Dzisiaj jest 15 maja 2025, 22:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 73  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

turek pisze:
czyli nie Jesteś pewien, że to plastik, skoro piszesz "może to być"? :roll:

Znajomy o którym wspominałem, jest pewien. A milczenie Pitka w tej sprawie utwierdza mnie w przekonaniu, że tak jest w rzeczywistości. Poza tym przeszukałem BiP UM i nie znalazłem żadnego zamówienia czy przetargu, który musiałby zostać ogłoszony z uwagi na fakt, że taka "rzeźba", wykonana z np. mosiądzu, byłaby kosztownym drobiazgiem...

turek pisze:
lub uznał, że nie będzie udowadniał, że nie jest wielbłądem, bo rzeźba może jednak nie jest z plastiku :)

Albo po prostu wstydził się przyznać, że burmistrz ulokował w centrum miasta tani, tandetny koszmarek, z którego lada moment zacznie odpadać farba... :roll:

turek pisze:
Najwyraźniej czytam dokładnie wątek stąd moje zapytanie o Twą naglą zmienność zdania, bo nadal pewny nie Jesteś, że to plastik, ale na wszelki wypadek nazywasz już "to coś, co niektórzy nazywają rzeźbą"

A Ty jak sądzisz, z czego to zrobione?? Czy w ogóle nie masz zdania, ponieważ nikt wyraźnie nie wypowiedział się w tej sprawie???

turek pisze:
Aaaa to już są Twoje niczym nieuzasadnione, bzdurne wywody... :)

Podobnie jak Twoje, sugerujące, że to może być coś innego, niż tania tandeta, tylko dlatego, że nie ma jasnej i wyraźnej odpowiedzi. :smt026

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Czemu żaden z was ciekawskich nie podejdzie po prostu do rzeczonej pary kaloszy i po prostu ich nie pomaca, opuka? Dżizys.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Znajomy o którym wspominałem, jest pewien.
ale Ty nie... ;-)
przekorny pisze:
Poza tym przeszukałem BiP UM i nie znalazłem żadnego zamówienia czy przetargu, który musiałby zostać ogłoszony z uwagi na fakt, że taka "rzeźba", wykonana z np. mosiądzu, byłaby kosztownym drobiazgiem...
hm... może mamy w mieście cichego sponsora, mecenasa sztuki... :grin:
przekorny pisze:
burmistrz ulokował w centrum miasta tani, tandetny koszmarek, z którego lada moment zacznie odpadać farba...
Może choć na farbę nie pożałowali i maznęli porządną :)
przekorny pisze:
A Ty jak sądzisz, z czego to zrobione
szczerze? Wali mnie to!!! :grin: Jeżeli jest zrobione z plastiku, to przynajmniej złomiarze się nie połaszą na taką zdobycz ;) Druga zaleta - jest mniej kosztowne a efekt wizualny/estetyczny taki sam jak przy mosiężnym czy brązowym :D przekorny, Czy jak jesteś dajmy na to w Gdańsku, to włazisz na pomnik Neptuna, by sprawdzić, czy to nie przypadkiem plastikowa tandeta, czy po porostu cieszysz się jego samą obecnością??? :roll:
przekorny pisze:
Podobnie jak Twoje, sugerujące, że to może być coś innego, niż tania tandeta, tylko dlatego, że nie ma jasnej i wyraźnej odpowiedzi.
i tu się mylisz Panie przekorny, niczego nie sugerowałem a jedynie zapytałem skąd u Ciebie nagły atak (po początkowej pochwale pomysłu), ze to plastikowe badziewie, skoro sam nie jesteś o tym przekonany :grin: Dla mnie może być on nawet z kartonowych pudeł, o ile nie roztrzaśnie się o niego mazda z Hanką Mostowiak ;-) Nie trawię jednak Twego fanatycznego dopieprzania się do wszystkiego, bo z początku Ci się podobało, ale jak plastik, to tandeta, za kilkaset złotych, zaś jakby był mosiądz, czy brąz, to byś bił pianę, że fajne ale drogie i burmistrz trwoni kasę na coś co niebawem podpieprzą złomiarze... Bądź konsekwentny i albo od początku gań i krytykuj albo pochwal i przyjmij takie, jakim jest... :grin:
Kubek pisze:
Czemu żaden z was ciekawskich nie podejdzie po prostu do rzeczonej pary kaloszy i po prostu ich nie pomaca, opuka? Dżizys.
czemu ja nie idę już Wiesz, ale spodziewaj się tam jutro przekornego, :D :smt044 :smt082

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

turek pisze:
Nie trawię jednak Twego fanatycznego dopieprzania się do wszystkiego, bo z początku Ci się podobało, ale jak plastik, to tandeta, za kilkaset złotych, zaś jakby był mosiądz, czy brąz, to byś bił pianę, że fajne ale drogie i burmistrz trwoni kasę na coś co niebawem podpieprzą złomiarze...

