Dzisiaj jest 14 maja 2025, 23:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

prawda był dłuższy post, ale doszłam do wniosku, że nie będę pisać tego co kilka stron wcześniej wyczytałam, a co już wszyscy wiedzą. przekorny nie do ciebie powinno należeć komentowanie sesji, jestes zgorzkniały, i przesiąkniety żalem, a to poniekąd trochę wpływa na twój obiektywizm.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

makaron

Cytuj:
Zacznij również opisywać krytycznie poczynania władz powiatowych

Jeszcze jakieś życzenia makaroniku?? To marzenie twoje czy twoich panów??? :lol:
Krytyką ,.. (bardzo nieudolnie zresztą) zajmuje się już niejaki guru23.

salomea

Cytuj:
...jestes zgorzkniały, i przesiąkniety żalem

Bzdura,.. Znasz kogoś, kto rozpaczałby z powodu tego, że nie siedzi na tonącym okręcie wraz z grupą nieodległych już w czasie,... rozbitków??? :P
Jeśli jednak podjęłabyś się relacjonowania najważniejszych punktów obrad sesji RM,.. ja chętnie usunę się na bok pozostawiając sobie jedynie możliwość komentowania tego, co Ty napiszesz. ;-)

Tytuł:
rekrut
rekrut

nie będę wdawać się w dziwne dyskusje, bo nie na tym rzecz polega. jednego jest pewna gdybyś nie był taki jak napisałam wcześniej, nie napadałbyś za każdym razem władze miasta bo to jest juz w twoim wykonaniu dość zabawne, wręcz żałosne. a co do relacjonowania sesji myślę, że znalazłby się ktos bardziej kompetentny, bardziej niz ty, bardziej niż ja.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 13:20 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Zgadzam się z tobą 'turek' tylko 'przekorny' porusza tu problemy, o których należy rozmawiać - te co PO na czele z Groniczem chętnie pozostawiłoby w cieniu pozytywnych informacji "stymulowanych" przez nich samych w mediach. BRAWO 'przekorny'!!!

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Jeszcze jakieś życzenia makaroniku?? To marzenie twoje czy twoich panów??? :lol:

ojj... !!! fuuu !!!!!! A jednak kupa pod ogonem i to na samą myśl o pisaniu o powiecie. Wszystko jasne :grin:
Co by nie było, że się ciebie czepiam to zadam pytanie retoryczne czy będziesz "obiektywnie" pisał sprawozdania z sesji rady gdy twoi mocodawcy przez przypadek dostaną się do rady miasta w przyszłych wyborach???
Pożyjemy, poczekamy to już za rok 8)

Tytuł:
rekrut
rekrut

[quote=przekorny]że nie urzędnik pisze pod nickiem przekorny, lecz osoba jak najbardziej prywatna. [/quote]

O dzięki Ci Przekorny za te słowa. Turku jak widzisz nie ma najmniejszego znaczenia kim jestem i co robię na co dzień. Czy jestem burmistrzem, jego zastępcą, naczelnikiem, radnym, członkiem PO, PiS-u i SLD, na tym forum - jestem osobą prywatną. Normalnie dr. Jekyll a zasiadając do komputera zmieniam się w Mr. Hyda. Popadam w schizofrenię połączoną z amnezją. Dzięki temu jestem usprawiedliwiony, jak dajmy na to pan C. S.
Siedzi sobie biedaczysko w pracy, rozwiązuje trudne kwestie powiatowe, kawkę popija i tak mija mu boży dzień. Ledwie jednak próg urzędu przekroczy, oczy mu krwią nabiegają i z każdym krokiem do domu traci pamięć. Już nie jest C.S a przeistacza się w Przekornego, który jest całkowicie innym człowiekiem, Ba nie jest nawet człowiekiem jest kosmitą!!! Jak ja ! Więc Turku nigdy więcej nie pytaj kim jestem, bo być może jestem kolejnym alter ego Przekornego :)

Makaron on już przecież "obiektywnie" pisał jakiś czas temu, gdy liczył na stołeczek a Gronicz i Platforma mu nie śmierdziała a pachniała fiołkami. Ma chłopina wyjątkową wprawę w zmianie "barw klubowych"

C.S aka Przekorny aka Jakob Sprenger aka Osoba Prywatna - pochyla się nad losem pana Zawady. Pytanie ile osób prywatnych za którą się tak usilnie podajesz wie o szczegółach tego porozumienia ? Może wyjdziemy na ulicę i spytamy się paru osób - kto jest Zawada i dlaczego dostał 30 tyś. (tak na marginesie głupiutka ta Platforma by tyle Pisowi płacić).

Więc C.S aka Przekorny aka Jakob Sprenger aka Osoba Prywatna bredzisz po raz kolejny pokazujesz i udowadniasz że bliska sercu jest maksyma 'Kali ukraść dobrze, Kalemu ukraść źle".

Na koniec news :
Dlaczego C.S aka Przekorny aka Jakob Sprenger aka Osoba Prywatna obraził się na Platformę ? Bo:
- wpierw nie dano mu stołka naczelnika w Urzędzie Miasta
następnie
- nie dano mu stołka w Muzeum, znaczy dano ale poniżej oczekiwań
następnie
- storpedowano wspaniały plan zostania Dyrektorem Biblioteki

Więc C.S aka Przekorny aka Jakob Sprenger aka Osoba Prywatna brzydzi się nepotyzmem, kolesiostwem co nie przeszkadza mu robić błyskawicznej kariery w starostwie w którym rządzi jego były szwagier. Oczywiście nie należy zapomnieć, że Kali ukraść dobrze. Po paru miesiącach pracy zarabia znacznie więcej niż ludzie którzy pracują tam od lat.

