bombas3 pisze:
Szkoda że nie pozwalasz skopiować kwestii z tego swojego bloga

, no to przepiszę

: 'W Zgorzelcu jest wiele niebezpiecznych miejsc i monitoring byłby tu wielce pomocnym rozwiązaniem'
Dlaczego byłby

: przecież kamery ustawione są przynajmniej w trzech miejscach miasta /o tylu wiem/ i skutecznie podobno monitorują miasto, to się dzieje. Inna sprawa, że kamery to jedno, a skuteczność tego monitoringu to drugie. Monitoring sam w sobie nie rozwiążw problemu bezpieczeństwa w mieście, może je co najwyżej wspomóc. Jeśli jednak pozostałe elementy tego systemu będą słabe, słaby będzie / i jest/ cały system. Może więc przybliż, co miałaś na myśli pisząc o monitoringu

:
I drugie pytanie: czy jesteś spokrewniona z radną obecnej kadencji o tym samym /Patelska/ nazwisku

:

moje niedopatrzenie-faktycznie zapomniałam dopisać "skuteczny"
Wiadomo,że sam w sobie nie rozwiąże on problemu bezpieczeństwa,bardzo ważnym przy tym jest zajęcie się w końcu sprawą oświetlania ulic . Nieciekawy skutek braku oświetlenia znam z własnego doświadczenia . Sam monitoring to technika ,pisząc o jego elementach zapewne masz na myśli ludzi

decyzje ,proces . Biurokracja niestety nie ułatwia nam życia czego najbardziej obrazowym przykładem jest wizyta na pogotowiu . Monitoring więc to także przepisy prawne,jakieś ograniczenia,często nieuzasadnione i od uelastyczniania tych unormowań , dopasowywania ich do potrzeb społeczeństwa należałoby zacząć . Ponad to należy również popatrzeć na rozmieszczenie monitoringu , nie jest on wcale wystarczający moim zdaniem , w wielu jeszcze miejsach by się przydał.