Dzisiaj jest 14 maja 2025, 15:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
Ujazd tym razem, dzielnica rozkwitająca, miejsce zamieszkania obu zgorzeleckich burmistrzów.
Piękny, zdawałoby się budynek, mogący być ozdobą miasta i dzielnicy
Obrazek

Ja również tam byłam nie raz... budynek jest w opłakanym stanie. A przecież mógłby być chlubą naszego miasta.

Tytuł:
gaduła
gaduła

o tym cmentarzu ewangelickim już pisałam na forum,ale z_drw skierował temat na latarnie w tamtymrejonie i..sprawa się rozwiała...Cmentarz jest nie tylko zaniedbany,ale przez jego część /po prostu po grobach ludzi/ przebiega droga,którą nie tylko chodzą piesi;widziałam przejeżdżające tamtędy rowery,samochody...Ta nowa brama miała temu zapobiec,ale do końca zadania nie spełniła.

Tytuł:
pismak
pismak

lenka, tępy jestem ;(
Cytuj:
o tym cmentarzu ewangelickim już pisałam na forum,ale z_drw skierował temat na latarnie w tamtymrejonie i..sprawa się rozwiała...

Powiedz mi, w czym "moje" latarnie przeszkadzały Ci _kontynuować_ wątek w jedynie słusznym kierunku?

Tytuł:
gaduła
gaduła

oj,Ty znów zaczynasz,po prostu te latarnie mnie wkurzyły,bo nie o tym chciałam pisać.Druga sprawa to problemy natury technicznej - nie posiadam aparatu cyfrowego,a bez załączonych zdjęć nie da się kontynuować dyskusji.Wróciłam teraz do tego,bo są już zdjęcia,a obraz,to obraz...Ciekawa jestem też,jaka instytucja w Zgorzelcu jest za taki stan odpowiedzialna? Pozdrowionka...

Tytuł:
pismak
pismak

lenka pisze:
oj,Ty znów zaczynasz,po prostu te latarnie mnie wkurzyły,bo nie o tym chciałam pisać.Druga sprawa to problemy natury technicznej - nie posiadam aparatu cyfrowego,a bez załączonych zdjęć nie da się kontynuować dyskusji.Wróciłam teraz do tego,bo są już zdjęcia,a obraz,to obraz...Ciekawa jestem też,jaka instytucja w Zgorzelcu jest za taki stan odpowiedzialna? Pozdrowionka...

Dalej sie pytam z uporem maniaka; ( albo-zaczynam-jak jesteś łaskawa określić)
dlaczego się ci czkawką do tej pory odbijam?
I co ja na to mogę,ze cię latarnie wkurzają?
Czy nie zauważyłaś, że nie komentują JUŻ twoich postów WCALE?
Nawet wtedy, gdy wspominasz, że schody się ci jeszcze przypominają?
Uznałem,ze cokolwiek napiszę, będzie Ci źle.Więc nie piszę w twoich watkach wcale.I bardzo proszę o podobne stanowisko.Oczywiście,jesli jest to mozliwe.
Zawrzyjmy taki pakt o nieagresji,dobrze? Niczym ten Mołotowa.
Dziękuję z góry.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

No już ciiiii nie sprzeczac sie :twisted:

Tytuł:
gaduła
gaduła

Zjawisko - nieporozumienie!Może spróbuję krótko wytłumaczyć o co chodzi:w moim osobistym przekonaniu dyskutujemy na forum o sprawach ważnych dla większości mieszkańców Zgorzelca i czasami nadmierne koncentrowanie się na problemach jednej ulicy,zamazuje wątek główny.Jeśli odebrałeś to jako atak na Twoją osobę,to - przepraszam.Nie było to moim celem.Lubię czytać Twoje posty i nie mam zamiaru wstępować z Tobą na "ścieżkę wojenną".To prawda że niepotrzebnie podejmując interesujący mnie temat,wstawiłam Twoją osobę.Postaram się pilnować w wypowiedziach. POZDRAWIAM i życzę miłego dzionka.... :D

Tytuł:
pismak
pismak

lenka pisze:
:w moim osobistym przekonaniu dyskutujemy na forum o sprawach ważnych dla większości mieszkańców Zgorzelca i czasami nadmierne koncentrowanie się na problemach jednej ulicy,zamazuje wątek główny.

