Dzisiaj jest 12 maja 2025, 21:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

raul0505 pisze:
tuka pisze:

Ot cały bezmózgowy elektorat PiSu się udziela.

Dla mnie bezmózgowy to jestes ty, który myslisz że każdy kto nie zagłosuje na twoja ukochaną partyjkę jest be.

Haha.. ja powiedziałem, że bezmózgowy jest elektorat PiSu a nie osoby, które nie
głosują tak jak ja. Przecież jak można głosować na czlowieka/partie, który bezczelnie
ściemnia. SLD miało to do siebie, że stwarzało pozory. A PiS i tak wie, że
wiernym fanatykom można pluć w twarz i mówić, że to deszcz pada. Może jakbyś
na własne oczy zobaczył jak rządzi PiS i co to za ludzie to byś zmienił zdanie.
Póki co, to po prostu pozostaje Ci wierzyć w to co mówią. A fakt, hasła mają
łatwo przyswajalne.

raul0505 pisze:
Ja przynajmniej nie obrażam ludzi którzy nie oddadzą tego samego głosu na wyborach co ja. Racja pakuj się jak najszybciej i wyjeżdzaj jak dla mnie bedzie lepiej w kraju jak Cię nie będzie.

Ot całe rozumowanie zwolenników PiSu. Brakowało abyś jeszcze mi powiedział, że
takim patriotom dziękujemy :) A ty może i nie obrażasz, ale wódz twojej partii
robi to nagminnie. I nie dziw się, że odwet jest podobny.

pozdrawiam

Tytuł:
obserwator
obserwator

tuka pisze:

Haha.. ja powiedziałem, że bezmózgowy jest elektorat PiSu a nie osoby, które nie
głosują tak jak ja.

Jakbyś nie zauważył, ja wypowiedziałem się kilka postów wcześniej że zagłosuje na PiS, więc nalęze do ich elektoratu i swoją wypowiedzią obraziłeś mnie. I kto tu jest bezmózgowy, czytaj człowieku ze zrozumieniem.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

raul0505 pisze:
Jakbyś nie zauważył, ja wypowiedziałem się kilka postów wcześniej że zagłosuje na PiS, więc nalęze do ich elektoratu i swoją wypowiedzią obraziłeś mnie. I kto tu jest bezmózgowy, czytaj człowieku ze zrozumieniem.

Doprawdy? Ojej.. to było za skomplikowane, żebym sam do tego doszedł. O dzięki Ci. :smt044

haha.. wiedziałem, że wątek będzie ciekawy..

pozdrawiam

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

raul0505 pisze:
Jakbyś nie zauważył, ja wypowiedziałem się kilka postów wcześniej że zagłosuje na PiS, więc nalęze do ich elektoratu i swoją wypowiedzią obraziłeś mnie.

Bezkrytyczny wyznawca ?

Tytuł:
obserwator
obserwator

krytyczny pisze:
raul0505 pisze:
Jakbyś nie zauważył, ja wypowiedziałem się kilka postów wcześniej że zagłosuje na PiS, więc nalęze do ich elektoratu i swoją wypowiedzią obraziłeś mnie.

Bezkrytyczny wyznawca ?

mądrala widzę... dobrze że elektorat PO czy LiD jest krytyczny w stosunku do swoich partii bo jakos mi sie wierzyć nie chce... kwaszony się schlał to co nic się nie stało ciężki dzień miał... stolica nie przejezdna, dobrze że wogóle coś się dzieje....

tuka widać dla ciebie zaskomplikowane....

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
mądrala widzę...

Po prostu dla mnie Twoja postawa opiera się o "wiarę" w PiS. Bez większego racjonalnego umocowania. Wódz mówi: jestem z prostymi ludem, walczę z salonem i lud mu wierzy - nie wiedząc lub nie zauważając że żelazne prawo oligarchii R. Michelsa nigdy jeszcze nie zawiodło....

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ja mam nadzieje że ani PIS ani PO wyborów nie wygra :) i takie pytanie do raula jakie poglądy polityczne twoim zdaniem reprezentuje PIS?? ( prawica,lewica,populiści) :-?

Tytuł:
obserwator
obserwator

krytyczny każdy sympatyk jakiejkolwiek partii w tym czasie ślepo wierzy w to co mówi jej wódz, bo na chwile obecną nie widze żeby jakiekolwiek argumenty innych parti miały poparcie w rzeczywistości wszystko to zależy od tego, czy wierząc w te słowa udzielimy wybranej partii kredytu zaufania i ja akurat ze swojej strony udziele go dla PiSu i bynajmniej nie zamierzam agitować tu na forum żeby ich popierano. W końcu każdy ma prawo wyboru...

