarnie za pomocą odprowadzanych podatków...
14. Dlaczego burmistrz zwolnił architekta miejskiego do tej pory nie zatrudniając w jego miejsce innego??? To samo dot. Naczelnika ds. Inwestycji...
15. Ile miejsc pracy dla mieszkańców powstało dzięki "głębokiemu" zaangażowaniu władz miasta??
16. Jak zakończyło się śledztwo CBA w sprawie Orlika przy Gimnazjum nr 1.
17. Ile kosztował remont miejskiej biblioteki, trwający prawie dwa lata???

Teraz przypomnę główne cele programowe PO w wyborach samorządowych 2006 a Ty, proszę, odnieś się do nich teraz, kiedy kadencja dobiega końca:

- bezpłatny internet dla mieszkańców Zgorzelca
- połączenie gminy miejskiej i wiejskiej w jeden organizm administracyjny
- utworzenie terenów zielonych, które wraz z istniejącymi parkami staną się atrakcjami turystycznymi miasta
- budowa nowoczesnej hali widowiskowo-kinowej, jako nowoczesnego obiektu kulturalnego, w którym miejsce znajdzie także biblioteka miejska oraz centrum informacji kulturalnej

I to by było póki co na tyle, choć pytań miałbym dużo więcej... :)

Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, 19:12 przez przekorny, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
5. Ile pieniędzy (łącznie) "wyciekło" z budżetu miasta na odszkodowania dla zwalnianych politycznie ludzi, z powodu tzw. "utraty zaufania"??? Przypominam, że tylko jednemu, Sławomirowi Zawadzie miasto (czy też CSR - ale to przecież spółka miejska), wypłaciło 30 tys. zło. jednorazowo i to dzięki ugodzie jaką zawarły obie strony.

Co za bzdura. Sławek otrzymał pieniądze, które mu się należały wedle zawartej z nim umowy o pracę.

Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, 19:22 przez PiTeK, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiTkU, nie zdążyłeś się przelogować?? heh... 8)
Odpowiedziałeś mi zaledwie na część zadanego pytania. Czy mam rozumieć, że z jego resztą zgadzasz się, nie potrafisz jednak podać kwoty??? :|

Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, 19:42 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
PiTkU, nie zdążyłeś się przelogować?? heh... 8)

???
Przeczytałem bzdury, które piszesz i odniosłem się do nich. O co mnie pytasz?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Przekorny. Odpowiedź na proste pytania najwyraźniej Cię przerasta.
Boisz się odpowiedzi ? Od kandydata na radnego wymaga się dużo więcej,
niż od Przekornego. Ewentualna odpowiedź na każde pytanie zbliża Cię
do odkrycia prawdziwych intencji Twojego ugrupowania. Wiesz o tym i
boisz się tego.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Sławek. Odpowiedź na proste pytania najwyraźniej Cię przerasta.
Boisz się odpowiedzi ? Od kandydata na radnego wymaga się dużo więcej,
niż od Sławka. Ewentualna odpowiedź na każde pytanie zbliża Cię
do odkrycia prawdziwych intencji Twojego ugrupowania. Wiesz o tym i
boisz się tego.

Żąda odpowiedzi na zadawane pytania, choć sam odpowiedzi na pytania nie chce udzielić. Albo udaje, że pytań nie widzi...
Wykorzystuje wiedzę o jakiejś osobie i nie waha się tej wiedzy użyć przeciwko niej jednocześnie bojąc się ujawnienia własnej osoby ze strachu przed kompromitacją. Jakie to typowe dla obecnej władzy - zakulisowe, polityczne, brudne gierki... :smt021

Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, 21:53 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ciekawe rzeczy z opublikowanych list można się dowiedzieć np. z listy PO do powiatu w okręgu nr 1 startuje na 14 kandydatów 7 lekarzy ordynatorów naszego szpitala!!!!! O co tu chodzi??

Tytuł:
rekrut
rekrut

Przekorny. Błędny wniosek. Przyjrzyj się wpierw swoim paznokciom oraz
paznokciom Twoich kolegów. Wyczyść brud a później czystym paluchem
wytykaj innych.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

przekorny pisze:
Żąda odpowiedzi na zadawane pytania, choć sam odpowiedzi na pytania nie chce udzielić. Albo udaje, że pytań nie widzi...

Tu drodzy czytelnicy występuje element hipokryzji ( typowa przedwyborcza zasłona dymna) Rozmówca otrzymuje zestaw pytań, a w odpowiedzi otrzymujemy co?! także pytania. Kto na tym traci? My czyli wyborcy - bo w tym całym galimatiasie brak oczywiście odpowiedzi.

przekorny pisze:
Wykorzystuje wiedzę o jakiejś osobie i nie waha się tej wiedzy użyć przeciwko niej jednocześnie bojąc się ujawnienia własnej osoby ze strachu przed kompromitacją.

Tu przykład "najlepszą obrona jest ATAK" Dla tego forumowicza problemem jest ilość kandydatów - nie jest w stanie precyzyjnie ukierunkować swej nienawiści. Jest zdezorientowany i pobudzony.
przekorny pisze:
Jakie to typowe dla - zakulisowe, polityczne, brudne gierki...

Długo nie myśląc, postanawia przelać swoją frustrację na największego wroga,
Cytuj:
obecnej władzy
to zawsze daje dobry efekt i przykuwa uwagę. Przecie o to Mu chodzi.

Ty wyborco jesteś myślący i potrafisz odczytywać intencje. W wyniku tej debaty, jaka odbywa sie powyżej można wysunąć jeden wniosek: Żądza władzy odbiera pewnym panom rozum! Oby nie popadli w obłęd.

Z innej beczki
Jak na razie w tym miejscu mało można sie dowiedzieć o kandydatach na burmistrza.
Ciągłe obelgi, mielenie, paplanie, oskarżenia. W związku z lokalizacją naszego miasta proszę odpowiedzieć mi Panowie "sztabowcy": Jak plasują się kandydaci na stanowisko Burmistrza Miasta Zgorzelec pod względem znajomości języka niemieckiego. Wszyscy kandydaci na swych "www" piszą o współpracy bądź jej braku, a zastanawiam się jak wygląda ich przygotowanie do tej pięknej wizji współpracy.
Więc... który z kandydatów zna język niemiecki i czy może to udowodnić. Zawsze możemy to sprawdzić, jeszcze przed wyborami.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 60  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.