Widzę, że jednak nie zrozumiałeś. Nie ganiłbym, gdyby to była rzecz którą w końcu można by sie pochwalić. Jednak nie gustuję w tandetnych imitacjach czegoś, czym nie jest. Właśnie dlatego spodobało mi się, ponieważ pomyślałem w pierwszej chwili, że jest to w końcu jedna z nielicznych fajnych rzeczy w tym mieście... Doszło w końcu..???

To, że nie trawisz mojego, jak to określiłeś, fanatycznego dopieprzania się do wszystkiego niewiele mnie interesuje. Podobnie jak nie interesuje mnie dlaczego Tobie raptem zaczęło się wszystko podobać a przynajmniej udajesz, że nie dostrzegasz durnych posunięć władz w niemal każdej dziedzinie... Nie roztrząsam czy jest to efekt fanatycznego wazeliniarstwa, strachu przed krytyką władz i jej konsekwencjami czy zwyczajny tumiwisizm,... bo mnie to po prostu nie interesuje. Podobnie jak średnio interesowało mnie Twoje histeryczne roztrząsanie prawnych aspektów polsko-niemieckich patroli... Po prostu w pewnym momencie je olałem, bez wskakiwania w wątek i prezentowania swojej niechęci do Twojego niekończącego się, niemal łzawego pieprzenia w kółko o tym samym...

turek pisze:
Dla mnie może być on nawet z kartonowych pudeł, o ile nie roztrzaśnie się o niego mazda z Hanką Mostowiak ;-)

I tym się różnimy - Ty już pogodziłeś się z tandeciarstwem lub po prostu nie przeszkadza Ci ono...

turek pisze:
Czy jak jesteś dajmy na to w Gdańsku, to włazisz na pomnik Neptuna, by sprawdzić, czy to nie przypadkiem plastikowa tandeta, czy po porostu cieszysz się jego samą obecnością??? :roll:

Nie muszę włazić na pomnik Neptuna, żeby wiedzieć, że nie jest on jakimś plastikowym badziewiem.

turek pisze:
Druga zaleta - jest mniej kosztowne a efekt wizualny/estetyczny taki sam jak przy mosiężnym czy brązowym

Jedź do Gdańska i poddaj tę myśl tamtejszym władzom - przekonaj ich, że moga śmiało wykonać kilkaset Neptunów z plastiku, bo to tanie i efekt wizualny/estetyczny pozostaje taki sam a poza tym złomiarze się na to nie połaszczą... Dżisus...

turek pisze:
Bądź konsekwentny i albo od początku gań i krytykuj albo pochwal i przyjmij takie, jakim jest... :grin:

Zachowaj sobie swoje jakże cenne uwagi dla siebie, jeśli nie chce Ci się wysilić mózgownicy na zrozumienie czegoś, co już wcześniej tłumaczyłem. Lub nie jesteś w stanie tego zrozumieć...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Eeech... wiecie co przekorny? Ty mnie też... ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

turek pisze:
Eeech... wiecie co przekorny? Ty mnie też... ;)

No w końcu... turku - wiecie co,...vice versa. ;)

Jak będziesz wracał z Gdańska po pouczeniu tamtejszych władz o ekonomicznych aspektach wyższości plastikowych Neptunów zajrzyj do Wrocławia. Nawrzucaj Dutkiewiczowi, że zamiast tanich, plastikowych krasnali naraził miejski skarbiec na wysokie koszta związane z zakupem mosiężnych oraz ryzyko związane z potencjalną kradzieżą tychże przez złomiarzy...

Żadne szanujące się miasto, zarządzane przez mądre władze nie pozwoliłoby sobie na wystawienie tego typu tandety... :smt084

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

turek pisze:
i tu się mylisz Panie przekorny, niczego nie sugerowałem a jedynie zapytałem skąd u Ciebie nagły atak (po początkowej pochwale pomysłu), ze to plastikowe badziewie, skoro sam nie jesteś o tym przekonany Dla mnie może być on nawet z kartonowych pudeł, o ile nie roztrzaśnie się o niego mazda z Hanką Mostowiak Nie trawię jednak Twego fanatycznego dopieprzania się do wszystkiego, bo z początku Ci się podobało, ale jak plastik, to tandeta, za kilkaset złotych, zaś jakby był mosiądz, czy brąz, to byś bił pianę, że fajne ale drogie

W każdym dziele plastycznym dadzą się wydzielić cztery warstwy tworzące owe dzieło:
- tworzywo dzieła,
- forma,
- treść,
- wyraz, ekspresja dzieła.

