Dzisiaj jest 14 maja 2025, 22:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Marcopollo pisze:
Kto by nie był i tak będzie na nasz koszt.

Szanowny Marcopollo
Po pierwsze słuszność jest w twierdzeniu, jakie przedstawiłeś, jednak pominięty został tutaj fakt, że w trakcie wyborów i po nich tworzy się pewne sprzężenie, które objawia się tym, że na początku kandydaci mówią, co zrobiliby dla swoich wyborców.
Następnie na podstawie tego, co powiedzieli wybierani, wyborcy wybierają swojego rządzącego.
Wybrany zobowiązuje się do wypełnienia obietnic przedwyborczych wg potrzeb wybieranych.
Jeśli te obietnice zostaną spełnione a pozostała działalność wybranego jest po myśli wybierającego społeczeństwa, to jest on aprobowany i słusznie bierze pieniądze, które mu płacimy.
Jeśli natomiast, jak to ma miejsce w aktualnym przypadku z obietnic pozostały frazesy, puste hasła, możliwość wykorzystania ich przez następnego wybieranego, to człowiek taki żyje na nasz koszt.
Marcopollo to jest jak z pracą na etacie.
Za pracę wykonywaną sumiennie i starannie powinno być godziwe wynagrodzenie.
W tym przypadku godziwe, jak najbardziej, wynagrodzenie jest a pracy nie ma.
Różnica jest jeszcze taka, że odwołać osobę wybraną jest trudno, choć, jak wiesz z pewnością, były już takie próby.

Marcopollo pisze:
Jeśli twoje wypowiedzi będą faktycznie krótsze to chwała ci za to
Uwierz mi, staram się, jak tylko mogę, by zawrzeć w tych kilku słowach najważniejsze treści.
Zauważ, że nie korzystam z obrazków, uśmieszków i takich tam serduszek bo nie chcę rozwlekać postów.

Marcopollo pisze:
muszę

Jest demokracja.
Czyń, jak uważasz ale uważaj, jak czynisz.
Ja zrobię wszystko, co tylko możliwe aby nie narzekać po wyborach i mieć przeświadczenie, że dokonałem właściwego wyboru człowieka na stanowisko burmistrza.
Tu muszę podkreślić, że jest nim M.Fiedorowicz.
Dlaczego?
Głosowałem na R.Gronicza bo wydawało mi się, że sposób rządzenia M.Fiedorowicza jest przeciętny. Chciałem coś więcej.
M.Fiedorowicz popełnił kilka błędów podczas swojej kadencji. Widziałem to.
Grupa groniczowska ugruntowała mnie, nas w przekonaniu, że najlepszym na fotel burmistrza będzie R.Gronicz. Przedstawiła mi hasła, zamierzenia. Wmówili mi, że człowiek młody szybko nauczy się właściwego rządzenia i pomoże nam, mieszkańcom w ogólnie rzecz ujmując, codziennym życiu. Hasła były na tyle chwytne a ludzie je przedstawiający na tyle wiarygodni, że uwierzyłem im. Uwierzyła im zresztą większość społeczeństwa.
Osiągnięty wynik rządzenia określam jako ŻENUJĄCY.
Kilkakrotnie to powtarzałem.
Nie piszę tego jako złośliwość, czy chęć dokopania komukolwiek. Skąd że znowu. Jest to trzeźwa ocena dokonań grupy groniczowskiej i samego R.Gronicza, jako burmistrza.
Nie będę przytaczał tutaj życiorysu aktualnego burmistrza, jednak liczyłem na to, że się nauczy. Nie nauczył się więc musi odejść.
Przedstawiłem ocenę kadencji M.Fiedorowicza oraz ocenę kadencji R.Gronicza.
Chcecie to wierzcie, chcecie nie wierzcie (z piosenki) z pełną świadomością wybieram M.Fiedorowicza.
Ty Marcopollo uczynisz wg własnego rozeznania. Możesz, nie musisz wziąć pod rozwagę moje i innych wypowiedzi.
Ja czekałem i czekam na kolejnych kandydatów ale jak widzę prawdopodobnie zostaną przygotowani, jak te króliki i za uszy wyciągnięci do piastowania urzędu, jakim jest niezmiernie dla mnie ważny urząd burmistrza miasta.
Wg mnie przedstawienia iluzjonistów, wyciągających jak króliki z kapelusza kandydatów na burmistrzów, czas zakończyć. Pora przedstawiać kandydatów dających nadzieję, na profesjonalne wykonanie czynności burmistrza.
Przecież my się tutaj wszyscy znamy w tej społeczności.
Z czego więc robić tajemnice przy wyborze na burmistrza?

Marcopollo pisze:
Idę o piwo, że tak samo mówiłeś przed ostatnimi wyborami.

