Dzisiaj jest 14 maja 2025, 22:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

nie żartuj. ja nie mogę powiedzieć, że ktoś jest chory czy nie, bo to nie moja profesja.
tu na forum nie pisze rzecznik, tylko ten sam człowiek, który chodzi na sesję rady miasta i stamtąd pisze sprawozdania jako przekorny.
więc kto jest na sesji - rzecznik czy przekorny? coś z tego rozumiesz ?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

turek

Cytuj:
Czy mnie się tylko wydaje, czy Ty aby chcesz nas koniecznie uświadomić, że przekorny cierpi na chorobę psychiczną? :roll:

W głowie guru23 nie może pomieścić się myśl, że można oddzielić sprawy zawodowe od prywatnych. W jego mniemaniu sprawami zawodowymi człowiek zajmuje się 24/dobę i w żaden sposób nie powinien ingerować w inne, które nie należą do jego obowiązków. Powinieneś Turku już teraz zacząć się bać, bo kiedy guru23 dowie się, że pozwalasz sobie czasami na krytykę działań burmistrza pracując jednocześnie,.. w jednej ze spółek miejskich,... odsądzi Cię od czci i wiary, rwąc sobie włosy z głowy nad takim brakiem ślepej lojalności. Kiedy ktoś mu powie, że utytułowany mod o nicku YELLOW_35 jest pracownikiem Gazowni,.. zacznie głośno wydziwiać nad faktem, że pracownik firmy absolutnie nie związanej z samorządem zabiera głos w sprawach mu nieznanych. Gdy PiTeK postanowi któregoś pięknego dnia ustosunkować się do jakiejś wypowiedzi,... guru23 ciśnie gromami na jego głowę tylko dlatego, że stwierdzi u wzmiankowanego brak obiektywizmu ze względu na pełnioną przez niego funkcję prezesa jednej z miejskich spółek. Itd. itp....

Reasumując,.. jedynym sprawiedliwym i w pełni obiektywnym tutaj jest nikt inny,.. jak właśnie guru23, a reszta powinna się leczyć ze względu na urojone przez niego schorzenie psychiczne.

Cytuj:
w tym całym zgorzeleckim kociołku wart pac pałaca i pałac paca. pis, po,sld i kto tam jeszcze - jeden wart drugiego. przekładanki, układanki, zależności, strachy itd. a ludziska mają igrzyska.

Jak wynika z powyższego cytatu, wg. guru23 wszyscy są uwikłani w jakieś zakulisowe zagrywki. I tylko on,... godny jest uznania, szacunku i zaufania. Pomimo tego, że skutecznie ukrywa się pod zasłoną anonimowości,.. zapewne ze względu na,.. krystaliczną i nieskazitelną przeszłość,.. a także brak jakiegokolwiek powiązania z kimkolwiek z władz (w co akurat nie wierzę).

Tylko dlaczego nie potrafi zrozumieć jednego - że podobnie jak i on, ja również mógłbym zaszyć się pod innym nickiem i stamtąd "nadawać" pełnym oburzenia głosem na nieuczciwość tego i owego.
Ciasnota umysłu i brak wyobraźni,... nic więcej.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Panowie i Panie dajcie sobie na luz z tą krytyka Przekornego. Jaki jest mój stosunek do niego to sam najlepiej wie on . Niech pisze jeśli prawdę to chwała mu za to. Niech ktoś pokusi się w końcu o merytoryczne obalanie jego przekazów. A nie skupiacie się na ubliżaniu , sprowadzaniu wręcz jego stanu do psychy , itd. To ze kiedyś był po tamtej stronie fakt sam mam mu to za złe i on o tym wie. Wszak RAFAŁ GRONICZ kiedyś tez był w obozie POpierającym FIEDOROWICZA i w niczym nie przeszkodziło mu to w zmianie poglądów i jakoś nikt mu tego do dzisiaj nie wypomina. Dlatego ja wiedząc o tym w drugiej turze nie poparłem żadnego z nich. Bo nie trawię chciejstwa.
]:->

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 13:25 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut

turek pisze:
Jeśli pisze bzdury, to dlaczego nikt nie pozwoli sobie na obalenie tych faktów?

