Dzisiaj jest 14 maja 2025, 18:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Chuck Norris jr pisze:
Cytuj:
posiada wiedzę do prowadzenia miasta i doświadczenie
to ja sie pytam grzecznie: dlaczego z tej wiedzy i doswiadczenia dotad nie skorzystal ? i jaka gwarancja ze zechce z nij skorzystać w nastepnej kadencji?
żadna

Moim skromnym zdaniem MF korzystał ze swojej wiedzy i doświadczenia i na 100% będzie w przyszłej kadencji. Ale oczywiście nie przekonam do tego ludzi, którzy do wszystkego co robił, robi i będzie robił MF są nastawienia negatywnie... nie robi chodnika - żle, robi chodnik też źle – niektórym to bardo ciężko dogodzić!

Ale skoro nie można przekonać, to może chociaż ktoś odpowie mi na inaczej zadane pytanie:

To ja się w takim razie też grzecznie zapytam i odwrócę kota ogonem: czy RG ma wiedzę i doświadczenie? A jeżeli tak, to jakie? Bank? Studia? Rozumiem, że studia też są ważne, młodość też jest istotna - ale dla mnie nie są to powody do wyboru na burmistrza.
Niech RG się uczy, zdobywa wiedzę i doświadczenie - ale gdzie indziej! Stanowisko Burmistrza nie jest miejscem odbywania stażu! I wcale nie chodzi mi o wiek, bo jest wielu młodych ludzi, którzy mają wiedzę i doświadczenie w samorządzie - ale na pewno do nich nie zaliczę Gronicza.
Więc jeszcze raz: Jaka wiedza? Jakie doświadczenie? Jakie sukcesy RG? Ja ich nie wiedzę - ale może o czymś nie wiem....
[/b]

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

ESK2010 pisze:
Kazdy skomentuje sobie sam.

Przyznam choć zawsze uważałem że siłą w tych wyborach będą znaczki partyjne, to jednak uległem pokusie rozumowania że głosować będziemy na ludzi, co zresztą w pewien sposób była zasługa tego forum i padających na nim głosów które również sobie analizuję . Pomyliłem się i to sporo, na szczęście to taka "dobra" pomyłka. Jeśli ma być prawicowa rada to niech będzie taka z partyjnym namaszczeniem.

Jak to jest z tą niezależnością to już klarowałem przekornemu...

Wywiad...tyle tego czytałem że pogubiłem się :). CO rewitalizacji zdania nie zmieniam, nie wiele to co się dzieje ma z prawdziwą rewitalizacją wspólnego. Partnerstwa prywatno-publicznego w tym zakresie również nie ma. Tereny zostały sprzedane i tyle co moim zdaniem było błędem.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Wychodzi na to, że burmistrzem Zgorzelca może być tylko i wyłącznie M.F., do końca świata i o jeden dzień dłużej, bo ma doświadczenie... Przecież i on się tego wszystkiego uczył od podstaw, ma za sobą dwanaście lat pracy w samorządzie, ludzie no... Nigdy nie wybierzecie nikogo innego?
Jakie warunki musi spełniać kandydat na burmistrza naszego miasta, aby wreszcie zdetronizować M.F.?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Wybierzemy kiedys kogos innego, dlaczego nie? Jak pojawi sie na horyzoncie ktos, kto mnie przekona, to zmienie swoje nastawienie.
Na razie widze sporo zmian w Zgorzelcu i jestem zadowolony z obecnego burmistrza.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny:
Cytuj:
Jak to jest z tą niezależnością to już klarowałem przekornemu...

Klarować klarowałeś, ale nie przekonałeś :!: :P

Błędów z przewidywaniem rozkładu sił po wyborach było znacznie więcej. Usilnie staram się odszukać Twój post gdzie w niewybredny sposób skomentowałeś szanse Rafała w wyborach. To było coś takiego:
"od zera do bohatera w dwa miesiące"
Chyba nie wykasowałeś tego postu??? :evil:
Może prognozowanie przyszłości nawet lokalnej sceny politycznej nie jest zajęciem w którym mógłbyś błysnąć???
Jest przecież tyle innych dziedzin w których mógłbyś okazać się lepszym "analitykiem"..... :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dzieki Krytyczny, czasami się z tobą zgadzam, na ogół dyskutujesz merytrocznie, zbyt często nie wykręcasz kota ogonem, za to cię cenię.
oczywiscie, że w tych wyborach głosowało się na partię (komitet wyborczy), a nie na ludzi, bo jeśli radnym może zostac osoba o mniejszej ilosci głosów niz z wiekszą ilościa tylko dzięki podziałowi mandatów pomiedzy partie to jak to nazwać?
Niezmiernie cieszę się, że podzielasz opinię o "zasługach" MF w rewitalizacji Przedmieścia NYskiego. MF stawia to jako jedno ze swych głównych osiągnięć.
Może twoja opinia będzie miarodajna dla niektórych forumowiczów
Cytuj:
CO rewitalizacji zdania nie zmieniam, nie wiele to co się dzieje ma z prawdziwą rewitalizacją wspólnego. Partnerstwa prywatno-publicznego w tym zakresie również nie ma. Tereny zostały sprzedane i tyle co moim zdaniem było błędem.

