Dzisiaj jest 10 maja 2025, 23:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

O wielka naiwno¶ci. Czytaj±c wasze posty / w kilku w±tkach/ ma siê wra¿enie jakby¶cie ¿yli w innej rzeczywisto¶ci. Nie znacie nawet u³amka zakulisowych interesów, zale¿no¶ci i „kole¿eñstwa” w naszym piêknym Zgorzelcu. ¯e niby spo³eczeñstwo wybiera. ¯e ludzie wiedz±, na kogo zag³osuj±. Itp. A tak naprawdê ludzie nie wiedz± nic. Obraz naszej w³adzy czerpi± z op³acanych mediów, które nie cofn± siê przed niczym za gar¶æ srebrników. Ci, którzy mogliby napisaæ nie pisz±, bo co ich obchodzi ma³e zgorzeleckie piekie³ko. :)
I tak, nasze spo³eczeñstwo widzi pu³kownika jako ch³opa OK, Macieja - jako dobrego organizatora, a Adriana jako obroñcê wszystkich „jedynych s³usznych spraw”. Nikt nie pyta, albo nie chce pytaæ jak to mo¿liwe, ¿e osoba zatrudniona jako dyrektor w Centrum sportowym robi kasê prywatnie na imprezach z których ¶rodki powinny wp³ywaæ do centrum. A potem burmistrz jest bardzo niezadowolony bo spó³ka ma straty :)
Nikt nie pyta w jaki sposób panowie z GW doszli do swoich pieniêdzy. Oni teraz s± Ok. Nikt nie pyta, po co firmie budowlanej nale¿±cej do jednego z prominentów potrzebna by³a automatyczna linia do butelkowania w butelki pó³litrowe - chce j± sprzedaæ og³aszaj±c siê w internecie. A takich pytañ by³oby wiêcej.
A kulisy w³adzy czasami s± zabawne: decyzje podejmuje siê w kameralnej wpadaj±c niemal pod stolik a sto³ki w radzie dzieli siê przez pryzmat chêci przespania siê z kandydatk± na odpowiednie stanowisko.:) I taka ta nasza w³adza i takie to nasze miasto...
O drugiej stronie tych co siê za wszelk± cenê pchaj± do w³adzy te¿ mo¿na by pisaæ i pisaæ.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Myrmidon uważaj, bo kogoś "ważnego" możesz urazić... ;)

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Myrmidon pisze:
O drugiej stronie tych co się za wszelką cenę pchają do władzy też można by pisać i pisać.

To pisz, pisz - o obu stronach. Chętnie poczytam.

Tytuł:
VIP
VIP

Ja też chętnie poczytam :D , a o co tu chodzi:
Cytuj:
po co firmie budowlanej należącej do jednego z prominentów potrzebna była automatyczna linia do butelkowania w butelki półlitrowe
:?: :o

Tytuł:
obserwator
obserwator

post został w związku z postanowieniem Sądu Okręgowego w Jeleniej Górze z dnia 24.10.2006. w sprawie rozpowszechniania nieprawdziwych informacji dotyczących kandydata na radnego Adriana Panka.

http://zinfo.hostings.pl/al3xand3r/pism ... wnosci.jpg

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Eeeeeeeee tam, o tym to chyba wszyscy w Zgorzelcu wiedzą :) Nic nowego pod słońcem.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Kto takie starocie trzyma ? To "nie" to chyba z przed 12 lat...

Edit : wyroki chyba już zatarciu uległy...

Tytuł:
obserwator
obserwator

gdzie sie nie ruszysz, tam masz do czynienia z brakiem wyjaśnienia różnych spraw . Nie mówią wszystkiego ( celowo ? ) i kit nam wciskają na każdym kroku . Mówią inaczej a robią swoje. Wystarczy, jak poczytasz różne wątki tego forum to zobaczysz - radna Barczyk straszy właściciela info i każe coś wycinać, do dzisiaj nie dala odpowiedzi ( chyba, że się nie doczytałem, to z góry przepraszam),
Był wątek o pani od konsumentów , wcześniej i ostatnio pojawił się przewodniczący rady , że o innych nie wspomnę. A tu tylko wykład i " przemyślenia" marko . Pisać i mówić można wszystko, ale to, co widać, w jaki sposób robią , to są różne sprawy. A ludzie nie wiedzą, czy nie chcą tego wiedzieć ? im wystarczy , że układ działa, bo może coś z tego stołu im skapnie.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

spiskowe teorie.... tajemniczy "oni" gnębiących swojskich "nas"... a podobno... jedna baba drugiej babie....i nikt za to nie odpowiada...
jak ja lubię takie gadki :evil:

Tytuł:
pismak
pismak

ii

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 0:51 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Refleksji na temat uczestnictwa różnych osób tzw. publicznych w życiu politycznym Zgorzelca to ja mam dużo. A najważniejsza z nich to taka że zasługą to że tacy ludzie pełnią takie i inne funkcje to zasługa w głównej mierze nasz "elyt". Zamiast wykazać trochę osobistej odwagi i skazać ich na ostracyzm, to wszyscy im włażą tam gdzie słońce nie dochodzi. I pan radny-redaktor nie jest jedynym przykładem. Zauważ też, że radny-redaktor został wybrany w Bogatyni, gdzie kreował się na "pochylającego się nad losem" człowieka z Samoobrony i nikt go nie znał ani jego przeszłości.

Edit : i jeszcze słowo wyjaśnienia, pisząc o "elytach' myslałem nie tylko o władzach samorzadowych (choć i te mają na tym poli niemałe zasługi), ale także różnorakich kręgach "opiniotwórczych". O ile mnie pamięć nie zawodzi w obronie AP przy którymś tam wybryku to i Rodziny Katolickie występowały w jego obronie.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

mieszczuch pisze:
re byte i krytyczny
w waszych odpowiedziach widzę wyrok dla mnie za opowiadanie starych kawałów

To źle widzisz. Chciałem po prostu podkreślić że to stary news jest, znany zapewne wszystkim świadomym zgorzelczanom. Mam nadzieję, że Adrian tu nie zagląda, bo zatarcie skazania nastąpiło już dawno i może dymić - a dymić lubi.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Myrmidon szkoda, ¿e trzeba Ci przyznaæ ca³kowit± racjê. I podziwiam odwagê, bo je¶li rzeczywi¶cie jeste¶ ¶wiadomy tego co siê w naszym mie¶cie dzieje, to chyba wiesz, ¿e "kto¶ wa¿ny" mo¿e byæ niemi³y 8)

Tytuł:
pismak
pismak

re

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 20:16 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

mieszczuch pisze:
re byte
"Zaczynamy życ, dopiero kiedy przestajemy się bac"-Dorothy Thompson

Acha.

Zatarcie skazania oznacza dokładnie tyle, że nie można twierdzić, że dany osobnik był kiedykolwiek karany - ma czystą kartę. Moim zdaniem zresztą wyciąganie Pankowi tych faktów to trochę jak odgrzewanie dawno spleśniałego kotleta. Niby można, ale jakiś niesmak pozostaje.

Zapewne będziesz polemizował. Proszę bardzo. Ja skończyłem.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.