Dzisiaj jest 10 maja 2025, 20:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Jeszcze parę minut a okaże się, że większość z nas była na koncercie.
Szkoda, że nie wykorzystał tego admin, bo wystarczyło rozpalić ognisko i zabawa trwała by dalej.
:)

obserwator
obserwator

Kredyt pisze:
..czy wg. was jest to naprawde tak wielkie wydarzenie?..

no i bylo? wedlug mnie tak.
nawet jesli Bad Boys Blue dalo by u nas koncert, to tez bylo by to w naszym miescie jakims wydarzeniem

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

andrzejz pisze:
nawet jesli Bad Boys Blue dalo by u nas koncert, to tez bylo by to w naszym miescie jakims wydarzeniem

Tyle że nie chodziło o "jakieś" tylko o "wielkie".

Tytuł:
rekrut
rekrut

witam, też byłam na koncercie z dorosłymi dziećmi i ich przyjaciółmi. Zarówno nam jak i naszym znajomym z Polski i Niemiec koncert na tyle sie podobał, że uznali to za wydarzenie.
Ale wiadomo, że nie wszystko wszystkim się musi podobać, dlatego sztuka jest tak różnorodna i kazda znajduje odbiorców.
Na disco polo chodziły tłumy, na jazz trochę mniej. A dzisiaj kościół wypełniony po brzegi.
Pozdrawiam wszystkim i zycze miłej muzyki w duszy ! H.I

Tytuł:
VIP
VIP

A ja nie byłem :cry: , kupił ktoś jakąś płytę, żeby posłuchać :?:
byłem natomiast (to tak przy okazji) tydzień temu na festynie w Marienthal w Ostritz, gdzie miał być koncert o 16 i słyszałem część próby. Był ktoś na koncercie :?:

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

mrbyte pisze:
Nie masz. "Niech mówią, że to nie jest miłość" pochodzi właśnie z "Tu es Petrus".

Ty tez uwaznie czytaj, napisalam ze ja rok temu nie kojarzylam jej z ta plyta i mysle ze nie tylko ja.

A jezeli chodzi o scislosc ta zarowno tekst jak i slowa do tej piosenki zostaly napisane wiele lat temu, wiec nie na czesc papieza.

A co do kultu pieniadza to uprawiasz go wiec w takim samym sensie jak Rubik, jakkolwiek rozumiesz to slowo.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Czas na uporządkowanie watków myślowych bo się galimatias zrobił.

Myśl pierwsza : Czy Rubik wielkim artystą jest ?

Moim zdaniem jednym z wielu średnio uzdolnionych w tym kraju. Muzyka religijna, nawiązująca do religii jest czymś normalnym na świecie a u nas urasta do wielkopomnego wydarzenia. Gdyby w Polskich kościałach była tradycja muzyki gospel, spór o to czy ktoś wykorzystuje do celów czysto zarobkowych chyba nie miał by sensu.

Myśl druga : Czy koncert jest wydarzeniem w Zgorzelcu ?
Ano w mieście które jest omijane przez wszystkich znanych artystów siłą rzeczy musi się stać.

Myśl trzecia : Czy Rubik wykorzystał śmierć papieża ?
W kraju przodującym w produkcji dewocjonaliów, gdzie można nadrukować wizerunek papieża na kubek, popielniczkę (widziałen na własne oczy), breloczek do kluczy i wiele inncych rzeczy, nie jest to zaskakujące. Nawet jeśli utwory były napisane o wiele wcześniej to śmierć JPII otworzyła drogę do szerokiej publiczności. W innej sytuacji grali by to na przeglądzie pieśni religijnej lub na kameralnych koncertach.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A tak odbiegając troche od tematu ( puki admin nie ma czasu na forum wejść ;p ) Co sądzicie o muzyce gospel bądz o mszach w których zamiast mówić osoby rapują , Co myślicie na temat róźnych przekładów bibili np. na gware Śląską albo Młodzieżowy Slang ?

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Nawiązujac do 3 myśli krytycznego: Wlasnie jedni twierdza ze wykorzysytal smierc papieza do swoich celow (aby sie wybic, zarobic itp.) inni ze oratorium powstalo na czesc papieza tak po prostu bez zadnych innych podtekstow. Ja sadze ze oratorium powstalo zarowno w jednym jak i w drugim celu-mnie to nie szokuje, bo niby czemu nie mialoby to dac jemu szansy zaistniec.
Moim zdaniem intencje mial czyste, choc nie mnie to oceniac.

Cytuj:
A tak odbiegając troche od tematu ( puki admin nie ma czasu na forum wejść ;p ) Co sądzicie o muzyce gospel bądz o mszach w których zamiast mówić osoby rapują , Co myślicie na temat róźnych przekładów bibili np. na gware Śląską albo Młodzieżowy Slang ?

Hmm, dla mnie osobiscie byloby to dziwne (chyba nie do przyjecia) gdyby na mszy rapowano, tak samo z ta mlodziezowa wersja biblii.

A muzyka gospel podoba mi sie.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Fortunato pisze:
Ty tez uwaznie czytaj, napisalam ze ja rok temu nie kojarzylam jej z ta plyta i mysle ze nie tylko ja.

Czytam bardzo uważnie:

Fortunato pisze:
Tylko nie wiem czy mam w tem wzgledzie racje, ale wydaje mi sie ze on wyplynal dzieki piosence "niech mowia" (nagroda z opola albo sopotu 2005) jeszcze przed premiera "Tu es Petrus"

Czego nie zrozumiałem? Premiera oratorium odbyła się 14.05.2005, premiera teledysku do piosenki 2 lipca a wykonanie w Opolu - 20 sierpnia. Czyli nie przed premierą oratorium, tylko po.

Fortunato pisze:
A jezeli chodzi o scislosc ta zarowno tekst jak i slowa do tej piosenki zostaly napisane wiele lat temu, wiec nie na czesc papieza.

Jest ona za to częścią oratorium poświęconego w całości papieżowi. O co tu się kłócić? Co to ma zresztą do rzeczy?

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Cytuj:
Jest ona za to częścią oratorium poświęconego w całości papieżowi. O co tu się kłócić? Co to ma zresztą do rzeczy?

Dla mnie nic.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Fortunato pisze:
Dla mnie nic.

Skoro wreszcie w czymś się zgadzamy, proponuję uczcić tą chwilę zamknięciem dyskusji.

EOT.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Cytuj:
wreszcie w czymś się zgadzamy

No, az tak dziwnie.

Cytuj:
proponuję uczcić tą chwilę zamknięciem dyskusji

Milo bylo w kazdym razie poznac inny punkt widzenia.

Tytuł:
VIP
VIP

no to macie okazję jutro to uczcić :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
no to macie okazję jutro to uczcić :)

A co jest jutro? Zresztą co by nie było, to w pracy jutro jestem.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.