Dzisiaj jest 18 maja 2025, 6:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 73  Następna
Autor Wiadomość
pismak
pismak

No uprościłem ale czy nie mozna znaleźć pracownika w urzędzie co by się tym zając?
Trochę farby, 6 znaków informujących o zmianie organizacji ruchu i z 8-9 innych znaków.

Oczywiście dodatkowo dokumentacja o zmianie ruchu.
Naprawdę to takie trudne?

Nie wspomnę o niedoszłym różdżkę tymczasowym za ponad 100 tys, które miasto własnym zasobem by zrobilo za 30% tej kwoty.

Ale jak wszystko w Polsce: nie da się!

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
grengo - nie wiem co Cię raptem napadło.

A takie zwkłe ludzkie małe oburzenie... :)

YELLO_35 pisze:
Nie pisałem o Twoim domu (nawiasem mówiąc mój z zewnątrz wygląda jeszcze gorzej - tyle, że mieszkam na końcówce wsi, a nie w środku miasta ) tylko o budynku w którym prowadzisz biznes. Nic osobistego.

Ok, rozumiem, ale widzisz - to od jakiegoś czasu bardziej moje (nasze, bo mam na uwadze swoją żone i dzieci) niż państwowe, więc zrozumiała jest moja mała irytacja. Oczywiście każdy ma prawo i jest właścicielem swojego własnego poczucia estetyki i ja absolutnie nie zamierzam tego ani negować, ani podważać. Niemniej uwierz mi, że i nam, właścicielom nie podoba się wygląd tego budynku, ale jak powiadają - każdy orze jak może, lub - tak krawiec kraje, jak mu materiału staje. Wierz mi, że dążymy z żoną do "normalności" w wyglądzie, ale wszystko musi przebiegać w swoim rytmie. Nie wykonam elewacji kosztem wykonania innych robót wpływających na bezpieczeństwo klientów tylko dlatego, że dla kogoś jest brzydko. Trudno, cytując klasyka "taki mamy klimat". Pozdrawiam i wesołych Świąt Bożego Narodzenia życzę !!!

VIP
VIP
Awatar użytkownika

grengo pisze:
...od jakiegoś czasu bardziej moje (nasze, bo mam na uwadze swoją żone i dzieci) niż państwowe, więc zrozumiała jest moja mała irytacja.

Zrozumiała - fakt. Ale tym bardziej nie jest dla mnie zrozumiałe dlaczego nadal tak wygląda - choć to napisałeś :| Tak na dobrą sprawę to masz galerię handlową w samym centrum miasta - nieco estetyki budynku i ciągniesz klienta choćby okienkiem z lodami i goframi na zewnątrz - placyk przed masz extra :smt020

Wesołych Świąt i Tobie :smt023

pismak
pismak

Nowy most, kładka dla pieszych koło studzienki - super.
Ale wg mnie powinna powstać w jak najszybszym terminie taka kładka przy moście kolejowym.
Po stronie polskiej są ładne ścieżki, po niemieckiej tez.
Byłoby to idealna przeprawa dla spacerowiczów i rowerzystów, żeby nie musieli poruszać się ulicą, tylko ścieżkami rowerowymi.

Miasto ma jakieś plany w tym względzie?
Niemcy wybudowali most staromiejski, budują teraz kładkę. Moze Polska strona zaproponuje budowę takiej kładki koło mostu kolejowego i w całości pokryją koszty?

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Bez echa przeszedł fakt, że z centrum zniknęło metalowe, badziewiaste ogrodzenie - ciekawe, czy to dobra wola właściciela, czy może został przymuszony?

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Nie chce wkładać kija w mrowisko ale zaczyna mi się podobać teren po przejściu granicznym. Lubię połączenie nowoczesnej architektury z zabytkową, a tak właśnie od strony Goerlitz, wygląda nowe centrum handlowe :smt023
Mam nadzieję, że nikt rozsądny nie zepsuje tego widoku szpetnymi reklamami (vide przykład Plazy) i wjazd do Zgorzelca będzie tak wyglądał. Jak się zbiorę przy ładnej pogodzie to sfotografuję dla tych spoza naszego miasta :smt020

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mi też się podobało dopóki nie zobaczyłem od strony rzeki zadaszenia stacji benzynowej... budynek jest naprawdę fajny, duży ale nie przytłacza swoją wielkością okolicznej zabudowy, nowoczesny ale równocześnie będą się fajnie w jego przeszkleniach odbijać kamienice naprzeciwko, naprawdę jak zniknie kiedyś tzw. pzmot będzie to ciekawie wyglądać (zakładam, ze w końcu ustalą kwotę za jaką ma zniknąć i zniknie). tak więc od strony miasta jest wszystko fajnie, ale jak jedziesz z Goerlitz co widzisz pierwsze? Tankstelle...
właściciel przebił wszystkich, nikomu nigdzie nie uda się już postawić stacji bliżej granicy. no i może gdyby to jeszcze jakoś wyglądało z sensem to bym nie marudził, nie wiem jakoś zakomponować/ukryć te nieszczęsne dystrybutory, ale nie stanęły daszki mi osobiście przywodzące na myśl daszki chroniące od deszczu dawne przejście graniczne - jakiś koszmarek. mam takie wrażenie jakby budynek zaprojektował jakiś naprawdę niezły architekt a później Józek z Heńkiem dorysowali na tym projekcie ręcznie stację benzynową tu bo tu bedzie dobrze, blisko niemca :/

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Budynek fajny, ale stacja rzeczywiście trochę tam paskudzi całokształt.
Z drugiej strony inwestor wie co robi. Z samego wynajmu pomieszczeń/powierzchni handlowej - o ile uda mu się znaleźć chętnych - raczej za szybko nie zwróci mu się inwestycja, a na stacji zawsze swoje zaroi. Po drugie stacja będzie kartą przetargową, nakłaniającą do wynajmowania lokali - argumentacja będzie taka, że jak klient nasz, czy zagraniczny przyjedzie zatankować, to i pokusi się od razu o zakupy. Ryneczek może dostać po du.pie :P

VIP
VIP
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
mi też się podobało dopóki nie zobaczyłem od strony rzeki zadaszenia stacji benzynowej...

manzir pisze:
Budynek fajny, ale stacja rzeczywiście trochę tam paskudzi całokształt.

Przyznaję rację - wczoraj byłem pieszo odwiedzić okolicę. Szpeci. Nadzieja w tym, że latem liście zasłonią większość :|

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Ktoś wie, co się dzieje koło Plazy? Ogrodzili teren i wybierają ziemię.

pismak
pismak

Idealne miejsce na biedronkę. W końcu nie ma żadnej w okolicy.

To taki żarcik, bo nie wiem co tam się dzieje, ale na płocie napis "roboty na wysokości" robi wrażenie.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

manzir pisze:
Ktoś wie, co się dzieje koło Plazy? Ogrodzili teren i wybierają ziemię.

Wygląda na parking.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Też wydaje mi się, że to będzie parking - dobrze, że tak szybko zorientowali się, że można wykorzystać to miejsce ;)

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

manzir pisze:
Ryneczek może dostać po du.pie

Ryneczek już dawno powinien zniknąć. Bardzo efektywnie szpeci centrum miasta. Powinny tam powstać budynki stylizowane na zabudowę z początku XXw.

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jakiś czas temu pisałem o zburzonej stodole naprzeciw BP, a 2 dni temu zrównano z ziemią również budynek mieszkalny stojący obok. Wczoraj wywożono gruz i właściwie już nic nie zostało. Pozostaje nam teraz czekać na kolejny krok inwestora - czy powstanie tam kolejny market?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 73  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.