Na stronie Starostwa Powiatowego można znaleźć następującą informację:
Cytuj:
2) Stowarzyszenie „Ludzie dla ludzi”, którego prezesem jest Waldemar Woźniak. Siedziba stowarzyszenia znajduje się w Zgorzelcu przy ul. M. Reja 31. Celem stowarzyszenia jest promowanie udziału młodzieży w budowie społeczeństwa obywatelskiego, integrowanie środowisk w zakresie: pracy z dziećmi i młodzieżą, ochrony środowiska naturalnego, rozwoju kultury fizycznej, umiejętności aktywnego wypoczynku i rozwijanie zainteresowań, działalności charytatywnej, działania na rzecz osób niepełnosprawnych, podtrzymywania tradycji narodowych. Celem działania stowarzyszenia jest także pomoc w wymianie doświadczeń pomiędzy organizacjami pozarządowymi oraz prowadzenie działań na rzecz integracji europejskiej.
źródło:
http://www.powiat.zgorzelec.pl/cms/?id= ... libsetid=1W trakcie waszych wypowiedzi padły następujące informacje:
magdai pisze:
cos Marko jesteś taki tajemniczy. To stowarzyszenie ludzie dla ludzi juz jest zarejestrowane ? chciałabym wiedzieć, kto tam jest i gdzie ono ma swoją siedzibe, bo warto z róznymi stowarzyszeniami współpracować.
czerwone kapturki chowają się pod róznymi skrzydłami, mam nadzieję, że u was nie o to chodzi. Pokazcie się . pozdro
judyta pisze:
ja czytam bardzo wnikliwie forum, ponieważ nie jestem codzienne w tym rejonie, chociaz jestem bardzo z nim zwiazana.
Mnie interesuje sposób prowadzenia dyskusji, odpowiedzi na wiele pytań. I dlatego z uporem chcę otrzymać odpowiedź od marko, czy to stowarzyszenie ma siedzibe ( tzn. jest zarejestrowane ) pod adresem prywatnym MW ( bo jeżeli ty nie jesteś MW to przynajmniej go znasz i wiesz duzo o tym stowarzyszeniu ).
A powiem, dlaczego o to pytam. Na poczatku byłam zainteresowana udziałem w nim, potem, jak nie było długo odpowiedzi na forum i mi ktos powiedział, że tam sa czerwone kapturki, to znalazłam sobie inne miejsce do wykorzystania moich sił , a teraz chcę wiedzieć, czy to, co słyszałam wcześniej, jest prawdą. Po informacji na forum że marko = MW, który jest osobą publiczną, chciałabym, żeby na forum otrzymać odpowiedź na to pytanie. Zauważyłam bowiem, że wiele osób publicznych nie odpowiada wprost tylko czeka, aż ktoś zapomni albo się znudzi lub też odpowiadają tak, żeby nie odpowiedzieć albo odpowiedzieć tak pokrętnie, żeby nie wszyscy zrozumieli. A mi się wydaje, że my powinniśmy oczekiwać odpowiedzi na wszystkie pytania. Nawet na te, które dla niektórych z nas wydają się mniej ważne.
Podsumowując: Stowarzyszenie Ludzie dla Ludzi jest zarejestrowane na zgorzelecki adres przy ul. Reja 31. Tak się składa, że pod tym adresem jest zameldowana osoba publiczna: przewodniczący Rady Miasta Zgorzelec.
Czas obalić lub poprzeć teorię czerwonego kapturka i upublicznić listę członków tego stowarzyszenia, bo całkiem możliwe, że ktoś zechce wstąpić do szeregów.