Dzisiaj jest 12 maja 2025, 22:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
VIP
VIP

Coraz więcej osób zgłasza problem z zakupami w Carrefourze. Chodzi o to, że ceny produktów są różne od tych na kasach, co więcej nie można wycofać produktu, którego się nie chce tylko trzeba udać się do informacji celem odebrania pieniędzy.

Naciąganie ? Niedopatrzenie ? Czy oszustwo ?

Piszcie czy mieliście takie problemy i z jakimi konkretnie produktami ?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Wedlug przepisow na kazde chyba 400m2 powierzchni powinien byc czytnik cen.
Takie czytniki sa w Carrefourze, ale....nie dzialaja, czyli tak jakby ich nie bylo.
Kilkukrotnie chcialem sprawdzic jakas cene towaru, bo czesto jej brakuje na polce i nie moglem tego zrobic. Dodatkowo ludzie wykladajacy towar nie byli w stanie mi pomoc, bo nie mieli przenosnych skanerow przy sobie. A odnosnie przypadkow z inna cena towaru na polce i przy kasie - wczoraj przetrenowalem to w Plusie. Okazalo sie,ze miedzy puszka napoju na polce a ta w kasie jest ponad 1zl roznicy. Pani probowala mi wmowic,ze zle patrzylem, ale bylem z innymi osobami, ktore dokladnie jak ja odczytaly cene towaru.
Zaleta Carrefura nawet przy sporej ilosci ludzi sa zwykle male kolejki do kas. Pomijajac niektorych anemikow, beznadziejne czytniki kodow to nawet dziala to sprawnie. Ostatnio obslugiwala mnie Pani jakas taka blada, chuda, ktorej widoczna trudnosc sprawialo podniesienie litrowego soku w kartonie, az mnie prawie sumienie ruszylo, ze wybieram takie ciezkie towary:)))))))
Pozdrawiam
Piotrek

rekrut
rekrut

jeszcze nie bylem w tym sklepie i szybko nie bede, moja kolezanka opowiadala jak nabili jej na kase rzez o calkiem innej cenie niz ta ktora widniala na polce - wiele osob o tym opowiada - ja sie dziwie tym ludziom - poprostu w takiej sytuacji bym zostawil zakupy w kasie i najzwyczqajniej wyszedl - z tego co wiem takie sytuacje czesto sie powtrazaja - katastrofa

Tytuł:
VIP
VIP

TGV - nie plotki, konkrety. Wiesz ilu mich znajomych mówi że było w Stanach ? Ja nie byłem ale znam kogoś kto był :D

konkretnie jaki produkt i jaka różnica cenowa

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jeżeli macie problem z cenami w naszym super hipermarkecie na bielach zgorzeleckich to jedynym rozwiazaniem aby u krócic ten proceder jest zgłoszenie tego do Inspekcji Handlowej w Jeleniej Górze.
Z tego co wiem najcześciej po zgłoszeniu pisemnym Inspekcja dokonuje "małej " prowokacji, po czym po udanej akcji :twisted: nakłada na sklep kare :x

Tytuł:
VIP
VIP

a możesz podać jakieś nkonkretne namiary na nich ?

Tytuł:
gaduła
gaduła

58-500 Jelenia Góra, ul. Groszowa 1
tel. (75) 752-52-40, 643-25-70 fax. 752-52-40
ihjgorapl@poczta.onet.pl

obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
co więcej nie można wycofać produktu, którego się nie chce tylko trzeba udać się do informacji celem odebrania pieniędzy.

do wycofywania na kasie przyzwyczaił nas Real i nie twierdze, że to złe rozwiązanie (chociaż sama pracowałam tam kiedyś na kasie i uciążliwe jest, że trzeba czekać, aż przyjdzie szefowa kas, wsadzi kluczyc, wycofa... a w tym czasie niecierpliwi klienci w kolejkach marudzą..).
Ale w sieciach Tesco, Auchan, Carefour (tylko te znam) towar wycofuje sie w BOK.

pismak
pismak
Awatar użytkownika

becia pisze:
Ale w sieciach Tesco, Auchan, Carefour (tylko te znam) towar wycofuje sie w BOK.

Bez sensu. To nie moge powiedziec, ze nie kupuje, nie
biore towaru i niech spadaja? Ja bym sobie zostawil te
zakupy, nie zaplacil i poszedl.. transakcja w koncu
nie doszla do skutku... bo nie zaplacilem. Co mnie obchodzi
ich BOK.

pozdrawiam

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Hej
Podejrzewam,ze musi byc mozliwosc wycofania towaru na kasie, a nie tylko zwrot w BOK. Wyobrazmy sobie wspomniany przypadek, gdy idziemy po jakas rzecz a okazuje sie,ze kosztuje ona wiecej niz na polce - zawsze przeciez mozemy miec wyliczona ilosc pieniedzy i akurat moze sie okazac,ze zabraklo nam 1zl. Albo Polcard nagle bedzie mial awarie i nie bedzie mozliwosci autoryzacji kart.
Obstawiam,ze w takich przypadkach ktos z nadzoru kasowego przyjdzie i skasuje na kasie "nabite" juz produkty.
Piotrek

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

no w sumie tak. środek nocy mi nie służy. wycofywałam produkty juz po zapłaceniu kasy.. sorry. czyli w naszym Carefourze nie ma takiej możliwości?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Myslę, że trzeba wziąć poprawke na to, ze przy kasie często pracują ludzie po zaledwie siedmiogodzinnym przeszkoleniu. Trzeba im po prostu patrzeć na ręce i uważać, żeby się nie pomylili. A ogólnie Carrefour mi się podoba. KLIMATYZACJA !!! ;)

Tytuł:
pismak
pismak

Mi nie przypadl do gustu ten supermarket, wolna obsluga na kasach i ten unoszacy sie na hali sprzedazy odor kibla :shock:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Prośba o namiary do Inspekcji Handlowej spełniona :P

Delegatura Inspekcji Handlowej w Jeleniej Górze
ul. Groszowa 1
58 - 500 Jelenia Góra
tel./fax 075 752 - 52- 40

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Moim zdaniem te ich roznice w cenach promocyjnych to celowa zagrywka:
1.Nie kazdy wie ze takie roznice w cenach sa i od kasy odchodzi z duzo wyzszym rachunkiem niz powinien
2.Ludzie gdy robia duze zakupy a takie sie w hipermarketach robi nie sa w stanie zapamnietac wszystkich cen promocyjnych
3. Po zwrot nadplaty nalezy udac sie do obslugi klienta, czyli ponownie stac w kolejce
4.Obsluga sklepu nie jest w stanie powiedziec kto jest odpowiedzialny za taka sytuacje, a jest to JAWNE OSZUSTWO, KRADZIEZ I TO MASOWA

Zostaje jedynie bojkot tego sklepu, lub masowe skargi pisemne - moze wtedy cos sie zmieni.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.