To nie chodzi o pozwalanie sobie na cokolwiek. Tu chodzi o zwyczajny brak czasu. Przekorny dostał zadanie " napier..." na forum. Dostał gotowca od chłopaków, który zamieścił na tym forum. To nie są jego notatki. On ma za zadanie robić tutaj burzę. Napisz przekorny kto jest Twoim źródłem informacji? Nikt nie zagłębia się w fakt, że to są dane sprzed 4 miesięcy. Może przekorny poda dane za kolejne kwartały?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Myślę że Przekorny ma rację.Nie trafiają do wielu dyskutujących jego argumenty które sam głosi, i fakty które wyniósł z sesji.To są ci sami ludzie którzy dyskutowali z moimi argumentami o festiwalu greckim.Dlatego z amatorami nie za bardzo chce mi się rozmawiać.
Kiedyś zaproponowałem spotkanie z najbardziej warczącymi.I to podtrzymuję bo wtedy patrzył bym w oczy i chętnie bym próbował odpowiedzieć na wszystko i przekonać do faktów.Co by nie napisał Przekorny będzie be.Prawda boli że wasi się nie sprawdzili,że przychodzi dużymi krokami podsumowanie.Że będą zmiany na każdym szczeblu,tak jak i wy zrobiliście na wielu polach.Więc, przyglądacie się i trzymacie kabelek od kroplówki i patrzycie czy blisko jest tlen.To są symptomy agonii. :smt050
Nikos

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 13:26 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Skoro Rzecznik Prasowy Starostwa pisze nt. Miasta Zgorzelec, to niech Rzecznik Prasowy Urzędu Miasta pisze nt. Powiatu Zgorzeleckiego, chodzi o relacje z sesji. W ten sposób będzie wyrównane.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
mod o nicku YELLOW_35 jest pracownikiem Gazowni

Znowu mijasz się z prawdą. Nie ma moda o nicku YELLOW_35 , a już na pewnio nie pracuje w Gazowni :smt026

PS. Nie - kolejnych przykładów Twojego mijania się z prawdą nie przytoczę - mam ciekawsze zajęcia :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

sławek
Cytuj:
Przekorny dostał zadanie " napier..." na forum. Dostał gotowca od chłopaków, który zamieścił na tym forum.

Rozwiń swoją teorię spiskową, proszę, bo sam jestem ciekaw któż to są ci "chłopcy"?? ;-)
Ten jak to nazywasz "gotowiec" został przedstawiony na sesji Rady Miasta przez jednego z radnych. Każdy chętny może na taką sesję udać się i posłuchać dyskusji swoich przedstawicieli.

Cytuj:
On ma za zadanie robić tutaj burzę.

Czy relacja z najbardziej ciekawych i kontrowersyjnych punktów obrad jest Twoim zdaniem prowokacją, robieniem burzy czyli po prostu czymś niewłaściwym?? Czy opis stanu budżetu, niepokoju radnych związanego z jego, delikatnie rzecz ujmując, nieciekawym stanem jest mąceniem wody??? Jak widzę jesteś zwolennikiem tzw. propagandy sukcesu i ukrywania przed społeczeństwem nieudolności władz (lokalnych, regionalnych i centralnych) . Zapewne gdybyś mógł, utajniłbyś wszelkie sesje, informacje o stanie finansów, inwestycji czy budżetowych wydatków.

Cytuj:
Nikt nie zagłębia się w fakt, że to są dane sprzed 4 miesięcy.

Wydaje mi się, że w sposób jasny i czytelny wielokrotnie podkreślałem, że otrzymane przez radnych informacje z wykonania budżetu (zamieszczone przeze mnie) są informacjami za I półrocze.Tzn. tak myslałem, dopóki się nie odezwałeś... :shock:
Żeby nie być gołosłownym przytoczę urywki swojego własnego postu:

Cytuj:
Jednym z punktów obrad RM była informacja z przebiegu wykonania budżetu miasta
za I półrocze br. (... )Jak wynikało z jego wypowiedzi, zakładany deficyt budżetowy, opiewający wg. optymistycznych (i jak się okazało bez pokrycia) planów rządzących na kwotę 1.601,337 zł. już do dnia 30.06 br. wyniósł… 2.966.337 zł., co daje ni mniej ni więcej tylko jego wzrost na poziomie 85% w stosunku do zakładanego. Jednocześnie wpływy z dochodów własnych zrealizowano jedynie na poziomie 39.42% planu rocznego (...) Realizacja wydatków na zadania inwestycyjne założona na 2009r. miała wynieść 10.791,911 zł,… gdy tymczasem zrealizowano ich w pierwszym półroczu zaledwie na poziomie,… 16,15%, co daje nam kwotę 1.743,334 zł. (...) które w br. miały wynieść 4.434,720 zł., a do 30.06. br. wyniosły zaledwie,..(uwaga!!!) 345.080 zł.

Umówmy się, że po prostu "nie zauważyłeś" tego... ;-)

Cytuj:
Może przekorny poda dane za kolejne kwartały?

