Dzisiaj jest 10 maja 2025, 23:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

Lubię ten czas wyborów -ze wszystkich zakątków usmiechają się do mnie twarze -promnienne ,wiarygodne ,eleganckie takie, z którymi można grać w szachy przez telefon.Czy napewno można ?Żyję dośc długo ,aby dać się nabrać na te programy,deklaracje,gesty przyjaźni i zapewnienia -[color=red][i][i]zależy mi jedynie na Twoim zadowoleniu mieszkancu tego nadgranicznego grodu .....[b]nie ze mną te numery .
Zanim uzyskasz mój głos szanowny kandydacie (kandydatko ) na radnego chcę wiedzieć -co zrobiłeś do tej pory ?Jak wychowałeś swoje dzieci?Jakim jesteś pracownikiem ,sąsiadem i człowiekiem ?Co Cię tak pcha do rządzenia- potrzeba kompensacji różnych deficytow czy ogrom energii, który Cie rozpiera ?Czy dieta radnego jest głównym motywem uwodzenia mnie czy poczucie satysfakcji pracy dla innych ?Może coś o tym szanowni kandydaci.....Radny bez internetu to jakoś mi zupełnie nie pasuje w dobie XXI wieku . :D

Tytuł:
obserwator
obserwator

Z pewnoscia niemalże KAŻDY radny/radna ma internet w domku.
Ale.... po co ma się wysilać?" Przecież, jak sie znajdzie na drugim,czy pierwszym miejscu na liście- NA PEWNO przejdzie.
Choćby dlatego,ze ludzie nie kreśląc, zapewniają tym pierwszym załapanie sie automatem na diete radnego.
Kilkanaście tysięcy rocznie, przez kilka kadencji- przecież piechotą nie chodzi,nie?
A i splendory, bukiety, zaproszenia, darmowe bilety na imprezy, mecze kosza, medale...
Ot, i radocha radnego!

Tytuł:
obserwator
obserwator

Aby zaspokoić ciekawość czy są tacy co coś do tej pory zrobili to serdecznie zapraszam wszystkich aby mogli ocenić sami moje dotychczasowe dokonani. Jestem może mniej tpowym kandydatem
i to, że zdecydowalem się spróbować to pomysł moich wspaniałych
Współmieszkańców. Do tej pory udało nam się wiele i swoimi doświadczeniami możemy wspierać innych. Oto nasz adres
Wspólnota Mieszkaniowa ul.Tuwima 33-39
Jestem jedną z pośród nich

Tytuł:
rekrut
rekrut

mafiozo -to nie ciekawośc mną powoduje ,że zadałam te pytania a raczej obywatelska przyzwoitość .Czuję się odpowiedzialna za to ,kto będzie moim przedstwicielem we władzach.Nie chcę aby mnie reprezentowali zwyczajni cwaniacy ,osoby ,które oprócz dobrego mniemania o sobie niczym szczególnym się w naszym miescie ,dzielnicy,ulicy nie zasłuzyli .Dlatego nie odsyłaj mnie gdzieś do wspólnot mieszkaniowych tylko zwyczajnie opowiedz po ludzku co masz takiego w swoim charakterze ,że gwarantujesz wiarygodnośc ,co juz Ci się udało .....nie oczekuję dokonań na miarę zdobycia Mont Ewerestu ale przynajmniej zrobionej jednej piaskownicy dla dzieci .Wiele osób z ogromnych bilbordów znam osobiście budzą moją sympatię ale większośc to osoby zupełnie anonimowe ....własnie szczególnie do tych się zwracam -piszcie ,opowiadajcie .....to co jest w ulotkach to taka wyborcza sztampa a ja chcę poznac ludzi ...

