salomea
Cytuj:
odnosze dziwne wrażenie, że jesteś tym 1%
Nie czuję się kompetentny do diagnozowania źródeł Twoich "dziwnych wrażeń". Może powinnaś założyć temat: "Pilnie potrzebuję pomocy psychologa. Mój problem brzmi:dziwne i niewytłumaczalne wrażenia"??? I oczekiwać jakiejś specjalistycznej pomocy...
Swoją drogę, znacznie skróciłaś swój pierwotny post, w którym było coś o żołnierzykach, urlopie i radości z powodu dokopywania...
A teraz nieco poważniej. Zapewne nie tylko ja zauważyłem, że moje tzw. skrócone sprawozdania z sesji RM jakoś nie przypadły do gustu zwolennikom obecnej władzy. Spośród wszystkich tych głosów, nikt nie odniósł się do niepokojących odkryć radnych, nikomu nie wpadło do głowy wytłumaczyć dramatycznej sytuacji finansowej miasta,... nikt nie usiłuje wyjaśnić czytelnikom forum dlaczego przedstawiciele rządzącej PO w mieście nie potrafią tak naprawdę poradzić sobie z .....jego rządzeniem. Obietnice przedwyborcze burmistrza brzmią dziś jak kiepski żart,... z wyborców.
Hala sportowa odpływa w daleki rejs z którego zapewne już nie powróci, zamiast tego planuje się stłoczenie w śródmieściu nawet do 11 supermarketów. Kwestia 1,7 mln zł. (słownie: jeden milion siedemset tysięcy zł.), za dokumentację pod przyszłą/niedoszłą halę, które mają ogromną szansę zapisać się w rubryce pn. "bezpowrotnie zmarnowane", również jakoś mało kogo obchodzi.
Te i wiele innych kontrowersyjnych tematów nie znajdują oddźwięku,... jedyne czego czepiają się niedobitki zwolenników burmistrza to,.. kim jest autor tych "sprawozdań" i jakim prawem publikuje je tutaj, na tym forum??? Mogą wszak podkopać już i tak wątłą pozycję burmistrza...
Mogę Was zapewnić, drodzy "podejrzliwi",... że ja nadal będę pisał o rzeczach niepokojących, o sprawach które mnie osobiście bulwersują,.. i niewiele będę sobie robił z Waszych nieudolnych prób zdyskredytowania mnie...
Mógłbym oczywiście, o czym już wcześniej gdzieś wspominałem, zmienić nick i jako osoba całkowicie anonimowa opisywać własne odczucia co do sposobu sprawowania rządów przez sztab ludzi Rafała Gronicza.
Ale,.. wówczas upodobniłbym się do Was,.. a taka gra jakoś nie leży w mojej naturze.
Z drugiej strony, skoro pojawiła się nowa postać pod tajemniczo brzmiącym pseudonimem "
Pan Felieton", starająca się rozmydlić odpowiedzialność burmistrza za dotychczasowe nieudane zamierzenia.. być może ja powinienem zacząć
krytycznie opisywać to, co dzieje się w mieście, spółkach i jednostkach podległych, pod innym nickiem??
Hmm...
A teraz news:
Zwolniony dyscyplinarnie z pracy z powodu "utraty zaufania" były prezes CSR Sławomir Zawada nie pogodził się z takim sposobem pozbywania się pracowników przez burmistrza Rafała Gronicza. Postraszył władze sądem, w wyniku czego miasto zaproponowało mu ugodę. Koniec końców stanęło na tym, że miasto z publicznych pieniędzy wypłaci mu zadośćuczynienie w wysokości,... 30 tys. zł. i zmieni "dyscyplinarkę" na inny, stosowny rodzaj wypowiedzenia umowy.
Kolejne środki "wypłynęły" z kasy miejskiej w wyniku złej decyzji.
Fajnie, nie...?