Dzisiaj jest 12 maja 2025, 0:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Powiat

1. Gronicz
2. Kozieł
3. Leszczyński
4. Woroniak
5. Sośniak
6.Pacyniak
7. Tyc
8. Grzmielewicz
9. Matelski
10. Kurządkowska
11. Tureniec
12. Sadulska
13. Stodolny
14. Karolak
15. Paszkiewicz
16. Mikołajczyk
17. Strojny
18. Zagajski
19. Żuk
20. Szczech
21. Słabicki

Tytuł:
rekrut
rekrut

no więc mamy, co chcieliśmy. Wybory prawie zakończone, teraz układanka. Kto z kim ? Na pewno czas na przewietrzenie samorządów. Ale na ile zdolni będą koalicjanci, na ile lojalni wobec siebie ? Wiem, że w poprzedniej kadencji Szczech grał na dwa fronty. Dogadywał się z prawicą, a potem z Pacyniakiem i Tycem. W efekcie człowiek, który tak naprawdę na niczym się nie znał, został wicestarostą. Nic nie zrobił. Stan dróg powiatowych, brak nadzoru nad oświatą itd. Wszystko jakoś się kręciło, więc chłop swoją politykę robił. A co dzisiaj ? Czy znów będzie próbował kogoś sprzedać za swój stołek ? A co wniesie Sośniakowa do samorządu ? przecież podobno ta kobieta ani razu nie zabrała głosu na sesji. Słuchajcie, a Leszczyński to ten były kandydat na Burmistrza ? skąd się wziął ? Że nie wspomnę o Pacyniaku. Był przecież wicemarszałkiem, ale podobno tam tak namieszał politycznie. Zobaczymy, czy zechce swoje umiejętności wykorzystać w Zgorzelcu. Z listy kandydatów wynika, że szkoda, że pare fajnych osób nie weszło do miasta ani powiatu. I w zasadzie to szkoda dla mieszkańców, a nie koniecznie dla samych kandydatów. Bo niektórzy z radnych chyba nie do końca wiedzą, po co tam poszli. Bardzo jestem ciekawa tego wszystkiego.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

zdaje się Baranowski za burtą?
i nie wiem czy załapała się Sośniakowa czy jej mąż?
no to Leszczyński pewnie będzie starostą - w końcu to człowiek dzięki któremu, nie chwaląc się, ten powiat w ogóle powstał - za poparcie Gronicza w wyborach na burmistrza
he he

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Baranowski i Rusketos. Ojejku, cóż to się stanie z kulturą w tym mieście! ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut

ja osobiście nie rozpatruję całej tej sytuacji jako za burtą. Jakby nie patrzeć, prawa strona w powiecie , a i w mieście ma zdecydowana większość. Tylko jak to wykorzysta - to już inna sprawa. Na ile ludzie, którzy sa w radach, bedą chcieli kompetentnie realizować " oddolny program naprawy Rzeczpospolitej ?
Czy taka ulubienica tłumów Alusia zrozumie, na czym polega jej rola w samorządzie ? Czy na chronieniu Barczykowej czy realizowaniu zadań ? czy zrozumie, że służba zdrowia to nie tylko ZOZ, ale i niepubliczne ZOZ-y, czy zrozumie wreszcie, że zatrudniając się w ZOZ zadziałała na szkodę spółki, w której pracowała ? I że jeżeli jest w prawicy, to nie może za jej plecami dogadywać się np. z Pacyniakiem. To są pytania, na które , mam nadzieję, doczekamy się odpowiedzi.
Ja mam nadzieję, że te zmiany wreszcie Zgorzelec wykorzysta i bedzie pierwszym miastem za granicą Niemiec, w którym ta naprawa się dokonuje.m.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Deczko Wkurzony pisze:
Baranowski i Rusketos. Ojejku, cóż to się stanie z kulturą w tym mieście! ;)

no tak... ale w swojej gazetce Pan Leszczyński deklarował, ze zaopiekuje się kulturą w domu kultury tak więc można być spokojnym

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Teraz tom się dopiero wystraszył :o

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Patrzac na sytuacje polityczna w kraju i zapedy prawicy mysle, ze w MDK-u powstanie siedziba Komisji Powiatowej do Spraw Badania Zbrodni na Budzecie Miasta popelnionych w latach 2002-2006 (Fiedor-Gate).

