Cytuj:
Wyjątkowo irytujący STOP muszę przyznać...

Oprócz tego wyjątkowo niebezpieczny, szczególnie, że spory jest tam ruch południowych i zachodnich sąsiadów i polskich kierowców nie znających tego miejsca. A droga jest nowa, więc może to zadziałać negatywnie na spostrzegawczość.
Szczerze mówiąc to automatycy w tym miejscu przeszli samych siebie (bo tam od samego początku często coś się pieprzyo), a zauważyłem, że mają naprawdę ciekawe podejście do swoich obowiązków co więcej rzadko kiedy dosięgają ich konsekwencje służbowe.
Cytuj:
A co on winny, przecież tam nikt się nie zatrzymywał jak były automatyczne szlabany
Teraz to powiem szczerze, że nie pamiętam aby ten znak tam był jak rogatki działały. Jeśli był to jestem przerażony jak przypomnę sobie moje loty nad płytami przejazdowymi

Ciekawe jest to, że po uszkodzeniu rogatek jakoś od razu wpadł mi w oko
Cytuj:
konia z rzędem temu, który byłby w stanie jadąc tamtędy nawet 50km/h, zauważyć pociąg w dzień.
Tutaj PLK powinna dostać kolejną nagrodę za połączenie miejskiego parku zieleni z przejazdem kol. - drog.
Cytuj:
Dziś awaria rogatek na Lubańskiej
A ta sytuacja to właściwie wpisuje nam się idealnie w zgorzelecką układankę przejazdów kol. - drog. Nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego oni tego natychmiast nie naprawiają.

Przejazd w takim miejscu, to powinien być absolutny priorytet (choć nie sądzę, żeby mieli jakiekolwiek inne). Władze miasta powinny mocno naciskać na jak najszybsze usunięcie usterki, a potem ewentualnie domagać się szczegółowych wyjaśnień. Nie znamy sprawy od środka, ale widzę tutaj wiele wiele nieprawidłowości ze strony zarządcy infrastruktury kolejowej...