Dzisiaj jest 13 maja 2025, 6:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

mieszczuch pisze:
Intryguje mnie propozycja andreasa w wersji Falconiformes. Wszystkich zainteresowanych tym pomysłem zapraszam na 19,00 w czwartek do baru "BEST" na spotkanie FORUMowiczów. Pomysł Atomica też jest aktualny.

A więc w ramach wstępu ;) , zasięgnąłem języka (co prawda częściowo, ale tematu nie porzucam :) ):
Mamy trzy szkoły podstawowe, którymi zarządza Miasto:
1. ulica Prusa (dawna SP5)
2. ulica Poniatowskiego (SP3)
3. ulica Reymonta (SP2)

ad. 1 i 2.
Mają własne kuchnie i przyrządzają w nich obiady dla dzieci (ceny jeszcze nie znam)
ad.3.
Kuchni brak :(, ale posiłki dowozi firma z zewnątrz i część z nich jest dofiansowywana przez MOPS. Cena obiadu jtakże nie jest mi znana.
Jeśli chodzi o ciepłe posiłki dla maluchów to na razie tyle jeśli chodzi o moją wiedzę na dzień dzisiejszy.
Aha, nawiązując do tematu to co do kanapek to znalazłem firmę, która przygotuje dowolną ilość bułek z wędliną lub serem itp. po 2,20 zł/szt. Jednak problem jest z dostarczeniem ich do szkół.
Nie wiem czy w szkołach panie kucharki podjęłyby się robienia bułek dla dzieci jeśli znalazłyby się na to fundusze.
Pamiętajmy, że mówimy o pomyśle zakazu sprzedaży chipsów i batonów i jeśli ma on wejść w życie to należałoby zaoferować coś w zamian.
PS.
O ile wiem to m. in. za edukację w UM odpowiada R. Baranowski. Niech zabierze głos w sprawie.

Tytuł:
pismak
pismak

SP

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 18:06 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

mieszczuch pisze:
SP5- cena obiadu= 4 złote.

R.Baranowski w 2005 roku był inicjatorem dobrowolnych składek członków PO, które przeznaczone były na wykup obiadów dla dzieci "biednych" w szkołach podstawowych. Przed tą akcją samodzielnie sponsorował obiad dla jednego dziecka. Prawdopodobnie ta akcja w PO jest kontynuowana. menelopa uściślij to i zaproś go osobiście w czwartek.

Miałem o tym nie pisać bo pewnie Turek znowu posądzi mnie o bycie bezstronnym rzecznikem, tym razem PO, ale co mi tam - ważne żeby jakiś dzieciak nie chodził głodny.Zgadza się, ta akcja nadal trwai nie słyszałem aby ktos miał zamiar przestać przekazywać fundusze na obiady dla dzieci.

Żeby wyprzedzic wszystkich, którzy połączą ta inforamcję ze zbliżającymi się wyborami Ta akcja nie ma charakteru propagandowego. Tak jak wspomniał mieszczuch trwa od 2005 roku i zarówno przed wyborami samorządowymi jak i teraz nie miała być elementem kampani.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

odświeżę temat :P
przypadkowo natrafiłem na taką stronę http://www.edukacjadomowa.piasta.pl
w takiej szkole można dowolnie regulować ilość batoników albo podawać golonkę z musztardą na każdej przerwie :lol:

Cytuj:
Edukacja domowa czyli home schooling polega na uczeniu dzieci w domu. Najczęściej przez własnych rodziców, ale także przy pomocy innych rodziców-nauczycieli. Dzieci uczone w ten sposób często uczą się także poza domem, w większych grupach, a czasem biorą też udział w niektórych lekcjach w szkołach publicznych. Taka forma edukacji jest legalna między innymi w całych Stanach Zjednoczonych, Anglii, Australii, Portugalii, Chile czy Taiwanie, gdzie rodzice nie mają większego problemu z regulacjami rządowymi. W gros innych krajach, edukacja taka jest również legalna, ale podlega mniejszym lub większym regulacjom.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

To ja tak tylko napomknę że otworzono nowy sklepik w Gimnazjum nr 3 i gdyby pomysł zakazu jedzenia niezdrowej żywności to w tym sklepiku zostało by tylko 3-4 bułki z sałatą xD

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

tadam wniosek jest jeden należy znieść przymus edukacyjny :P

Tytuł:
pismak
pismak

Temat przycichł ale tylko na forum. Z tego co można przeczytać nasz burmistrz "nie poddaje się" i ogłosił konkurs "Zdrowy sklepik"
http://zgorzelec.naszemiasto.pl/wydarzenia/825238.html

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

to mi sie najbardziej podobało :D
Cytuj:
Większość słodkich towarów ma jednak wymagane w Polsce atesty i świadectwa zdrowia, więc z formalnego punktu widzenia, zakazać ich sprzedaży nie można.

więc niech nasz burmistrz "nie poddaje się" bo ciężko sie walczy z niezdrowym gdy to coś jest zdrowe (z formalnego punktu widzenia :smt044 )

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Zważyłem plecak moego 11-letniego syna. Książki, przybory szkole, strój na wuef, śniadanie - prawie 10 kg. To co kupuje w sklepiku, mogę regulować w prosty sposób - pieniędzmi którymi mój syn dysponuje w szkole. Na 10 kg tornister nie mam najmniejszego wpływu.

Tytuł:
pismak
pismak

10kg na plecach… To ja się nie dziwię, że później tylko słodycze i żadnych marchewek :grin:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa UTC+1godz.