Skróty w cytacie -moje.
Cytuj:
POZDRAWIAM i życzę miłego dzionka.... :D

Dziękując za pozdrowienia, i życzenia, chciałbym jednak podtrzymać swe stanowisko,że (nadal) nie zamierzam w jakikolwiek sposób komentować Twoich wypowiedzi (tak przeszłych jak i obecnych,a także przyszłych).
I nie jest to tzw. "trwanie w zapiekłej złości"
;)
Po prostu -przezorność.....
;)
Pozdrawiam wzajemnie i również życzę udanego dnia!

Tytuł:
VIP
VIP

:D

Tytuł:
pismak
pismak

madzia_zgc pisze:
bombas3 pisze:
Ujazd tym razem, dzielnica rozkwitająca, miejsce zamieszkania obu zgorzeleckich burmistrzów.
Piękny, zdawałoby się budynek, mogący być ozdobą miasta i dzielnicy
Obrazek

Ja również tam byłam nie raz... budynek jest w opłakanym stanie. A przecież mógłby być chlubą naszego miasta.

Dzisiejszej nocy w Kaliszu spalił sie zabytkowy budynek po byłych koszarach wojskowych. Mieszkało w nim kilka rodzin- mimo tego się spalił.
Kiedy spalą się dachy tych budynków "naszych", w naszych koszarach??????
W których buszuja dzieci,zbieracze złomu, okiennic i drzwi, a takze zwykli poszukiwacze staroci?

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Kiedy spalą się dachy tych budynków "naszych", w naszych koszarach
być może już wkrótce, ale co to kogo obchodzi :?: :o na strychu pozostało trochę drewna (podłóg dawno nie ma, także poręczy i ościeżnic drzwi, swoja drogą to interesujące, bo pieców na drewno w okolicy raczej nie ma), bo stamtąd go trudno wyrwać, ale pałiło by się pewnie szybko. Nie wywołujmy może jednak wilka z lasu, bo możemy być posądzeni o podżeganie, a licho nie śpi :cry: Faktem jest, że budynek nie jest kompletnie zabezpieczony, jest dewastowany od długiego już czasu, burmistrz mieszka w odległości 150 m, jest byłym wojskowym i tej podwójnej swej roli powinien sie sprawą zainteresować. A jak piszą niektórzy na forum :wink: , także rzecznik Urzędu i naczelnik Wydziału Promocji Miasta w jednej osobie także tu zagląda, więc nie można powiedzieć, że nie wiedzą.

Tytuł:
VIP
VIP

Spaceruję dalej :)
Zaszedłem zobaczyć co na grzybku i przy okazji patrzę, a tu reprezentacyjny zgorzelecki dworzec kolejowy otwarty :o , czyżby Dni Otwartych Zabytków w Zgorzelcu :?: :roll: (najpierw kantyna wojskowa na Ujeździe, teraz Zgorzelec Miasto :?
Wszedłem więc:
http://www.zinfo.hostings.pl/bombas3/sp ... dwzgm1.jpg
http://www.zinfo.hostings.pl/bombas3/sp ... dwzgm2.jpg
http://www.zinfo.hostings.pl/bombas3/sp ... dwzgm3.jpg
http://www.zinfo.hostings.pl/bombas3/sp ... dwzgm4.jpg
http://www.zinfo.hostings.pl/bombas3/sp ... dwzgm5.jpg
http://www.zinfo.hostings.pl/bombas3/sp ... dwzgm6.jpg
marmury, eee granitowe płyty przy kasach do wzięcia :P , długo chyba nie będą czekały na nowego właściciela :wink: , zwiedzających mało, informacji żadnej. A moze to nie są Dni Otwartych Zabytków :?: :o

