Zidane pisze:
dosc ciekawe fragmenty znalazlam na reklamowce burmistrza Fiedorowicza w tym portalu:
"(...)Nie ukrywam, że to dzięki między innymi moim działaniom - zmodernizowana została kosztem 16 mln zł droga 352 Radomierzyce — Zgorzelec."
kolejny ciekawy fragment:
"Sami na obszarze miasta podejmujemy również bardzo ważne inwestycje. Rozpoczęliśmy rewitalizację Przedmieścia Nyskiego wraz z zagospodarowaniem Bulwaru Greckiego oraz przebudowę skrzyżowania ulic Henrykowskiej, Lubańskiej i Bolesławieckiej."
tak na marginesie- co znaczy "sami" ? my - to znaczy kto, sami to znaczy kto?
a przechodzac do meritum - modernizowac to sobie mozna gdy sie ma pieniadze, a pieniadze nie sa "miastowe". Zarowno kasa na Przedmiescie Nyskie , jak i na skrzyzowanie jest zasluga wspomnianej wyzej osoby, ktora ma -jak widac- zdecydowanie wiecej skromnosci w sobie i nie szuka poklasku, choc ma ku temu realne powody!
Ujawnij cos wiecej.
Podaj link do tej "reklamówki" Pana burmistrza.
i wyjasnij proszę, jak to przebiegały starania o te pieniądze na rewitalizację.
A Marko napisał był w wątku "Przedmieście Nyskie rewitalizacja" tak:
Urodziłem się w Zgorzelcu i na ulicy Daszyńskiego mieszkałem ponad dwadzieścia lat. Jestem dumny, że dzisiaj moja ulica wraca do życia dzięki prowadzonej tam rewitalizacji. Brawo dla tych, którzy podjęli się tego wyzwania, dzięki tym którzy znaleźli mozliwość pozyskania środków z Unii Europejskiej. Dzieki, że Europa docenia nasze potrzeby i oczekiwania.
Może mogłoby być jeszcze lepiej, może można było wszystko zrealizować ze środków publicznych, tylko kiedy i kto.
Teraz czekam aż całe przedsięwziecie się skończy bo wtedy z podniesiona główą będę chodził po Przedmieściu Nyskim wspominając jak było w czasie mojego dzieciństwa i że
to dzięki obecnej władzy samorządowej: Burmistrzowi i Radzie Miasta wszystko się zmieniło na lepsze. To działanie jest dzisiaj jednym z najwiekszych sukcesów Zgorzelca. Zazdrości nam go wiele innych miast, które nie potrafiły tak sprawnie zadziałać by poprawić wizerunek własnych grodów. Uważam, że większość mieszkańców miasta czeka na zakończenie choćby pierwszego etapu rewiatalizacji, jest nam potrzebne miejsce do którego chętnie będziemy przychodzić z dziewczyną, rodziną i znajomymi.