Dzisiaj jest 11 maja 2025, 11:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

ja czytam bardzo wnikliwie forum, ponieważ nie jestem codzienne w tym rejonie, chociaz jestem bardzo z nim zwiazana.
Mnie interesuje sposób prowadzenia dyskusji, odpowiedzi na wiele pytań. I dlatego z uporem chcę otrzymać odpowiedź od marko, czy to stowarzyszenie ma siedzibe ( tzn. jest zarejestrowane ) pod adresem prywatnym MW ( bo jeżeli ty nie jesteś MW to przynajmniej go znasz i wiesz duzo o tym stowarzyszeniu ).
A powiem, dlaczego o to pytam. Na poczatku byłam zainteresowana udziałem w nim, potem, jak nie było długo odpowiedzi na forum i mi ktos powiedział, że tam sa czerwone kapturki, to znalazłam sobie inne miejsce do wykorzystania moich sił , a teraz chcę wiedzieć, czy to, co słyszałam wcześniej, jest prawdą. Po informacji na forum że marko = MW, który jest osobą publiczną, chciałabym, żeby na forum otrzymać odpowiedź na to pytanie. Zauważyłam bowiem, że wiele osób publicznych nie odpowiada wprost tylko czeka, aż ktoś zapomni albo się znudzi lub też odpowiadają tak, żeby nie odpowiedzieć albo odpowiedzieć tak pokrętnie, żeby nie wszyscy zrozumieli. A mi się wydaje, że my powinniśmy oczekiwać odpowiedzi na wszystkie pytania. Nawet na te, które dla niektórych z nas wydają się mniej ważne.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
mi się wydaje, że my powinniśmy oczekiwać odpowiedzi na wszystkie pytania.
też uważam, że powinniśmy. Więcej: powiem, że się nam to należy, tylko że w praktyce jest to teoria. Jednak takie sytuacje powinny rzutować na wizerunej osoby publicznej, bo to już nie te czasy, kiedy to nos był dla tabakiery.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

judyta napisała:

Cytuj:
czy to stowarzyszenie ma siedzibe ( tzn. jest zarejestrowane ) pod adresem prywatnym MW

Mam prośbę. :oops: Ponieważ mocno zainteresowało mnie owo "tajemnicze" stowarzyszenie, byłbym niewymownie wdzięczny gdybyś zechciała mi w kilku słowach wyjaśnić o jakie stowarzyszenie chodzi. Nie bardzo wiem gdzie tutaj, na forum, mógłbym się "dokopać" do początku dyskusji o nim. Dziękuję :D

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Mam prośbę. :oops: Ponieważ mocno zainteresowało mnie owo "tajemnicze" stowarzyszenie, byłbym niewymownie wdzięczny gdybyś zechciała mi w kilku słowach wyjaśnić o jakie stowarzyszenie chodzi. Nie bardzo wiem gdzie tutaj, na forum, mógłbym się "dokopać" do początku dyskusji o nim. Dziękuję :D

z wyszukiwarki, posty na temat.
http://zgorzelec.info/forum/search.php?mode=results
tu był poczatek, temat: Nowe stowarzyszenia.
http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.p ... enie#15674
----------------------------------------------------------------------------------
Wysłany: 20 Cze 2006 14:30 Nowe stowarzyszenia
--------------------------------------------------------------------------------
Magdai nie znam stowarzyszenia "Ludzie-Ludziom" ale ostatnio w Zgorzelcu powstało stowarzyszenie "Ludzie dla Ludzi". To nowa organizacja pozarządowa, niezalezna, która jest zainteresowana działalnoscią na rzecz młodzszych i starszych mieszkanców miasta, Założyciele maja wiele ciekawych pomysłów dotyczących ekologi, lepszego wykorzystania istniejacych w żgorzelcu obiektów kulturalno-sportowych, placów i osiedlowych boisk. Stowarzyszenie chce działać na rzecz realizacji cikawych pomysłów, których żywot jest często bardzo krótki, a które wydają się ciekawe i korzystne dla nas wszystkich. Teraz stowarzyszenie kończy przygotowanie swojego planu działania oraz finiszuje z wszystkimi procedurami rejestracyjnymi.
---------------------------------------------------------------------------------

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

z_drw pięknie dziękuję.
Niestety, informacja którą wyczytałem w podanym linku nie tylko nie zaspokoiła mojej ciekawości, ale wręcz ją spotęgowała.

Marko, napisałeś, że jesteś "jednym" z założycieli owego Stowarzyszenia. Mógłbyś wyjawić kim są pozostali współzałożyciele, statut Stowarzyszenia, zasady finansowania, cel i konkretne jego zamierzenia oraz liczbę członków???

Nie to żebym był szczególnie wścibski, ale tyle się ostatnio słyszy o działalności tego rodzaju inicjatyw społecznych,....

Chyba, że są to informacje ściśle tajne a cel działalności nie do końca zdefiniowany???
Pozdrawiam,...