Przede wszystkim upłynął dopiero jeden kwartał od zakończenia półrocza. Ponadto, choć rzeczywiście burmistrz zobowiązany jest do podawania do publicznej wiadomości sprawozdań za każdy kwartał, to jednak te kwartalne sprawozdania są już bardziej ogólnikowe aniżeli sprawozdanie za pierwsze półrocze które ma obowiązek przedstawić radnym.
Do podania tych informacji obliguje go Ustawa o finansach publicznych z dnia 30 czerwca 2005 roku (Dz.U. 2005 nr 249 poz. 2104) a konkretnie art. 14 pkt. 1 który brzmi:

Cytuj:
1. do końca miesiąca następującego po zakończeniu kwartału - kwartalną informację o wykonaniu budżetu jednostki samorządu terytorialnego, w tym
kwotę deficytu lub nadwyżki;

... oraz art. 198 pkt. 1 który brzmi:

Cytuj:
1. Zarząd jednostki samorządu terytorialnego przedstawia organowi stanowiącemu
jednostki samorządu terytorialnego i regionalnej izbie obrachunkowej informację
o przebiegu wykonania budżetu jednostki samorządu terytorialnego za
pierwsze półrocze, w szczegółowości nie mniejszej niż w uchwale budżetowej
oraz informację, o której mowa w art. 197 pkt 1, w terminie do dnia 31 sierpnia.

Jeśli (tym razem) zadasz sobie trud przeczytania ze zrozumieniem pierwszego z przytoczonych fragmentów Ustawy być może doznasz olśnienia, że nie tylko nie ma informacji o wykonaniu budżetu za kolejne kwartały , lecz najprawdopodobniej nie sporządzono jeszcze informacji za kwartał kolejny po zakończeniu I półrocza.
Dla jasności dodam, że podanie do publicznej wiadomości tych informacji nie jest równoznaczne z obowiązkiem zamieszczenia jej np. w BiP urzędu, lecz wystarczy wywiesić je na tablicy ogłoszeń.

Turek
Cytuj:
Przekorny czy to prawda, ze dane te sąz przed czterech miesiecy? :roll: i jak te dane wyglądają w kolejnych kwartałach?

Czy odpowiedź udzielona Sławkowi satysfakcjonuje Ciebie?? ;-)

YELLO_35

Cytuj:
Znowu mijasz się z prawdą. Nie ma moda o nicku YELLOW_35 , a już na pewnio nie pracuje w Gazowni :smt026

Heh, miałem na myśli oczywiście utytułowanego moderatora o nicku YELLO_35 a jego zakład pracy to Dolnośląska Spółka Gazownictwa sp. z o.o. Oddział Zakład Gazowniczy Zgorzelec. Przepraszam za literówkę i użycie potocznej nazwy Twojego zakładu pracy. Jesteś dla mnie za mądry i zbyt sprytny,... :oops:
:lol:

ps.
Sławek, tutaj masz całą cytowaną przeze mnie Ustawę, poczytaj sobie w wolnej chwili... nie bój się, kliknij, poczytaj, to nie boli

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Przekorny, kupiłeś już sobie pumex?
(bo lada moment zrobią Ci się odciski od napierd.. w klawiaturę, wtedy może się przydać :D )

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Widzę przekorny , że bardzo zabolało Cię to , że ktoś zdemaskował Twoje miejsce pracy... :roll:
Śmieszne to tym bardziej , że połowa forumowiczów o tym dawno wiedziała :lol:
Ciekawe komu jeszcze wygarniesz (w ramach prymitywnego rewanżu) gdzie pracuje... :roll:

Chuck Norris jr pisze:
Przekorny, kupiłeś już sobie pumex?

:smt044 :smt082

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO_35, Ty tak utytułowany (co podkreślałeś z dumą na forum - a z czego do dziś dnia pękam ze śmiechu) nie masz chyba pretensji do mnie o ujawnienie Twojego miejsca pracy??? A jeśli masz to jest to śmieszne - wszak połowa z forumowiczów o tym wiedziała. ;-)

ps.
Chuck'i to chyba Twój bliski krewny - ta sama płytka złośliwość, takie samo prymitywne poczucie humoru i przekonanie o swojej wyjątkowości... :smt044 :smt044

ps2.
I z czego Ty się cieszysz YELLO_35???

użytkownik przekorny dołączył 19 maja 2006 - liczba postów 815
użytkownik YELLO_35 dołączył 21 czerwca 2007 - liczba postów 1350

Komu ten pumex bardziej by się przydał??? :smt082

Ostatnio zmieniony 17 paź 2009, 7:41 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
co podkreślałeś z dumą na forum

Kolejne pomówienie - przytocz ten tekst 8)

przekorny pisze:
nie masz chyba pretensji do mnie o ujawnienie Twojego miejsca pracy??

Ja nie - bo to nie było nigdy tajemnicą.
I nie ukrywałem się nigdy za nickiem - innymi słowy - nigdy nie wstydziłem się tego co pisuję na forach pod niby-anonimowym nickiem. I tego Tobie życzę kończąc OT-a :smt058

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Zdradzę głęboko skrywaną tajemnicę : pracuje w Muzeum :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.