raul0505 a czy nie zauważyłeś, że Twój ukochany PIS, to nic innego jak odłam polityczny Radia Maryja. Przecież tak szczeże mówiąc Kaczorki chyba dostają dyspozycje od ojca dyrektora, bo tak mocno go wspierają, że aż mnie szlag trafia. A może robią to, bo co druga taca trafia do nich?
Powiedz mi chłopie co PIS zrobił dobrego?
1. Zmniejszył bezrobocie - doprowadzając do masowej emigracji młodych produktywnych ludzi do Anglii i Irlandii, bo nie zrobił nic, aby mogli normalnie zarabiać w Polsce
2. Poprawił stan służby zdrowia - mniej szpitali = mniej wydatków= mniejszy problem, tylko umieralność większa, a przyrost naturalny ujemny i ciekawe kto na Twoją emeryturę zarobi?
3. Postawił na oświatę - wprowadzając religię do średniej ocen - a co z innowiercami, bo nie są z niej oceniani, a przedmiot etyki nie występuje we wszystkich szkołach i wobec powyższego dzieci i młodzież nie są traktowani równo - o ile wiesz o czym mówię
4. Poprawił bezpieczeństwo obywateli - wprowadzając 24-ro godzinne sądy dla rowerzystów (mordercy, gwałciciele, itp... dalej cieszą się wolnością, bo czekają na miejsce w więzieniach z powodu ich przepełnienia przez rowerzystów) ale statystyki idą w górę - zwyżka wykrywalności jest? ano jest.
5. A gdzie się podziały obiecywane mieszkania?
6. Co z autostradami (nie ma szans, by zdążyć do 2012 r)?
7....
... mógłbym jeszcze długo wymieniać, ale po co pisać coś, co jest zupełnie oczywistą oczywistością - cytując Twojego ulubionego polityka. Ja osobiście obserwując tę kampanię stwierdzam jedno, że od czasu, kiedy mogę (bynajmniej tak mi się wydaje) decydować o losach "MOJEGO" kraju, a trwa to już 22 lata, pierwszy raz widzę naprzeciw siebie ludzi chamskich, obrzydliwych, skorumpowanych, widzących tylko i wyłącznie swój własny interes, którym dobro Polski i Polaków dosłownie wisi i powiewa. Takiej kampanii wyborczej, polegającej na wzajemnym opluwaniu się, jeszcze w życiu nie widziałem i mam nadzieję, że tym razem ludzie nie uwierzą w te obietnice gruszek na wierzbie i zagłosują może nie za kimś, ale przeciw komuś. Przeciwko kłamstwu PIS-u (Kaczyński Prezydentem - Rokita Premierem to obietnica z ostatnich parlamentarnych). Wykręcili naród jak mało kto i jeszcze mają czelność zabiegać o mój głos. NIGDY!!! Bardzo spodobał mi się pomysł z rękawiczkami. Przeciw PIS, ale bez aprobaty dla reszty. Obserwuję ich pilnie i na bank oddam głos ... w rękawiczkach.
|