Tytuł:
pismak
pismak

Zgodnie z tym,co napisano na tablicy, ochroną budynku zajmuje się firma Sitex.sp.zo.o
www.sitex.pl z siedzibą w Szczecinie
tel.(0-91)4326346
kom. 693222449

Pan ( podobno się przedstawił,nie pamiętam) stwierdził,że tak, owszem,ochraniają obiekty, ale BEZ personelu".
Na pytanie: czy biorą pieniądze za ochronę, odpowiada: tak, bierzemy,gdy ochraniamy.
Na pytanie: czy jak biorą pieniądze, to ochraniają, miał wiekszy kłopot z odpowiedzą, przeczuwając, że "coś" się za tym pytaniem kryje.
Został wtedy poinformowany, że biorą, ale nie zawsze ochraniają, bo budynek dworca w Zgorzelcu stoi otworem, a podobno jest chroniony. Nie chciał osobiście tego przekazywać swemu szefowi, radząc, żeby do szefa dzwonić na komórkę. Na prośbę o przypomnienie swego nazwiska, odpowiedział negatywnie.
Rozmowa ok.godz.16.00 dziś.
Trza by powiadomić Kolej, jeśli Miasto tego do tej poiry nie zrobiło.
Zrobiłem więc, wysyłąjąc mejla:
-------------------------------------------------------------
Witam Pana!
gromowski@pro.onet.pl
Obiekt, za ochronę którego bierzecie Państwo/Panowie pieniądze od PKP,
stoi otworem od kilku dni, ogólnie dostępny, aktualnie plądrowany wewnątrz.
Mam wrażenie, że nie zawsze Państwo wiedzą precyzyjnie, za co
pobieracie pieniądze.
Tradycja 25 lat istnienia w Polsce, i Europie wydaje się,że
obligowała by do większego (ściślejszego) nadzoru nad ochranianymi
obiektami. Bo może się okazać, że niektórych obiektów już się na mapie
nie znajdzie, zanim Panowie będziecie o tym wiedzieć.
Jeśli byłem uszczypliwy, przepraszam.
Ale stan obiektu wzbudza żywe reakcje. Niekoniecznie -pozytywne.
------------------------------------------------------------------------------------

Tytuł:
VIP
VIP

http://www.zinfo.hostings.pl/bombas3/sp ... czynka.jpg
ktoś obsiał plac Popiełuszki koniczynką :?: :shock: :D
http://www.zinfo.hostings.pl/bombas3/sp ... /sampu.jpg
samochód pułapka :?: :shock:
http://www.zinfo.hostings.pl/bombas3/sp ... mostst.jpg
zapory przeciwrowerowe :lol:

rekrut
rekrut

Szanowny Panie Redaktorze , Administratorze platformy!!

Od kilku dni sluzby MPGK Sp.z o.o. , kontynują zapoczatkowane w ubieglym roku upiekszanie miasta poprzez zawieszanie na slupach lamp oswietleniowych ,wybranych ciagach ulic ,wazonow kwiatowych.
Z przykroscia stwierdzam ,ze w nocy z 14/15 czerwca 2006 roku
rozpoczeto ,jak sadze przez skrajnie GŁUPICH, proceder niszczenia zawieszonych wazonow./jak na dzis dopiero 3 sztuki/
Zwracam sie do Pana ,a za Pana posrednictwem do wszystkich mieszkanców naszego miasta ,o reagowanie na przejawy niszczenia naszego wspolnego mienia a w szczegolnosci tych jego elementow ktore poprawiaja estetyke miasta.

Informuje Szanownych Panstwa , ze wazany kwiatowe rozwieszone zostana na 122 slupach lamp oswietleniowych.
Przewiduje zamontowanie ,trzech duzych wazonow kwiatowych
o ciekawej konstrukcji.

W przypadkach zauwazania aktow wandalizmu prosze informowac straz miejska tel 075/77 52 400 lub Policje tel 997

Z powazaniem
MPGK Sp.zo.o.
Mieczyslaw Lewandowicz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.