Dzisiaj jest 11 maja 2025, 12:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Marko pisze:
Myślę, że nie chcecie, udawadniać, że osoba inwestująca szkodzi miastu. Należy się cieszyć, że mamy w Zgorzelcu poważnych inwestorów, którzy znając nasze miasto reagują na oczekiwania ludzi i przyczyniają się do zmiany wizerunku miasta. Bez prywatnych inwestorów nie zrobimy wiele. Też jestem za preferencjami dla lokalnego biznesu. Mówicie, że zbyt dużo w jednych rekach to też niedobrze.

;) Tak mówimy :), zbyt duzo inwestycji w jednym ręku to niedobrze,
howgh!

Trzeba oferte inwestycyjną szeroko rozpropagować, a inwestorów moze byc wiecej, więc i stajacych do przetargów bedzie wiecej, a to w prostej drodze wiedzie do większej kasy dla miasta.
i nie bedzie problemu groźby wykupienia Zgorzelca, w stylu -w jakim Urban chciał kupic Zawidów.
różnorodność = konkurencja.

Tytuł:
pismak
pismak

Do takiego kabaretu, chyba nam daleko.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Marko pisze:
Do takiego kabaretu, chyba nam daleko.

a ja wcale nie napisałem, ze sobie kabaret robimy.
Chodzi o pozytywne efekty konkurencji w przetargach.
By nie było tak, jak napisał Nikos.
Papanaum był JEDYNYM uczestnikiem przetargu.
Tak to właśnie się miasto _wyprzedaje_, a nie sprzedaje.

A co inwestowania. Ktos wspomniał, że inwestorowi /potentatowi ;) / należy się chwała za nieustanne i uporczywe inwestowanie.
Pewnie by się znalazło jeszcze niemało takich zapalenców.
Brakuje im tylko ku temu mamony..... niczego więcej.

A we właściwym wcześniejszym czasie -skłonności do ryzyka.
Bo przecież wiecie, jak to jest z pierwszym milionem?

Tytuł:
pismak
pismak

Kaberetem nazywam sytuację Zawidowa, o której wspomniałeś,a którą opisano w NIE

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

My jestesmy specjalistami do robienia sobie kupy na samym środku stołu i to tylko poto żeby nikt się nie dosiadł.
Przetarg na budowe autostrady został unieważniony bo komuś sie nie podobało, że kierownik musi miec tytuł inzyniera. Ale póxniej ci sami będa narzekali ze jakośc roboty słaba , ze beton czy asfalt nie ten, ale kierownikiem po nastepnym przetargu zoostanie niedouczony kolega przedsiebiorcy.
Niestety kto nie ma miedzi to .......itd.
jeżeli b.edziemy tacy obstrukcyjni z zawiści jak złośliwi to zginiemy zalani własna żółcią w nędzy.
Zapaleńcy moga kolekcjonowac i to takie rzeczy na które ich stac a nie inwestowac, inwestowanie wymaga środków.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Marko pisze:
No i w ten sposób prześlijmy z zaoranie do budowanie. Ten kierunek bardziej mi się podoba.

Widzisz Marko, żeby coś zacząć budować najpierw należy porządnie zaorać - przygotować grunt pod przyszłość. Z tego wynika że wszystko idzie dobrą drogą.

Tytuł:
obserwator
obserwator

co prawda po likwidacji "rybki" to już było zaorane ale taka wizytówka w centrum miasta to tylko porażka...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

dziubas17 pisze:
Cytuj:
wieczorkiem spacerujac mozna wdepnac w psia kupe ( dobrze,ze na razie tylko w psia ). :lol:

"Zdrowa kupa nie śmierdzi" -twierdzą amerykańscy naukowcy, wszystko zależy od diety...

