Dzisiaj jest 14 maja 2025, 2:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Powtórzę to co już napisano - wjazd w Lubuskie od strony Pieńska to jak wjazd w inną strefę klimatyczną. Ostatnio trochę pojeździłem po tamtym terenie i powrót w Dolnośląskie jest niestety rozpaczą...

Ale żeby nie było - pługi jeżdżą - tylko niczym nie sypią. Gładzą tylko nawierzchnię. W piątek wieczorem mijałem 3 (słownie: trzy!!!) pługi jadące od Pieńska w kierunku na Ruszów. W niedzielę efektu nie było widać. Taki sam stan nawierzchni jak przed ich przejazdem :roll:
O stanie miast nie wspominam...

PS. W Bytomiu Odrzańskim nie byłem ;)

Tytuł:
pismak
pismak

YELLO_35 pisze:
Ale żeby nie było - pługi jeżdżą - tylko niczym nie sypią.

A może to wariant oszczędnościowy??? Zawsze to na posypce zaoszczędzi się kilka groszy i można dorzucić do budowy nowej hali ;) :grin:

Tytuł:
rekrut
rekrut

YELLO_35 codziennie jeżdżę na trasie Zgorzelec - Zielona Góra - Zgorzelec, fakt jest taki,że u nas jakby inna strefa klimatyczna była,wjeżdżam w Lubuskie,już w Klikowie, wiocha,kilka domów a drogi czarne, pytam się,gdzie się nasi " specjaliści" od odśnieżania uczyli utrzymywać drogi zima?????dziś jadąc do pracy widziałem pługo-piaskarkę,coś tam skrobała i sypała piaskiem,nie będę gołosłowny pisząc,że nasze drogi w kierunku lubuskiego są fatalnie odsnieżone,a w szczególności na odcinku Pieńsk-Kościelna Wieś,tragedia,koleiny,ubity śnieg,etc. krótko pisząc,jest beznadziejnie, a od początku lubuskiego do samej Zielonej Góry drogi czarne,bezpieczne, co się wyrabia u nas z tym odśnieżaniem? jak dla mnie to jest brakoróbstwo i brak świadomości tych co są odpowiedzialni za taki stan rzeczy,ile aut musi się rozbić? tłumaczenie,że nie zachował odpowiedniej prędkości są bzurą, przy takim stanie dróg minimalna nawet prędkość jest niebezpieczna, jestem tym stanem zły,i bezsilny,pisać sobie możemy a i tak żadnego skutku nie ma,jak dla mnie to jest " sodoma i gomora na kółkach" i tyle, za nic mają nas użytkowników drogi,nie wspomnę o stanie nawierzchni jaka jest kiedy nie ma na niej śniegu,odcinek Jagodzin - Kościelna Wieś,wygląda jak tor testowy dla zawieszenia aut,dziura, na dziurze,dziurą pogania,łata na łacie, a droga zamiast być płaską jest półokrągła,kiedy coś z tym zrobicie i naprawicie????? może na Euro 2012???? czy dalej? budzi się we mnie pusty śmiech,mieszkałem w lubuskiem,drogi miałem odśnieżone,stan dróg o wiele lepszy,kilkanaście kilometrów dalej jestem teraz i jest inny świat-Matrix!!!!!!!!pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
P.S. ten temat przeze mnie założony nie ma wzbudzać żadnych animozji, więc co poniektórzy niech sobie odpuszcą,a jak im coś nie pasuje,niech tutaj nie zaglądają, tutaj jest potrzebna merytoryczna rozmowa i celne uwagi a nie "dowalanie sobie"

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Przemo - mieszkalem kilka lat w Zielonej i czasem 2-3 razy w tygodniu pokonywalem te trase - mam identyczne zdanie. Tak zniszczonych drog i tak zaniedbanych w okresie zimy nie ma zadne z przylegajacych wojewodztw.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

przemo pisze:
codziennie jeżdżę na trasie Zgorzelec - Zielona Góra - Zgorzelec

Proponuje raz pojechać przez Niemcy, Gorlitz-Rotenburg-Przewóz-Zielona Góra. Naprawdę warto, dystans praktycznie ten sam ale komfort jazdy nieporównywalny.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ja mieszkałem lat 20 prawie,zjeździłem moje dawne województwo lubuskie wzdłuż i wszerz i drogi mają o wiele lepsze niż moje nowe województwo dolnośląskie, dziś jechałem znów na Zieloną Górę i co? to samo!! drogi zasypane,a za Pieńskiem Golf III leżał w rowie, cóż a dalej już w Iłowej drogi czarne i bezpieczne,wstyd,wstyd, i jeszcze raz wstyd, jak można być tak obojętnym na nasze bezpieczeństwo, drogowcy zadbajcie o nas kierowców, eh, szkoda pisać,bo co to da,a może!? coś to da,pozdrawiam forumowiczów:-)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Zobaczymy jutro...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Strzeliłem dzisiaj karpika :shock:
Na ul. Św. Jana kończą wywożenie śniegu z ulicy. Zaprzęgli do tego ciężki sprzęt i nawet sprawnie im to idzie.
Nie mogę wyjść z szoku...

