Dzisiaj jest 14 maja 2025, 23:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

guru23 pisze:
i ten gość przychodzi na sesję jako rzecznik powiatu i pisze sprawozdania jako przekorny. to mi trochę kojarzy się z psychiatrykiem. takie rozdwojenie jaźni. powiat naparza radę miasta, mając u siebie niezły bajzel.

Ciężko o lepsze podsumowanie ;)

Tytuł:
pismak
pismak

[quote="guru23"] i ten gość przychodzi na sesję [quote]

Dzibrze, że przychodzi na sesje.
Dobrze, że streszcza mnie w jakiś sposób to, co na niej się działo.
Dobrze, że Marko to uzupełni.
W ten sposób mam jakiś obraz tego, czym i jak zajmują się moi wybrańcy na sesji.

Prosiłem przecież kiedyś o9 umożliwienie mi oglądniecia w dowolnym terminie sesji w internecie ale do dzisiaj tego nie załatwiono a to takie proste.

Pamiętać należy, że poza nagannymi czynnościami, jakie wg Was Przekorny wykonuje, to jeszcze niesie On przesłanie społeczne dla ludzi, którym tego potrzeba.
Uważam, że w swoim sprawozdaniu zawarł również swój punkt widzenia.
Czy za to należy go ganić?

P
G

więc ...

Tytuł:
obserwator
obserwator

normalne to nie jest, że urzędnik, rzecznik prasowy powiatu przychodzi na sesję i wypisuje na forum obszerne sprawozdanie oceniające radę miasta pod innym nickiem.
nie jest on osobą prywatną i tez tam na pewno nie chodzi w prywatnym czasie. nawet, jesli to robi w czasie urlopu, bo za urlop też dostaje publiczne pieniądze. nigdy nie słyszałem, żeby urlop wykorzystywało się oficjalnie na działania przeciwko komus lub czemuś. chyba, że ma się taka potrzebę. ale to nie jest zdrowy objaw, a w standardach urzędników chyba się nie mieści.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 13:17 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

masz rację, poszedłem tu trochę na skróty. nikt, broń nas panie boże, nie może nam nakazać, co mamy robić w czasie urlopu.
poszedłem tak :gość dostaje pracę w urzędzie, zakładam , że musi być normalny. pracuje za publiczne pieniądze, a w czasie urlopu dostaje wypłatę.
urzędnik powinien mieć przyzwoite standardy zachowań, nawet w czasie urlopu.
opisywane zachowania wychodzą poza normę. podobnie zresztą, jak zachowania niektórych pracowników tego powiatu.
ale tu rzecznik nabiera wody w usta.
jeżeli ten rzecznik na 100% jest przekornym, to w świetle jego wypowiedzi podtrzymuję tezę o rozdwojeniu jaźni tego rzecznika

Tytuł:
obserwator
obserwator

Przekorny napisał
Na koniec sesji padł wniosek odczytany przez radnego Jerzego Tryca o,.. odwołanie z funkcji Przewodniczącego Rady Miasta Zgorzelec Artura Bielińskiego.
Wniosek podpisało 9 radnych a w uzasadnieniu można było usłyszeć… „z powodu utraty zaufania” (skąd znacie tego rodzaju uzasadnienie???). Wniosek pójdzie pod głosowanie na najbliższej sesji RM.

Witam
No i się zaczęło.Będąc kilka razy w ciągu tych ostatnich trzech latach na sesjach zauważyłem pewną analogię zachowań ludzi rządzących.To ich gubi.Tak też było podczas moich trzech kadencji.Niektórzy byli tak pewni że ich nikt nie ruszy,a to ciach i po nich.Teraz też tak chyba będzie.Ale po drodze, zacznie się straszenie radnych np: wyrzuceniem żony z pracy,nie otrzymania robót na mieście,obniżenie diety do szeregowego radnego itd.Będą poważne rozmowy i prośby do osób w związku z koligacjami rodzinnymi które mogą przeważyć szalę. Wszyscy będą rozmawiać ze wszystkimi.Gronicz, Bieliński użyją wszystkich chwytów aby tu się nic przykrego dla nich się nie wydarzyło.Jeśli to się jednak stanie, bieda Groniczowi.W takiej sytuacji był kiedyś burmistrz Sawicki gdzie w samym ówczesnym zarządzie miał opozycję.Długo nie porządził, zabrał teczkę i wyjechał do Wrocławia.A za rok już wybory.
Nikos

