turek pisze:
wizjoner napisał/a:
Tak, ale on korzysta ze środków Miasta Zgorzelec a ja mam prawo poznać te dane, ponieważ stanowią one informację publiczną
jeżeli masz na to dowody, to musisz pytać UM o wydatkowanie na to stowarzyszenie, samego stowarzyszenia nie masz prawa pytać, no chyba że jesteś uprawnioną do tego instytucją

wizjoner napisał/a:
mam prawo poznać statut Stowarzyszenia Kuźnia - każdy Kowalski ma prawo poznać te informacje
z tym akurat nie dyskutuję - masz takie prawo

Pytałem samego Rafała -
nabrał wody w usta - wiedział doskonale, że Pan Gruszecki jest jego
przyjacielem, a ja nie miałem żadnych obiekcji aby powiedzieć mu to prosto w oczy, dobry argument, wart wody w ustach...

Po chwili zastanowienia dowiedziałem się, że to Wydział Promocji Miasta decyduje o przekazywaniu środków finansowych na rzecz Stowarzyszenia Kuźnia, jednak nie dokonują oni żadnych kontroli w związku z wykorzystaniem tych środków, nikt nie prowadzi żadnych statystyk, nikt nie zbiera żadnych danych, wszyscy tylko bezmyślnie rozdysponowują nasze pieniądze. Środki przekazywane są
według uznania Wydziału Promocji Miasta. Nie mogłem porozmawiać z naczelnikiem Wydziału Promocji Miasta, który był obecny przy tej rozmowie - chwilę wcześniej wielki, wszechwiedzący i nieomylny Rafał zakazał mi rozmawiania ze swoimi pracownikami, bo tylko on jest od kontaktu z mieszkańcami - takim sposobem naczelnik Wydziału Promocji Miasta nawet gdy do niego mówiłem spoglądał w stół, cały czas, był jakby pod wpływem hipnozy...
Mam prawo żądać od
stowarzyszenia zwykłego informacji dotyczących wysokości uzyskanych kwot sponsoringowych (tylko tych uzyskanych z UM), nazw konkretnych imprez, daty oraz miejsca w którym odbyła się impreza oraz liczby uczestników danego wydarzenia. Prosta tabelka z danymi:
nazwa imprezy | data | miejsce | liczba uczestników | wysokość sponsoringu otrzymanego z UMTo nie są tajne dane, mam prawo zażądać od Stowarzyszenia Kuźnia przygotowania dla mnie takiego zestawienia
[ Dodano: Pią Gru 16, 2011 10:26 pm ]Małe sprostowanie

Robert Gruszecki pisze:
Turku W.K wysłał już parę donosów na działalność stowarzyszenia
Nie wysłałem żadnego donosu na działalności Stowarzyszenia Kuźnia

Robert Gruszecki pisze:
zresztą po tych wszystkich atakach na stowarzyszenie nie ma opcji współpracy z nim . Więcej w tym temacie nie mam do powiedzenia ani chęci podjęcia pyskówki z tym gościem.
Akurat to Pan Robert straszył mnie drewnianą pałką "fi 4 cm" i pisał mi SMS'y o tym, że "lubię chłopców z jajami", nazywał mnie kłamcą, pomawiał, etc...
Nie mam czasu ani pieniędzy na karanie tego typa za jego haniebne czyny, karma i tak do niego wróci, prędzej czy później...
Według mojej oceny Stowarzyszenie Kuźnia może wniosłoby sporo do zgorzeleckiej kultury ale promocja była mierna, działania marketingowe z błędami w typie - brak podanego czasu i miejsca wydarzenia, wysłanie newslettera z piękną listą adresów e-mail, z wiadomościami od managera pewnego zespołu, etc.
Nie wnikam czy Pan Robert po pijaku czy na trzeźwo pracuje....
Dziękuję za statut, po wielkich przejściach go dostałem. Nie można było tak od razu?
Cytuj:
Art. 42.
1. Stowarzyszenie zwykłe nie może:
1) powoływać terenowych jednostek organizacyjnych,
2) łączyć się w związki stowarzyszeń,
3) zrzeszać osób prawnych,
4) prowadzić działalności gospodarczej,
5) przyjmować darowizn, spadków i zapisów oraz otrzymywać dotacji, a także korzystać z ofiarności publicznej.
2. Stowarzyszenie zwykłe uzyskuje środki na swoją działalność ze składek członkowskich.
§31 pkt. 1 statutu Stowarzyszenia Kuźnia jest sprzeczny z Art. 42. Prawa o stowarzyszeniach ??