Nie zakładam się nigdy. Żyję w przeświadczeniu, że spośród dwóch zakładających się jeden to kretyn a drugi to cham, świnia coś takiego.
Bo jeden nie ma wiedzy i głupi przepuści swoje dobra zakładając się o byle co, drugi wie, że przeciwnik przegra a mimo wszystko wyciąga rękę po korzyści, jakie otrzyma po wygranym zakładzie.
Poza tym piwa nie piję. Preferuję mocniejsze alkohole.
Na co liczyłem przed ostatnimi wyborami odpowiedziałem powyżej.
Nie oceniam najgorzej kadencji M.Fiedorowicza, to czynię oceniając R.Gronicza. Liczyłem na więcej w wykonaniu R.Gronicza i jego otoczenia. Pomyliłem się straszliwie.

Marcopollo pisze:
Nie wiesz, czy nie powtórzysz tych słów za dwa czy trzy lata

Widzisz jest olbrzymie prawdopodobieństwo, że nie powiem tych słów.
Wiem, czego mogę się spodziewać po M.Fiedorowiczu.
Jeśli do tego wyciągnął wnioski z błędów, to będzie dużo lepiej.
To chyba jasne.
abuziubuziu pisze:
Grzegorz,(tu wybacz porównanie) taka maskotka przedwyborcza Fiedorowicza.

Ciekawe, ile masz w zapasie jeszcze nicków?
Jeśli postrzegasz mnie, jako maskotkę, to cieszę się.
Wzbudzam sympatię. W życiu realnym nie jest tak do końca.

abuziubuziu pisze:
Przypominają mi się te napisy z ostatnich wyborów napisane sprayem na ścianach " Fiedia jesteśmy z tobą!

Dzisiaj sam dopisałbym tam jeszcze kilka zdań do tych słów i zagłosował na Fiedię.

abuziubuziu pisze:
Byle tylko wrócić na stary dobry stołek

On czy ja.
On, wg mnie niech idzie.
Umie to robić i chce to robić.
Zrobi to dobrze.
Ja. Nigdy nie siedziałem na żadnym stołku. Może to źle?

YELLO_35 pisze:
Mianuję Cię forumowym specem od kolorowanek

Przyjmuję tą zaszczytną funkcję ale tylko do świąt.
Po świętach natłok pracy sprawi, że będę uczestniczył w życiu forum w mniejszym stopniu i będę zmuszony właśnie z tych przyczyn ograniczyć ilość prawd przekazywanych Wam na tym forum.
Mam nadzieję, że wybaczycie mi to?

P
G
a za 231 dni ...

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Po świętach ... będę zmuszony ... ograniczyć ilość prawd przekazywanych Wam na tym forum.
Mam nadzieję, że wybaczycie mi to?

Ja Ci wybaczę nawet gdy już teraz to nastąpi... 8)

Tytuł:
pismak
pismak

YELLO_35 pisze:
Ja Ci wybaczę nawet gdy już teraz to nastąpi

Gdybyś był kobietą .....

P
G
a za 231 dni i tak ..

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Skąd że

Pewny jesteś pisowni ;)
Grzegorz pisze:
Wybrany zobowiązuje się do wypełnienia obietnic przedwyborczych

Przyzwyczaiłem się do tego, że zawsze jest inaczej. Wręcz stało się regułą. W związku z tym nie widzę nic złego w tym, że nie wywiązał się z części zobowiązań.
Ale proponuje zakończyć wątek groniczowski, i przenieść ewentualną konwersacje do odpowiedniego tematu.
Grzegorz pisze:
ugruntowała mnie, nas

Nie pisz, że nas, piszesz w swoim imieniu :roll:
Grzegorz pisze:
przytaczał tutaj życiorysu aktualnego burmistrza

A poprzednika jest bardzo ambitny, pół życia jako czerwona zaraza!!!
Grzegorz pisze:
wyciągających jak króliki z kapelusza

Przynosi często bardzo dobry efekt, nie bywałeś nigdy w cyrku? Magicy duże brawa otrzymują :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Marcopollo pisze:
W związku z tym nie widzę nic złego w tym, że nie wywiązał się z części zobowiązań.

Chcesz powiedzieć, że jakąś część swoich zobowiązań wypełnił?? Dobrze zrozumiałem?? Przypomnij mi, proszę, które z przedwyborczych deklaracji burmistrza zmaterializowały się??
Póki co, mi osobiście wpada do głowy tylko jedna, mianowicie: "W Zgorzelcu może być lepiej". I rzeczywiście jest,... dla kilku prezesów, dyrektorów i zatrudnionych przez burmistrza aktywistów PO... Oni faktycznie mogą zaświadczyć, że z chwilą przejęcia władzy w mieście przez Gronicza,... jest im lepiej. :lol:

Tytuł:
pismak
pismak

Marcopollo pisze:
W związku z tym nie widzę nic złego w tym, że nie wywiązał się z części zobowiązań

Rozumiem, że jak ja Tobie naopowiadam różne głupoty, to mnie wybierzesz na burmistrza.
Ja natomiast ze swojej strony zobowiązuję się do niewykonania żadnej obietnicy wyborczej.

