przekorny pisze:
Znajomy o którym wspominałem, jest pewien.
ale Ty nie...
przekorny pisze:
Poza tym przeszukałem BiP UM i nie znalazłem żadnego zamówienia czy przetargu, który musiałby zostać ogłoszony z uwagi na fakt, że taka "rzeźba", wykonana z np. mosiądzu, byłaby kosztownym drobiazgiem...
hm... może mamy w mieście cichego sponsora, mecenasa sztuki...
przekorny pisze:
burmistrz ulokował w centrum miasta tani, tandetny koszmarek, z którego lada moment zacznie odpadać farba...
Może choć na farbę nie pożałowali i maznęli porządną
przekorny pisze:
A Ty jak sądzisz, z czego to zrobione
szczerze? Wali mnie to!!!

Jeżeli jest zrobione z plastiku, to przynajmniej złomiarze się nie połaszą na taką zdobycz

Druga zaleta - jest mniej kosztowne a efekt wizualny/estetyczny taki sam jak przy mosiężnym czy brązowym
przekorny, Czy jak jesteś dajmy na to w Gdańsku, to włazisz na pomnik Neptuna, by sprawdzić, czy to nie przypadkiem plastikowa tandeta, czy po porostu cieszysz się jego samą obecnością???
przekorny pisze:
Podobnie jak Twoje, sugerujące, że to może być coś innego, niż tania tandeta, tylko dlatego, że nie ma jasnej i wyraźnej odpowiedzi.
i tu się mylisz Panie
przekorny, niczego nie sugerowałem a jedynie zapytałem skąd u Ciebie nagły atak (po początkowej pochwale pomysłu), ze to plastikowe badziewie, skoro sam nie jesteś o tym przekonany

Dla mnie może być on nawet z kartonowych pudeł, o ile nie roztrzaśnie się o niego mazda z Hanką Mostowiak

Nie trawię jednak Twego fanatycznego dopieprzania się do wszystkiego, bo z początku Ci się podobało, ale jak plastik, to tandeta, za kilkaset złotych, zaś jakby był mosiądz, czy brąz, to byś bił pianę, że fajne ale drogie i burmistrz trwoni kasę na coś co niebawem podpieprzą złomiarze... Bądź konsekwentny i albo od początku gań i krytykuj albo pochwal i przyjmij takie, jakim jest...
Kubek pisze:
Czemu żaden z was ciekawskich nie podejdzie po prostu do rzeczonej pary kaloszy i po prostu ich nie pomaca, opuka? Dżizys.
czemu ja nie idę już Wiesz, ale spodziewaj się tam jutro
przekornego,