Tytuł:
pismak
pismak

Przekorny Ty z nazwy masz prawo być dociekliwy i niecierpliwy. Wnioskuję, że czytasz forum i pewnie się Sam tematem zaciekawiłeś. Ostatnio pisałem, że spotkanie odbędzie się między dziesiątym a piętnastym września.
Na forum ponoć już niektórzy wiedzą wszystko, w tym, pod jakim adresem zarejestrowano stowarzyszenie, pewnie jasne jest też, kto i co tam robi. Kto i kiedy zwoła spotkanie? Ja też jestem ciekaw tych informacji.
Jak się dowiesz daj mi znać.
Jak się dowiem ja - to zgodnie z obietnicą - powiem.

Tytuł:
rekrut
rekrut

cytat, na który się powołuje z_drw jest z odpowiedzi marko na moje pytanie. Ale ponieważ sie pojawiłam z imienia, wiec chociaz nie mam nic wspólnego z tym stowarzyszeniem ( chociaz chciałam, ale teraz widzę, z czym to sie je), więc zadałam sobie trochę trudu i znalazłam na stronie internetowej w temacie nowe stowarzyszenia w powiecie zgorzeleckim
... Stowarzyszenie „Ludzie dla ludzi”, którego prezesem jest Waldemar Woźniak. Siedziba stowarzyszenia znajduje się w Zgorzelcu przy ul. M. Reja 31. ...
Wec nie wiem , czy marko = MW, czy jest to adres MW. Ale jeżeli jest, to obaj panowie, z których jeden na pewno czyta forum zgorzelec info ( bo nie wierzę, że nie ) mogliby odpowiedzieć na samym początku, o co w tym wszystkim chodzi. Bo podawać cele szczytne tego stowarzyszenia, to jedna sprawa, a cel, tak naprawdę, dla którego powołuje się stowarzyszenia przed wyborami, to sprawa druga.
Poza tym obaj panowie mają tyle możliwości działania i wzmacniania innych organizacji ( choćby PCK i harcerstwo ), jest też tyle cennych inicjatyw w mieście, więc jako przedstawiciele władzy powinni wspierać i umacniać to, co jest w tym mieście a nie tworzyć czegoś nowego.
Wydawało mi się też, że chyba obaj pracują, maja rodziny, to jeszcze im mało ?
Dla mnie osobiście sprawa jest już całkiem jasna, nawet, jak marko bedzie cokolwiek więcej pisał, to małe " niedopowiedzenie" stawia jego wśród ludzi nie do końca wiarygodnych.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Tak się zastanawiam, kiedy jest właściwy czas na zakładanie stowarzyszeń. Widać, że jedynie słuszny jest czas po wyborach. Tylko, że czas po wyborach samorządowych jest czasem przed wyborami parlamentarnymi. Ergo, nie należy zakładać stowarzyszeń. Chyba, że jakiś naiwniak chce narażać się na krytykę i podejrzenie o cwaniactwo i nieszczere intencje. A już nie daj Boże zaświta mu myśl o kandydowaniu. Rozbój w biały dzień.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

I jeszcz kontynuując intrygującą myśl mojej przedmówczyni należałoby z listy kandydatów wykreślić wszystkich obarczonych rodziną i mających pracę. Bo już samo posiadanie rodziny i pracy powinno im wystarczyć. Po co im jeszcze praca w radzie. Proponuję więc, aby do rady kandydowali bezrobotni stanu wolnego.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Deczko Wkurzony pisze:
Proponuję więc, aby do rady kandydowali bezrobotni stanu wolnego.

Racja - do tego jeszcze należy sprawdzić, czy kandydat nie ma zwierząt domowych i zdobyć oświadczenie, że nigdy - przenigdy nie stworzy ani nie zostanie członkiem żadnego stowarzyszenia :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

mnie chodziło o to stowarzyszenie ludzie dla ludzi czy coś podobnego. Widzę, że z powodu tak błahego pytania niechcący zrobił się poważny wątek.
jeden że nie było na samym początku odpowiedzi, drugi, że okazało się, że ten brak odpowiedzi wynika miedzy innymi z tego, że osoba, która pisała, że jest m.innymi założycielem nie powiedziała, że siedzibą jest adres prywatny, kolejna - że połączył ktoś marko z MW, a ci, którzy go znają to wiedzą, o co chodzi.
I kolejna, niby nic nie znacząca, że osoby publiczne przed wyborami zakładają stowarzyszenie.
Więc jeżeli ktos z was mysli, że tu jest teoria spisku ( hahahaha) to naprawdę się myli. To jest właśnie pokazane, jak celowo nie mówi się ludziom wszystkiego.
Ale to naprawdę nie moja broszka, bo mnie tacy ludzie, którzy próbuja mi ciemnotę wcisnąć, na pewno nie będą interesowali w wyborach samorządowych. A inni, jak chcą być oszukiwani ( między innymi przez nidopowiedzenia) to ich sprawa.
Poza tym ja głosuję nie ze Zgorzelca, a tam wiem, kto jest naprawdę godny zaufania i na kogo zawsze mogę liczyć.

