Dzisiaj jest 12 maja 2025, 0:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Ja chyba jeszcze za mało wiem o życiu. Mi się wydawało, że ludzie idą do rady, bo chcą cos zrobić. Ale żeby za to płacic ? nie rozumiem. Mam zapłacić, żebym mógł coś robic dla miasta? To chyba nienormalne.

Tytuł:
pismak
pismak

nn

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 1:17 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Drażni mnie tylko społeczne przyzwolenie na takie rzeczy! To tylko,,żarty,, ale przecież większość ludzi wie, co się dzieje, kto, z kim, co i jak. W poprzednich wyborach wiadomo było, kto kupuje głosy i podobno w te miały być pilnowane przez policję i ABW, a jednak to nie wystarczyło.W mojej głowie mogę pojąć, że było to raz, ale teraz? Takie sprawy muszą być piętnowane, oczywiście trzeba to udowodnić, ale myślę, iż w tym wypadku nie będzie to trudne. Dzięki za brak osamotnienia.

Tytuł:
pismak
pismak

kk

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 1:17 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

To chyba najbardziej odrażający aspekt wyborów. Jestem jeszcze w stanie zrozumieć pijaczków, którzy głosy sprzedają. Podkreślam zrozumieć, ale nie zaakceptować. Natomiast to, że jakiś kandydat z gębą pełną komunałów o uczciwości i moralnej odnowie kupuje głosy jakoś nie może mi się w głowie pomieścić. Ale skoro taki Kononowicz może startować na prezydenta Białegostoku .....

Zdaje się, że vice-burmistrz Aniszkiewicz wystosował pismo do komendanta policji z prośbą o zwrócenie uwagi na anomalie wyborcze (kupowanie głosów), powołując się na sytuacje z poprzednich wyborów.
:?:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Oczywiście taka postawa jest naganna ale czy bardziej moralne jest kupowanie głosów za "moją" " wasza" kasę poprzez układanie na zawołanie chodników przed wyborami. Te tłuki chociaż za swoje kupują . A swoją drogą gdzie tu ekonomiczny rachunek , ile mozna wydać zeby się opłacało? a może inne profity? czy im tylko na prestiżu zależy?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Zarzucasz, że jakiś radny wybudował chodnik i to na zawołanie? No, rzeczywiście ja bym mu ten chodnik wepchnął do gardła. A już prawdziwą zbrodnią byłoby, gdyby jeszcze go oświetlił. I to za nasze pieniądze. Na pewno po wyborach zabierze sobie ten chodnik do domu.

Tytuł:
rekrut
rekrut

mam prosbe - skoro temat watku brzmi "wyniki glosowania", to niech ktos z laski swojej PODA TE WYNIKI!!!!! bo na strone PKW to jeszcze przez rok nie da rady wejsc.....

jak w powiecie??? kto wszedl a kto poza burta?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

:D
no właśnie - swoją drogą, to zamiast wydoić polityków w czasie kampanii na ile się da, powszechnie psioczymy, że coś robią, "bo chcą dostać nasze głosy". znam pewną panią dyrektor, która skorzystała z faktu kampanii i wyciągnęła spora kasę na swoje przedszkole. w normalnych warunkach tyle by nigdy nie dostała. czy ona powinna się martwić, że znalazła sponsora, ponieważ ktoś walczył o głosy? może powinna rzucić mu tą kasę w twarz?
ktoś inny płacze, że mu drogę naprawiają, inny że chodnik... dziwny jest ten kraj ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Mnie jeszcze odraża mazanie i opluwanie plakatów kandydatów na burmistrza mam nadzieję że są to tylko wybryki chuligańskie a nie działania świadome , i to że nie nasilą się przed II turą wyborów. Głosowałem na M.F ale to samo pisałbym gdybym zobaczył to u R.G.
A nazywać trzeba wszystko po imieniu jeśli ktoś wsiada do cudzego auta i jedzie to jest złodziejem a nie wynajmującym, jeśli ktoś kupuje sobie głosy i udaje że ma poparcie społeczne to jest oszustem.Jeśli płacił za głos po 50 zł to x 200 osób =10000 tys dzielone przez dietę 1200 ? PRZEZ 4 LATA daje to ok 52000 tys minus wkład 10000 zostaje 42000 tys.I WIEDZA O INWESTYCJACH , PRZETARGACH ,ZAMIARACH UM .Zobaczcie jakie firmy wykonują prace budowlane na terenie i ich powiazania z radnymi byłymi lub obecnymi.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

mi-kel pisze:
mam prosbe - skoro temat watku brzmi "wyniki glosowania", to niech ktos z laski swojej PODA TE WYNIKI!!!!! bo na strone PKW to jeszcze przez rok nie da rady wejsc.....

jak w powiecie??? kto wszedl a kto poza burta?

zamiast odpowiedzi :

zinfo pisze:
Szanowni Czytelnicy portalu. Wielu z was zastanawia się zapewne, dlaczego jeszcze nie publikujemy wyników wyborów. Nie publikujemy ich, bo zrobili to już inni a tak naprawdę niewiele z nich wynika. Chyba tylko to, że w mieście i powiecie chcą zmian. Wygrało PO, PiS zanotował świetny wynik. Lewica poległa.
Ale czy na pewno takie opisy oddają naszą zgorzelecką rzeczywistość. Poczekajmy na koalicje, opcje polityczne, dzielenie stanowisk i stołków. Wtedy zobaczycie, że PO – PO nierówne a PiS nie zawsze jest PiS –em. mamy nadzieję, że w najbliższych dniach wielkiego powyborczego „knucia” partyjnego dostarczymy wam ciekawych wiadomości. A pierwsze pytanie powyborcze brzmi: kto powiedział, że PO musi być we władzach w koalicji z PiS–em?

szczególnie polecam ten fragment:

zinfo pisze:
Nie publikujemy ich, bo zrobili to już inni a tak naprawdę niewiele z nich wynika.

:lol: :lol:

Tytuł: Pytanko?
rekrut
rekrut

Ponoć radny poprzedniej kadencji M. (też kupował głosy po 30 PLN patrz wypowiedź Smolucha), wykupował wszystkie nr Gazety Wojewódzkiej na Ujeździe, wiecie dlaczego?

Tytuł:
rekrut
rekrut

powiem wprost - chce ogladnac te wyniki. moze ktos wrzucic jakiegos linka? interesuja mnie konkretne osoby- kandydaci.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

jak na razie oficjalnych wyników nie widziałem :( tyle co Krytyczny zdradził
też chętnie się dowiem

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.