Czyli przyznajesz, znawco ustaw samorządowych (w pozytywnym znaczeniu - bez żadnych złośliwości), że MF w swej wypowiedzi mijał się z prawdą lub nie wiedział o czym mówi. Nie wiedział? taki z niego doświadczony i dobry burmistrz?

Krytyczny, dzięki raz jeszcze za obiektywną opinię

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Wybierzemy kiedys kogos innego, dlaczego nie? Jak pojawi sie na horyzoncie ktos, kto mnie przekona, to zmienie swoje nastawienie.
Na razie widze sporo zmian w Zgorzelcu i jestem zadowolony z obecnego burmistrza.

Racja - a na razie Gronicz nie jest gotów, więc detronizacji Fiedorowicza nie chcę :)

A dla RG proponuję skorzystać z okazji i wejść do powiatu - może tam się czegoś nauczy nie robiąc miastu krzywdy :)

Tytuł:
pismak
pismak

ń.

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 18:28 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Chyba nie wykasowałeś tego postu???

Nie wykasowałem. Wynik RG jest prostym przełożeniem głosowania na partię. Nadal nie uważam żeby to była specjalna zasługa RG że otrzymał taki wynik a na pewno już nie jest wynik przeprowadzonej kampanii. To sformułowanie jak określasz niewybredne odnosiło się do stylu prowadzenia kampanii. Można przyjąć analizując wynik wyborów a dokładnie kto z jakiego miejsca na listach PO się dostał (jeśli się nie mylę 4 z pierwszych miejsc) że jakby to nie zabrzmiało okrutnie kandydata nazwisko było sprawą drugorzędną. Wniosek taki można wysnuć na podstawie wyników RG w poprzednich próbach wyborczych. Wstrzelił się w poparcie ogólnopolskie i to tajemnica sukcesu. A ja nie doceniłem siły loga...

Cytuj:
Klarować klarowałeś, ale nie przekonałeś

Pewnie jakbym na rzęsach stanął i tak bym Cię nie przekonał.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Pozwoliłem sobie sięgnąć do wcześniejszych postów Azji, z września:
Cytuj:
1. może jakiś fajny koncert albo imprezka - byleby nie wstylu Dobrzyna!! - i bez przemówień, kitów, folderków - a ze zwykłą obecnością kandydatów - bez nadęcia, krawatów...

2. Happening dotykający jakiejś miejskiej ważkiej sprawy - ciekawy i zrealizowaany z entuzjazmem;

3. Coś, czego jeszcze nikt nie robił w tym mieście - np. przejazd rolkami po .... hmmm .... taflach naszych ulic Smile

no to jak jest? MF dobrze rządzi czy nie?, Przecież to styl MF, te przemówienia, kity, folderki, czy zrealizował happening, ciekawy? Takie imprezki w stylu Dobrzyna i tyle, MF nie widzi nic złego w dotychczasowej formule Dni Zgorzelca i Jakubów, mówił wielokrotnie, że to bardzo udane imprezy. Azjo, dzieki MF
bedziesz miała kolejne 4 lata imprezy Dobrzyna
No to co ty chcesz?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

No dobrze - to ja może przypomnę o czym wtedy rozmawialiśmy, bo takie wyrwanie z kontekstu nie jest fair. A więc mówiłam o tym jak bym widziała kampanie i program wyborczy. Podpisuję się pod tym dalej. Dobrzynek nie lubię, brakuje mi ciekawych imprez, a kampania, pomimo tego, że była lepsza niż ostatnia i tak mogła by być ciekawsza.

Dla przypomnienia skopiuje jeszcze inne swoje słowa z września, które są bardziej na temat:

azja pisze:
No tak - pomimo hektolitrów jadu wylanego na obecnego burmistrza na tym forum, pomimo jego "dziwnych" plakatów, które praktycznie zniechęcają do niego niż zachęcają kogokolwiek, pomimo tego, że jest takim trochę bezbarwnym i dla niektórych za mało radykalnym szefem miasta.... nie widzę innego kandydata.... wiem, że mniejsze zło wcale nie staje się przez to dobrem, ale... no cóż..... Kajetan...a może Adrianek.... albo Irek czy Rafałek... no cóż pomimo wad nie pozostaje mi chyba nic innego jak poparcie obecnego bossa.

I jeszcze - nigdy nie twierdziłam, że Fiedorowicz jest ideałem - bo takich ludzi nie ma. Jest oczywiście parę braków (właśnie Dobrzynki...) ale tu wystarczyło by skorzystać z pomysłów Smektały (moim zdaniem świetne) i może zacząć z nim współpracę.