Tytuł:
obserwator
obserwator

Powiem szczerze, że do tej nie dokonałem niczego szczególnego nawet na miarę podwórka. Na swoją obronę maogę tylko powiedzieć, że troska aby trójka nastolatków wyrosła na w miarę przyzwoitych ludzi pochłaniała mi ogromna ilość czasu. Pochwalę się, że nie będąc w żadnej trójce klasowej ani niczym podobnym co roku od dyrekcji szkoły otrzymywałem podziekowanie za zaangażowanie. W chwili obecnej moje dzieci są praktycznie samodzielne i swoją energię chciałbym poswięcić nie tylko dla swojej rodziny, ale dla całej spoeczności, w której żyję.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dziekuję .Wychowanie trójki dzieci na przyzwoitych ludzi to większe dokonanie niż wybudowanie stadionu czy chodników .To jest miernikiem pewnych wartości .Czytałam dzisaj wiele reklam w necie -częsc z tych osiągnięć to raczej życzeniowe sugestie a nie prawdziwe dokonania ale ......niech i tak będzie .

Tytuł:
obserwator
obserwator

Miriam- to, że zaprosiłam Cię do Wspólnoty miało służyć abyś sama mogła ocenić ile do tej pory zrobiłam dla ludzi bo w dzisiejszych czasach słowa które płyną w wielu przypadkach są bez pokrycia.
Co do dzieci to mam dwóch synów, którzy zawsze są gotowi pomóc najbardziej potrzebującym.jako dowód teraz po raz pierwsz opowiem o pewnym dawnym zdarzeniu. Przed laty kiedy w Zgorzelcu po raz pierwszy odbył się festyn Orkiestry Świątecznej pomocy pan Nikos wówczas na antenie telewizji lokalnej przedstawił chorego Romka .Mały chłopiec choru na białaczkę bardzo chciał dostać misia. Dostał wtedy dużą torbę z cukierkami. Gdy opowiadałam to swojemu synowi /wtedy miał 5 lat/ rozpłakał się i powiedział,że odda swojego dużego misia, którego otrzymał od cioci kilka dni wcześniej. Tak mnie zmobilizował, że zapakowaliśmy misia, dokupiliśmy słodyczy i poszliśmy zanieść. Okazało się że chory chłopiec mieszka w Żarkach Śr. Cały pakunek zostawiliśmy w redakcji TV nie przedstawiając się tylko z prośbą o przekazanie wszystkiego Romkowi. Oglądaliśmy później w telewizji jak wręczono nasz upominek choremu chłopcu .
Tak jest do dziś z moimi dziećmi. Kiedy spotykają się z ludzkim nieszczęściem zawsze gotowi są stanąć po stronie słabszych. Nie twierdzę, że są idealni. Sprawiają wiele problemów ale mam pewność że w najważniejszych sprawach potrafią zająć właściwe stanowisko
Lista nr 22 poz 3

Tytuł:
rekrut
rekrut

mafiozo -co prawda Twój nick budzi moją czujnośc ale to co opisałeś to miód na moje wrazliwe serce .Wrazliwość na drugiego człowieka to cecha bez ,której nie wyobrażam sobie pełnienia tej zaszczytnej funkcji RADNEGO .Dopytuję się o dzieci bo rola rodzica jest najbardziej odpowiedzialnym i trudnym zadaniem jesli ktoś z tej funkcji wywiązał się znakomicie to mozna domniemywać ,że wie o co w tym zyciu chodzi .Będąc radnym ,czego Ci życzę z całego serca tych "misków"musisz mieć więcej bo i problemów ludzkich jest coraz więcej .Tym "miśkiem"może być nieraz tylko życzliwa rozmowa i zrozumienie aby dać drugiemu nadzieję ...... :lol:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Dziękuję za życzliwe słowa to dodatkowo mnie mobilizuje. Bez względu na wynik końcowy i tak będę robić dalej to co dotychczas. :D :D :D :D
Przyznaję że tą wiadomością podzieliłam się po raz pierwszy publicznie bo do tej pory nigdy nie uważałam tego za coś nadzwyczajnego. Taka ja jestem, taka jest moja rodzina i tego oczekuję od ludzi.

