krytyczny pisze:
Wynik RG jest prostym przełożeniem głosowania na partię. Nadal nie uważam żeby to była specjalna zasługa RG że otrzymał taki wynik a na pewno już nie jest wynik przeprowadzonej kampanii. To sformułowanie jak określasz niewybredne odnosiło się do stylu prowadzenia kampanii. Można przyjąć analizując wynik wyborów a dokładnie kto z jakiego miejsca na listach PO się dostał (jeśli się nie mylę 4 z pierwszych miejsc) że jakby to nie zabrzmiało okrutnie kandydata nazwisko było sprawą drugorzędną. Wniosek taki można wysnuć na podstawie wyników RG w poprzednich próbach wyborczych. Wstrzelił się w poparcie ogólnopolskie i to tajemnica sukcesu. A ja nie doceniłem siły loga...
pełna zgoda choć przypadek bogatyński z tą teorią nijak nie chce korespondować, tam pomimo znaczka i zdjęcia z Tuskiem na młodym zdolnym się nie poznali (5% POparcia, szóste miejsce) , nigdy nie myślałem, ze kiedyś mi Bogatynia czymś zaimponuje...
http://www.matelski.pl/
Kim jestem?
Urodziłem się 24 września 1980 roku w Bogatyni, w której moja rodzina mieszka od dwóch pokoleń. Tu ukończyłem szkołę podstawową i złożyłem egzamin dojrzałości w Technikum Energetycznym. Naukę kontynuowałem na Uniwersytecie Zielonogórskim i w 2005 roku obroniłem tytuł inżyniera specjalizującego się w zakresie Zarządzania i Inżynierii Produkcji.
Obecnie studiuję na Politechnice Wrocławskiej na uzupełniających studiach magisterskich pogłębiając wiedzę z zakresu Zarządzania i Inżynierii Jakości.
Zawodowo jestem związany z BOT Elektrownią Turów S.A., gdzie pracuję na stanowisku Obchodowego Bloku.
Od 2001 roku jestem członkiem Międzyzakładowego Związku Zawodowego Pracowników Ruchu Ciągłego BOT Elektrownia Turów S.A. Od 24 marca 2006 roku pełnię w nim także funkcję Członka Komisji Rewizyjnej.
12 marca 2004 roku wstąpiłem w szeregi Koła Platformy Obywatelskiej w Bogatyni.
W listopadzie 2005 roku gremium Koła wybrało mnie wiceprzewodniczącym. Funkcję tą sprawowałem do 09 marca 2006 roku, kiedy to bezwzględną ilością głosów zostałem wybrany przewodniczącym Koła.
18 sierpnia 2006 roku Zarząd Koła obdarzył mnie zaufaniem wybierając jako kandydata na stanowisko Burmistrza Miasta i Gminy w Bogatyni z ramienia Platformy Obywatelskiej.
Interesuje się w szczególności:
- Samorządem terytorialnym
- Polityką regionalną
- Giełdą i papierami wartościowymi
- Rynkami finansowymi
- Akwarystyką
- Kynologią
- Muzyką klasyczną i fotografią
- W miarę wolnego czasu podróżuję.
tak więc może jeszcze nie do końca nadeszły już czasy gdy nie matura lecz logo i chęć szczera...
P.S.y
teraz dopiero zauwazyłem, ze Matelski wszedł do powiatu...
:/