Dzisiaj jest 17 maja 2025, 5:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 73  Następna
Autor Wiadomość
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Trzeba przyznać, że wizualizacje hotelu i nowego centrum wyglądają bardzo obiecująco :-)

zinfoman
zinfoman

YELLO_35 pisze:
to wygląda na pudrowanie badziewia

Przyznam Wam racje - to pasuje do blokowiska , wielkiej płyty a nie do tej części miasta, o blaszakach kwiatowych nie wspomnę. Co do nich to już tyle zostało napisane, że szkoda strzępić klawiatury. Nadzieja na likwidację tych paskudnych psich bud już we mnie umarła. Może choćby kupić hiphopowcom spray i pozwolić na stworzenie ciekawych graffiti. :smt033 Jakieś kolorowe kwiatki i inne bazgroły :lol: :smt096

zinfoman
zinfoman

manzir pisze:
Trzeba przyznać, że wizualizacje hotelu
manzir pisze:
wyglądają bardzo obiecująco :-)
, a na przeciwko blaszane płoty współwłaściciela miasta. :smt082

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
a na przeciwko blaszane płoty współwłaściciela miasta

To akurat straszna masakra jest, ale może zrobi mu się wstyd i coś się ruszy w tym miejscu :P

zinfoman
zinfoman

manzir pisze:
może zrobi mu się wstyd
:shock: :smt082 :smt082 no ... na pewno. :smt028

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Wiem wiem, marna nadzieja, no ale może ... :grin:

Swoją drogą, czy nie można właściciela terenu wezwać do "zagospodarowania" i usunięcia tych szpetnych ogrodzeń :shock:

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Może choćby kupić hiphopowcom spray i pozwolić na stworzenie ciekawych graffiti.

dobre - jak już się nie da inaczej, to może postawić właśnie na streetart! ale boję się czy te psie budy dałby radę sam Banksy okiełznać;)
http://www.banksy.co.uk/outdoors/index1.html
manzir pisze:
wizualizacje hotelu i nowego centrum wyglądają bardzo obiecująco

no niby tak, choć mnie jest jednak trochę żal starego hotelu pod orłem - w sensie budynku, to nie był brzydki budynek, przez wiele lat można go było oglądać na pocztówkach, chyba wolałbym aby Pan Papanaum kupił i spacyfikował bar łużyczanka z naroślami, bo pomijając blachę ogradzającą drewniak Pana Kalaty ten tyfus jest prawdziwym problemem tego miejsca...
mnie tylko zastanawia co Pan Papanaum ma na myśli mówiąc o wywłaszczeniu pzmotu? nie wyobrażam sobie aby przy jego centrum handlowym ten budynek pozostał, ale z drugiej strony dziwnie brzmi to co napisano w artykule.

Ostatnio zmieniony 10 maja 2013, 12:45 przez neandertalski, łącznie zmieniany 1 raz

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Podejrzewam, że kupił on całą działkę, ale nie może pozbyć się PZMotu - ale to tylko takie gdybanie.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Podejrzewam, że kupił on całą działkę...

Czekałem aż to poruszycie :smt020
Wg mnie to osobny byt - i tego budynku nie kupił. Stąd problem z odstępem od zabudowań i koniecznością usypania wału w kierunku Nysy.
Swego czasu miałem garaż przy Prusa - na wprost wyjazdu z przedszkola (kto tam jeździł to pewnie kojarzy , bo notorycznie mi go zastawiano). W czasie budowy nowego budynku często wyjeżdżały tamtędy wywrotki - kiedyś nawet na moich oczach zsunęła się jedna i zmasakrowała mi rynnę i rurę spustową (dzięki temu sfinansowano mi nowe nawiasem mówiąc). Ale wracając do meritum - budowlańcy twierdzili wtedy , że inwestor odkupi ode mnie ten garaż , bo tak mu wygodniej. Nie odkupił. Być może tu jest podobnie...
Bo przyznam , że byłoby to idiotyczne gdyby to tam zostało :roll:

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jak nie wiadomo o co chodzi, to można podejrzewać o co chodzi;) mam nadzieję, że się dogadają, bo inaczej będzie sprawa Kalata II albo Skobierski II.

zinfoman
zinfoman

...no Panowie, czy mając taką nieruchomość nie zrodziłaby się w Was pazerność? Nauczony zasadą wolnego rynku wiem że wartość nieruchomości to suma za którą właściciel chce sprzedać, a nabywca godzi się za nią zapłacić. Wywłaszczenie? Nie chce mi się w to wierzyć.

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Wywłaszczenie? Nie chce mi się w to wierzyć.

Coś mówił, że w planie PZMOT znajduje się w pasie ruchu poszerzonej ulicy, chyba chce aby Skarb Państwa wywłaszczył goscia. Czyli co, budynek znajduje się na drodze? dziwne....

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Zniknie tandeta
2013-05-14, Aktualizacja: dzisiaj 09:04
- jednak my nazywając to budami byliśmy dyplomatami ;)

gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

W kwestii ulic, może mi ktoś wyjaśnić jak to działa, że nie tak dawno robiono ulicę warszawską, a teraz znowu można zniszczyć zawieszenie. Kto za to odpowiada?

zinfoman
zinfoman

Ale to raczej dobrze bo zaraz jak puściły śniegi pojawiły się straszne leje jak po bombardowaniu. Jak to po mrozach i aby nie było jak za króla Fiedki mieliśmy wstępne łatanie dziur. Teraz natomiast masz solidną robotę z tego co zostało po tym serze zgorzeleckim. Mam przyjemność przejechać już po dzisiejszej naprawie ulicy Warszawskiej ( pod wiaduktami ). Jest dobrze :smt023 , no poza jedną studzienką na środku (zagłębienie). Nie pamiętam już tam tak równej nawierzchni. Jednak aby dopiąć do pełnego sukcesu można by zalać samą smołą łączenia tych wstawek, zrobienie coś jakby spoiny. Jest jedna duża wstawka zrobiona idealnie, z niemiecką dokładnością, na skrzyżowaniu ulicy Powstańców Śl - Warszawska. U Niemców to standard, osuszenie, zalanie samą smołą i wypełnienie mieszanką. U nas często zapomina się o dwóch pierwszych etapach. :smt075

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 73  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.