Andrus jeżeli patrzeć pod względem społecznym (rodzina, religia, tradycja) to są to poglądy prawicowe, jeżeli chodzi np. o centralizacje służby zdrowia pogląd lewicowy. Nie zaprzeczam że w partiach prawicowych wystepują również poglądy lewicowe. We wczesniejszych postach miałem na myśli sprzeciw dla partii wywodzących sie głównie z dawnego PZPR.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Andrus nie widzę innej możliwości patrząc na sondaże.
Gdzieś kiedyś słyszałem " Demokracja ustrój gdzie decyduje większości ale przy poszanowaniu mniejszości" porównując ten cytat z tym co mówią ludzie Pisu to racją jest że z naszą demokracją jest źle. Tuka i Raul wyluzujcie bo to ma być konstruktywna rozmowa a nie awantura kto wie lepiej. Co do zdania Tuki o tym że opuści Polskę dla dobra dziecka jak Pis wygra to masz rację - może pis długo nie pożądzi ale to co zrobi może być trudno odwrócić.

Pozdrawiam

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Rodzina,Religia,Tradycja - PIS prawicowy - jak ?? przeciwny ochronie życia od poczęcia,za UE i traktatem konstytucyjnym,przeciwny ulgą na dzieci, PIS jest zdecydowanie lewicowy. W jakich partiach prawicowych występują poglady lewicowe?? w żadnych PIS zresztą to nie czysta lewica to lewica populistyczna ( program na budownictwo,gospodarkę) :(
Co do postu Renegata to ja widze inną możliwość , sondaże jak pokazały ostatnie wybory kłamią :)

Tytuł:
pismak
pismak

Andrus pisze:
Rodzina,Religia,Tradycja - PIS prawicowy - jak ?? przeciwny ochronie życia od poczęcia,za UE i traktatem konstytucyjnym,przeciwny ulgą na dzieci,

Andrus, naćpałeś się?
Zauważ, że ulga podatkowa na dzieci została wprowadzona DOPIERO TERAZ!!! Za poprzednich kadencji rządzący krzyczeli, że to populizm i katastrofa dla budżetu. Oczywiście pomysłodawcą była LPR ale ostatecznie za ulgą głosował sejm prawie jednogłośnie, a senat bez poprawek (większość z PiS). A może uważasz, że podatek liniowy jest bardziej prorodzinny?

Tytuł:
pismak
pismak

Mwahaha w PiS jest wiecej bylych aparatczykow postpzprowskich niz w sld, ba nawet znajdzie sie w tym rzadzie sedzia stanu wojennego. raul0505 wlacz mozg a nie powtarzasz banaly Jarka-klamczucha.
Andrus tak, Lpr wygra wybory i bedzie rzadzic przez 3 kadencje.
Obaj lykacie kazde gowno ktore wam wcisna wasi wodzowie.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Podatek liniowy jest prorodzinny jak zwykł mawiać Mart Laar, zaś PIS jest przeciwny ulga prorodzinnym i wraz z SLD głosowal przeciw nim , lecz później jak to zawsze bywa PIS twierdził że to ich zasługa :) PIS nie jest partią prawicową bo aby nią byc trzeba wyznawac kilka idei :
- idee wolnościowe
-wolnorynkowe
-propolskie i proeuropejskie
-tradycjonalistyczne
-konserwatywne i katolickie
PIS tych ideii nie głosi i ich nie wypełnia, a jeżeli uważacie inaczej to uzasadnijcie
Xionc - zgodzę się do aparatczyków w PIS i twojego przekonania że LPR wygra wybory i bedzie rzadzić przez 3 kadencjie bo jak wskazuje portal money.pl byłby to najlepszy dla gospodarki rząd:
http://www.money.pl/gospodarka/wybory20 ... 70203.html

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

A może należało by zbojkotować te wybory, przecież ONI już rządzili i robią nas za każdym razem w "konia". Może trzeba zmienić ordynacje wyborcza i stworzyć okręgi jednomandatowe.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
A może należało by zbojkotować te wybory, przecież ONI już rządzili i robią nas za każdym razem w "konia".
proponuję wyrzucić 'A może', jak również pisownię 'ONI' zmienić na 'oni' :grin:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.