Tytuł:
pismak
pismak

Cóż zrobiłem do tej pory :?: Założyłem z Krasnalem (pozdrawiam :!: ) Zgorzelecką Grupę Rowerową. Chyba każdy z forumowiczów słyszał o organizowanych przez nas wycieczkach. Ale nie o grupie tylko o sobie... W stowarzyszeniu pełnie rolę przewodniczącego. ”Prezesowanie” w nowym stowarzyszeniu (w styczniu będzie 2 rocznica naszej działalności) to w zasadzie inspirowanie do większości zadań. Piszę projekty, (są wymienione w forum Piotr Gruszczyński), zajmuje się cała dokumentacją (uchwały, sprawozdania, relacje z wycieczek, pisma do urzędów, artykuły do gazet) Jestem pomysłodawcom Dziecięcego Maratonu Rowerowego, imprezy którą zorganizowaliśmy dla dzieciaków. W swoim zakładzie pracy założyłem stowarzyszenie rowerowe, któremu również przewodniczę. Brałem udział w organizowaniu tegorocznego BOTowskiego Rajdu Energetyków. Na samym rajdzie zabezpieczałem czarną trasę.
Przewodniczenie jakiejś grupie ludzi wymaga konsekwencji i sprawiedliwej oceny. W moim przypadku jest to o tyle trudne ponieważ większość członków zgorzeleckiego stowarzyszenia poznałem wcześniej, przed jego powstaniem. Mając porównanie do obu prowadzonych stowarzyszeń stwierdzam, że łatwiej zarządza się ludźmi, który znają mnie tylko jako prezesa. Dlaczego? Nie boję się podejmować decyzji, które nie zawsze wzbudzają zachwyt ale są konieczne. Członek stowarzyszenia zaakceptuje - kolega czasami weźmie to za bardzo do siebie, a bycie przewodniczącym nie kończy się wraz z zakończeniem zebrania stowarzyszenia. „Cześć prezes” słyszę wchodząc do baru, kina czy spotykając kogoś na ulicy. Jeżeli „nabroiłem” na zebraniu to ciągnie się to za mną wszędzie gdzie jestem. Zakładam, że bycie radnym ma podobny oddźwięk. :wink: Dlaczego chcę być radnym :?: Uważam, że rada powinna się składać z ludzi, którzy widzą problemy i sami chcą je rozwiązywać. Żeby to robić trzeba mieć jakieś doświadczenie w pracy w grupie, w pozyskiwaniu środków na działania a przede wszystkim w jednaniu sobie ludzi. Skoro udaje mi się to jako prezesowi to czy mam szansę wykazać się na większym forum? Sądzę, że tak.

