Dzisiaj jest 12 maja 2025, 12:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

obecny papież to jeszcze wytłumaczalne -pochodzenie.
Ale wszechpolacy to tylko ciasnota umysłu niezrównoważonych łepków , którzy jeszcze nie trafili na twardego gościa co im poprostuje kregosłup.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
uczyniał takie gesty

ile ty klas ukończyłeś? :smt053

Tytuł:
pismak
pismak

Na portalu gazeta.pl? O czym Ty do mnie chlopcze konwersujesz?
Faktycznie swietne porownanie, Onrowcy i Papiez w jednym rzedzie. W ogole to Adolf tez uzywal tego gestu i wszystko jest w porzadku wiec o co niby mam pretensje? Po prostu sie czepiam biednych wszechpolakow. Ale kazdemu moze sie zdarzyc zamawianie pieciu piw, udawanie stosunku homoseksualnego utrwalonego potem na tasmie, nastepnie puszczonego w tv oraz imprezki z plonacymi krzyzami i swastykami. Faktycznie zwykle szukanie dziury w calym.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Słynne Zieg Hail było po pijaku ( różne rzeczy w tym stanie kończymy), co do paździocha nie wiem czy wież ale papiez miał kilka epizodów z nazistami, kolejny post - xionc w trakcie imprezy prywatnej ( co chce podkreślić) nie było tam żadnego wszechpolaka ta pani w owym czasie w MW nie była wstąpiła rok później tyle samo była członkiem a po skandalu została wyrzucona, nie wiem dlaczego nikt się nie czepia młodzieżówki SLD świętującej PKWN, Che Guevare,walke z polską partyzantką ( uważając ich za terrorystów) :-?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Andrus pisze:
zaś sam podział nie wymysliłem ja tylko historia polskiego parlamentaryzmu.)

To jakąś inną historię znamy. Poczytaj trochę więcej niż okólniki MW.

Andrus pisze:
możliwe ale chodzi o treść która mi odpowiada

To by tłumaczyło wiele. Wybierasz tylko to co Ci odpowiada, reszty nie jesteś widocznie w stanie przyswoić.

Andrus pisze:
Oglądnij na tej twojej stronce kalendarium ( same czerwone bzdety)

Równie dobre jak brunatne na stronach "narodowych"

Andrus pisze:
nie wiem dlaczego nikt się nie czepia młodzieżówki SLD świętującej PKWN, Che Guevare,walke z polską partyzantką ( uważając ich za terrorystów) :-?

Bo nie epatują nienawiścią jak MW.

Nieodmiennie w takich sporach polecam piosenkę Dezertera :

Przeszkadzają ci demonstranci, którzy na ulicy bronią swoich racji
masz za złe anty-globalistom że zakłucają spokój finansistom
dla ciebie to garstka chuliganów których usta pełne są sloganów
powtarzasz, po spikerze z wiadomości że nie można tak wyrażać złości.
zlikwidowałbyś żebraków narkomanów i pijaków
chciałbyś pozbyć się odmieńców i kolorowych cudzoziemców
wszyscy którzy są od ciebie inni podejrzani są , lub winni
nieświadomy swojej chorej misji rozsiewasz zarazki nienawiści
życzysz śmierci liberałom władzę oddałbyś generałom
twoje poglądy, choć zdecydowane są zupełnie niesprecyzowane
mieszanina bzdur i domysłów trochę faszyzmu, trochę komunizmu
brzydzisz się każdej odmienności chcesz być stażnikiem moralności
ref
nie ma takiej chwili kiedy czujesz się szczęśliwy

Przeczytaj, przemyśl, zmień się :) chociaż to mało prawdopodobne, po praniu mózgu którego chyba doświadczyłeś.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Widze że nie w smak było ci zaglądnięcie do pierszego sejmu po odzyskaniu niepodległóści tam taki podział się juz uformował, z treściami się poniekąd zgodzę :) na stronach narodowych zwykle nie ma kalendarium a jeżeli jest to zazwyczaj neutralne ( przywołaj fragmenty z kalendarium które ci się nie podobają)
I twoje słowa bo nie epatują nienawiścią jak MW?? co one mają znaczyć czy chlubienie zbrodni komunistycznych nie jest nienawiścią?? widze że zaprzeczasz jakoby twój ruch polityczny miał cokolwiek wspólnego z mordami na polakach, hmmm cóż tak to już jest....
:| :(

[ Dodano: Sob Cze 09, 2007 8:22 am ]
aa zapomniałem odpowiedzieć na ostatnie, prania mózgu nie doświadczyłem ale mam złe doświadczenia z takimi ludźmi jak ty i inni "socjaliści"

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
widze że zaprzeczasz jakoby twój ruch polityczny miał cokolwiek wspólnego z mordami na polakach

Zaczynasz, nie obraź się, bredzić. Jaki mój ruch ?

Cytuj:
Widze że nie w smak było ci zaglądnięcie do pierszego sejmu po odzyskaniu niepodległóści tam taki podział się juz uformował,

Fakt pierwszy : w sejmie I kadencji roku 1919 nie było żadnej partii komunistycznej. Jest PPS ale nikt o odrobinie wiedzy historycznej i zdrowego rozsądku nie przypisze ówczesnemu PPS-owi że była to partia komunistyczna. Dopiero w roku 1930 pod własną nazwą Komunistyczna Partia Polski zdobywa 5 mandatów.