Marcopollo pisze:
Nie pisz, że nas, piszesz w swoim imieniu

Widzisz.
Nie tylko ja popełniłem błąd i zagłosowałem na R.Gronicza. Piszę „nas” bo było nas wielu, którzy popełniliśmy ten błąd.
Stąd używam słowa "nas" a mnie "mnie".

Marcopollo pisze:
poprzednika jest bardzo ambitny, pół życia jako czerwona zaraza

Marcopollo
Wiem, że M.Fiedorowicz to Komuch.
Jeśli masz jakieś negatywne oceny jego sposobu rządzenia, lub tym bardziej na to, że za komuny pełnił stanowisko osoby kierującej pracownikami w sposób, za który można mu wydać negatywną ocenę, to dawaj.
Jeśli masz zarzuty że poza tym, że był czerwoną zarazą bo piastował kierowniczą funkcję to udostępnij nam tu odpowiednie fakty.
Bo samo bycie Komuchem jeszcze nie dyskredytuje człowieka. Dopiero jego czyny w tym lub innym systemie politycznym świadczą o człowieku.
Przy okazji pytania do Ciebie
Czy samo urodzenie się w czasach komuny już powinno dyskredytować człowieka?
Czy ukończenie szkoły podstawowej z czasów komuny też powinno dyskredytować człowieka?
Czy ukończenie studiów za komuny dyskredytuje wg Ciebie człowieka?
Czy pełnienie stanowiska kierownika, dyrektora, kaprala, półkownika dyskredytują człowieka i uniemożliwiają bycie burmistrzem?

Swoją drogą zastanawia mnie, jak postępowaliby dzisiejsi przeciwnicy komuny, którzy dzisiaj od czci i wiary odsądzają Komuchów za samo to, że żyli w komunie, gdyby sami żyli w komunie. Patrzę jednak na współczesne afery związane z tzw. prawymi ludźmi walczącymi z komuną i nie jawi mi się to w zbyt kolorowych barwach po aferach przedstawianych m.in. przez IPN.
Jeśli więc masz jakieś znaczące uwagi na temat M.Fiedorowicza, poza tym, że był kierującym za czasów komuny, to dawaj. Naprawdę czekam na to.

Marcopollo pisze:
Przynosi często bardzo dobry efekt, nie bywałeś nigdy w cyrku? Magicy duże brawa otrzymują

Ty chyba młody jesteś i sądzisz, że można żartować z wyboru człowieka, który w Twoim imieniu będzie przez 4 lata sprawował rządy i decydował jak są zarządzane Twoje pieniadze? Ja z tego nie żartuję.
Dla mnie człowiek, który sprawuje funkcję burmistrza ma pomóc w prowadzeniu działalności gospodarczej a nie tylko być i brać pieniądze.
Być może jeszcze nie wiesz, jakie możliwości w tej dziedzinie ma burmistrz.

Marcopollo pisze:
Pewny jesteś pisowni

Zawsze miło przyjmuję wszelkie uwagi dotyczące [shadow=olive]ortografii, interpunkcji i wszelkich [/shadow][[shadow=yellow]błędów związanych [/shadow][shadow=darkred]moimi wypowiedziami.[/shadow] [shadow=white]Człowiek się uczy całe życie[/shadow].

P
G
a za 231 dni ...

Ostatnio zmieniony 28 mar 2010, 11:05 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Nie powinienem (nie tylko zresztą ja :-?) robić publicity Grzegorzowi.
Człowiek jest wynajętym (choć pisze, że nie ;) ) naganiaczem od PR.
Pozbawiony emocji automat, gładki, elokwentny i bezkompromisowy. Nigdy się nie obraża, wszystko spływa po nim jak przysłowiowa woda po gęsi. Nie wyczuwa ironii ani sarkazmu.
Najbardziej absurdalne zarzuty przyjmuje jako realne, mało, próbuje je kontynuować i rozwijać. W myśl starej zasady: 'nie ważne jak o nas mówią, byleby mówili', trochę mi tu przypomina Nikosa. Dlatego mu nie ufam i przestrzegam innych przed traktowaniem go poważnie, nie dlatego że promuje tu M. Fiedorowicza, tylko dlatego, że tacy ludzie są zwyczajnie niebezpieczni, nie wiadomo kiedy zrobią ci wodę z mózgu i wmówią najbardziej nieprawdopodobne rzeczy. Specjaliści od lingwistyki neurologicznej.
Dlatego cieszę się, że, jak pisze w/w:
Cytuj:
Po świętach natłok pracy sprawi, że będę uczestniczył w życiu forum w mniejszym stopniu
Więcej pracy: więcej pieniędzy, bądź Grzegorzu bogaty :)

Ostatnio zmieniony 28 mar 2010, 14:28 przez Chuck Norris jr, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Specjaliści od lingwistyki neurologicznej.