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Patrzac na sytuacje polityczna w kraju i zapedy prawicy mysle, ze w MDK-u powstanie siedziba Komisji Powiatowej do Spraw Badania Zbrodni na Budzecie Miasta popelnionych w latach 2002-2006 (Fiedor-Gate).

no właśnie co z MDKiem to ciekawe pytanie, bo z osób które ja pamiętam z kampanii nie przeszedł ani Baranowski, ani Rusketos, ani Zarębski...
paradoksalnie wszyscy byli w jednym bloku z którego przeszedł Leszczyński i który też planował uleczyć kulturę w mieście, co w jego gazetce brzmiało bardzo egzotycznie ale jak widać człowiek nie zna dnia ani godziny.
czarnym koniem tych wyborów okazał się PiS i zobaczymy na ile był na to przygotowany i czy PiS zgorzelecki to drużyna czy tylko koszulki...

Tytuł:
rekrut
rekrut

nie czytałam gazetki wyborczej Pana Leszczyńskiego, ale o ile się orientuję, to powiat nie ma nic do jednostek miejskich. Więc i Dom Kultury nie jest w gestii powiatu. Co najwyżej powiat może sobie tam organizować sesje czy konferencje, ale chyba na zasadzie wynajmu pomieszczeń.
A fakt, ze Pan Baranowski nie jest radnym nie oznacza, ze nie moze być dyrektorem placówki. Nie wiem, skąd taki pomysł ?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

magdai pisze:
A fakt, ze Pan Baranowski nie jest radnym nie oznacza, ze nie moze być dyrektorem placówki. Nie wiem, skąd taki pomysł ?

tego nikt nie powiedział. Pisząc, że Baranowski dostał filca chodziło mi tylko o wybory, w wyborach nie przeszedł.
A zgorzelecki MDK krytykowali wszyscy z bloku, zarówno PO, jak ISOPP i PiS, wszyscy widzieli konieczność dokonania zmian na tym kulturalnym polu, dlatego teraz gdy doszli do władzy muszą coś zrobić aby elektroat widział, że zapowiadana konieczność zmian coś oznaczała. Baranowski jest dyr. placówki i to od lat, stąd moje przypuszczenia, że pytanie co z MDK - jest po prostu ciekawe, tym bardziej że sam będąc z PO od ludzi z miasta nie dostał wsparcia w wyborach.
nie chodziło mi o gestię powiatu, choć Pan Baranowski zdaje się do powiatu właśnie w tym roku startował.

Tytuł:
pismak
pismak

Z m

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 1:16 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

cytat z przedwyborczej gazetki Pana Leszczyńskiego:

"Wystarczy zastanowić się co się dzieje w Miejskim Domu Kultury - z kultury pozostała tylko nazwa."

i ostatnie słowo, które powinno tak ogólnie wszystkich uspokoić:

"Dziękuję, mam nadzieję, ze mój program spotka się z aprobatą wyborców. Pracując w samorządzie zawsze dotrzymywałem obietnic wyborczych. Napotykając opory i często wrogość zawsze działałem dla społecznego dobra. Tak też będę czynił, gdybym został radnym powiatowym"

słowo ciałem się stało, ja tam go typuję na Starostę, jako lider który jednak na burmistrza się nie pchał, nie może być nikim w tym układzie, w końcu nawet skromność ma swoje granice ;-)
no i dobrze - na tym polega demokracja

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

mieszczuch pisze:
Z matematycznego rozkładu głosów w powiecie PiS może dogadać się z Porozumieniem Prawicy. I ten UKŁAD miałby rozdawać karty??? Z analogii tego co PiS pokazał w KRAJU wynika, że Łyse Pały- zmartwychwstały. A taki wczoraj miałem piękny dzionek.

okaże się teraz na ile wiążące były deklaracje przedwyborcze PoPiS-u...pewnie nie wiele... w każdym bądź razie przez dwa najbliższe tygodnie nie wiele się chyba będzie działa wszyscy będą czekać na wynik II tury w mieście...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Handel sie zaczyna?
wariant1 Starosta Leszczyński - Burmistrz Fiedorowicz
wariant 2 Starosta Pacyniak - Burmistrz Gronicz
???????

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.