Fakt drugi : Opieranie podziału nowoczesnych ruchów politycznych na podstawie podziałów sprzed 80 lat, jest co najmniej naiwne. Próbujesz porównać dwie całkowicie odmienne rzeczywistości. W ciągu tych 80 lat w historii rozwoju myśli politycznej pojawiło się wiele nowych idei zarówno z lewej jak i z prawej strony. Ordoliberałowie, neokonserwatyści, neoliberałowie, ruchy libertariańskie, ruchy ekologiczne, socjalliberałowie, socjaldemokracja nie zauważanie tego jest po prostu objawem politycznego dyletanctwa. Dawne podziały nie przystają po prostu do tego co mamy w obecnej rzeczywistości, gdzie idee polityczne przenikają z lewo na prawo i odwrotnie .Jednocześnie pokazuje gdzie "narodowa" prawica spycha Polską myśl polityczną - jakieś 80 lat do tyłu. Proszę więc oszczędź mi tych teorii.

Cytuj:
aa zapomniałem odpowiedzieć na ostatnie, prania mózgu nie doświadczyłem ale mam złe doświadczenia z takimi ludźmi jak ty i inni "socjaliści"

Hmm...ciekawe. Nie będę wnikał, kto Cię skrzywdził. Ostrożny bym jednak był z szafowaniem łatek takich czy innych.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Młody wojowniku, jako kosynier chciałem zapisać się do jakieś partii politycznej, aby pomnożyć swój majątek.
Proszę powiedz mi, co w dniu dzisiejszym znaczą poglądy prawicowe i lewicowe, czym się różnią, co która reprezentuje.
W końcu muszę dokonać wyboru życiowego

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

smoluch w polityce powinni byc ludzie którzy są tam nie dla zysku ale dla ojczyzny i jej dobra, zaś sama działalnosć polityczna powinna być społeczna i nie odpłatna, co do krytycznego sam przyznałeś sie do idei socjalistycznych -socjalliberalnych, podział jest aktualny, dla mnie komuniści=socjaliści więc nie widzę różnicy, co do ostatniego w szczególnosci dużo od komuchów dostała moja rodzina za walkę o wolną i niepodległą Polskę

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
dla mnie komuniści=socjaliści więc nie widzę różnicy
to nie jest to samo, jeśli tego nie widzisz, to ci się wzrok psuje :grin:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
, dla mnie komuniści=socjaliści więc nie widzę różnicy

A pomiędzy Mercedesem a Maluchem też nie widzisz różnicy ? W końcu jedna i druga marka to samochód. Gdybym myślał Twoimi uproszonymi kategoriami nie dostrzegał bym różnicy pomiędzy konserwatystą a faszystą i wrzucał do jednego worka.

Cytuj:
co do ostatniego w szczególnosci dużo od komuchów dostała moja rodzina za walkę o wolną i niepodległą Polskę

Każdy ma swoją traumę i jej nie umniejszam. Tylko niestety dla Ciebie z systemem totalitarnym o którym piszesz, mam tyle wspólnego co Czechy z morzem. To co piszesz nie trzyma się kupy.

Wpisz w google socjalliberalizm, poczytaj i wróć. Bo opieranie się przez Ciebie na Twoim widzimisię czyni tą dyskusję bezcelową.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Twórzmy socjalizm - hasło komunistów, ale wracając to twój lider Marek Borowski ( "socjalliberał ) jest twoim zdaniem kim skoro aktywnie działał w strukturach komunistycznych?? co do tych różnic to za bardzo ich nie wiedze ani w programie na sprawy społeczne,ani na gospodarcze jedyna różnica to nazwa i może to że socjalliberałowie mają troche lepsze kadry i są mniej radykalni :|

Tytuł:
obserwator
obserwator

[quote="Andrus"]smoluch w polityce powinni byc ludzie którzy są tam nie dla zysku ale dla ojczyzny i jej dobra, zaś sama działalnosć polityczna powinna być społeczna i nie odpłatna,

A ja z uporem chciałem ponowic pytanie do Ciebie. Chłopie POLAK w potrzebie !!!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Gdzie ten Polak?? acha musimy dojśc do kompromisu ( z krytycznym) ja cię przepraszam za nazwanie cię komunistą i zmienie zdanie na temat niektórych socjalliberałów oraz ich ideologi ( praktycznie już zmieniłem) zaś do ciebie mam prośbe aby w ramach tego kompromisu częściej zwracałbyś uwagę na gloryfikowane przez lewą stronę zbrodnie komunistyczne :) OK??

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Andrus na strony portalu lewica.pl zaglądam w poszukiwaniu publicystyki, innego punktu widzenia od ogólnie przyjętych. Zdarzają się tam także informację których w mainstream-owych mediach nie uświadczysz. Z tego samego powodu zresztą zaglądam na prawica.net Powiem szczerze, że na strony kalendarium nie zaglądam. Pamiętam jeszcze wszystkie pierwszomajowe i październikowe akademię i uwierz mi wcale za nimi nie tęsknie. Kompromis zawarty :) pozdr.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.