Tytuł:
rekrut
rekrut

politycy mówią to, co inni chcą usłyszeć, ale przecież to często inni ludzie mówią politykom, co oni chcą usłyszeć. Jednym słowem wzajemne wchodzenie w 4 litery ( mówiąc brzydko ). A do tego jeszcze troche kiłebasy wyborczej w formie np. darmowego koncertu, pucharów itd. Więc czemu się dziwicie, że jest tak kiepsko ? Mamy, na co zasługujemy. Jak temat niewygodny, to sie go omija i mało kto sie dopytuje ? bo po co , lepiej sobie słodzić, wtedy wszyscy zadowoleni

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
wzajemne wchodzenie w 4 litery ( mówiąc brzydko ).
takie sprzężenie zwrotne :lol: czy może być inaczej :?:

Tytuł:
rekrut
rekrut

jacy obywatele, taka władza, a nie odwrotnie.
nawet czytając to forum i znając trochę lokalne stosunki widać, jak niektórzy "wybrańcy narodu" kpią sobie ze zwykłych ludzi. Czy czują się niezwykli ?

Tytuł:
VIP
VIP

Na stronie Starostwa Powiatowego można znaleźć następującą informację:
Cytuj:
2) Stowarzyszenie „Ludzie dla ludzi”, którego prezesem jest Waldemar Woźniak. Siedziba stowarzyszenia znajduje się w Zgorzelcu przy ul. M. Reja 31. Celem stowarzyszenia jest promowanie udziału młodzieży w budowie społeczeństwa obywatelskiego, integrowanie środowisk w zakresie: pracy z dziećmi i młodzieżą, ochrony środowiska naturalnego, rozwoju kultury fizycznej, umiejętności aktywnego wypoczynku i rozwijanie zainteresowań, działalności charytatywnej, działania na rzecz osób niepełnosprawnych, podtrzymywania tradycji narodowych. Celem działania stowarzyszenia jest także pomoc w wymianie doświadczeń pomiędzy organizacjami pozarządowymi oraz prowadzenie działań na rzecz integracji europejskiej.

źródło: http://www.powiat.zgorzelec.pl/cms/?id= ... libsetid=1

W trakcie waszych wypowiedzi padły następujące informacje:

magdai pisze:
cos Marko jesteś taki tajemniczy. To stowarzyszenie ludzie dla ludzi juz jest zarejestrowane ? chciałabym wiedzieć, kto tam jest i gdzie ono ma swoją siedzibe, bo warto z róznymi stowarzyszeniami współpracować.
czerwone kapturki chowają się pod róznymi skrzydłami, mam nadzieję, że u was nie o to chodzi. Pokazcie się . pozdro

judyta pisze:
ja czytam bardzo wnikliwie forum, ponieważ nie jestem codzienne w tym rejonie, chociaz jestem bardzo z nim zwiazana.
Mnie interesuje sposób prowadzenia dyskusji, odpowiedzi na wiele pytań. I dlatego z uporem chcę otrzymać odpowiedź od marko, czy to stowarzyszenie ma siedzibe ( tzn. jest zarejestrowane ) pod adresem prywatnym MW ( bo jeżeli ty nie jesteś MW to przynajmniej go znasz i wiesz duzo o tym stowarzyszeniu ).
A powiem, dlaczego o to pytam. Na poczatku byłam zainteresowana udziałem w nim, potem, jak nie było długo odpowiedzi na forum i mi ktos powiedział, że tam sa czerwone kapturki, to znalazłam sobie inne miejsce do wykorzystania moich sił , a teraz chcę wiedzieć, czy to, co słyszałam wcześniej, jest prawdą. Po informacji na forum że marko = MW, który jest osobą publiczną, chciałabym, żeby na forum otrzymać odpowiedź na to pytanie. Zauważyłam bowiem, że wiele osób publicznych nie odpowiada wprost tylko czeka, aż ktoś zapomni albo się znudzi lub też odpowiadają tak, żeby nie odpowiedzieć albo odpowiedzieć tak pokrętnie, żeby nie wszyscy zrozumieli. A mi się wydaje, że my powinniśmy oczekiwać odpowiedzi na wszystkie pytania. Nawet na te, które dla niektórych z nas wydają się mniej ważne.

Podsumowując: Stowarzyszenie Ludzie dla Ludzi jest zarejestrowane na zgorzelecki adres przy ul. Reja 31. Tak się składa, że pod tym adresem jest zameldowana osoba publiczna: przewodniczący Rady Miasta Zgorzelec.

Czas obalić lub poprzeć teorię czerwonego kapturka i upublicznić listę członków tego stowarzyszenia, bo całkiem możliwe, że ktoś zechce wstąpić do szeregów.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.