Tytuł:
obserwator
obserwator

czy chciałeś przez to powiedzieć, że radni z opozycji są przekupni? i po to przyszli dlo władzy, żeby sobie i swoim żonom sprawy pozałatwiać?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Przekorny wykonuje [...] przesłanie społeczne dla ludzi
kapłan i orędownik demokracji :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

Chuck Norris jr pisze:
kapłan i orędownik demokracji

Czy mam rozumieć, że krytykuujesz go za to kim jest?

Ja go chwalę za to co zrobił.

P
G

wciąż ...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Guru23, nie po raz pierwszy, lecz zdecydowanie po raz ostatni tłumaczę Ci, że nie urzędnik pisze pod nickiem przekorny, lecz osoba jak najbardziej prywatna. Nie wiem na 100% co jest powodem niezrozumienia tego prostego, po wielokroć tłumaczonego Tobie faktu, jeśli jednak miałbym zgadywać to zaryzykowałbym twierdzenie, że tak każe Ci pisać tatuś - wysoko postawiony w strukturach lokalnego PO działacz. Ongiś wicestarosta.
Z góry jednak zastrzegam, że wszelkie tłumaczenia tego faktu z Twojej strony będą przyjmowane przeze mnie tak, jak moje tłumaczenia przez Ciebie. :P

Cytuj:
czy chciałeś przez to powiedzieć, że radni z opozycji są przekupni? i po to przyszli dlo władzy, żeby sobie i swoim żonom sprawy pozałatwiać?

Nieładnie guru23, bardzo nieładnie,... w tak podstępny sposób sugerować odpowiedź. :smt021

Chuck Norris jr, świetny z Ciebie chłopak, taki dowcipno-rubaszny. Pewnie w szkole mówili na Ciebie Dowcipasek, prawda?? Prześmiewca pierwszej wody. Ale,... może skoczyłbyś pobawić się z chłopakami na podwórko, co Chuck'i?? ;-)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Czytam i czytam i zaczynam sie zastanawiać, w którym to urzędzie pracownik może wyjśc sobie na cały dzień z pracy i nie ma przy tym zadnych problemów? kto wie niech da znać to może złoze tam swoje CV:) tak na marginesie przekorny to całkiem ciekawa postać, taka trochę dwubiegunowa;/

Ostatnio zmieniony 13 paź 2009, 16:44 przez salomea, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

salomea

Cytuj:
Czytam i czytam i zaczynam sie zastanawiać, w którym to urzędzie pracownik może wyjśc sobie na cały dzień z pracy i nie ma przy tym zadnych problemów? kto wie niech da znać to może złoze tam swoje CV:)

Zdecydowana większość urzędników (coś około 99% urzędniczego składu osobowego), przebywających przez cały dzień na sesji RM Zgorzelec pochodzi z ,... Urzędu Miasta Zgorzelec. Biegnij więc czym prędzej ze swoim CV nie zapominając nadmienić w nim, że interesuje Cię praca w trakcie której będzie można "wyjść sobie na cały dzień i nie mieć przy tym żadnych problemów". ;-)

Tytuł:
rekrut
rekrut

odnosze dziwne wrażenie, że jesteś tym 1% więc nie jestes z UM. mnie byloby szkoda urlopu, bo chyba takowy musisz wziąć żeby urywać się od tak z pracy

Ostatnio zmieniony 13 paź 2009, 18:10 przez salomea, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

salomea

Cytuj:
odnosze dziwne wrażenie, że jesteś tym 1%

Nie czuję się kompetentny do diagnozowania źródeł Twoich "dziwnych wrażeń". Może powinnaś założyć temat: "Pilnie potrzebuję pomocy psychologa. Mój problem brzmi:dziwne i niewytłumaczalne wrażenia"??? I oczekiwać jakiejś specjalistycznej pomocy... ;-)

Swoją drogę, znacznie skróciłaś swój pierwotny post, w którym było coś o żołnierzykach, urlopie i radości z powodu dokopywania... :lol:

