Dzisiaj jest 11 maja 2025, 0:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
Pyszczek cieszył mi się czytajac ten wątek. Ludzie, nie jest aż tak źle przecież (albo już stary jestem i nie w głowie mi wyjścia i balangi do 5 nad ranem).
Fakt, Zgorzelec Pragą nie jest, ale naprawdę jest trochę miejsc, do których można się wybrać. Jeśli już idę na piwo, to w zależności od nastroju wybieram Jakuba/Staromiejską albo B7, na tańce nie chadzam, ale ponoć "W Grocie" (to Jędrzychowice, budynki GSu) organizowane są udane potańcówki ;). Do kina jeśli już, to tylko do PoZy (całkiem zipie jeszcze, aczkolwiek frekwencja nie zachwyca i czasem należy dokupić ekstra bilet, by projekcja się odbyła).
Wydarzenia muzyczne typu koncert to Nostromo w Görlitz - mnie tam odpowiada, bardzo na poziomie miejsce, 3 sale i w ogóle jedno z lepszych nagłośnień w okolicy, nie mówiąc już o wystroju i tych masywnych drzwiach wejściowych ;).
Na fast fooda to tylko na Manhattan (bo blisko) do Francy na dönera ;), na wyjście z małżonką - Espresso, Da Franco, Staromiejska, Kaprys, La Gondola, ewentualnie była "Zielona Budka" obok "Przyjaźni". Do parku, to tylko do Görlitz, za Nikolaiturm i w ogóle ichniejsze "wiszące ogrody" ogromnie mi się podobają. Zresztą, na spacery generalnie to tylko do Niemiec, no chyba, że jest niedziela, to wtedy do reala/carrefoura :) :lol:.
Pozostaje jeszcze kwestia turystyki - ZVON i wszystko jasne! Chyba, że ktoś bardziej aktywnie lubi, to Promile zapraszają ewentualnie cykliści Euroopery :).
Jak na wstępie zaznaczyłem - Pragą toto nie jest, ale tam ludzie się uśmiechają przynajmniej - zróbmy podobną akcję u nas, bądźmy życzliwsi i uśmiechajmy się - nie dostaniemy w japę za to, a jeśli już to w dobrej sprawie ;).
Na koniec dodam, że i do teatru wyjść przecież u nas można - i to "polskiego" (od czasu do czasu w naszym języku grają).

PS 1 Rock Pubu już nie ma od jakiegoś czasu, tak samoż Club 21 nazywa się Clubem 22 - gwoli sprostowania.

PS 2 I jeśli ma to wszystko (żywię taką nadzieję, ja naiwny) ulec zmianie - za tydzień oddajcie po prostu głos, dobry głos. Moja recepta jest taka: od góry do dołu wszystkich wymienić, na nowe, młode twarze, nie uplątane w jakieś szemrane interesy, przemyty i inne machlojki... Oddajcie głos na ludzi spoza "układu".:) Przy czym zaznaczam - może kierować mną tutaj moja naiwność ;).

Tytuł:
pismak
pismak

re cube
W 100% się z Tobą zgadzam.

Tytuł: NOSTROMO
rekrut
rekrut

cube pisze:
Wydarzenia muzyczne typu koncert to Nostromo w Görlitz - mnie tam odpowiada, bardzo na poziomie miejsce, 3 sale i w ogóle jedno z lepszych nagłośnień w okolicy, nie mówiąc już o wystroju i tych masywnych drzwiach wejściowych ;).

11 listopada, w najbliższą sobotę klub ten będzie miał zaszczyt gościć taką postać jak Daddy Freddy (UK).
Oprócz tego, jakże doświadczonego zawodnika z kręgu raggamuffin wystąpią lokalne soundy.

Wjazd - 7 euro

Wspomne tylko, że Daddy Freddy zakończył jakieś 2 tyg. temu swoją trasę koncertową w Polsce, więc jest to nie lada gratka dla znawców jego twórczości jak i koneserów gatunku, którzy na koncert u nas się nie załapali.

Jednak Ci, którzy pierwszy raz o nim słyszą, powinni zapoznać się z tym krótkim, lecz treściwym opisem, przygotowanym przed jego występami w naszym mlekiem i miodem płynącym kraju.

Jest to artysta kojarzony, przede wszystkim, z super szybkim stylem raggamuffin/hip hop. Od 15 lat w jego rękach pozostaje tytuł najszybszego rapera świata. Jego wyjątkowy wokal zyskał uznanie producentów, a co za tym idzie - fanów reggae, dancehall, jungle i hip-hop.
Urodził się i wychował na Jamajce. Na początku lat '80 wyemigrował do Wielkiej Brytanii, gdzie współtworzył wschodzącą wówczas scenę hip-hop. W latach '90 podróżował między Jamajką a UK promując młode jamajskie talenty na najbardziej wtedy progresywnej scenie jungle. Współpracował m.in. z Dr.Dre, Cypress Hill, Rootsmanem i liczną grupą innych znanych artystów i producentów. W 2005 roku wydał swój najostrzejszy album o dużo mówiącej nazwie HARDCORE. Od tego czasu niemal nieustannie koncertuje, grając zarówno z soundsystemem jak i z żywym składem.

Tytuł:
pismak
pismak

tylko szkoda ze w Gorlitz a nie w Zgolu :P

Tytuł: I jeszcze...
@admin
Taką imprezę (Nostromo, ten weekend) to należałoby równeż pod IMPREZY.ZGORZELEC.INFO wkleić, moim zdaniem.

@zxc
Ewentualnie utwórz nowy wątek nagłaśniający imprezę :).

@alien
Dobre i to! :)

Wracając do mojej wcześniejszej wypowiedzi (tej części niby-upolitycznionej), dodam jeszcze, że "młode twarze" w dwojaki sposób tutaj interpretować można: młode w sensie świeże, nieoklepane, co wcale nie znaczy nieznane. Nieznane ze świata naszej małej "polityki" bardziej. Jakoś nie przechodzi mi przez palce słowo "polityka". No, ale to już mój problem. :)

pismak
pismak

re

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 1:11 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
@mieszczuch
Nie szkodzi przecież nic a nic :).

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+1godz.