A teraz ponawiam swoje zapytanie dot. Gronicza - czym On może się pochwalić? Bo "wiedzę" i "doświadczenie" już mieliśmy okazję poznać na debacie :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
Wynik RG jest prostym przełożeniem głosowania na partię. Nadal nie uważam żeby to była specjalna zasługa RG że otrzymał taki wynik a na pewno już nie jest wynik przeprowadzonej kampanii. To sformułowanie jak określasz niewybredne odnosiło się do stylu prowadzenia kampanii. Można przyjąć analizując wynik wyborów a dokładnie kto z jakiego miejsca na listach PO się dostał (jeśli się nie mylę 4 z pierwszych miejsc) że jakby to nie zabrzmiało okrutnie kandydata nazwisko było sprawą drugorzędną. Wniosek taki można wysnuć na podstawie wyników RG w poprzednich próbach wyborczych. Wstrzelił się w poparcie ogólnopolskie i to tajemnica sukcesu. A ja nie doceniłem siły loga...

pełna zgoda choć przypadek bogatyński z tą teorią nijak nie chce korespondować, tam pomimo znaczka i zdjęcia z Tuskiem na młodym zdolnym się nie poznali (5% POparcia, szóste miejsce) , nigdy nie myślałem, ze kiedyś mi Bogatynia czymś zaimponuje...

http://www.matelski.pl/

Kim jestem?
Urodziłem się 24 września 1980 roku w Bogatyni, w której moja rodzina mieszka od dwóch pokoleń. Tu ukończyłem szkołę podstawową i złożyłem egzamin dojrzałości w Technikum Energetycznym. Naukę kontynuowałem na Uniwersytecie Zielonogórskim i w 2005 roku obroniłem tytuł inżyniera specjalizującego się w zakresie Zarządzania i Inżynierii Produkcji.
Obecnie studiuję na Politechnice Wrocławskiej na uzupełniających studiach magisterskich pogłębiając wiedzę z zakresu Zarządzania i Inżynierii Jakości.
Zawodowo jestem związany z BOT Elektrownią Turów S.A., gdzie pracuję na stanowisku Obchodowego Bloku.
Od 2001 roku jestem członkiem Międzyzakładowego Związku Zawodowego Pracowników Ruchu Ciągłego BOT Elektrownia Turów S.A. Od 24 marca 2006 roku pełnię w nim także funkcję Członka Komisji Rewizyjnej.
12 marca 2004 roku wstąpiłem w szeregi Koła Platformy Obywatelskiej w Bogatyni.
W listopadzie 2005 roku gremium Koła wybrało mnie wiceprzewodniczącym. Funkcję tą sprawowałem do 09 marca 2006 roku, kiedy to bezwzględną ilością głosów zostałem wybrany przewodniczącym Koła.
18 sierpnia 2006 roku Zarząd Koła obdarzył mnie zaufaniem wybierając jako kandydata na stanowisko Burmistrza Miasta i Gminy w Bogatyni z ramienia Platformy Obywatelskiej.
Interesuje się w szczególności:
- Samorządem terytorialnym
- Polityką regionalną
- Giełdą i papierami wartościowymi
- Rynkami finansowymi
- Akwarystyką
- Kynologią
- Muzyką klasyczną i fotografią
- W miarę wolnego czasu podróżuję.

tak więc może jeszcze nie do końca nadeszły już czasy gdy nie matura lecz logo i chęć szczera...

P.S.y
teraz dopiero zauwazyłem, ze Matelski wszedł do powiatu...
:/

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

dokładnie, jesli pojawi sie jakis godny kandydat na przejecie stołka Burmistrza, to z przyjem,noscią bede na niego głosował, puki co jednak najbardziej do siebie przekonał mnie M.Fiedorowicz i dlatego taka a nie inna moja postawa. a niektórzy na tym forum zachowuja sie tak jakby zalezało im tylko na zdetronizowaniu Mirka. ale po co to?? Gronicz niech wpier wejdzie w jakies samorządowe struktury, zapozna sie troche z obecnym stanem rzeczy, i moze nastepnym razem mu sie powiedzie, puki co stołek Burmistrza to nie jest miejscie na nauke i nabieranie doswiadczenia przez nowych!!! wole przez nastepne 4 lata zyc spokojnie, jak dotychczas, przyglądając sie jak nasze miasto zmienia swoj wizerunek na lepsze(bo jest tak) niz za rok czy dwa chodzic i narzekac.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:
Gronicz niech wpier wejdzie w jakies samorządowe struktury, zapozna sie troche z obecnym stanem rzeczy, i moze nastepnym razem mu sie powiedzie, puki co stołek Burmistrza to nie jest miejscie na nauke i nabieranie doswiadczenia przez nowych!!!

to może po czterech latach zrobimy egzamin kandydatowi żeby sprawdzic czy już poznał samorząd. Egzaminował bedzie MF i łaskawie orzeknie czy już można, i orzeknie czy jest godny. Całe szczęście,że jest mechaniżm wyborczy ito decyduje, wiekszość mieszkańców bedzie chciała zmiany na lepsze to tak się stanie, a nie to nie. Wizerunek miasta rzeczywiście się zmienia: dworzec kolejowy, parki miejskie, biblioteka miejska, amfiteatr, a tych kilka chodników sprawy nie zmienia. Panie i panowie nowe idzie, i nic nie pomogą wasze biadolenia.

Tytuł:
VIP
VIP

:arrow:

Ostatnio zmieniony 15 lis 2006, 17:51 przez bombas3, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.