Dzisiaj jest 15 maja 2025, 10:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 73  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Dr. Dre pisze:
PiTeK pisze:
Sprawdzę i dam Wam znać.

i co? :P

Odcinek drogi rowerowej od ulicy Wrocławskiej do mostu autostradowego nie został jeszcze odebrany. Nadal prowadzone są tam prace min. porządkowe. Dzisiaj np. pracownicy malowali barierki. Ślady samochodów to mogą być ślady samochodów wykonawcy. Wyrwy w zboczu nie ma – została usunięta. Aby mieć pewność, że ścieżka jest wykorzystywana zgodnie z przeznaczeniem na wjeździe od ul. Wrocławskiej zostaną zamontowane szykany. Przy parkingu, przy ul. Henrykowskiej zamontuje się słupki, barierki albo cos innego co skutecznie uniemożliwi wjazd samochodem na drogę rowerową. Wg. dokumentacji asfalt ma mieść grubość warstwy ścieralnej a to chyba jest 5cm. Jeżeli korytowanie zostało wykonane należycie a warstwa podsypki jest odpowiedniej grubości nie grozi nam przerastanie roślin przez asfalt.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

andreas pisze:
Czerwona Woda. Widok jaki ukazał się oczom mojej rodzinki nie zachęcał do zabawy
bo to prawda dawno znana: łatwiej coś wybudować, przeciąć wstęgę, zapodać w mediach i przypiąć medale. Trudniej niestety o to później dbać. Wniosek z tego niewesoły: po to to wszystko jest robione, żeby zdobywać punkty na własnym koncie a nie, żeby nam wszystkim się łatwiej, lepiej i przyjemniej żyło.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jednak na pasażu u Dobrzyna nie ma remontu - pojawiła się za to wielka, żółta tablica z napisem: DO WYNAJĘCIA.

Kwiaciarnia pusta, "restauracja" też, może w końcu nadszedł czas, by zaorać te wstrętne baraki w samym centrum miasta? Kto jest właścicielem terenu?

Tytuł:
pismak
pismak

przejdź się po mieście i jak zobaczysz więcej takich napisów to się domyślisz

a kwiaciarnia została przeniesiona na daszyńskiego z tego co wiem (obok motoryzacyjnego, gdzie kiedyś też była kwiaciarnia)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Nadeszły wymarzone czasy dla szukających w mieście lokalu do wynajęcia. Takiego wyboru i podaży nie pamiętam.

[ Dodano: Pon Paź 24, 2011 5:36 pm ]
PiTeK pisze:
Odcinek drogi rowerowej od ulicy Wrocławskiej do mostu autostradowego
po pierwsze dróżka nie dochodzi do samego mostu, kończy się kilkadziesiąt metrów przed mostem (a może i więcej). Zmierzyłem: asfaltu starczyło na 3000 m. Po drugie wygląda faktycznie, że prace wykończeniowe jeszcze trwają. Wycinane są drzewa pomiędzy dróżką a rzeką, trwa wywózka wycinki. Ale przejechać można, zrobiłem troszkę zdjęć, znajdę chwilę, to wrzucę.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Kto jest właścicielem terenu?

Ten Który Skupuje Nieruchomości I Ogradza Je Płotami... :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Chuck Norris jr pisze:
Nadeszły wymarzone czasy dla szukających w mieście lokalu do wynajęcia. Takiego wyboru i podaży nie pamiętam.

Kiedyś pisałem o groźbie wyprowadzki "miasta" z miasta. Polityka łatwego zysku przynosi efekt w postaci UMIERAJĄCEGO MIASTA. Dołożyć do tego masowy exodus ze
Zgorzelca z przed kilku lat, oraz "starzejące sie społeczeństwo" i mamy to co mamy. Życie w markecie jest łatwe, proste i tanie. :D Społeczeństwo żyje skromnie, trzeba teraz spłacać marzenia we franku szwajcarskim. :roll: Generalnie to przez miasto powinna przebiegać droga szybkiego ruchu do Łagowa i okolic. :smt082
przekorny pisze:
Ten Który Skupuje Nieruchomości I Ogradza Je Płotami...
myślałem że Dobrzyna. :roll:

Ostatnio zmieniony 24 paź 2011, 17:00 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Kwiaciarnia pusta, "restauracja" też, może w końcu nadszedł czas, by zaorać te wstrętne baraki w samym centrum miasta

Tak odnośnie zmian, możliwe że urzędnicy wypowiedzieli wojnę barakom pierwsze zmiany już widać to 'stara AGATKA' w parku koło MDK

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Ciekawe czy w środku coś się zmieniło, czy tylko odnowili barak na zewnątrz?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Właśnie przeczytałem artykuł pt."Miasta robią cuda na dworcach PKP".

Na szczęście nasz jest już perełką architektoniczną i cudem i nic przy nim robić nie trzeba. No, możemy go wpisać na Listę Światową Dziedzictwa UNESCO.

http://zgorzelec.naszemiasto.pl/artykul ... 36d,1,3,60

Tytuł:
pismak
pismak

Chuck Norris jr pisze:
po pierwsze dróżka nie dochodzi do samego mostu, kończy się kilkadziesiąt metrów przed mostem (a może i więcej). Zmierzyłem: asfaltu starczyło na 3000 m. Po drugie wygląda faktycznie, że prace wykończeniowe jeszcze trwają.

Po pierwsze nie dróżka tylko droga rowerowa. Po drugie asfaltu nie starczyło tylko zgodnie z dokumentacją wykonano odcinek o długości 3000 m. Po trzecie nie wygląda, ze prace wykończeniowe jeszcze trwają tylko budowa dróg rowerowych nie została zakończona… po czwarte nie chodzi się po terenie budowy bo Ci cegła na głowę może zlecieć ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

PiTeK pisze:
bo Ci cegła na głowę może zlecieć
Pitek :o to podchodzi pod grozbę karalną. :D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
PiTeK napisał/a:
bo Ci cegła na głowę może zlecieć
Pitek :o to podchodzi pod grozbę karalną. :D

Ja to odbieram jako kolezenska przestroge. Boi sie chlopina zeby Ci sie nic nie stalo :D

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Zacznę od czwartego.
Cegieł nie widziałem na takiej wysokości, co by mi mogły spaść na głowę. Możesz mi wskazać gdzie jest informacja, że to plac budowy?
Po trzecie. Piszę o pracach w okolicy dróżki rowerowej: wycinki drzew, ładowania i wywózki, tudzież plantowania terenu. Samochody i ciągniki jeżdżą po nowym asfalcie.
Po drugie, skoro plan był na 3 km, to rzeczą oczywistą i zrozumiałą było, iż tyle asfaltu przygotowano.
I po pierwsze, dróżka pomyliła mi się ze ścieżką :|

Kilka zdjęć zrobionych w ubiegłym tygodniu podczas testowego przejazdu:

Ostatnio zmieniony 26 paź 2011, 13:22 przez Chuck Norris jr, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Kosteczka trochę "niedokończona" ]:-> Te słupki to faktycznie śmiesznie wyglądają w tym asfalcie. Rozumiem że tymczasowo taki rozstaw, aby robotnicy mogli podjechać swoim ukochanym 15 letnim autkiem pod samą robotę. :grin:

[ Dodano: Sro Paź 26, 2011 2:31 pm ]
Generalnie to ta ścieżka i asfalcik bardzo mi się podoba, będzie gdzie śmigać na rolkach. Wreszcie!!!!!!!! :smt026

Ostatnio zmieniony 26 paź 2011, 13:26 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 73  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.