Szczerze przyznam, że w tej kwestii będę konserwatywny i kartonowe instalacje Turku widziałbym na imprezach w stylu teatry uliczne, a nie trwałe elementy naszego krajobrazu. Gipsowego krasnala na ogródku bym nie postawił. Cóż są gusta i guściki. ;)

[ Dodano: Czw Lis 10, 2011 7:38 am ]
neandertalski pisze:
Kubek, jeśli można to ja bardzo poproszę tę Twoją pracę nt. Bartolomeo.
Ja też. :smt058

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
Liczę, że niebawem chodnik w tamtym miejscu będzie szerszy bo w takim kształcie rzeczywiście wygląda to idiotycznie.
To pobożne życzenie, czy też może konkluzja oparta na jakiejś konkretnej wiedzy? Ten płot z prawej, podobnie jak okalający byłe kino Grunwald nie upiększa miasta. Nie wiem, czy jest jakiś termin, po którym powinien zniknąć? (doczytałem się wczoraj ceny za ogłoszenia wieszane na płocie: 50 zł/m kwadr/ m-c. Tylko za dwie wiszące tam duże reklamy, jego właściciel ma ok. 2 tys/m-c, czy będzie się więc spieszył?)
A słup sygnalizacji świetlnej z powodzeniem mógł stanąć z prawej strony chodnika, pod płotem - nie zauważyłem, aby tam ktoś kopał i znalazł coś uniemożliwiającego taką lokalizację.

Obrazek

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Chuck Norris jr pisze:
A słup sygnalizacji świetlnej z powodzeniem mógł stanąć z prawej strony chodnika, pod płotem

O tym też wcześniej mówiłem :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

manzir pisze:
O tym też wcześniej mówiłem
Komu? :D

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Mówiłem - czytaj - wypowiadałem się na forum :D

Ostatnio zmieniony 10 lis 2011, 11:58 przez manzir, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jako, ze wątek dotyczy Zgorzelca i okolic a Wrocław to w sumie okolica Zgorzelca, wrzucam, bo wg mnie ciekawy precedens gdy kuria będzie odbudowywać kamienicę - duch antyklerykalizmu zaczyna się materializować chyba w jakiś magiczny sposób, he he:
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/wr ... omosc.html
przy okazji - nie wiedziałem, że przychodnia na wyspie poszła pod spychacz, ale oczy też zrobiłem jak przeczytałem, że:
Cytuj:
Niestety, wciąż nie wiadomo, co dalej z działką po budynku Zakładu Opieki Zdrowotnej Szkół Wyższych przy pl. Katedralnym, który zupełnie nie pasował to otoczenia. Wyburzyła go warszawska firma Mot, która w to miejsce miała postawić pięciogwiazdkowy hotel Rialto.

Zgodnie z umową z miastem, firma powinna była postawić fundamenty hotelu do 25 lutego 2010 r., a budowę zakończyć (w stanie surowym zamkniętym) 25 sierpnia 2011 r. Ale na działce nr 8-9 wykonano tylko prace archeologiczne i od tamtej pory poza wykopem nic nie zrobiono.

Rialto miało być jednym z hoteli obsługujących gości, którzy przyjadą do Wrocławia na mistrzostwa Euro 2012. Do ich dyspozycji miało być 116 pokoi o powierzchni 45 mkw., trzy apartamenty 80-metrowe i 150-metrowy apartament prezydencki. Dwukondygnacyjny parking miał pomieścić nawet 100 aut.

Na razie firma Mot musi zapłacić miastu 4 mln zł kary: 2 miliony za to, że nie rozpoczęła budowy w terminie, a kolejne 2 mln - za to, że nie oddała budynku w stanie surowym zamkniętym zgodnie z umową.

należałoby sobie życzyć aby i w każdym samorządzie potrafiono konstruować podobnie udane umowy...

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Chuck Norris jr pisze:
- nie zauważyłem, aby tam ktoś kopał i znalazł coś uniemożliwiającego taką lokalizację.

Chuck Norris jr - naprawdę uważasz , że trzeba kopać żeby wiedzieć czy jest coś (jakaś sieć) pod ziemią? Czy tylko nas wkręcasz? ;)

manzir pisze:
Mówiłem - czytaj - wypowiadałem się na forum :D

Pisałeś - Dr. Dre wkręca Cię właśnie :D

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Chuck Norris jr - naprawdę uważasz , że trzeba kopać żeby wiedzieć czy jest coś (jakaś sieć) pod ziemią? Czy tylko nas wkręcasz? ;)

To, że coś jest na mapach geodezyjnych, wcale nie znaczy, że jest w tym miejscu faktycznie - z doświadczenia doświadczonego geodety Wam powiem :).

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Kubek pisze:
To, że coś jest na mapach geodezyjnych, wcale nie znaczy, że jest w tym miejscu faktycznie

To akurat wiem doskonale :roll:
Sytuacje odwrotne też mają miejsce - na mapie nie ma , a tu nagle rura :|

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 73  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.