To że 80% pracowników starostwa chętnie by go powiesiła za jaja za szarogęszenie się i kompletny brak wiedzy - ma już drugorzędne znaczenie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 13:22 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut

Na marginesie sprawy pana Zawady dowiedziliśmy się ile kosztowało rocznie Platformę poparcie pisu - jakieś 120 tysięcy rocznie (zakładając, że 30 tyś "ugody" jest za kodeksowe trzy miesiące wypowiedzenia) Drogo cholera.

Tytuł:
obserwator
obserwator

do przekornego
a ja ci jeszcze raz powtórzę, nie zarzekając się, że po raz ostatni. naparzanie rady miasta przez rzecznika starostwa piszącego pod nickiem przekorny i sugerowanie ludziom na forum, że to są dwie inne osoby, jest rozdwojeniem jaźni i powinno znaleźć się pod kontrolą jakiegoś psychiatry.
i jeszcze raz wrócę do twojego powiatu.
jeżeli twój zwierzchnik na to ci pozwala i tak samo myśli jak ty, a dodatkowo tam masz jakiegoś szwagra, i jeśli to wszystko tak jest, jak wygląda to z mojej perspektywy, to powiem ci chłopie- albo zmień pracę - gdy chcesz naprawiać samorząd terytorialny, albo się lecz.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jakobsprenger vel A.B - puszczają nerwy, jak widzę, pewnie ze względu na bliski już kopniaczek ze stołka Przewodniczącego.
Spokojnie, masz jeszcze rady nadzorcze do których wśliznąłeś się po partyjnym sznurku - masz z czego żyć. A że w trakcie swoich 5 minut w samorządzie nie dokonałeś niczego co by ową dymisję potraktować można było jako niesprawiedliwą, to ci jakoś nie przeszkadza. Nieuchronna "krzywda" jaką Ci wyrządzą, zapewne już teraz powoduje u Ciebie rozstrój nerwowy,... czego efektem są bzdury które wypisujesz.

Hmmm, zapomniałbym.. to nie było jedyne 5 minut w samorządzie, wcześniej pracowałeś przecież w UM. Wydawałeś zdaje się koncesje na alkohol. Opowiedz może dlaczego w szybkim tempie musiałeś opuścić gmach urzędu... ot tak, żeby ubarwić opowiadania o historii zgorzeleckiego samorządu... ;-)

jakobsprenger vel A.B

Cytuj:
Na marginesie sprawy pana Zawady dowiedziliśmy się ile kosztowało rocznie Platformę poparcie pisu - jakieś 120 tysięcy rocznie (zakładając, że 30 tyś "ugody" jest za kodeksowe trzy miesiące wypowiedzenia) Drogo cholera.

Cóż, zapominasz jak na rasowego działacza PO przystało, że bez poparcia PiS- u przed wyborami zapewne nie dostalibyście się na stołeczki w których dzisiaj tak wygodnie się usadowiliście. Ale to przecież takie u was typowe... :lol:

Ostatnio zmieniony 14 paź 2009, 6:23 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

nie jestem zainteresowany krytyką powiatu zgorzeleckiego ani poklaskiwania dla rady miasta zgorzelec, jak to próbuje mi wcisnąć przekorny.
nie będę się rozpisywał takimi długimi tekstami, bo to nie gazeta ani blog.
patrzę na te samorządy jak na ciekawe zjawisko, w którym w jednym kotle miesza się alkohol z paranoją, plus po kilku zależnych i niezorientowanych, pojedyńczy, którzy coś chcieliby mądrego zrobić, ale nie ma z kim, i mamy produkt w postaci rady miasta i rady powiatu.
dlatego jeśli rzecznik powiatu pisze o radzie miasta ( ale to nie on, to przekorny hehehe), to jak mówi mój kumpel, niech się chłop leczy na nogi, bo na głowę chyba za późno

Tytuł:
obserwator
obserwator

Zaczyna być ciekawie i ostro. Jeżeli rzeczywiście jak pisze Przekorny jest to Przewodniczący A.B. to nie mam już żadnych wątpliwości, że powinien dobrowolnie zrzec się urzędu. Byłoby to wyjście "z klasą" / za przykładem centrali/!

Tytuł:
obserwator
obserwator

w tym całym zgorzeleckim kociołku wart pac pałaca i pałac paca. pis, po,sld i kto tam jeszcze - jeden wart drugiego. przekładanki, układanki, zależności, strachy itd. a ludziska mają igrzyska. i nikt pewnie nie wie, kto naprawdę jest z kim i kim jest. czy da się kupić za dodatkowy etat lub godziny w szkole, czy za pracę dla żony, czy fuchę dla męża, czy jakąś radę nadzorczą. a o to, żeby odsłonić karty, walczy czując swoje przesłanie - przekorny.
i wszystko byłoby dobrze, gdyby naprawdę nie zgadzał się z tym stanem rzeczy. a on się nie zgadza tylko dlatego, że nie ma możliwości z tych dóbr miasta korzystać. z powiatu korzysta, ale już jako rzecznik, a nie przekorny. paranoja.
co do przewodniczącego rady miasta nie wypowiadam się, bo nie widzę żadnego jego działania,komentarz przekornego nie może być obiektywny

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 13:24 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.