Czytam i leję :-D

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:

Jedni inwestują w sztukę inni w nieruchomości. Smutna prawda jest taka, że Ci nasi "wielcy" biznesmeni mają to miasto głęboko w d...pie. Bo jak by był inaczej, gdyby choć trochę im zależało to by nigdy nie powstały by nawet pomysł na taki koszmar jak hotel na Przedmieściu Nyskim.

Co ty wygadujesz krytyczny?
Kto i co ma w d.pie?
Zależy tobie i mnie a takiemu "wielkiemu" trzeba podsunąć pomysł, żeby było z zyskiem dla miasta i dla niego.
Lepszy hotel niż dziura przednyska.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cześć
Chcecie pogadać to do konkretów.Bardzo proszę merytorycznie.Szkoda czasu na czytanie bzdetów. Niektórzy mam wrazenie że są filozofami.Znam takie miejsce w grecji koło Naousy gdzie przesiadywał kiedyś jeden taki gość
Nikos.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

qba pisze:
Co ty wygadujesz krytyczny?
Kto i co ma w d.pie?
Zależy tobie i mnie a takiemu "wielkiemu" trzeba podsunąć pomysł, żeby było z zyskiem dla miasta i dla niego.
Lepszy hotel niż dziura przednyska.

Pytanie, czy będzie chciał słuchać.

nikos pisze:
Szkoda czasu na czytanie bzdetów. Niektórzy mam wrazenie że są filozofami

Po pierwsze nikos dyskutowanie o tylko i wyłącznie o konkretach było by śmiertelnie nudne. Po drugie ważniejsze - od zarania ludzkości postęp pchają nie konkrety ale wizje czyli jak twierdzisz filozofowanie.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Krytyczny dawno cie nie ruszałem ale twój ostatni post mnie rozbroił. Według ciebie na przedmieściu Nyskim powinny byc same piekne kamienice , oczywiscie komunalne , wybuduje je miasto dla biednych , którzy nie mają gdzie mieszkac , obok same muzea i miejsca dla młodych gdzie będa sie uczyc malrstwa , cwiczyc poezje itp. Wokól będa latac kolorowe ptaszki, a słońce nigdy nie będzie zachodzic .
Natomiast inwestorzy wybuduja hotele w Henrykowie, Studniskach i może Wigancicach /a nie Wigancic już chyba nie ma/ przepraszam mieszkańców tych miejscowości ale naprawde nie moja wina że lokalizacyjnie sa jakie są.
Natomiast Krytyczny będzie mial do wszystkich żal ,że turyści do nas nie przyjeżdżają ,że Burmistrz nie dba o image miasta i ne zarabia na naturalnym położeniu.
To się nazywa DEMAGOGIA

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

A czemu nie ma zmień ?
P.S. Demagogia cechuje ugrupowania lewicowe oraz zielone.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
P.S. Demagogia cechuje ugrupowania lewicowe oraz zielone.

bog bez obrazy ale zaprezentowałeś powyżej raczej wizję Michała niż krytycznego a wydaje mi się, ze Michał za lewicowca nie chciałby uchodzić...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

No spróbuj przeanalizowac posty krytycznego , spieram się z nim od jakiegoś czasu i szanując jego poglady pozwalam sobie się z nimi nie zgodzic . Do motywowania mojej wypowiedzi użyłem również postów Krytycznego z wątku o Domu Kultury oraz gorących watków przedwyborczych. Generalnie uważam , że w biznesie nie ma miejsca na sentymenty, to nietety nie jest tak ze ten co przyjdzie z pieniędzmi rozkreca jakaś inwestycje to będzie dobry człowiek nawrócony przez dziewczynkę z zapałkami, bo nawet jak pierwszy raz wyda nie mysląc o swoim interesie jak chciałby krytyczny to juz na nastepne inwestycje miec nie będzie. A jeszcze i ta inwestycje ktoś musi eksploatowac. Dlatego mysle że lewice też Pan Bóg stworzył żeby stanowiła jakąś równowagę dla przychodzących od diabła inwestorów z pieniędzmi.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.