A teraz nieco poważniej. Zapewne nie tylko ja zauważyłem, że moje tzw. skrócone sprawozdania z sesji RM jakoś nie przypadły do gustu zwolennikom obecnej władzy. Spośród wszystkich tych głosów, nikt nie odniósł się do niepokojących odkryć radnych, nikomu nie wpadło do głowy wytłumaczyć dramatycznej sytuacji finansowej miasta,... nikt nie usiłuje wyjaśnić czytelnikom forum dlaczego przedstawiciele rządzącej PO w mieście nie potrafią tak naprawdę poradzić sobie z .....jego rządzeniem. Obietnice przedwyborcze burmistrza brzmią dziś jak kiepski żart,... z wyborców.

Hala sportowa odpływa w daleki rejs z którego zapewne już nie powróci, zamiast tego planuje się stłoczenie w śródmieściu nawet do 11 supermarketów. Kwestia 1,7 mln zł. (słownie: jeden milion siedemset tysięcy zł.), za dokumentację pod przyszłą/niedoszłą halę, które mają ogromną szansę zapisać się w rubryce pn. "bezpowrotnie zmarnowane", również jakoś mało kogo obchodzi.
Te i wiele innych kontrowersyjnych tematów nie znajdują oddźwięku,... jedyne czego czepiają się niedobitki zwolenników burmistrza to,.. kim jest autor tych "sprawozdań" i jakim prawem publikuje je tutaj, na tym forum??? Mogą wszak podkopać już i tak wątłą pozycję burmistrza...

Mogę Was zapewnić, drodzy "podejrzliwi",... że ja nadal będę pisał o rzeczach niepokojących, o sprawach które mnie osobiście bulwersują,.. i niewiele będę sobie robił z Waszych nieudolnych prób zdyskredytowania mnie...

Mógłbym oczywiście, o czym już wcześniej gdzieś wspominałem, zmienić nick i jako osoba całkowicie anonimowa opisywać własne odczucia co do sposobu sprawowania rządów przez sztab ludzi Rafała Gronicza.
Ale,.. wówczas upodobniłbym się do Was,.. a taka gra jakoś nie leży w mojej naturze.

Z drugiej strony, skoro pojawiła się nowa postać pod tajemniczo brzmiącym pseudonimem "Pan Felieton", starająca się rozmydlić odpowiedzialność burmistrza za dotychczasowe nieudane zamierzenia.. być może ja powinienem zacząć krytycznie opisywać to, co dzieje się w mieście, spółkach i jednostkach podległych, pod innym nickiem?? ;-)
Hmm...

A teraz news:
Zwolniony dyscyplinarnie z pracy z powodu "utraty zaufania" były prezes CSR Sławomir Zawada nie pogodził się z takim sposobem pozbywania się pracowników przez burmistrza Rafała Gronicza. Postraszył władze sądem, w wyniku czego miasto zaproponowało mu ugodę. Koniec końców stanęło na tym, że miasto z publicznych pieniędzy wypłaci mu zadośćuczynienie w wysokości,... 30 tys. zł. i zmieni "dyscyplinarkę" na inny, stosowny rodzaj wypowiedzenia umowy.
Kolejne środki "wypłynęły" z kasy miejskiej w wyniku złej decyzji.
Fajnie, nie...? :smt084

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Z drugiej strony, skoro pojawiła się nowa postać pod tajemniczo brzmiącym pseudonimem "Pan Felieton", starająca się rozmydlić odpowiedzialność burmistrza za dotychczasowe nieudane zamierzenia.. być może ja powinienem zacząć krytycznie opisywać to, co dzieje się w mieście, spółkach i jednostkach podległych, pod innym nickiem?? ;-)

Zacznij również opisywać krytycznie poczynania władz powiatowych w naszym powiecie jako osoba prywatna (za taką się podajesz pod tym nickiem), co? Nie zrobisz przy tym kupy pod ogon? Czy strach przed swoimi chlebodawcami paraliżuje cię doszczętnie i stać cie tylko na krytykę poczynań władzuni w mieście, co jest na rękę twoim panom tupającym z nogi na nogę i wyczekującym kolejnych wyborów samorządowych. A nóż uda się załapać do władz miasta :grin: :grin: :grin:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.