Dzisiaj jest 11 maja 2025, 11:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Rafał Gronicz zostaje burmistrzem. Chcę:
Czas głosowania minął 24 lis 2006, 10:34
samodzielnych rządów PO w urzędzie i w radzie 21%  21%  [ 3 ]
większościowych rządów z PiSem, nawet za cenę stanowiska wiceburmistrza lub przewodniczącego rady 57%  57%  [ 8 ]
większościowych rządów z PPP, j.w. 21%  21%  [ 3 ]
Liczba głosów : 14
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

W debacie powiedział Pan, że ma już upatrzonych swoich współpracowników, ale nie chciał zdradzić ich personaliów. Wiemy, że w razie wygranej pana Fiedorowicza, wiceburmistrzami pozostaną pan Aniszkiewicz (UW) i Gierwelaniec (SLD). Czy jeśli wygra pan, panie Rafale, poświęci pan jedno stanowisko dla koalicjanta w radzie i czy będzie to PIS, z którym się blokowaliście, czy PPP? Czy teoretycznie widziałby pan kogoś z obecnej, doświadczonej, ekipy na stanowisku swojego najbliższego współpracownika?
A prościej: czy w ścisłym pana otoczeniu znajdzie się sama Platforma/bezpartyjni i będziecie mniejszością w radzie miasta, czy poszuka pan koalicjanta? A jeżeli tak, to czy będzie to ktoś kompetentny/doświadczony na podobnym stanowisku, czy po prostu wysunięty przez stronę popierającą PO w radzie?

EDIT: dodaję ankietę, skierowaną do Pana potencjalnych wyborców aby pomóc w podjęciu odpowiedniej decyzji

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Pan Rafał Gronicz napisał:
Cytuj:
Uff … ostatnio nie narzekam na nadmiar czasu, ale musiałem odpowiedzieć.

Chciałbym, żeby tu też Pan... musiał

Wiem, że powinno się na tym forum być na Ty, ale kandydat zagląda tu tak rzadko (choć i tak więcej niż MF), że chciałbym go tym "Panem" uhonorować...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Platforma stworzy w radzie stabilną większość. Jednak współpracować chcę ze wszystkimi radnymi, każdego zdanie będę szanował i brał pod uwagę.

Moimi zastępcami będą osoby doświadczone i kompetentne. Hasło "mierny ale wierny" mi nie odpowiada.

Cytuj:
Czy teoretycznie widziałby pan kogoś z obecnej, doświadczonej, ekipy na stanowisku swojego najbliższego współpracownika?

Mam zamiar współpracować ze wszystkimi urzędnikami. Nie widzę natomiast możliwości bliskiej współpracy z wiceburmistrzami. Mam krytyczny stosunek do ich „dokonań”.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Ok, dziękuję.

Tytuł:
pismak
pismak

Na

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 1:20 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

Wcale się nie mylisz, tu chodzi o to, żeby wszyscy mieli możliwość prostego komunikowania się bez "faux pas". W rzeczywistości wiemy jak się do siebie zwracać, a na forum łatwiej jest w formie bezpośredniej.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jeżeli miał by to być dyr. Domu Kultury to proszę o uzasadnienie kandydatury, trudni mi doszukać się fachowości.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Gierwielańca zostaw,świetnie prezentuje się w Komsacie.
Spoko facet,trochę sie wierci przed kamerą,ale jest ok.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Baranowskiego znam z MDKu. Fajny byłby taki comeback środowiska związanego z Unią Wolności: Gronicz, Baranowski, może Michalski/Bawół. Tylko jakoś mi tu PiS pasuje jak pięść do...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Nowy burmistrz mówi o swoich zastępcach że nie mogą być "mierni ale wieni" Ok ale jak nazwać byłego dyr. MDK przez 11 \jak rządził MDK wszyscy wiemy, Fiedorowiczowi zarzuczano, że otaczał się ludźmi niekoniecznie prawymi i to prawda, a co robi nowy ???? To nie na ludzi się stawia tylko kolesi!!!!

Tytuł:
rekrut
rekrut

batosza pisze:
Baranowskiego znam z MDKu. Fajny byłby taki comeback środowiska związanego z Unią Wolności: Gronicz, Baranowski, może Michalski/Bawół. Tylko jakoś mi tu PiS pasuje jak pięść do...

A p.Aniszkiewicz do dzisiaj przecież należy do Unii Wolności (Baranowski, Michalski, Bawół - już nie ? ) :(

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Chyba już do Partii Demokratycznej. Unii Wolności w Zgorzelcu to już chyba nie ma od dawna, większość przeszła do PO, po przemianowaniu Unii na PD zostało w niej niewielu.
Wymienionych widać na fecie u Gronicza.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Rafał
jeżeli na stanowisko zastępcy burmistrza ma przyjść Baranowski ( a tak słychać w mieście) to cofam Ci na zawsze udzielone zaufanie podczas głosowania. Uważam że kompromitujesz się na samym początku objęcia urzędu. Baranowski to przecież były człowiek Fiedki, a teraz przefarbował się na człowieka Gronicza??? Leżący na biurku podczas prowadzenia lekcji, mierny nauczyciel historii - to ma być ten fachowiec??????????????? skandal!!!!!!!!!!!
Nawet do powiatu na radnego go nie chcieli, to za jaką karę ma mieć go miasto we władzach ???????

Tytuł:
VIP
VIP

Włodek, w jednym temacie już napisałem, ale powtórzę, że z tegoco słyszałem ta informacja już nie jest aktualna. Mimo to wszystko wyjaśni się w poniedziałek. Nie wiem kim będzie pierwszy wice, ale drugi to najprawdopodobniej Leszczyński. Pożyjemy, zobaczymy... w każdym razie w poniedziałek wszystki się wyjaśni:

Kuba_w przesłał wiadomość:
Cytuj:
Zaproszenie na sesję Rady Miasta
Uprzejmie zapraszamy na sesję Rady Miasta Zgorzelec, która odbędzie się w dniu 4 grudnia 2006r. o godz. 1000 w sali widowiskowej Miejskiego Domu Kultury w Zgorzelcu
ul. Parkowej 1.

Porządek obrad:
1.Ślubowanie Burmistrza Miasta.
2.Podziękowanie ustępującemu Burmistrzowi Miasta.
3.Powołanie składów Komisji stałych Rady Miasta.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Wlodzimierz pisze:
Rafał
jeżeli na stanowisko zastępcy burmistrza ma przyjść Baranowski ( a tak słychać w mieście) to cofam Ci na zawsze udzielone zaufanie podczas głosowania.

Spokojnie, dajmy Baranowskiemu szansę, przecież nie był komuchem. Należał do PD (wcześniej UW), przecież to nie komuna.
Może z MF miał coś wspólnego ( mianowanie na dyr. MDK przez MF ), ale przecież nie ma dżumy z tego powodu.
Idąc Twoim śladem to cały urząd miejski należałoby wymienić i inne instytucje.
Przed MF był Leszczyński i wtedy też należało wymienić itd.....
Nie dajmy się zwariować, gdzie rozsądek i merytoryczne argumenty.

Za 4 lata będziemy wykopywać Gronicza z jego ekipą ,kolejne ...

Pokaż mi jakiś autorytet ?!

Wydaje mi się że admin nie powinien się wypowiadać (powinien być apolityczny), przynajmniej na tym forum, ma spore możliwości.

:roll: drażnię admina :roll:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.