Tytuł:
pismak
pismak

Zastanawiałem się czy odezwać się w tym temacie. Stwierdzam, że może to zabrzmi nieskromnie, ale o swojej działalności też trzeba mówić. Na pytanie, co zrobiłem do tej pory, jakim jestem człowiekiem, co z dziećmi postaram się odpowiedzieć krótko.
Mam dwóch synów.
Łukasz jest studentem piątego roku politologii w Zielonej Górze. Studiuje w trybie indywidualnym. Pisze pracę magisterską o IRA. Obecnie jest na praktyce studenckiej w Irlandii.
Przemek student pierwszego roku informatyki medialnej w Dreźnie. Obecnie też przebywa w Irlandii na praktyce w koncernie informatycznym
Obydwaj biegle rozmawiają po angielski i niemiecku.
Moja żona Jolanta jest Dyrektorem Poradni Psychologiczno Pedagogicznej w Zgorzelcu.
Ja mam wyższe wykształcenie kierunek Organizacja i zarządzanie, jestem także nauczycielem, ukończyłem studia podyplomowe w zakresie samorządu terytorialnego, administrowania placówkami oświatowymi, oświaty samorządowej, funduszy europejskich. Mam także uprawnienia do prowadzenia zajęć z gimnastyki korekcyjnej w zakresie skrzywień kręgosłupa i płaskostopia, dodatkowo jestem energetykiem cieplnym - pierwsze wykształcenie, pracowałem także jako wytaczarz, a później jako technolog w Famago. Obecnie zarządzam oświata na terenie Gminy Zgorzelec.
Co zrobiłem?
- jestem Założycielem i sekretarzem Uczniowskiego Klubu Sportowy Zapasów przy MDK Zgorzelec. Od trzech lat najlepszy UKS zapasów w Polsce w zakresie pracy z młodzikami. Klub ma Mistrzów Polski Kadetek. Największe sukcesy osiąga nasza wychowanka Ania Zwirydowska. Obecna wicemistrzyni Europy.
- jestem założycielem Powiatowego Związku Stowarzyszeń Zapaśniczych w Zgorzelcu, który zrzesza siedem klubów działających na terenie powiatu.
- jestem współzałożycielem UKS Siatkówki Dziewcząt w Zgorzelcu i członkiem Zarządu Klubu
- jestem członkiem Amatorskiego Klubu Siatkówki - Kielnia, gdzie regularnie w piątki gram w siatkówkę.
- wiele osób pamięta mnie jako komendanta Hufca ZHP w Zgorzelcu, gdzie przez szereg lat organizowałem dla dzieci z terenu całego powiatu wypoczynek letni i zimowy, Jestem dalej czynnym instruktorem hufca.
- jestem jedną z trzech osób, które praktycznie społecznie pracowały w Gazecie Zgorzeleckiej od początku do końca.
- od dwunastu lat organizuję akcję letnia dla dzieci z terenu gminy i miasta w Zgorzelcu już niezwiązaną z ZHP
- jestem od początku istnienia związany z Fundacją Centrum Wspierania Przedsiębiorczości w Zgorzelcu, która obecnie realizuje projekt finansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego o wartość blisko 2 Miljonów Euro
- w ostatnich latach doprowadziłem do wyposażenia szkół podstawowych w Zgorzelcu w nowoczesne pracownie internetowe oraz Gimnazjum nr 1 w multimedialną czytelnię w bibliotece.
- podjęłem inicjatywę opracowania monografii sportu w Zgorzelcu, prace są w toku, pracuje nad materiałem duza grupa ludzi. Mam nadzieje, że za rok wydamy książkę
- w ostatniej kadencji Rady Miasta Zgorzelec byłem jej przewodniczącym. Pierwszy raz w historii samorządu
przewodniczący pełnił swoją funkcję przez całą kadencję i ani razu radni nie złożyli wniosku o odwołanie przewodniczącego. Rada Miasta zmieniła swoje oblicze. To efekt wprowadzenia nowych form pracy rady opartych m. in. na szerokich konsultacjach.
To tylko ogólna informacja o moim działaniu.

Tytuł:
obserwator
obserwator

No, w rzeczy samej, jest się czym pochwalic. I dobrze.
Teraz wypadałoby tylko jeszcze wyleczyc cie z jawnego lewobocznego skrzywienia ideologicznego, i byłoby ok.
Samo skrzywienie lewoboczne w zasadzie nie jest szkodliwe.
ale- w kierunku zastygłego "aparatu" SLD- to grozi nieodwracalnymi zmianami. Szkoda by było.
No i ze skłonności "robienia dobrze" -WSZYSTKIM.
Bo jak wszystkim, to nikomu....
Pachnie to serwilizmem.

A poza tym, to rzeczywiście duży kawałek aktywności.
Życzę poprawy "zdrowia", i w drugiej kolejności -wyboru.

Tytuł:
pismak
pismak

Miłe słowa zawsze dobrze usłyszeć. Dzięki.

Tytuł:
pismak
pismak

kk

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 1:15 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

Co zrobiłem :?:
Większość dokonań wiąże się z okresem 1997 – 2004, czyli z moją przynależnością do Euroopery i z moim kierowaniem tym stowarzyszeniem
www.zinfo.hostings.pl/bombas3/eo94-04.doc
W większości wymienionych przedsięwzięć miałem swój udział, wiele powstało z mojej inicjatywy i pod moim kierownictwem (2000 – 2004).
Żadne z nich nie powstałoby jednak bez udziału osób, które się w tych latach przez Eurooperę przewinęły, bez ich włożonej społecznej pracy, nie są więc wyłącznie moją zasługą.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.