Tytuł:
rekrut
rekrut

a ja jestem bardzo zadowolony z tego goscia ktory odsnieza gmine sulikow. drogi moze nie sa od razu czarne ale odsniezone sa barzdzo dokladnie lacznie z poboczem. facet ma pojecie o tym co robi wbrew tym pseudo drogowcom ktorzy " odsniezaja" drogi krajowe w naszym powiecie. wystarczy sie przejechac od zgorzelca do sulikowa przez tylice, do kunowa droga jest powiatu zgorzelec ktora chyba ma odsniezac sie sama od kunowa cud! droga czarna to samo przez studniska. a wiec jesli tylko sie chce to mozna. :smt023

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

A ja powiem w ten sposób. Nasze tereny są odśnieżone w porównaniu z tym co się dzieje na drogach Kamiennej Góry. Takie pocieszenie, ot co :)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

pipedown pisze:
Nasze tereny są odśnieżone w porównaniu z tym co się dzieje na drogach Kamiennej Góry. Takie pocieszenie, ot co

Marne pocieszenie... :roll:
Szklarska Poręba Górna ma jeszcze gorzej pewnie 8)
A takie Koźlice dziś w ogóle odcięte były od świata - jak poinformowało RMF FM.

szwed71 pisze:
a ja jestem bardzo zadowolony z tego goscia ktory odsnieza gmine sulikow

Sulików w tym względzie służy za przykład w naszym rejonie. Gdzieś już peany pochwalne czytałem o tej gminie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Moze troche odbiegne od tematu, ale po czesci wiaze sie on z zima.
Wiecie cos moze o remoncie Armii Krajowej w Zgorzelcu? Ulica jak widac jest biodegradowalna i jesli jeszcze zima potrwa z miesiac, to bedziemy mieli kolejna ulice z "kocich lbow" w naszym miescie. Jak wyglada realizacja pomyslu (bez)radnych, aby przejac ulice od zarzadu we Wroclawiu? Sledze tez z przerazeniem stan innych ulic w regionie, jak chocby odcinek Radomierzyce-Bogatynia. Kazdego dnia przybywa po kilka dziur. Jazda jest niebezpieczna, ciezko jest juz omijac te kratery. Do tego spod kol wylatuje sporo kawalkow asfaltu i kamykow, o czym zreszta naocznie sie przekonalem obrywajac takim w szybe.
Wiem, ze ogloszono przetarg na remont, wiem tez, ze zostal on oprotestowany przez jedna z firm. Nie wiem, czy wyloniono juz wykonawce, ale prace maja byc podzielone na 2 etapy, a sam remont ma zaczac sie od Zatonia. Boje sie tylko, ze nikt w zwiazku z tym nie bedzie latal powstalych dziur (wychodzac z zalozenia, ze nie ma to sensu, skoro za pol roku, czy rok skonczy sie remont). Rowniez wiele innych, mniejszych ulic w samym Zgorzelcu jest strasznie poniszczonych - ulica Traugutta przy ryneczku i Rossmannie tez nie wyglada dobrze, a spod lat wylania sie coraz wiecej kostki brukowej.
Warszawska, kilka lat temu remontowana na krotkim odcinku tez jest w fatalnym stanie. Zwlaszcza na wysokosci CS. W sumie nie ma sie co dziwic, ze drogi wygladaja tak a nie inaczej. Kiedys widzialem jak w Goerlitz latano dziure - wczesniej palnikiem gazowym robotnik osuszal miejsce wylewania laty. W Zgorzelcu widzialem jak robotnik miotla probowal wygarnac wode z takiej dziury, a gdy to sie nie udalo, to po prostu do takiej kaluzy wsypal to swoje "magiczne" lepiszcze, uklepal, posypal piaskiem i na tym sie praca skonczyla. Mysle tez, ze w Starostwie jest przyzwolenie na taka jakosc robot, gdyz ktos te prace odbiera? Ostatni remont instalacji CO w budynku po komendzie policji spowodowal koniecznosc przekopania sie w poprzek drogi. Po pracach wylano chyba garb zwalniajacy, bo inaczej sie tego nazwac nie da. Jazda po Zgorzelcu to tragedia. Na cala sytuacje skladaja sie idiotyczne likwidacje strzalek, nienormalnie dlugie czasy oczekiwania na zielone swiatlo w niektorych miejscach (chocby wyjazd z Langiewicza) oraz fatalny stan drog. Dlaczego inne miasta, czy powiaty w naszym regionie nie maja tak poniszczonych drog jak my? Dlaczego tam co rok mozna remontowac po 1, czy 2 ulice? U nas nie robi sie nic. Mozna pochwalic gmine, bo widac, ze tam drogi sie poprawiaja. Sam Zgorzelec to jedna, wielka katastrofa.

Piotr

Ostatnio zmieniony 08 lut 2010, 8:19 przez gobo007, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa UTC+1godz.