Dzisiaj jest 10 maja 2025, 23:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator

Co zostanie zrobione w tym kierunku? jak zostanie to rozstrzygniete, jezeli Pan zostanie burmistrzem Zgorzelca?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Niestety marcin-kona Pan Szymanski szarpnal sie jedynie na jedna odpowiedz Panu Markowi W. i na tym widac koniec. A szkoda bo to po I moj okreg po II prawie moj sasiad... ale jesli komus nie zalezy...

Tytuł:
obserwator
obserwator

To prawda że najprzyjemniejszą rzeczą jest beztroska zabawa
ale ja odnoszę wrażenie, że nasze miasto to najpierw trzeba trochę posprzątać. A w co się bawić :?: :?: proponuję aby utworzyć np młodzieżowe rady osiedlowe aby mogły same powiedzieć czego oczekują i jak się chcą bawić. Bo do tej pory organizowana rozrywka w stylu Dni Zgorzelca lub Jakuby to kojarzy mi się tylko z morzem piwa i brakiem sanitariatów.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Dobrze by było, żeby młodzież sama wiedziała czego chce. Moim zdaniem należy wspierac wszystkie inicjatywy wychodzące od niej. Jest pwene ale. Przykład "Grzybka". Z mojego punktu widzenia wychodzi, że był to słomiany zapał. Również od młodzieży należy wymagać konsekwencji. Jako ojciec trójki dzieci mogę powiedzić, że doskonale wiem jak różna może być młodzież, Wniosek jest taki, że dogodzić wszystykim jest wręcz niemożliwe. Pierwszą rzeczą jaka bym zrobił to przyjrzenie się działalności MDK. Z tego co wiem, młódzież generalnie nie orientuje siię co tam się dzieje i co można tam robić. Nastepna sprawa to "ściągnięcie" młodzieży z ulicy. Brak jest w Zgorzelcu miejsca gdzie młodzież mogłaby się w kulturalnych warunkach spotkać, pogadac, posłuchać "swojej" muzyki. Dobrze by było gdyby w takim miejscu mlodzież czuła się gospodarzem i wzięłaby na siebie odpowiedzialność za takie miejsce. I nie nie jest istotne jak to nazwiemy świetlica jak nazywa to marko , klub czy jeszcze inaczej.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Oczywiście wszystko to popieram. Właśnie temu miałoby służyć utworzenie organizacji młodzieżowych typu Młodzieżowa Rada Osiedlowa, której zadaniem będzie zgłaszanie potrzeb młodzieży,
współdziałanie nad ich realizacją. To jest kierunek aby młode pokolenie wdrożyć do przyszłych zadań . Przecież to młodzi przyjdą po nas i Oni przejmą w swoje ręce władze. Jak im w tym pomożemy
to z pewnością nam na stare lata będzie lepiej

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
na stare lata będzie lepiej
tak ,na stare lata powinno być lepiej :D

Tytuł:
obserwator
obserwator

Jak sobie wychowamy tak będziemy mieli
Okręg wyborczy nr 3, lista 22, poz. nr 3

Tytuł:
pismak
pismak

tak, tak, oczywiście :lol:

Tylko że jak mlodzież wiedziała czego chce i potrzebowała pomocy to niestety Pan Szymański (do dnia dzisiejszego) nie raczył odpisać na meila :? <zniesmaczony>

gojac pisze:
Dobrze by było, żeby młodzież sama wiedziała czego chce. Moim zdaniem należy wspierac wszystkie inicjatywy wychodzące od niej. Jest pwene ale. Przykład "Grzybka". Z mojego punktu widzenia wychodzi, że był to słomiany zapał. Również od młodzieży należy wymagać konsekwencji. Jako ojciec trójki dzieci mogę powiedzić, że doskonale wiem jak różna może być młodzież, Wniosek jest taki, że dogodzić wszystykim jest wręcz niemożliwe. Pierwszą rzeczą jaka bym zrobił to przyjrzenie się działalności MDK. Z tego co wiem, młódzież generalnie nie orientuje siię co tam się dzieje i co można tam robić.

zapraszam >>> http://www.citylights.zgorzelec.info ...taka mała propozycja sprawdzenia w pratyce tego co mówisz :wink:

(ciach) REKLAMA (ciach)
mafiozo pisze:
Okręg wyborczy nr 3, lista 22, poz. nr 3

(ciach) REKLAMA (ciach)

...nienawidze reklam :?

mafiozo pisze:
proponuję aby utworzyć np młodzieżowe rady osiedlowe aby mogły same powiedzieć czego oczekują i jak się chcą bawić.
:lol: mało realna koncepcja :lol: Cieżko jest stworzyć grupę 20 młodych ludzi z całego miasta, ktora potrafi sie porozumieć między sobą i wspólnie coś stworzyć a Ty chcesz na każdym osiedlu coś takiego robić :lol: dobre... dobre... powodzenia :wink:

Tytuł:
obserwator
obserwator

alien_zgc
Wielkie brawa i wyrazy szczerego szacunku. Tym nie mniej jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jest to byc może przysłowiowe swiatełko w tunelu. Na innych wątkach piszesz o problemach z własnymi kolegami. Umiejętnośc współdziałania i współpracy w celu osiągnięcia wspólnego celu, umiejętność osiągania rozsądnych kompromisów w imię wspólnego dobra jest to to czego często brakuje w naszym społeczeństwie.

Przyszła rada miasta powinna pamiętać o tym, że ma służyć WSZYSTKIM mieszkańcom i dbać o interesy CAŁEGO miasta. A wszyscy kandydaci, w tym ja również, powinni pamiętać o tym, że czas na własną aktywność nie kończy się wraz z wyborami. I jeżeli chcemy coś zrobić, to nie ogłądajmy się na władzę, tylko bierzmy się do roboty. A na forum mamy pozytywne przykłady: bombas3, menelopa, mafiozo, Robert Gruszecki.

Cała nadzieja w wyborcach.

Tytuł:
pismak
pismak

Wolałbym usłyszeć tutaj jakąs propozycję współpracy a nie gotową wiązankę z której i tak nic nie mam :wink:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.