Dzisiaj jest 12 maja 2025, 4:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Ja za dobrego ekonomistę uważam np. pana szymona pawłowskiego choć jest on tak naprawdę z ramienia MW a nie ligi

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

wszechpoglodzio pisze:
Ja za dobrego ekonomistę uważam np. pana szymona pawłowskiego choć jest on tak naprawdę z ramienia MW a nie ligi

Jest jeszcze kilku dobrych ekonomistów z ramienia przedwojennego MW

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

wszechpoglodzio pisze:

czy mógłbyś mi, proszę, podesłać jakieś tytuły jego prac/referatów? ostatnio interesuje mnie ekonomia i chętnie poczytam kogoś dobrego.
dzięki serdeczne z góry.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Poczytaj na jego stronie internetowej, tam powinno byc ich kilka

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

tak - pawłowski to wybitny ekonomista, :smt082 profesor ekonomii, :smt026 po studiach zagranicznych, z potężnym doświadczeniem. :D można śmiało powierzyć mu gospodarkę. mnóstwo publikacji, prac naukowych, referatów na różnych polskich i zagranicznych uczelniach... :smt044

ten ekonomiczny guru wszechpolaków to zwykły elpeerowski politruk. jak ktoś się firmuje znaczkiem MW lub LPR to z gruntu rzeczy z ekonomią ma niewiele wspólnego. no ale w dzisiejszych czasach, można być nauczycielem fizyki i zostać prezesem największego banku w Polsce - więc co tam.

tadam - jedyne co spłodził ten gościu to jakieś wypociny w faszyzujących gazetkach :(

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

zubek pisze:
tak - pawłowski to wybitny ekonomista, :smt082 profesor ekonomii, :smt026 po studiach zagranicznych, z potężnym doświadczeniem. :D można śmiało powierzyć mu gospodarkę. mnóstwo publikacji, prac naukowych, referatów na różnych polskich i zagranicznych uczelniach... :smt044

:) hehehe...i zapewne wprowadziłby kolejny program "zero tolerancji", przedsiębiorcom nakazałby zaś w celu podniesienia etyki zawodowej i zwiększenia karności nosić ujednolicone garnitury :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Zawsze coś w porównaniu z lewicowym programem platformy którego jdynym zamiarem jest przeksztalcenie Polski w jeden wielki PGR. Ale wracając do pana szymona to jego poglądy są podobne do poglądów innego wszechpolaka romana rybarskiego który był zdecydowanym zwolennikiem leseferyzmu. Głosił konieczność: stałości prawa gospodarczego i niskich podatków , nienaruszalność własności prywatnej, szkodliwości przymusowych ubezpieczeń społecznych , monopoli i koncesji. Za jedyną dopuszczalną formę wspierania gospodarki przez państwo uznawał zamówienia wojskowe. Był także przeciwnikiem zaciagania przez państwo długów. 8)

Ostatnio zmieniony 07 sty 2007, 18:15 przez Andrus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Andrus pisze:
Zawsze coś w porównaniu z lewicowym programem platformy którego jdynym zamiarem jest przeksztalcenie Polski w jeden wielki PGR. Ale wracając do pana szymona to jego poglądy są podobne do poglądów innego wszechpolaka romana rybarskiego który był zdecydowanym zwolennikiem leseferyzmu. Głosił konieczność: stałości prawa gospodarczego i niskich podatków , nienaruszalność własności prywatnej, szkodliwości przymusowych ubezpieczeń społecznych , monopoli i koncesji. Za jedyną dopuszczalną formę wspierania gospodarki przez państwo uznawał zamówienia wojskowe. Był także przeciwnikiem zaciagania przez państwo długów. 8)

no tak Rybarski, cud, miód i orzeszki... autor "Kwestii Żydowskiej w Polsce" http://www.polonica.net/Kwestia_zydowska_w_Polsce.htm, ciekawe masz autorytety...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Andrus - z treści Twoich postów wnioskuje ,ze jesteś człowiekiem młodym, i to mnie przeraża. przeraża mnie to, że tacy młodzi ludzie jak Ty wciąż padają ofiarą takich chorych ideologii jak LPR czy MW, to , że 60 lat po wojnie nadal trzymają się hasła skompromitowane zbrodniami, na ludzkości, i że te hasła znajdują ludzi - ba - nawet legalnie działające organizacje, które śmią głosić światu - " ze nie wszystko było złe".
Piszesz - "Suchey rodziców i naucicielów, bo oni są twoią piersą zwierzchnoscią" - no to posuchej mnie zatem, jako nauciciela -
porzuć synu te bałwochwalcze sprawy, bowiem powiadam Ci, ten ktom mieczem wojuje, od tegoż ginie, a herodowe knechty jeno teraz po życiu swojem widzom jak bardzo zbłondziły wiare dając różnorakim zaprzańcom, co to swą prywatę ponad dobro innych przełożyli.
a miłosć do narodu swego pomylili jeno z zaślepieniem, które to czart jakowyś zesłał na nich. a na onczas obudzili się oni w gniewie i jęli prześladować braci swych i córy narodu swego jednych wynosząc ponad drugich. A zaprzańce czartowskie wmawiały im, że dla dobra wszystkich czynią, jako te janioły. a gwałty gwałtami pozostały, nienawiść - nienawiścią a z zło - złem.
hej

Tytuł:
pismak
pismak

re

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 21:33 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Oczywiście kredyty na inwestycje sa bardzo dobrą formą pomoc, podobnie jak pomoc w stawianiu na nogi upadłych zakładów państwowych w których państwo jakies tam udziały mogło by mieć. Takimi zakładami mogły by być np. stare zakłady w Szydłowcu które mogą produkować elewacje,dachówki itp. ;)

[ Dodano: Pon Sty 08, 2007 3:00 pm ]
Co do krytycznego to widać od razu że tej książki nie czytałeś, zresztą więcej prac miał o tematyce ekonomicznej a nie o tematyce politycznej czy tym bardziej narodowościowej (przypominam zginął pomagając żydom)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
(przypominam zginął pomagając żydom)

a to gdzie wyczytałeś ?

wszelkie źródła do jakich dotarłem wskazują że owszem zginął w Auschwitz, ale nie znalazł się za pomaganie Żydom, ale jak wielu innych polskich inteligentów padł ofiarą Akcji AB przeprowadzonej w Generalnym Gubernatorstwie...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Andrus pisze:
wracając do pana szymona to jego poglądy są podobne do poglądów innego wszechpolaka romana rybarskiego który był zdecydowanym zwolennikiem leseferyzmu.

czyli jakie on ma poglądy, bo się pogubiłem, a na stronie nic nie znalazłem.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

tadam pisze:
Andrus pisze:
wracając do pana szymona to jego poglądy są podobne do poglądów innego wszechpolaka romana rybarskiego który był zdecydowanym zwolennikiem leseferyzmu.

czyli jakie on ma poglądy, bo się pogubiłem, a na stronie nic nie znalazłem.

nie da się znaleźć czegoś - czego niema.
jedyna ekonomiczna doktryna Ligi - to skutecznie rozdać to, co inni wypracowali, cel :złapać kilka głosów i skutecznie przeczekać jeszcze jedną kadencję. ot i cała filozofia.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Drąże temat, bo to ciekawe – połączenie LPR-u, partii o charakterze socjalnym i protekcjonistycznym z jej wybitnym ekonomistom o poglądach leseferystycznych (że się tak wyrażę)

lubię czytac w jaki sposób ludzie łączą wodę z ogniem.
więc moja prośba do Andrusa i Wszechpolaka nadal aktualna

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.