Justyna, na jakim Ty swiecie zyjesz? Chcesz miec portal bez przemocy, to albo nie ogladaj zdjec, albo zaloz swoj konkurencyjny.
Dosc czesto lazac po necie trafiam na lokalne portale tysiecy miejscowosci i wiosek w Polsce. Uwierz mi, ze na kazdym z nich mozna znalezc szczegoly, ktore tak Ciebie szokuja. Policja, Straz Pozarna, przejezdzajacy kierowcy robia zdjecia, ktore maja sluzyc jako przestroga - nikt nie robi tego po to, by pozbawiac ofiary szacunku. Skoro jestes tak zszokowana zdjeciami, to po co wchodzilas do galerii, po co powiekszalas miniatury... Czego spodziewalas sie ogladajac miejsca z wypadku? Smierc to czesc naszego zycia, czesto gina nasi znajomi, a im ten ktos jest mlodszy, tym wiekszy ma to na nas wplyw i bardziej nas szokuje. Jestem motocyklista - stracilem kilku znajomych w wypadkach na motocyklu badz tez w aucie... Najwazniejsze jest teraz to, by wyciagnac z tego jakies wnioski, przemyslenia - cenzura proponowana przez Ciebie nic, a nic nie zmieni! Pisalas, ze takie rzeczy mozna poogladac w telewizji - moze i mozna, pod warunkiem,ze ktos ja oglada. Dodatkowo zastanow sie dlaczego Policja przygotowala prezentacje z wypadkow, duzo bardziej drastyczna i prezentuje ja na szkoleniach dla kierowcow, ktorzy chca zmniejszyc liczbe punktow karnych na swoim koncie. Wiesz dlaczego? Bo drastyczne obrazy zapadaja w pamiec i maja wplyw na poprawe bezpieczenstwa. Przedstawione zdjecia sa ok. Nie ma w nich pozbawiania prywatnosci, cierpienia, makr ran czy innych obrazen, nie mozna zidentyfikowac ofiar. Mysle, ze Viper ma i takie zdjecia, skoro byl na miejscu wypadku i wlasnie z szacunku dla ofiar ich nie publikowal.
|