Conscience pisze:
Mówiłem o tym by PRZY tych miejscach zrobić taką kawiarnie/restauracje a nie ,żeby w takim obiekcie znajdowł się hotspot. A to istotna róznica;)
A co do tych komputerów. Tutaj koszty byłyby dużo wyższe. Wszyscy dobrze o tym wiedzą. A nie każdego stać na płacenie abonamntu za internet.
istotna różnica jest taka, że sygnał internetowy z hot-spota nie występuje tylko w jednym miejscu, a w obrębie jakieś przestrzeni/powierzchni(zależy od mocy nadajnika)
a co do abonamentu za internet... w dobie dzisiejszego internetu ceny lecą za przeproszeniem na pysk... pamiętam jeszcze dobrze, jak za użytkowanie połączenia wdzwanianego płaciło się 1PLN za 3 min... później stałe łącza, gdzie płaciło się po 200zł za 512kb/s
a teraz te ceny idą w dół i z biegiem czasu będą szły... a komputery raczej nie tanieją, więc wychodzę z założenia, że jeżeli ktoś kupuje komputer nowy, już załóżmy też, że na raty, powiedzmy za 2000PLN to miesięcznie + 50PLN za internet nie uszczupla aż tak bardzo domowego budżetu... no chyba, że się nie znam...
w zasadzie nie chcę negować tego pomysłu, ale jednak dla poniesienia częściowo jakiś kosztów przez użytkowników wprowadziłbym na ten internet minimalną opłatę właśnie (pi razy oko) 10PLN/mc
i za wprowadzeniem takiego pomysłu w życie jestem jak najbardziej za... a nawet przeciw

i szczerze powiedziawszy objąłbym zasięgiem okoliczne wioski - Jędrzychowice, Jerzmanki i Łagów.