Więc tym bardziej nie ma się czym przejmować, bo jeśli już można coś o NLP powiedzieć, to akurat to, że nie działa.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Chuck Norris jr pisze:
trochę mi tu przypomina Nikosa.

Ty natomiast niezwykle upodobniłeś się niejakiego makarona wacława. Niby niezależni, stojący z boku obserwatorzy,... ale wyraźnie widać, że staracie się za wszelką cenę wesprzeć tutaj Gronicza Rafała. Podobnie jak i on, nie będąc w stanie w sposób rzeczowy odeprzeć argumentów burmistrza - systematycznie przypuszczasz ataki personalne, starając się tym sposobem wmówić wszem i wobec, że Grzech zahipnotyzuje swoimi postami lud, pozbawiając go możliwości świadomego wyboru. :lol:

Chuck Norris jr pisze:
Człowiek jest wynajętym (choć pisze, że nie ;) ) naganiaczem od PR.

Czy w takim bądź razie nie należałoby tak potraktować również i Ciebie??? Wszak jeśli Grzesiek stara się przekonać mieszkańców do głosowania na Fiedkę, to Ty z kolei podstępnie usiłujesz zdyskredytować Grześka - wzmacniając tym samym Gronicza. :roll: :P ]:->

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
staracie się za wszelką cenę wesprzeć tutaj Gronicza Rafała
otóż nie i dobrze o tym wiesz. Jeśli krytykuję radykałów atakujących aktualnego Burmistrza i wcale nie za to, że go krytykują, tylko za to jak to robią, to jest to całkiem coś innego, niż jego wspieranie. Świat nie jest czarno-biały i chyba nie muszę Ci tego tłumaczyć. Współczesny PR jest oparty właśnie na sprowadzaniu wszystkiego do relacji zerojedynkowej (tak-nie): jak nie jesteś z nami, to jesteś przeciw nam. To jest właśnie różnica pomiędzy dyskusją a atakowaniem, gdzie argumenty mają znaczenie drugorzędne.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Przy okazji pytania do Ciebie
Czy samo urodzenie się w czasach komuny już powinno dyskredytować człowieka?
Czy ukończenie szkoły podstawowej z czasów komuny też powinno dyskredytować człowieka?
Czy ukończenie studiów za komuny dyskredytuje wg Ciebie człowieka?
Czy pełnienie stanowiska kierownika, dyrektora, kaprala, półkownika dyskredytują człowieka i uniemożliwiają bycie burmistrzem?

Pytania są tendencyjne. Zbyt ślepo jesteś zapatrzony w swojego kandydata, postaram Ci się przypomnieć za cztery lata, o ile Ten twój kandydat wygra, jak bardzo go wielbiłeś. Aż jestem ciekaw kogo będziesz wielbił za te cztery lata.
Ale nie pomyśl, że stoję za Groniczem, ani jego ani Fiedorowicza na burmistrza nie wybiorę.
Czy ty sprawdzasz czasami jak piszesz???:
Grzegorz pisze:
półkownika

Grzegorzu ja z niecierpliwością czekam na kolejnych kandydatów na stanowisko Burmistrza, mam nadzieję, że się doczekam.
przekorny pisze:
staracie się za wszelką cenę wesprzeć tutaj Gronicza Rafała

Kto stara się to zrobić? Jego tylko wspierają najbliżsi współpracownicy. Kultury osobistej może się uczyć od Fiedorowicza.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Marcopollo pisze:
Czy ty sprawdzasz czasami jak piszesz???:
Grzegorz napisał/a:
półkownika
to nie błąd: przeleżał cztery lata na półce, to i półkownik ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Chuck Norris jr pisze:
to nie błąd: przeleżał cztery lata na półce, to i półkownik ;)

Sympatyczne stwierdzenie tylko czy Grzegorz załapie... :smt044

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Chuck Norris jr pisze:
przeleżał cztery lata na półce

No nie wpadło mi do głowy :roll: :smt082 Ale więcej było niż cztery lata :lol:
gornik pisze:
tylko czy Grzegorz załapie

Załapie załapie, inteligentny gość, ale bardzo uparty. :roll:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Chyba nie... biorąc pod uwagę Grzegorzu, że to mój jedyny nick. Ciekaw tylko jestem jaka jest rzeczywiście relacja między Tobą a Fiedorowiczem... ;-)
:smt030

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 60  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.